razzRaziel Mesaj tarihi: Ekim 1, 2026 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2026 ufak çaplı iş verenler yazıyor redditte falan. adam diyor ki altımda 20 kişi çalışıyor, şu an 6 ay öncesine göre 10-50x daha üretkeniz llm'ler sayesinde. aylık 2-3k para harcıyor ama bir beyaz yaka maaşına göre hiç bişey diyor. ben de katılıyorum. 4 tane pro paket çalıştırıyorum şu an 2'si gpt6 aylık deneme olarak aldım. deli gibiler, tek sıkıntı 5 saatlik limitlere takılmak. bunlar böyle sınırsız olsa(ki 20$lık dandik paketler) bunların yerine ortalama bir beyaz yaka istemezdim. ana projemde normalde günlerce uğraşacağım şeyi topluca zipleyip dumplıyorum, 10dk'da yapıp veriyor çılgın. birine müzik editletiyorum, öbürüne texture yaptırıyorum, diğeri kodlara bakıyor. boş kalan vakitlerde eski mmo oyununu single player'a çevirme projesinde hiç bilmediğim bir dilde github'da bug fixliyoruz, yeni özellikler ekliyoruz. bütün evi local çalışacak şekilde smart yaptım, hiç bir yeni birşey öğrenmeme gerek kalmadan mikro denetleyici programlatıp mikrofon ve hareket algılayıcı falan lehimledim, mutfakta çalışıyor. bütün tarayıcı eklentilerimi kendi istediğim şekillerde değiştirdim. kendime özel logitech fare plugini yazdım, kasa aydınlatmalarımı, fanlarımı hepsini akıllandırdım. bütün uyuz windows sorunlarımı çözdüm. wallpaper engine'deki animasyonlu arka planıma bile menü ekledim. olm limitless hapı yutmuş gibi bu ne. bunlar sadece son 6 ayda bile acayip geliştiler. opus 5.5 çıktı yeni çıkan gpt6'ya çaktı, şimdi gemini 4 geliyor bu ikisini geçecek. bir yandan kendilerini de bufflıyolar, daha sık daha iyi sürümler geliyor. insana para vermek yerine bunlara vermek zehir gibi yayılacak firmalar aydıkça. ülkedeki yönetim bunun farkına varıp, "işsizlik artıyor firmaların paralar işçilere değil openai, antropic ve google'a gidiyor, yine dışarı para kaybediyoruz" diyerek oraya da ai vergisi falan döşer artık.
Esnaf Mesaj tarihi: Ekim 1, 2026 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2026 son 6 ayda feci geliştir öyle böyle değil ama bir frene basacaklar sanırım kendileri de işin bokunu çıkardıklarının farkında aksldjg. Sadece 2 ayda çok az React bilgisi ile 4-5 tane mobil ve web projeleri çıkardım, bunlar için de OCR okuyan projeler de var, 3-4 agent çalıştırıp bir birlerini denetleterek hayvani projeler çıkarıyorum. Bir arkadaşım sadece flutter bilgisi ile 0 dan masaüstü uygulama geliştirdiiyi fiyata da sattı Geçen bir oyun yapmak istedim sadece soru olarak sordum baktım yapmaya başlamış fena sonuç da vermedi iş çok ilginç yerlere gidiyor
df Mesaj tarihi: Ekim 1, 2026 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2026 benim 240 dolarlık paket anca yetiyor. %94 le haftalık reset geldi demin. 100 lük eskiden yeterken şimdi 200 lük olduk. görsel modelle birlikte 300 dolar gidiyor aylık. ama inanılmaz iş çıkıyor evet. normalde 5-6 kişilik ekiple olacak işi tek yapıyorum. 2 gündür devops çuyum. ondan önce 2 gün content managerdım. ondan önce unity fln. haftayı 4 role bölüyorum. ama o 2 günde eskinin 15 günlük işi çıkıyor. ben yine kontrolü tam vermiyorum hala review edip düzerltiyorum fln. çoğu kişi onu da yapmıyor artık 10x hızlı gidiyor. ama onların production görme ihtimali zor. çok iyi ama hala çok sapıttığı şeyler oluyor. ufak bi yol gösterince düzgününü de yapıyor.
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 1, 2026 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2026 6. round layofflari acikladilar, hala payrolldayim lol ulan koca marka nasil batirilir gozlerimle gordum, osmanli gerileme donemi gibi buzulerek ice dogru patliyor lol
Öne çıkan mesajlar