Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diablo 4 Ana Konu

Scalanova

Öne çıkan mesajlar

Diablo 2 gibi birseyin gelmesi mumkun degil artik da D3 ten iyi olsun umuyorum. Daha yavas combat sevindirici, bakmayin PoE cok ovuluyor  ama azicik guclenince patlayan efektler haritayi silmeler..web based oyun havasi veriyor bana. D2 combati cok idealdi o yuzden.

bir de open world ve pvp olayini batirmazlarsa super

Sosyal ağlarda paylaş

pattisliborek, 9.03.2023 20:32 tarihinde dedi ki:

wow'da bizim 3.2, 3.3 dediğimiz şeylerin adı sezon olmuş sanki xD.

Biraz cetrefilli o is bskf. Gecen exp. mesela en sonra bi sezon geldi ama yeni raid gelmedi, onun yerine raide challange geldi.

Sezonlar arasinda m+ dungeon ve affix list; pvp ratingleri vs. degisiyor. Raid’ler de buyuk patchlerle geliyor. Patchle sezon ayni zamanda gelmiyor bir de her zaman, aralarda bir iki hafta olabiliyor. 

Sosyal ağlarda paylaş

Sotto, 09.03.2023 23:07 tarihinde dedi ki:

Diablo 2 gibi birseyin gelmesi mumkun degil artik da D3 ten iyi olsun umuyorum. Daha yavas combat sevindirici, bakmayin PoE cok ovuluyor  ama azicik guclenince patlayan efektler haritayi silmeler..web based oyun havasi veriyor bana. D2 combati cok idealdi o yuzden.

bir de open world ve pvp olayini batirmazlarsa super

abi buna yapıcak bir şey yok ya. hani bi oyun 1 2 yıldan sonra mutlaka fast map clear a dönuyor, damagelar milyonlara falan cıkıyor. oynatamıyorsun cunku baska türlü adamlara.30 saniyede map bitirmek istiyor  adam aynı seyi 3 yıldır yapınca

poe nun ilk sezonlarında gayet yavaş bir oyundu. neyse poe2 gelirse  yavaştan başlar umarım yine

Sosyal ağlarda paylaş

Flassh, 11.03.2023 15:22 tarihinde dedi ki:

abi buna yapıcak bir şey yok ya. hani bi oyun 1 2 yıldan sonra mutlaka fast map clear a dönuyor, damagelar milyonlara falan cıkıyor. oynatamıyorsun cunku baska türlü adamlara.30 saniyede map bitirmek istiyor  adam aynı seyi 3 yıldır yapınca

poe nun ilk sezonlarında gayet yavaş bir oyundu. neyse poe2 gelirse  yavaştan başlar umarım yine

Haklisin, durmadan content ekleyince oyle oluyor tabi - tamamen stat artisi ile ilgili. Aynisi WoW'da yasadi dump a kadar. Gerci sezonluk oyunlarda illa da gerek yok ya sanki. Diablo 2 o cizgisini bozmadi 20 yilda ama tabi oyuncu profili cok degisti. Zaten single player bazli (online olsa da) oyunun 5-10 yil oynanmasi zorunlulugu yok, yeni sezona girersin takilirsin filan. Oyun dinamiklerinden cok taviz vermeden de yapilabilir sanki ama dusunmek lazim.

Su ana kadar okuduklarimiz gorduklerimiz baya olumlu D4 hakkinda da classic hype mi bilmiyorum. D3'un eksikligi akiciligi ve gameplay'i degildi zaten dedigim nokta disinda o yuzden ona yakin olmasi cok sikinti degil, yeter ki haritalar, design linear olmasin, itemization dumbed down olmasin, bir de fazla odullendirici olmasin (bu noktanin istedigim gibi olma sansi yok farkindayim). Burada kilit nokta trading e cekilen ayar, botlar ve d2jsp durumu. Rare'larin trade edilebildigi ve ayni rarelarin unique'e donustugu ortamda cok degisen birsey olmayabilir.

Last Epoch burada mi yaziyordu Youtube'da mi hatirlayamadim ama adamlar gayet akilci bir cozum gelistirmisler. Direk bastan trade / no-trade serverlari gibi seciyorsun, tam detaylari bilmiyorum ama mantikli gelmisti videoyu izleyince. Trading olayina illa akilci bir cozum getirecektir birileri.

Sotto tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

poe'dakinin kötü yanı ssf seçersen eşine dostuna buddy'ne veremiyorsun bişey. trade'de 436782 ex'e gidecek item'ı vendor'a veriyosun build'ına uymuyor diye dsfg. emin değilim ama drop rate'ler de aynı sanırım trade'le, sürünüyorsun yani.

last epoch'ta drop rate'ler farklı. trade'cilere daha dandik düşüyor / güzel item'lar daha nadir düşüyor. solo'culara daha iyi düşüyor. solo da oynasan eşe dosta item verebildiğin bi sistem var. buddy sistemi de sömürülmesin diye "steam'den ekleştik go" diye değil de birlikte oynadıkça aldığın bi item var o kişiye özel. onu harcayarak trade'liyorsun. bi de bu trader / solo "faction"larında oynadıkça bi faction level'laması filan da var.

oynamadım ama güzel düşünmüşler gibi duruyor.

Cokomantis tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

d2 xboxta oynuyorum ben gayet iyi ya, inventory biraz yoruyor bazen. ama çok güzel QOL updateler geldi güzel oldu.

şimdii d4 e döncek olursak, güzel olmasını beklemek demek çok yüksek beklenti demek. POE 20 dakkadan sonra klavyede random tuşa bas bütün haritadaki sonsuz yaratıkları öldür olayına geliyor maalesef, o yüzden gameplay olarak kıyas götürmez.

D4 güzel olacaksa, kendi janrasını yeniden tanımlayan bir oyun olarak gelmesi lazım. Yoksa polished d2 olur (fenada olmaz).

Sosyal ağlarda paylaş

Oturaklı, flashy olmayan gameplay istiyorsanız poe ruthless oynayın. Şuan geçici sezonu var. 75 lvl yaptım bıraktım asla böyle bir poe oynamam ben. Diablo 4 böyle olursa onu da 1-2 bitirir oynar bırakırım. ARPG dediğin oyun taktik oyunu değil abi sonunda allah olduğun ve bunun için 234234234 tane mob/boss kesip sağlam itemları çekip güçlendiğini / durdurulamaz olduğunu/olacağını bildiğin bir tür. Opsiyonel olarak gelsin tıpkı poenin ssf/ruthless eklediği gibi. Ama tüm oyun yavaş olmasın lütfen.

• Like 1
Sosyal ağlarda paylaş

poe path of exile mıydı ya ruthless neymiş diye bakarken gördüm. diyorum pillars of eternity ile diablo niye karşılaştırılıyo çok alakasız diye 😂 ilk oyunu oynamış 2 yi henüz oynamamıştım heralde çok değişti diyorum 😂

Sosyal ağlarda paylaş

Bir zamanlar poe diye googleda ararken hep ilk sıralarda edgar allan "poe" makaleleri çıkardı o zamanlar geçeli çok oldu ama hiç pillars of eternity'nin poe diye aratıldığını ya da referans olarak kullanıldığına şahit olmadım. Genelde pillars diyorlar nette kısaltırken. 

Sosyal ağlarda paylaş

ad3m, 13.03.2023 11:16 tarihinde dedi ki:

Bir zamanlar poe diye googleda ararken hep ilk sıralarda edgar allan "poe" makaleleri çıkardı o zamanlar geçeli çok oldu ama hiç pillars of eternity'nin poe diye aratıldığını ya da referans olarak kullanıldığına şahit olmadım. Genelde pillars diyorlar nette kısaltırken. 

axedis forumda poe diyordu pilara. gerçek poeyi it gibi oynadığı halde hem de... hainlerinizi tanıyın..

goldbären tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

ad3m, 13.03.2023 09:06 tarihinde dedi ki:

Oturaklı, flashy olmayan gameplay istiyorsanız poe ruthless oynayın. Şuan geçici sezonu var. 75 lvl yaptım bıraktım asla böyle bir poe oynamam ben. Diablo 4 böyle olursa onu da 1-2 bitirir oynar bırakırım. ARPG dediğin oyun taktik oyunu değil abi sonunda allah olduğun ve bunun için 234234234 tane mob/boss kesip sağlam itemları çekip güçlendiğini / durdurulamaz olduğunu/olacağını bildiğin bir tür. Opsiyonel olarak gelsin tıpkı poenin ssf/ruthless eklediği gibi. Ama tüm oyun yavaş olmasın lütfen.

Abi konu yavaş olması değil zaten, d2 de yavaş değil veya stratejik pek bi olayı yok.

Ama skill puanı bastığında bunun bir önemi var, skilleri rotasyonla kullanırsan daha efektif olabiliyor duruma göre( veya hammer spamlayabiliosun paladinle sadece sdsava) ama savaşırken karakterini görebiliosun, random tuşlara bastığında düşük levelda bile ölebiliyorsun.

Ben POE de ekranda sadece ışıklar falan görüyorum oyun bi anda.

bak fark şu aslında

CLUSTERFUCK

spacer.png

Sosyal ağlarda paylaş

Poe maalesef çok sıçtı önünü alamadılar. İlk çıktığı zamanlar 4-5 kişi girip map yapabildiğin kimin neye vurduğunu takip edebildiğin bir oyundu. Şimdi solo girdiğinde flask macrosuna basıp random hareket ediyorsun o arada one shot yemen şans meselesi falan... 

Diğer sorun da kümülatif olarak eklenen lig currency'leri. Fragment, essence, card bunların shardları, bok püsür normal, magic itemler vs ile müthiş bloated hala geldi oyun. Oyuna oynayabilmek için filtre gerekiyor. Muhtemelen currency tab satın alsın insanlar diye bir derleyip toplamadılar. Oyunun içinde bir mini game gibi oldu inventory micro management'ı.

Yaratıcı içerik eklemek yerine power creep yapıp sürekli dmg rakamlarını artırmak kolay olduğu için o yoldan gidiliyor hep.

Sosyal ağlarda paylaş

arpg yavas olmaz, taktik olmaz diye bir sey yok. ne yaparsan o olur. sistem degil de alisilmislik tasvir ediliyor o yorumla. poe, warframe ikisi de gecmisinde farkli tempoya, oynanisa sahip oyunlar mesela. f2p bir seyin garantoruyse en basta content bloat, sonra da sistemsel tasavvuru olan faceroll. malesef bu oldu son on senenin deneyimi. seveni var, sevmeyeni var. artisi var, eksisi var. ama this is the way demek isabetli olmaz.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...