razzRaziel Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 ai'lı robot barmen koyarsanız acayip tutar
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 Rewendor, 12.04.2026 20:10 tarihinde dedi ki: "Seniorsunuz iş bulursunuz" kısmı da bir yerden sonra olmamaya başlıyor. Henüz daha 20'lerde veya 30'ların ortalarındaysanız ufak ufak dikkat etmeye başlamakta fayda var. Bir noktadan sonra çünkü işiniz ne olursa olsun çok ciddi bir ageism riskine giriyorsunuz. Bunun belli sebepleri var tabii: Ucuz adam varken seniorun maaşını karşılamak istememek, genci daha rahat kontrol ederim kafası vb. Benim çevremde artık bayağı direktör seviyesinde insanlar iş bulamamaya başladılar, dışarıdan direktör maaşlı adam getirmeyi de büyük risk görüyor firma, iş bakan hani daha düşük pozisyona da tamamım diyene de "yaa o başarılıysa neden downgrade pozisyona başvuruyor" diye şüpheyle yaklaşıyorlar. Yok yönetim değil teknik path'ten yürüyecem diyenler için de, o kadar sene sonra hem o uzmanlığın bir kısmı sadece çalıştığı firmaya has oluyor, hem de çoğu iş o derece uzmanlığa gerek görmeyebiliyor. Bu dediğim AI'dan bağımsız tabii. 40'lara gelirken belli ölçüde kendini finansal security'e getirmiş olmak lazım yapabiliyorsan. Yani aylarca belki senelik çalışmadan devam edebilecek birikim lazım. 40'lardan sonra sular fena kabarıyor çünkü. +1 Senior um kagit ustunde, acik pozisyonlar senior manager duzeyi hep benim alanimda. Cok guzel bir pozisyon acildi bit otel zincirinde, AI implementation icin. sirf benim sirketimden layofflar yuzunden 30 dan fazla kisi basvurmus. cok duzgun sirketti, son asamaya geldim. hiring manager 20 kisiyi shortlistlemis, ilk 5e girdim elendim. eskiden shortlist 10 kisiyi gecmezdi Puma ile su an yaptigim isin dengini gorustum, son asamaya geldim stratejinin basi ile interview yaptim. Muhtemel relocation dan urktuler almanyaya, son 3 e kaldim elendim Direktor ve ustu zaten cok competitive. ve acik yaziyim, bu sirketlerin HICBIRI AI yuzunden yapmiyor bunu. Benim departmanimdaydi AI, bi boka benzemeyen birsey yaptik, sirketin yuzde 99 u excel ile calisio. Son donem ise aldigimiz personel hep sozlesmeli hamallik isler. Calistigim proje Turkiye vs Israil i kirdi resmen sistemlerde, sirf TR ve Israilin SAP sini dondurebilip consolidate etmek icin 20 tane personel ise aldik. bu cocuklarin hicbir kariyer gelisimi filan olmicak, tek gorevleri bir SAP ECC den alinan raportlari SAP S4 a consolidate etmek, pivot table filip day in day out. Sirketime sinirlenip 10 agentli hukuk-finans ekibi kurdum lol, AI aspergera benzin gibi geldi direk. butun hamalligi AI a yaptirip kritik yerlere odaklaniyorum sadece. Benim gibi tipler daha buyuk sorun olcak sirketlere. Amerikada avukat tuttum, onden yazismalarim/proffer i filan aldilar, davayi verdigim zaman "non-us domicile i anladikta arya hanim amerikada hangi okulda yaptiniz hukuk egitiminizi? XXX ruling le ilgili teoriniz ve supreme courtun XXXXX kararina atifiniz cok yaratici idi" ehmmmm, amerikada tahsil gormedim ben amerikalida diilim? kendi sahsi meselem icin 10 ayda eski usul AI oncesi endekrinoloji ogrenmistim, bugun hala bu isi meslek olarak yapan doktorlar benimle tartismaya giremiyor, dunyanin en zor ilac yazilan ulkesinde ne ilac isterdem yazdiriyorum https://jobs.lever.co/palantir/61eaa54c-e1b7-4064-afad-f7df3d48d652 https://www.microsoft.com/en-us/diversity/inside-microsoft/cross-disability/neurodiversityhiring https://www.goldmansachs.com/careers/programs-for-professionals/neurodiversity-hiring-initiative hani butun buyuk sirketler piyasadan egitmek icin otistik insan topliyor lol. bu yasima kadar "engel" diye utandigim sey AI yuzunden altin degerinde oldu. eskiden "not a team player", "tonal problems" vs diye patir patir isten atiyorlardi MrLevie, 12.04.2026 21:15 tarihinde dedi ki: valla isler sarpa sarmaya baslayinca ben gidip bar acacagim Hollanda'da herhalde en sonunda, baska turlu olmayacak. Iki tane de karakuri aldim mi tamam. anime cyberpunk bar acalim gel amsterdamda 80 ler early 90 lara gonderme lol, hazir cyberpunk ayagimiza geldi
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 Gallant, 12.04.2026 21:50 tarihinde dedi ki: Bizim bir arkadas yapti onu, tutmadi, consulting e geri dondu, fshfsh. consulting kalmicak AI yuzunden lol 20 kisilik mckinsey engagement ekibinin yapamiycagi kalitede 20 sayfalik deck i 8 dolar tokenla agentlara yaptirdim claude reyiz sagolsun sdfsdfad
Gallant Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 eleman recruiting consultant ti o ekmegini yer, birkac sene once kendine niche recruiting alani buldu orada yuruyor. AI i gec, normal consulting in bu zamana kadar ayakta kalmasi sasirtici. Her firmaya copy paste ayni formulu uygulamaya calisan ve sadece powerpoint slayti ureten firmalarin coktan topu atmasi lazimdi.
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 abi olay yoneticilerin mal olmasi ve sirket ici siyaset end to end envanter akislari uzerine odakliydik, hani global duzeyde yapiyoruz direk mandate CEO dan gelmis, CSO vermis isi. merkezi global inceliyoruz, ne opportunity var vs vs biz bunu yaparken cografya tedarik zincilerinden biri 200 bin dolar verip ayni isin cok daha cucuk versiyonunu BCG ye yaptirmis. copy paste. yonetici bilmiomu? biliyor. derdi o diil, kendi bias ini kanitlayip kendi ustundekine suncuak birsey yapmak istemis, butcesi var olay bu kadar o sunumlarin cogu bi boka yaramio cop direk. 80 milyon dolar verip bir is yapmislar, hani 40k ornegi veriyim, codex astartes yazdirmis rowboat girlyman ultramarine ler sallamamis, dark angels almis hatmetmis, butun dark angels chapterlari ezberlemis. sonra butun imperiumu algilarini bunun uzerine oturtmuslar. 1000 yil gecmis, bole diger chapterlala konusurken CODEX SUNU YAZDI diyorlar, diger butun chapterlar WHAT CODEX? diyor lol abi cidden big corpo sayesinde 40k yi daha iyi ozumsedim resmen.
Oce4n Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 yavaş yavaş böyle şeyler de çıkıyor mavi yakaya kamera takıp AI'a işi öğrettiriyorlar
vulga Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 ben de işten çıkarıldım ama ai yüzünden değil 10 senedir çalıştığım yerde yeni yöneticim ağzımla kuş tutsam da benle çalışmak istemedi ve sonuç gg. adamda bir yöneticide olması gereken 10 skillden 1i bile yoktu işin ilginci. bu çağda otoriter yöneticilik mi kaldı, adam fikir ortaya koyan kıdemli ile çalışmak yerine dediğini yapacak yeni mezunla çalışmayı tercih ediyor sırf bu sebeple yüz milyonlarca dolar potansiyeli olan anlaşmaları s*çıp batıracak ama umrunda mı. emekliliğe kadar kimse kendi pozisyonu için risk oluşturmasın, işler büyüyüp karmaşıklaşmasın yönetimi zorlaşmasın istiyor. dışardan bakıldığında çok büyük görülen şirketler o kadar amatör yönetiliyor ki insanlar bilse hiç gıpta etmez. zaten yeni dönemde influencer, gym trainer falan olmak istiyor herkes, okumanın dirsek çürütmenin bir önemi kalmamıştı. bir de bu dinazorlar yüzünden eski moda anlayışla yönetilen şirketlerin çöküşü hızlanacak. şu ai dönüşümünü ucundan yakalayabilsem güzel olacak. claude pro aldım kurcalıyorum biraz ama ben de GenY olarak geri kalmışım baya. content creating ai automation en kolayı gibi duruyor ama piyasada çok var, getiri oranı da 250k+ global kitle yapamadıysan çok kötü. ne yapılabilir pek bir fikir çıkmıyor açıkçası. 10 tane app yapıp reklamsız abonelik sistemi ile aylık 5-7k usd hedeflesem mi diye düşünüyorum. velhasıl bu ai'dan nasıl istifade ederiz solopreneur olarak gerçekçi önerilere ihtiyacım var. 1
Raze Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 kurumsal hayatta hep olan şeyler niye bu kadar şaşkınlık yaratıyor anlamıyorum. işe girişte sadece şuna ihtiyacınız var önsözü bile yeter Spoiler FOREWORD by Dogbert Many pompous business books have been written in the last few years. This is another one. But unlike its predecessors, this book offers practical information. Other business books have offered such useful insights as “profitable companies pay high salaries.” What exactly are we supposed to do with that kind of information? Should unprofitable companies raise salaries to become more profitable? Let’s face it, companies that are profitable are usually in the right place at the right time, and that’s all there is to it. Those companies could be managed by gerbils and they would still make money hand over paw. Sure, in the beginning somebody invented something valuable, or stole it from somebody else, but since then it’s been strictly auto-pilot. So forget about making the company more profitable: it’s out of your control. Put your energy where it will make the most difference: surviving your frustrating and thankless job. What the world needs is a practical guide to business—one which the average white collar worker can understand and use. That’s why I wrote Dogbert’s Big Book of Business. That’s why it has simple cartoon pictures. To research this book I spent nearly two weeks working at a large American company. This was long enough to become an expert by American standards, but not so long that the life force would be sucked out of me. I hope you enjoy my book. 1 1
Oce4n Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 yok aynı şey değil ya. konu sadece işsiz kalmak değil. yıllarca üniversitesini okuduğun üstüne 10-20 yıl deneyim kazanarak uzmanı olduğun bir sektörde bir anda işin komple yok olmasını konuşuyoruz daha çok daha dün eşekler tarla sürerken bir anda herkesin traktör sahibi olması gibi bir şey eşek biz oluyoruz bu arada. https://antalyahaber7.com/haber/tuik_acikladi_turkiyede_esek_sayisi_son_5_yilda_yuzde_90_azaldi_nerede_bu_esekler-19258
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Oce4n, 13.04.2026 05:51 tarihinde dedi ki: yavaş yavaş böyle şeyler de çıkıyor mavi yakaya kamera takıp AI'a işi öğrettiriyorlar decoy bile olabilir onlar, işçiler izlenildiklerini bildikleri için düzgün çalışır kafası.
Deathblade Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Aynen. Scam başlık atmışlar muhtemelen. Zaten insan eliyle yapılan dikişi, robotlar ile yapmak maliyetli + mass production'a uygun değil. Eğer bir gün robot ile dikiş dikilecekse bunu farklı bir şekilde otomatize ederek yapmak gerekiyor.
razzRaziel Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 değil lan gerçek. zaman faktörüyle düşünmek lazım maliyet konusunu. bunca rekabet ve geleceğin arzıyla çılgınca düşer fiyatları. çeşit çeşit robot var, herkesin ihtiyacına göre. Sabit kalacak bişey olabilir, kolları bacakları çıkıp matkap ucu gibi farklı parçalar takılan modüler olabilir veya joker gibi her işi yapabilecek insan şeklinde humanoid olabilir. Araba fabrikalarında boya yapan kollardan dans edecek insansılara kadar yelpaze geniş. 7/24 çalışır, şikayet etmez, hasta olmaz, izin istemez, zamı bırak para istemez, ışık istemez, union kurmaz grev yapmaz, etik yapmaz hayır demez. boşta kalırsa yeni program atarsın başkasının fabrikasında kiralık çalışır. sende dikiş yaparken gider inşaatta amele olur. ilk jenerasyonlardan sonra bakımları da parçaları da standartlaşır, bozulmalar azalır. no brainer. bak burada da saatlik video kaydına para veren yer de var. 2-3$ veriyolar günlük ev işlerini kaydetmen için. kafana takacağını da bedava gönderiyolar. bunun benzerini yerel ses kayıtları için de yapmışlardı. https://contracted.ai asıl şaşırtıcı olan bu kadar düşük işlerin de bu kadar hızlı hedeflenmesi. asgari ücretle çalışan fabrika işçileri en son gider deniyordu. ama çin çok yüksek kapasite ile ucuza üretecek gibi bu muadil iş gücünü.
Deathblade Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 (düzenlendi) Ben yalnız sanayi devrimine karşıyım demedim Demek istediğim insan parmağının dikiş videosunu process edip, AI'ya insan iskelet sistemi + parmak ile atabileceğin dikiş patternlerini ve motion'larını öğretip, aynı dikişi atmak için insan parmağı hassaslığında yaptığın robotun verimli olma ihtimali henüz yok. Farklı motion'a sahip ve farklı mantıkta çalışan bir makine yaratırsan, makul olabilir tabii ki de. Ayrıca en son bildiğim kadarıyla da AI mantığı "Hmm insan parmağı böyle dikiş atıyorsa, ben kendime şöyle bir makine üreteyim ki ve dikişi bu şekilde atayım da rahatıma gelsin." seviyesinde henüz değildi, yanlışım varsa pardon. O seviyeye gelirse zaten komple sıçıyoruz, Skynet. Nisan 13, 2026 Deathblade tarafından düzenlendi
razzRaziel Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 direkt dikiş örneği odaklı diyorsan henüz orada değil ve evet o daha zor. motion öğretmek ve el parmaklarını kontrol ettirmek o kadar sorun değil şu an bile yapılır. ama işin içinde sadece motion yok, dinamik olarak temas edilen yüzeylere tepki vermesi gerekiyor. insan parmağı hassasiyeti dediğin işte. hissetmek yani. şu an robotics'in eksik olduğu noktalardan ikisi materyal ve hissiyat. hadi materyali ve nasıl tepki vereceğini ai ile öğretirsin ama hissiyat için mekanik ve elektronik sistemler gerekiyor. ama çok sorun değil yakındır. 18 aya görürüz dikiş makinesi kullanan robotu. ve bir kez yaptın mı gerisi çok maliyet değil. o yüzden bu bu datasetler değerli. internet emildi, şimdi gerçek hayatı emme yarışı var. kimin dataseti daha iyiyse o gerçek hayatı daha iyi öğretecek.
spompas Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Ai birseylerin sonunu getirsede, baska islerinde ilerlemesini engelleyemiyor. ticaret hep ayni, yapay zeka grafikerlerin sonunu getirdi demek dogru olmaz, baska is kanallari turedi turuyor, sirketler kendi lokal gorsel uretici llm ler kuruyor Biz aileden kumasciydik, hazir giyim sektorunun bizim acimizdan sonunu getirdi ama dugun derneklerde harcanan butcede 10 katina cikti Her kadin evinden terzi olabiliyordu, terzilik az kazandirmaya ve diger islere gore zor gelmeye basladi. ama sonu gelmedi, orta ve ustukitleye calisan bir terzi, kidemli muhendisden daha cok kazandigina eminim. eskiden elbise yaptirmak pahali ve yeterliydi simdi dugun salonuna gondol falan cekiyorlar Parayi piyasada gezdirecek illa bir seyler cikiyor. E ticaret icin, bundan 5 yil oncesine ureticiler gorsel cikarmak icin butce ayirmalari gerekiyordu simdi o butceyi daha cok urun yerlestirerek kullaniyor. ai bir kaynak sagliyor, bu kaynagi dogru degerlendirmek icin insana ihtiyac var yazilim belki 10 yil oncesi gibi iscilik gerektirmeyecek ama illakk bir yerde insana hep ihtiyac olacak. 1 1
MrLevie Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 (düzenlendi) Tabii ki insan lazım olacak ama, ihtiyaç olan insan sayısı mutemadiyen dusuyor. Yeterince kalifiye olamayan insanlar gitgide dışarıda kalacak ve bu dışarıda kalan insanlari doyuracak sosyal ve ekonomik politikalar geliştirilmeli. Nisan 13, 2026 MrLevie tarafından düzenlendi
razzRaziel Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 (düzenlendi) yanlış konu Nisan 13, 2026 razzRaziel tarafından düzenlendi
df Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 akıntıya ters yüzmenin alemi yok. ilk iş kabullenip üzerine avantaj haline getirmemiz lazım. büyük şirketlerin kullanıcıyı iyice sömürmek için her yerden saçma sapan offer/reklam patlattığı piyasada, daha kullanıcı dostu ve kalite odaklı oyunlar bireysel kişileri geçindirebilir diye düşünüyorum. orta ölçekli şirket aylık 200k dolar altı kazanırsa zarar ediyor. büyük şirket 1-2m dolar altı zarar ediyor. o yüzden ona uygun stratejilere odaklanıyorlar. bireysel olarak beni ise aylık 15-20k dolar getiren oyun çok rahat çevirebilir. burada ai ı kas gücü olarak kullanıp kendi oyunumu yapmam için fırsat görüyorum. zaten oyunu bitirip işten çıksam diye git gellerdeydim. onlar çıkarınca zor kararı kendim vermem gerekmedi.
Gizli Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mis gibi tazminatı da aldın daha ne istiyorsun
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Su anda gecis donemindeyiz, bu AI dan oncede baslamis birseydi Bizim modern egitim sistemi hep prusyaya, alman ekolune gidiyor. turkiyedede cogumuzun buyudugu sistem bu 1-Harbiye (Kurmay) 2-Hariciye-Mulkiye-Tibbiye-Hukuk (Burokrat) 3-Sanayi-Genel Bu bole kast sistemi gibi, 3. basamak fabrikalara irgat yetistirmek icin tasarlanmis. Bu sistem islemiyor artik, internet zaten icinden gecti. Eskiden Harvard a gitmek demek harvardin hocalarindan direk ders almak, kutuphanesinde baska yerde olmayan kitaplari okuyabilmek ve network yapabilmekti. Ben Zizek i slovenyadaki universitedeki ogrencilerinden daha cok dinlemisimdir, celal hoca halka acik universitede verdiginden daha cok ders verdi gene Bilgi sorun degil, uni kutuphaneleri internete kiyasla yetersiz. AI ile hele her dil tercume ediliyor, butun bilgi dijital ve dakikalar icinde islenebiliyor Network yapmak icin interney, sosyal medya vs var Universitenin bir islevi kalmadi Uzmanlasmakta ayni sey meslek erbabi degilseniz. tavsiye ederim su kitabi kendini kayip hissedenlere bu arada neurodivergence goygoyu gitgide buyuyor lol https://www.jpmorganchase.com/newsroom/stories/neurodiversity https://jobs.lever.co/palantir/61eaa54c-e1b7-4064-afad-f7df3d48d652 AI neurotypical trainin data ile egitildigi icin neurotypical gibi output veriyor. ND kafanin nasil isledigini anlamiyoruz wiring cok farkli, o yuzden altin oldu dunyanin tum otistikleri lol VALLAHA DEI DIIL BU diye yazmasina cok guldum palantirin lol X-Men gibi olcak bu is ondan korkuyorum , microslop, anduril, palantir, jp morgan filan cyberpunk tier villian corpo lar
Gallant Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Ben universitelerin bir islevi kalmadi kismina katilmiyorum. Bilgiye erisimin kolaylasmasi ile belirli universitelerin formatindan gecmek farkli konseptler. Is hayatinda da ayni universiteden gelen insanlarin sorunlara benzer acilardan yaklastigini gorunce olayin bilgi vermekten ziyade dusunce sistemi yerlestirmek oldugunu anliyorsun. Ha dersin ki ben o dusunce sistemini disaridan algilayip onemseyebilirim, sorun bunu yapan sayisinin cok cok az olmasi, yapsa bile isveren acisindan (ozellikle yeni mezun olarak) bunu nasil kanitlayacak olmasi. Universite tarafinda sorun, diplomaya verilen onem artinca universite sayisi gereksiz artti ve her onune gelene diploma verildi. Halbuki is hayatindaki cogu is icin 4 yillik universite egitimine ihtiyac yok. 2 yillik yuksek egitim yada uzatilmis lise egitimi yeterli. Ama insan kaynaklari gelen cv ile filan ugrasmak istemedigi icin, diplomayi filtre araci yapti. Gelinen sonuc ortada. Networking in yine bir noktada kisisel dokunusa ihtiyaci var, sadece sosyal medya ve internetle olmuyor. Online ilk adimi atiyorsun, sonraki adimlari offline atman gerekiyor.
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 ben biased im o konuda biraz, o gelenegi aileden aldim ben misal. butun egitim sisteminin balik vermek yerine balik tutmayi ogretmek uzerine tasarlanmasi lazim. analitik ve kritik dusunebilme, tumevarim, tumdengelim, buyuk sorunu parcalara ayirabilme ve sokratik sorgulama uzerine kurulmasi lazim cok iyi egitim aldim kagit ustunde, ozel okullar vs ancak hayatimi kurtaran cocukken ailemin verdigi klasik egitim oldu. antik yunan, roma, felsefe, mantik vs vs. hala o egitimin ekmegini yiyorum. platonun magrasini ozumseyerek duzgun anladigin zaman dunya oturuyor aslinda, gunesin altinda gercekten yeni hicbirsey yok.
Gallant Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2026 Aile cok onemli bir faktor ama sistemi esitlik ilkesine gore insa etmen gerekiyor. Yoksa dusuk gelir yada kultur grubundaki bireye sans vermemis oluyorsun. Aksi halde sistem bir noktadan sonra kast sistemine donuyor. Ciftci babanin cocugu sadece ciftci olabiliyor, vs. Tr de sistemin balik tutmayi ogretmesi 2000 li yillarin basinda belirli universitelerde farkina varilan ama bir turlu uygulanamayan bir konsept. Universiteler bunu Alman ekolunden Amerikan ekolune gecmek olarak goruyorlardi. ITU gibi format olarak uygulayanlar oldu ABET uygunluk belgesi almak icin; ders basi her donem su kadar arastirma odevi, minimum 2 vize, en az 1 proje, vs. gibi. Ama hocalarin yarisi o kafada degildi. Prelude havasinda kaldi. Yurtdisinda bunu duzgun olarak uygulayan insanlara, ozellikle Kuzey Avrupa'da cok denk geldim. Hatta bu konuda kendim de sikinti cektim. Kisacasi sistemin duzgun isledigi yerler var.
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 14, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2026 Universiteler eskiden oldugundan daha gerekli bana kalirsa. Sorun universitelerin icinin bosaltilmasi ve universite okumanin amacinin saptirilmasi. Universiteler ogrencileri is hayatina hazirlayacak kurumlar olmamali bana kalirsa. Keza hazirlayamazlar. Is is hayatinda ogrenilir. Eger boyle olmasaydi tip fakultesinde ogrenci okurken calistirilmazdi. Universiteler ogrencilerin zihin dunyasini genisletmekte, soru sormayi ogretmekte vs. faydali.
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Nisan 15, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 15, 2026 Vay be yaşlı kodcuları şutluyorlar demek işin kötü tarafı hep dedim ki yıllarca tecrübe edineceğim için yerim iyice sağlamlaşır, teknoloji tam tersi bir yöne getirdi bizi, hakkaten ters köşe olduk. Kırk yaşından sonra iş arıycaz şimdi 1
Öne çıkan mesajlar