Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Odyssey - Nolan

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi: (düzenlendi)
Oce4n, 20.07.2026 11:01 tarihinde dedi ki:

zendaya cidden bu kadar seviliyor mu ya? her filmde var.

Dün Ekşi Sözlük'e yazmıştım:

oynadığı film sayısı zannedildiği kadar çok olmayan oyuncu.

zendaya'nın gösterime girme tarihlerine göre yirmili yıllarda oynadığı film sayısı:

2020 - 0
2021 - 4
2022 - 0
2023 - 0
2024 - 2
2025 - 0
2026 - 4

bu filmlerden de üç dune filminde ve iki spider-man filminde aynı karakteri oynuyor. bir de tabii euphoria dizisinde oynuyor.

neticede abartıldığı kadar çok filmde oynamıyor ama çok popüler işlerde yer aldığı için gerçekte olduğundan daha fazla filmde oynuyormuş gibi algılanıyor.

Komutan tarafından düzenlendi
  • Nasi yani? 1
Mesaj tarihi:
BiTcH_oFBaT, 20.07.2026 08:00 tarihinde dedi ki:

abi o saatlerde nasıl izliyorsunuz ya dsaldas ben fragmandan uyuyakalırım şdsalşdsa yaşlandık tabi 

dünya kupası sağolsun bir aydır saat kavramı şaştı, düzeltmeden bunu da izleriz sdf.

• Haha 1
Mesaj tarihi:

sorum gene değişmiyor 😄 zendaya bu kadar seviliyor mu ki bu kadar filmde oynuyor? 

göze batıyor çünkü. millet orada oyunculuklarını döktürürken "en iyi boş bakan kadın" diye mi zendayaya rol verip duruyorlar. Robert Pattinson belki daha fazla filmde var ama o kadar da gözüme batmıyor. çünkü adam yetenekli bence.

Mesaj tarihi:

Bu soruya cevabı dün reddit’te biri yazmış tom holland ile gen z arasında popüler çift olarak diye. Doğru düzgün film izlemeyen, oyunculuk nedir anlamayan bir kitlede alıcısı var herhalde. Göze batmasının sebebi ben daha karın ağrısı surat ekşimesi hariç bir mimik yapabildiği rol görmedim. Hadi rol yapamasın ama karizması da yok. Kirsten stewart filan yıllarca çok daha ağır bombalandı benzer sebeplerle bu kadar yüksek profilli filmlerde olmadığı halde.

hani resting bitch face deniyordu, hiç sevmediğim bir ifade ama ikisinde de var olduğu aratınca çıkıyor insanların yorumlarında. Ten rengi avantajı var ama zendaya’da, eleştirilere kalkan oluyor. Şimdi film iş yapınca kol kanat gerilmiş gene “siz ırkçı olmasanız aslında ne cevher o” diye 3-4 gündür.

ben şahsen pattinson’u da hala beğenmiyorum beyaz erkek olduğu halde. Hala fikrim açık belki bir gün değişir ama Matt damon’ı bile anlamadım nasıl jön olabildi ondan 10 kat yetenekli insanların daimi yan oyuncu kaldığı bir endüstride. Kendisi yan oyuncu kalması gereken birinci oyuncuydu bence.

Mesaj tarihi:
Silphatos, 20.07.2026 16:24 tarihinde dedi ki:

7 yılın 4'ünde hiç yokmuş

Tamam da 7 yılda 7 film çekmekle 1 yılda 4 film çekmek aynı değil. Sinemaya gidiyorsun sürekli karşına o çıkıyor demektir bu. Her sene bir film sıkıntı değil ama bir sene 4 film noluyor dedirtir yani. 

Pedro pascal’a da aynısı oldu adam yaşlanmadan önce yıldızı parlamışken her filme atlayınca millet isyan etti. Ki performansları genelde bir çıtanın üstünde, şahsen kötü diyebileceğim tek rolünü gördüm henüz.

zendaya’nın daha antipati uyandırmayan rolüne rastlamadım ama. Spiderman’lerdeki en kötü, dune’deki en kötü vs. Bunda da baksam kesin en kötü çıkar tahminim castin kalanını göz önüne alınca.

hani filmde bir satır repliği olan figüran kapasitesiyle side character olmaya çalışıyor.

bu filmdeki oyunculardan konuşuyorsak mesela bernthal’ın da range’i yok, adam tek kişiyi oynayabiliyor ama o rolü alırsa oynuyor işte. Dışına çıkartmaya çalışmadıkları sürece ok. Zendaya her rolü alıp hepsinde ııh. Bir dizide iyiymiş demişler de sırf tescillemek için izleyeceğim bir dizi değil.

Sam tarafından düzenlendi

Zendaya Euphoria ile aslinda yukseldi; izlemedim bilmiyorum ama izleyenler performansi cok iyi demislerdi. Ordan yurudu. Dune rolu filan cok alakasiz ya. Hadi bu filmde gene 1dk filan gorunuyor toplamda da.

Tom Holland gene bi tik bence daha iyi belli tarz roller icin.

Matt Damon konusunda Sam e katilmakla beraber bu filmde begendim ben. Zaten genelde begeniyorum da Interstellar da cok alakasizdi mesela.

Sosyal medya olayi heralde Hollywood 10 tane aktor arasinda donuyormus hissi var herkesde.

Ozellikle Covid sonrasi super kahraman filmerinin cogalmasi ve ayni superstar olayi studyolarin riski minimize etmek istemesi. Budget lar hayvan gibi artti, garanti donus istiyor studyolar buyuk produksiyonlardan. Bunu saglayan da iki etmen var biri garanti super kahraman digeri de pazarlayabildigin goz onundeki  oyuncu - reklam isini kolaylastiriyor.

Sotto tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Matt Damon hakkaten, adam başrol olmasına rağmen filmden sonra onunla ilgili hiç bir şey düşünmüyorsun. Filmi aşırı yüceltme potansiyeli olan bir pozisyon ama tamamen ortalama ve kendini hissettirmeyen bir performans.

Mesaj tarihi:

Matt Damon filmi karistirmiyorsam eger Olu Ozanlar Derneğinin ekmeğini yedi, yiyor. Yaptığı işler de kötü değildi bence (özellikle Bourne serisi her zaman izlenecek filmler arasında). Ama Pattisonda zerre oyunculuk yeteneği yok, gözümde Zendaya’nin beyaz erkek versiyonu.
Az uzun boylu az fit ve sağlıklı olunca oyunculuk klasmanına girebiliyorsun. 
Zendaya özel bir sınıfı temsil ettiği için bu noktada benim gözümde. Sonuçta iş hayatında yaptığın isin kalitesinden çok ikili ilişkiler rütbe kazandırdığı için, tanıdıklar ve toplumsal etki olduğu sürece o rolleri alabiliyor.

Mesaj tarihi:
ahmedinejad, 20.07.2026 16:40 tarihinde dedi ki:

Tamam da 7 yılda 7 film çekmekle 1 yılda 4 film çekmek aynı değil. Sinemaya gidiyorsun sürekli karşına o çıkıyor demektir bu. Her sene bir film sıkıntı değil ama bir sene 4 film noluyor dedirtir yani. 

abi böyle çok oyuncu var. dönemsel filmlerde hypelanıyorlar. sonra 1-2 sene ortalıkta gözükmüyorlar. 

Zendeya çok da onjektif önünde duran biri. Biraz onun da etkisi var. Euphoria ile zaten baya bir gündem olmuştu vs. 

Misal Robert Pattison da bu sene 5 filmde oynayacak gözüküyor. Geçen sene de 3 filmde oynamış. bu biraz göze batma ile de ilgili. 

Mesaj tarihi:
MrLevie, 21.07.2026 10:35 tarihinde dedi ki:

Matt Damon filmi karistirmiyorsam eger Olu Ozanlar Derneğinin ekmeğini yedi, yiyor. Yaptığı işler de kötü değildi bence (özellikle Bourne serisi her zaman izlenecek filmler arasında). Ama Pattisonda zerre oyunculuk yeteneği yok, gözümde Zendaya’nin beyaz erkek versiyonu.
Az uzun boylu az fit ve sağlıklı olunca oyunculuk klasmanına girebiliyorsun. 
Zendaya özel bir sınıfı temsil ettiği için bu noktada benim gözümde. Sonuçta iş hayatında yaptığın isin kalitesinden çok ikili ilişkiler rütbe kazandırdığı için, tanıdıklar ve toplumsal etki olduğu sürece o rolleri alabiliyor.

good will hunting'in ekmeğimni yiyorlar ben affleck ile birlikte. ama dediğin gibi bourne da baya iyi türü içinde.

Mesaj tarihi:
MrLevie, 21.07.2026 10:35 tarihinde dedi ki:

Matt Damon filmi karistirmiyorsam eger Olu Ozanlar Derneğinin ekmeğini yedi, yiyor.

Karıştırıyorsun, muhtemelen Ethan Hawke ile.

Good will hunting ve talented mr ripley (departured rolunu getiren film) in ekmegini yiyiyor ama bu iki filmde de cok iyiydi. 

Cok guzel genc,akilli  yalanci rolu oynuyordu.Savas,dram,romatik  film rolleri eh iste idare ediyor.  7/10 u gecemez bence. 

Masticore tarafından düzenlendi
  • Yeni Oluştur...