lovecraft0Z Mesaj tarihi: Mart 28, 2026 Mesaj tarihi: Mart 28, 2026 AI etkisi sanırım geliyor.. Toplamda 7 yıla yakın Front-end-React deneyimim var. Sizce nasıl bir strateji izleyeyim iş bulmak için? AI Engineering falan mı kassam , front end sanki biraz sulanmaya başladı
eldar Mesaj tarihi: Mart 28, 2026 Mesaj tarihi: Mart 28, 2026 Geçmiş olsun, yazılımdan anlamıyorum ama sağlığını salma, motivasyonunu kaybetme, bir yolunu bulursun.
agg1401 Mesaj tarihi: Mart 28, 2026 Mesaj tarihi: Mart 28, 2026 Öncelikle geçmiş olsun. Umarım güzel yerlere gelirsin. Zaten piyasaya yavaş yavaş yapay zekayı ele geçirecek. Şimdiden bu sene daha fazla kişi işten çıkartılacak. Ben olsam yapay zekaya abanırdım onunla beraber kullanarak güzel işler yapardım. Madem kodlama biliyorsun tam zamanı şimdi.
Zebilith Mesaj tarihi: Nisan 8, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2026 Geçmiş olsun. Pandemi sonrası gelen yüksek enflasyonun, yüksek faiz ortamının ve savaşların da etkisi sürüyor. Politik krizler de var bir yandan. Zor bir dönemden geçiyoruz. 2025 sonunda birçok şirket küçüldü veya kapandı bizim sektörde. Whatsapp gruplarında işten çıkartıldım mesajları geliyor birkaç aydır arkadaşlardan. Yani dönemsel bir etki de var. Yalnız değilsin. Bu günler de geçer.
Oce4n Mesaj tarihi: Nisan 8, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2026 valla bu aşamada fikir vermek tahminden öteye geçemez. her yazılımcı ne zaman işsiz kalacağım diye düşünüyordur günümüzün ynei çıkan teknolojilerine bakınca... işsiz kalmamak için ne yapabilirimden ziyade kalmamak için dua ediyoruz geçen Oracle'da gördük. 20 yıllık kıdemli çalışanlarına bile kıydılar... kimse demesin beni kimse kovamaz diye
razzRaziel Mesaj tarihi: Nisan 8, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2026 tepede bu kötü yöneticiler varken çok geç kalınacak. devrimin daha başlarındayız ve ayak uydurmak için herkesin işten çıkarılıp ekonominin çökmesini bekleyecekler muhtemelen. şu eski geyiğin ikinci seçeneği yeni bir anlam kazanıyor artık 1
Oce4n Mesaj tarihi: Nisan 8, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2026 resim fazla komik geldi şu aralar çiftlik vidyoları çok izliyorum. bu yeni ai'larla da komple kendisini yönetebilen robotlu bir çiftlik/tarla yapamaz mıyım diye düşüncelerdeyim bayadır... mantar yetiştiriciliği mesela tamamen izole yapılabilen bir iş. bir iki robot kolu olsa yapılır gibime geliyor.
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 8, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2026 gunluge yazicam asil bugun saglik iznindeyken beni cikartmayi denediler lol olumune mokoko
df Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 her şirkette en kötü soft bir mobbing var. bizde de çıkarılanlar oldu son da olmaz büyük iht.
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Ya daha 3 yıl önce Javascript, React falan ne değerliydi, arkadaşla oturup ayrıntılarını karıştırırdık yok closures yok garbage collector falan, her hafta iş teklifi gelirdi. Ama şu an Claude ile herşeyi otomatik yapıyoruz ve açıkçası bu son geliyorum dedi adım adım. 1 FE 3 FE nin işini yapabiliyor rahat. İş ilanları da ciddi derecede azalmış. Avrupada-Almanyada falan çok ilan var ama onlarda kolay kolay işe almaz dildi şuydu buydu yoksa Chancekart a kriterlerim tutuyor aslında
agg1401 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 lovecraft0Z, 09.04.2026 09:59 tarihinde dedi ki: Ya daha 3 yıl önce Javascript, React falan ne değerliydi, arkadaşla oturup ayrıntılarını karıştırırdık yok closures yok garbage collector falan, her hafta iş teklifi gelirdi. Ama şu an Claude ile herşeyi otomatik yapıyoruz ve açıkçası bu son geliyorum dedi adım adım. 1 FE 3 FE nin işini yapabiliyor rahat. İş ilanları da ciddi derecede azalmış. Avrupada-Almanyada falan çok ilan var ama onlarda kolay kolay işe almaz dildi şuydu buydu yoksa Chancekart a kriterlerim tutuyor aslında Bu daha iyi günleri o kodlamacıların. Gelecekte daha da fazla işten çıkartılmalar olacak. Çok acımasız ama gerçek.
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 sadece kodlamacilar? cogumuzun isi bitti ne yazik ki.
Deathblade Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 (düzenlendi) Aynen. Kademeli olarak tüm mühendislik dallarında azalma yaşanacak. Ama maalesef yazılım burada başı çekecek gibi duruyor. Şahsen bir makine mühendisi olarak ben de günlük iş hayatımda aktif olarak AI kullanıyorum ki bizim de sendelememiz yakındır. Önümüzdeki yüzyılda da kaybolan iş gücünün AI'nin bir süre asla yapamayacağı fen/doğa bilimlerine kayacağını düşünmekteyim. Muhtemelen bunun sonucu olarak "tech tree"'ye basıp, teknolojik olarak son 70-80 yılda yapamadığımız ilerlemenin gerçekleşmesini bekliyorum. Umarım artık şu kansere falan da bir çözüm buluruz bu sırada. Nisan 9, 2026 Deathblade tarafından düzenlendi
df Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 df, 09.04.2026 07:22 tarihinde dedi ki: her şirkette en kötü soft bir mobbing var. bizde de çıkarılanlar oldu son da olmaz büyük iht. içime doğmuş. bugün ben de çıkarıldım neyse zaten temmuz gibi çıkmayı düşünüyordum. kendi oyunumu geliştiriyordum. biraz daha erken olmuş oldu planlarımdan. 5 1
razzRaziel Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 oha nasıl lan daha sabah mesaj attın, öğleden sonra çıkarttılar mı
agg1401 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 dasaaa, 09.04.2026 14:12 tarihinde dedi ki: sadece kodlamacilar? cogumuzun isi bitti ne yazik ki. Benim işimde bitik. Oyun yapıyorum ama benimkileri AI benden daha iyisini ve az hatasız yapabiliyor. Müzik; yazarlık vb. gibi işler desen onu da o yapıyor bay AI'elr.
df Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 razzRaziel, 09.04.2026 15:18 tarihinde dedi ki: oha nasıl lan daha sabah mesaj attın, öğleden sonra çıkarttılar mı az çok hissediyordum zaten o yüzden kendi oyunuma başlamıştım. şirket eskiden hep mimar seviyesi yazılımcı çalıştırırken yavaştan mid seviyeye düşüyordu. mid maaşı üzerine bir de claude desteği gelince patronların elleri kaşınmaya başladı. bakalım güvendikleri gibi mi olacak yoksa çok güvenip review bile yapmaya üşenene insanlarla prod ortamda yönetebilecekler mi. göreceğiz o kadar mimari hata yapıyor ki şu an review etmeyenler günün sonunda çok sıkıntı yaşayacaklar. gerçi daha da gelişecekse o da azalır. göreceğiz bakalım. ama işi bilenler için artık iş değil ürün sahibi olmak gerekiyor. o döneme geldik. kas gücü olarak 5-6 kişi gerekir dediğim kapsamda işleri tek başıma girişebiliyorum şimdi. şaka maka 7 yıl doldu burada. bi değilşik oldu
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Abi geçmiş olsun, kulübe hoş geldin
Nekro Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Geçmiş olsun çok. Dönem biraz daha ürün odaklı olup generalist kası geliştirme dönemi. High end bir arge falan yapmıyorsa firmanın gözünde ne kadar iyi bir fe olduğunun da önemi kalmıyor beklenti o değil çünkü. Tüm firmalar küçülmeye gidiyor bu arada. Yazılımla alakası olmayan üretim/parekende bir çok sektördeki firmalar adam çıkarıyor. AI işin bahanesi oldu. Başka bir kapı illaki bulunur moral bozmaya gerek yok.
sanssizsansli Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 ya hepimiz şöyle 1 milyon koysak bir iş kurarız paticik olarak. ben yatırırım güveniyorum burdakilerin zekaya.
razzRaziel Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 bana bi 5m atarsanız goty çıkartırım 1 1
sanssizsansli Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 10 milyon olarak 1-2 sene içerisinde dönüş garantisi olursa iban gönder sdf 1
Oce4n Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 bundan daha 5 yıl öncesine kadar etrafta herkese "yazılım öğren" evden para kazan vs.vs.vs. diyebiliyordum. günümüzde ise şu an üniversitede okuyan bilgisayar mühendislerine üzülür hale geldim. çok garip bir devirdeyiz... hakkımızda hayırlısı diyelim işsiz kalmamak için dua edelim
Gizli Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 o güzel devirler zaman makinelerine atlayıp o güzel timelinelara gittiler Timeline'ın piçine insanın trumpına kaldık 1
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 razzRaziel, 09.04.2026 17:03 tarihinde dedi ki: bana bi 5m atarsanız goty çıkartırım dürüm + 2 dal malbuş çalışır 1
Öne çıkan mesajlar