Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 cicibeybe, 10.04.2026 10:22 tarihinde dedi ki: Benim yoneticimi saglik iznindeyken istemedigi bir pozisyona paslayip (adam department head idi) sonra da o pozisyon artik lazim degil diye isten cikarmayi denediler. Ki bu adamin leveli Collective Labor Agreementda yer almayacak kadar yuksek. Ilk salvoyu savusturdu, ama gidecegini kabul etti avukatina vermis sirketle anlasiyorlar simdi detaylarda. Hos bizim sirket son 3 senedir her 6 ay adam atiyor ayni taktikle. Yuzlerce kisi gitti. Bende bir sonrakinde kendimi olasi goruyorum ama hayirlisi. Is nedeni olusmus raporlu c-ptsd, kötü niyet ve retaliation var, dalacam cok pis vaktin olursa goruselim
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 yazamam, hukuki hede hodo ama cok kotu batirdilar ole diyim
miyaw33 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 lovecraft0Z, 28.03.2026 09:51 tarihinde dedi ki: AI etkisi sanırım geliyor.. Toplamda 7 yıla yakın Front-end-React deneyimim var. Sizce nasıl bir strateji izleyeyim iş bulmak için? AI Engineering falan mı kassam , front end sanki biraz sulanmaya başladı df, 9.04.2026 15:15 tarihinde dedi ki: içime doğmuş. bugün ben de çıkarıldım neyse zaten temmuz gibi çıkmayı düşünüyordum. kendi oyunumu geliştiriyordum. biraz daha erken olmuş oldu planlarımdan. Geçmiş olsun beyler.
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 Siz yine seniorsunuz, networkünüz falan vardır. İsteseniz en kötü 2-3 ayda iş bulursunuz ya da bir projeyle para kazanırsınız. Sektöre yeni girmeye çalışan mezunlar fena patladı esas. Bir de o kadar iğrenç bir konu ki akademik çalışmalardaki, kitaplardaki, stackexchange'deki, github'daki falan metinlerle eğitilen yapay zeka şimdi o metinleri üreten insanların yerini alıyor. Sanırım tech'te bir fetret devri yaşanacak bir kaç on yıl.
sanssizsansli Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 Antivirüs işlerini de komple bitiriyomuşlar claude filan ile. Şimdilik bi hop çekmişler hemen halka salmayın demişler ama fazla tutamazlar. Personal god yerine bu mu olcak yarenimiz acaba.
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 deadwoll, 10.04.2026 22:30 tarihinde dedi ki: Siz yine seniorsunuz, networkünüz falan vardır. İsteseniz en kötü 2-3 ayda iş bulursunuz ya da bir projeyle para kazanırsınız. Sektöre yeni girmeye çalışan mezunlar fena patladı esas. Bir de o kadar iğrenç bir konu ki akademik çalışmalardaki, kitaplardaki, stackexchange'deki, github'daki falan metinlerle eğitilen yapay zeka şimdi o metinleri üreten insanların yerini alıyor. Sanırım tech'te bir fetret devri yaşanacak bir kaç on yıl. durum kotu, network bir ise yaramiyor sirketim 400 kisiyi isten cikardi hollandada tech de bir kerede, ayni anda baska sirketlerde aynisini yapti. piyasaya bir ayda binlerce issiz tech salindi her mertebeden, hepsi networku var hepsi kalifiye, 20 sene tecrube vs ha kimse AI icin cikarmadi, elon cok etkili oldu AI bahane. birde bizde sirket ugrasmak yerine tech i komple outsource etti, beceremediler cunki tech departmani yonetmeyi. 3 hintli 1 avrupalinin isini yapio iste TR de duzgun hukumet olsa, YAPISAL REFORM olsa, cok guzel tech hublar acarsin avrupali sirketlere outsource icin.
ahmedinejad Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 Köyü olan köyüne toprağına yatırım yapsın. Geri dönüş olsa hayat kalitesi de artar.
Aceace Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 Çok çok geçmiş olsun beyler... Alternatif sektörler bizi çağırıyor.
Gallant Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 Hurmuz bogazi kapandiginda biraz daha kapali kalirsa gubre krizi cikar, aclik artar, afrika ile guney-dogu asya patlar, su kadar insan olur analizleri cikti. Kimyasal gubre olmadan uretim yaparsan halkin tamamini besleyemiyorsun, ciftci olarakta metelige kursun atiyorsun. Off! Tarimla ilgili insanlik olarak yapmamiz gereken o kadar cok is var ki. Yeme-icme aliskanliklarimizdan mevsimsel ekime, uretim metotlarimizdan lojistige kilit degisiklikler gerekli.
sanssizsansli Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 Son 1 senedir deli gibi bu işleri öğreniyorum. Rahat olun anlatırım her şeyi aç kalmazsınız fhkd 1 1
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 11, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2026 Gallant, 11.04.2026 00:04 tarihinde dedi ki: Hurmuz bogazi kapandiginda biraz daha kapali kalirsa gubre krizi cikar, aclik artar, afrika ile guney-dogu asya patlar, su kadar insan olur analizleri cikti. Kimyasal gubre olmadan uretim yaparsan halkin tamamini besleyemiyorsun, ciftci olarakta metelige kursun atiyorsun. Off! Tarimla ilgili insanlik olarak yapmamiz gereken o kadar cok is var ki. Yeme-icme aliskanliklarimizdan mevsimsel ekime, uretim metotlarimizdan lojistige kilit degisiklikler gerekli. Abi amerikan imparatorluğu skip ledi dunyayi, sovyetler coktugunden beri freni bosalmis kamyon gibi insanlik nixon sici reagan sivadi simdi turump tuy dikiyor
Gizli Mesaj tarihi: Nisan 11, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2026 Trumpınki tüy dikmek değil tar and feather jdjdj 1
cicibeybe Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 deadwoll, 11.04.2026 05:30 tarihinde dedi ki: Siz yine seniorsunuz, networkünüz falan vardır. İsteseniz en kötü 2-3 ayda iş bulursunuz ya da bir projeyle para kazanırsınız. Sektöre yeni girmeye çalışan mezunlar fena patladı esas. Bir de o kadar iğrenç bir konu ki akademik çalışmalardaki, kitaplardaki, stackexchange'deki, github'daki falan metinlerle eğitilen yapay zeka şimdi o metinleri üreten insanların yerini alıyor. Sanırım tech'te bir fetret devri yaşanacak bir kaç on yıl. Sadece tech degil ama en cok tech etkilenecek bence de. Ve cok haklisin, ben cok endiseli degilim zira 5-6 sene daha ittirsem bir sekil gider sanki. Yeni mezunlar ne yapacak hic bilmiyorum. Bence devletlerin mudahale etmesi lazim aslinda, yani gencler mesalelerle sirketleri yaksa yeridir. Kalkisirlarsa bende katilirim belki onlarin gelecegi icin. Ben sanki cooook ucundan yirticam gibi kariyerin ortalarini gectigim icin.
khalad Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 Üç harfli marketlere eleman lazım yeni mezunların gelecekleri belli
agg1401 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 deadwoll, 10.04.2026 23:30 tarihinde dedi ki: Siz yine seniorsunuz, networkünüz falan vardır. İsteseniz en kötü 2-3 ayda iş bulursunuz ya da bir projeyle para kazanırsınız. Sektöre yeni girmeye çalışan mezunlar fena patladı esas. Bir de o kadar iğrenç bir konu ki akademik çalışmalardaki, kitaplardaki, stackexchange'deki, github'daki falan metinlerle eğitilen yapay zeka şimdi o metinleri üreten insanların yerini alıyor. Sanırım tech'te bir fetret devri yaşanacak bir kaç on yıl. Bu konuda sana katılıyorum, gelecekte bu meslek kalmayacak olması da çok acı. Aslında hata insanlarda Git'e herkes kod yazıp attı, AI ağabey geldi bedavaya öğrendi. O yüzden gerçekten bilgisi olan varsa AI'nin zamanı gelince, beni ve seni de dışlayacak. Bu daha iyi günlerimiz. ahmedinejad, 11.04.2026 00:20 tarihinde dedi ki: Köyü olan köyüne toprağına yatırım yapsın. Geri dönüş olsa hayat kalitesi de artar. Çok mantıklı aslında dediğin ama parası varsa o mümkün. Yoksa işi zor. cicibeybe, 12.04.2026 12:46 tarihinde dedi ki: Sadece tech degil ama en cok tech etkilenecek bence de. Ve cok haklisin, ben cok endiseli degilim zira 5-6 sene daha ittirsem bir sekil gider sanki. Yeni mezunlar ne yapacak hic bilmiyorum. Bence devletlerin mudahale etmesi lazim aslinda, yani gencler mesalelerle sirketleri yaksa yeridir. Kalkisirlarsa bende katilirim belki onlarin gelecegi icin. Ben sanki cooook ucundan yirticam gibi kariyerin ortalarini gectigim icin. Devletler bu konuda el atmayacak gibi bir his var içimde. khalad, 12.04.2026 13:29 tarihinde dedi ki: Üç harfli marketlere eleman lazım yeni mezunların gelecekleri belli Acı ama gerçek.
razzRaziel Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 (düzenlendi) khalad, 12.04.2026 13:29 tarihinde dedi ki: Üç harfli marketlere eleman lazım yeni mezunların gelecekleri belli bence belli değil. çığ gibi geliyor. https://res.cloudinary.com/drhfqfrhn/video/upload/v1776012422/dd6ic3clswrfa7jqbrbc.mp4 Nisan 12, 2026 razzRaziel tarafından düzenlendi 1
Gizli Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 Size teknolojinin zararlarını anlatmaya çalışırken dinlemiyordunuz beni
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 (düzenlendi) "Seniorsunuz iş bulursunuz" kısmı da bir yerden sonra olmamaya başlıyor. Henüz daha 20'lerde veya 30'ların ortalarındaysanız ufak ufak dikkat etmeye başlamakta fayda var. Bir noktadan sonra çünkü işiniz ne olursa olsun çok ciddi bir ageism riskine giriyorsunuz. Bunun belli sebepleri var tabii: Ucuz adam varken seniorun maaşını karşılamak istememek, genci daha rahat kontrol ederim kafası vb. Benim çevremde artık bayağı direktör seviyesinde insanlar iş bulamamaya başladılar, dışarıdan direktör maaşlı adam getirmeyi de büyük risk görüyor firma, iş bakan hani daha düşük pozisyona da tamamım diyene de "yaa o başarılıysa neden downgrade pozisyona başvuruyor" diye şüpheyle yaklaşıyorlar. Yok yönetim değil teknik path'ten yürüyecem diyenler için de, o kadar sene sonra hem o uzmanlığın bir kısmı sadece çalıştığı firmaya has oluyor, hem de çoğu iş o derece uzmanlığa gerek görmeyebiliyor. Bu dediğim AI'dan bağımsız tabii. 40'lara gelirken belli ölçüde kendini finansal security'e getirmiş olmak lazım yapabiliyorsan. Yani aylarca belki senelik çalışmadan devam edebilecek birikim lazım. 40'lardan sonra sular fena kabarıyor çünkü. Nisan 12, 2026 Rewendor tarafından düzenlendi 1
khalad Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 Senior meselesine kimse güvenmesin valla kimse kaliteli adam aramıyor piyasada , iş verenlerin maaş yükünden kurtulmaya ihtiyacı var senior adam çok para ister diye kimse yanaşmayacak.
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 Hah benim de demek istediklerimden biri buydu yukarıda.
MrLevie Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 valla isler sarpa sarmaya baslayinca ben gidip bar acacagim Hollanda'da herhalde en sonunda, baska turlu olmayacak. Iki tane de karakuri aldim mi tamam.
Gallant Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2026 Bizim bir arkadas yapti onu, tutmadi, consulting e geri dondu, fshfsh. 1
Öne çıkan mesajlar