Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Abi, yanlış düşünüyorsunuz. O tecrübe elbet bir yerde işe yarayacak.
Grafiğin düşmesini görüp “bu işin sonu geldi” demek doğru olmaz.
İnsanlık 500 yıldır sanayileşmenin sancısını çekiyor.

Traktör çıkınca çiftçilik bitti mi?

Sanırım siz yazılımcılar, corporationlarda çalışmaya alıştığınız için onların size verdiği o sahte güvenceye inandınız.
“E, geleceğimizi garanti altına almıştık, ne oldu şimdi?” hissi de biraz buradan geliyor.

Ben dümdüz bir grafiker olarak kalsaydım, yine bir ilerleme kaydedemezdim.
Markette eksik olan şeyleri fark edip o yönde tecrübe edinmeye başlayınca, yapay zekânın faydalarını daha çok görmeye başladım.

Şu an, görsel tasarımcı olarak çalıştığım yerlerden edindiğim tecrübeyle kendi e-ticaret mağazalarımı açıyor, kendi ürünlerimi geliştirip satıyorum.
Bir yandan da şirketlere danışmanlık veriyor, UX ve görsel tasarım işleri yapıyorum.

Tabii ki yapay zekâ sayesinde artık birçok araca sahibim.
Ama işin özünde, kendimi sadece piyasa şartlarına bıraksaydım, bugün hâlâ lahmacunculara kartvizit yapıyor olurdum.

Bugün 5 kişinin yaptığı işi 1 kişiyle yapabilmek mümkün.
Bu da pazara daha fazla satıcı çekiyor.
Daha fazla reklam vermek isteyen insanı da aynı şekilde pazara çekiyor.

Ben bir şeylerin azalmadığını, aksine yeni ve taze iş alanlarının ortaya çıktığını savunuyorum.
Çünkü piyasadaki paranın dönmesini sürdürecek mutlaka yeni bir şey çıkıyor.

Ben TikTok’u hayatımda daha once hiç kullanmadım.
Ama bu sene oradan ürün satmaya başladım. diger kanallarin trafik hacmine cok yakin.

Marketler evriliyor. Keşke daha önceden girseydim diyorum.

Bir şeylerin hep aynı kalmasını sağlayamayız.

• Like 1
Mesaj tarihi:

Ya evet bu arada biraz ağladık ama hala ilanlar var azalma olsada. Geri dönüş yapanda oluyor,
Yani azalsada tecrübelilerin şansı sürüyor ama yazılım işlerine yeni giren gençlere odtü-bilkent vs değilse ve çok iyi notların olmayacaksa çok tavsiye etmeyebilirim

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

ben yeğenime bundan yaklaşık 6-7 sene evvel bırak yazılımı mühendisliği git 3d yazıcı öğren, o ekosistem de ihtisas yap kendini geliştir endüstride ve özellikle askeri sanayide havada kaparlar seni dedim dinlemedi gitti yazılım bitirdi şimdi avel avel bakınıyo napacağını bilemiyo. 

bunu dediğim zaman takıldığımız bir ortamda sohbet ettiğimiz 2 çocuk vardı merak edip araştırmaya başlayan, en son antalyadaki ares tersanesinde çalışıyordular sdfsdf

sanssizsansli tarafından düzenlendi
  • Yeni Oluştur...