sanssizsansli Mesaj tarihi: Nisan 17, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 17, 2026 (düzenlendi) ben yeğenime bundan yaklaşık 6-7 sene evvel bırak yazılımı mühendisliği git 3d yazıcı öğren, o ekosistem de ihtisas yap kendini geliştir endüstride ve özellikle askeri sanayide havada kaparlar seni dedim dinlemedi gitti yazılım bitirdi şimdi avel avel bakınıyo napacağını bilemiyo. bunu dediğim zaman takıldığımız bir ortamda sohbet ettiğimiz 2 çocuk vardı merak edip araştırmaya başlayan, en son antalyadaki ares tersanesinde çalışıyordular sdfsdf Nisan 17, 2026 sanssizsansli tarafından düzenlendi
Bone Mesaj tarihi: Haziran 9, 2026 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2026 işten çıkarmalar taa 2008'den beri olan bir şeydi. özellikle yazılım şirketlerinde ve oyun geliştirme şirketlerinde sürekli kapanmalar, downsizing korkutmaları, şirket kapanmaları felan olan bir şeydi. toplu olarak yüzlerce binlerce kişinin işten çıkarıldığı haberlerini okuyorduk. Türkiye'de durum daha da beterdi bu sektörlerde. bir şekilde AKP'yle bağlantılı "askeri yazılım şirketleri"ne kapağı atmamış veya buralarda deneyim kazanmamışsan hep çok sıkıntılı ve mücadeleli çalışmak zorundaydın. 2008 sonrası inşaat sektörü ve beton şirketleri kadar rahat olamadı bu sektörler. son birkaç senedir "yazılımcılar, ressamlar, doktorlar, sanatçılar, müzisyenler devri bitti, bir tuşa basıp yazılım üretiyorum, bir başka tuşa basıp müzik üretiyorum, iki tuşa aynı anda basınca ise sinema filmi üretiyorum" tarzı goygoy yapanların borsada bu şirketlerde parası olduğu için böyle konuştuğuna inanıyorum ben. tamam evet, "bir şeyler" yapabiliyor bu programlar, ama sadece "bir şeyler" yapabiliyorlar. daha ötesi değil. bazı işlerimde bana destek olsun, işlerimi kolaylaştırsın, daha çabuk bitireyim diye ChatGPT, Claude, Gemini, Deepseek, Suno dibine kadar kullanmaya çalışıyorum. ama dişe dokunur bir şey çıkmıyor. günlerce aynı şeyi baştan yaptırmaya çalışıyorum, belki bu sefer düzgün bir sonuç verir diye. saçma sapan şeylerde hata yapıyor, limit hakkımın tekrar dolması için günlerce beklemek zorunda kalıyorum. bir ay sonra aynı şeyi deniyorum, yine sonuç rezalet. belki ben "Prompt Engineering" denilen nadide sanatı beceremiyorumdur diye her birine bir diğerinde nasıl prompt girmem gerektiğini soruyorum, belki ben beceriksizimdir diye onlardan aldığım yanıtları diğerlerinde kullanıyorum... ama yok yani o bile bir şeye fayda sağlamıyor. glorified search engine'den başka bir şey değiller şu an. bir işe yarıyor mu, evet yarıyor. ama "insanlardan daha becerikli ve daha yaratıcı" denecek şeyler değiller. eğer "yazılımcılar ve doktorlar işsiz kalacak" durumu yaşanacaksa da, o da bu LLM teknolojileri yüzünden olmayacak. en baştaki CEO'lar yüzünden olur, olsa olsa. 1 1
Pordakal Mesaj tarihi: Haziran 9, 2026 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2026 31 Ağustos'da benim son, teşvikli çıkış ama 6 net maaş %27 vergi ve sgk düşünce 4'e falan iniyor, yine devleti besliyoruz. İhbar'dan da otlanıyolarmış, bi kıdeme çok dokunmuyolar nedense, çalışırken veriyoz adamlara dünyaları, çıkarken de veriyoz mq, şu dünyaya devleti beslemeye gelmişiz yeminle.
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 9, 2026 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2026 neyseki hayatın boyunca işten çıkarılma gibi bir korkun olmayacak bone üstadım... 1
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 9, 2026 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2026 (düzenlendi) isten cikartmalarin AI ile zerre alakasi yok lol CAPEX faciasi, cogu sirket dijital donusumunu tamamliyamamisken ne AI indan bahsediyoruz. koca koca sirketlerin cogu excel ile calisio, modern API lar ve databaselere gecmeyi beceremeden AI cikti, fragmanted data = no AI for you. garbage in garbage out Pordakal, 09.06.2026 21:57 tarihinde dedi ki: 31 Ağustos'da benim son, teşvikli çıkış ama 6 net maaş %27 vergi ve sgk düşünce 4'e falan iniyor, yine devleti besliyoruz. İhbar'dan da otlanıyolarmış, bi kıdeme çok dokunmuyolar nedense, çalışırken veriyoz adamlara dünyaları, çıkarken de veriyoz mq, şu dünyaya devleti beslemeye gelmişiz yeminle. gecmis olsun darisi basima, cok uzamadan temiz bir anlasma ile cikamayi basaririm umarim tazminatimi reis sagolsun su yabanci ulke vatandasi kapsamindan TR ye yatirtmayi planliom, reyiz gene bize calisio lol Haziran 9, 2026 Laurelin tarafından düzenlendi 1 1
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Haziran 11, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 11, 2026 Abi frontend de biraz AI meselesi var. Ben kendim yaşadım bunu, bir anda Frontendçi fazlası oluştu şirkette. Çünkü iki junior ai ile hızlı hızlı bir sürü işi halledebilir oldu. Ama diğer alanlarda o kadar kolay değil evet
Oce4n Mesaj tarihi: Haziran 11, 2026 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2026 bugün AI beni çıkartamaz, ama AI'ın gelişme hızına dikkat çekmek lazım, tüm bu AI yazılım muhabbetleri sadece 1 yıllık geçmişe sahip... 3 yılda Will Smith'in spagetti yeme vidyosunun gelişimini görmeyen kalmamıştır bir sene öncesine kadar en fazla kod yazarken auto-complete önerisi sunan AI bugün minecraft klonu yapabiliyor. Türkiye dahil junior yazılımcı ilanı görmemeye başladım ben artık. Yeni mezunların çoğu açıkta çünkü AI daha hızlı yapıyor junior'un yapacağı işi. Şahsen benim de şirketim olsa 200$ lık claude aboneliği almak varken neden bir eğitmem gereken bir insan alayım diye düşünürdüm (sadece kar marjını gözetmek istersem )
bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 11, 2026 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2026 olm ben dün annemin pet sonucunu çıkar çıkmaz claude üzerinden bilale anlatır gibi yorumlattım. Daha kendi doktora göstereceğiz de akşam kuzen doktora sormuş claude ile aynı şeyleri söyledi... yazılımcı ne
Esnaf Mesaj tarihi: Haziran 11, 2026 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2026 (düzenlendi) bende babamın pet sonuçlarını atıyordum doktorla aynı şeyleri söylüyordu. doktora gitmeden önce bir yapay zekaya yorumlatıyorduk bi 5 kere atmışımdır, şükür sonuçlar hep iyiydi ama kötü bir sonuç olsaydı nasıl yorumlardı bilmiyorum Haziran 11, 2026 Esnaf tarafından düzenlendi
zaidral Mesaj tarihi: Haziran 11, 2026 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2026 Munih’te bir mahkeme google ai sonuclarindan google sorumludur dedi ve bu avrupa icinde benzer sirketler icin sorun olacak, kendilerini derleyip toplamalari gerekecek. Zaten bazi sirketler, butce tahminlerinden fazla harcama yapmaya basladigi icin eleman alimlarini tekrar basladi. Turkiye ozelinde nasil isliyor bilmiyorum.
Nosfe Mesaj tarihi: Haziran 11, 2026 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2026 Problem degil, Alman burokrasisi sagolsun Avrupa icinde benzer sirket yok zaten (Mistral vs. gibi tek tuk saymazsan)
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Haziran 12, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 12, 2026 Bu arada Leipzig - Berlin civarında IT iş durumu- işe alımlar nasıl? Oralarda çalışan var mı Almanca çok aranıyor mu İngilizce yetiyor mu
Öne çıkan mesajlar