Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Odyssey - Nolan

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
GERGE, 18.07.2026 09:31 tarihinde dedi ki:

Film epey güzeldi, ama sonundaki bir diyalog içine etti biraz benim için:

İçeriği gizle

Odysseus "our age of bronze is collapsing" dedi ya, ne gerek vardı öyle bir bağlantıya. Tarih uyuyor Bronze Age Collapse için, ama 4th wall işte ve olmamış.

Abi tüm tema o filmin"

Spoiler

"People from the sea" aslında biziz, "Zeus' Law" u bozunca mertlik bozuldu, medeniyet çöküşe girdi filan onu işliyor zaten

Mesaj tarihi:
Laurelin, 18.07.2026 09:33 tarihinde dedi ki:

Yunanistandan bildiriyorum , yunan begenmemis. Sahibi begenmemis

B R A V O  

Y U N A N

Yunan hepsi Yunanlı değil diye beğenmiyor da, bu filmin kadrosunu dolduracak kadar yetenekli Yunan aktör bul desen bulabilecekler mi

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

film

Spoiler

İnsanları yiyen dev cyclops ve bunları Charlize Theron'a anlatırkenki sahneler bana çok pis Attack on Titan'ı da andırdı ya sdf. Zaten ikisinin kumların üzerinde boş boş takılmaları falan direkt Ymir'in diğer boyutta gezmesi gibiydi.

Bi Ithaca'daki kaleyi beğenmedim ya. Çok tiyatro sahnesi gibi hissettirdi, yaşayan kale gibi vermedi hiç film. Ne bileyim mesela Game of Thrones'ta falan kaleyi kale gibi hissedersin çünkü karakterler gezer ve mekansal çeşitlilik verilir ve arka plan destekler falan ya. Burada hep aynı salondaydılar çoğunlukla o çok etkiledi. Ve ne bi muhafız var, ne taht var ne bişey. Talipler sürekli diken üstünde tutuyor. Tamam otoritede oluşan bir boşluk var ama kraliçeyi de birisi korusun bi zahmet. Bi tane talibin daha büyük organizasyonu var.

Ha talip derken, Pattinson iyiydi ya tam solucan gibiydi herif.

razzRaziel tarafından düzenlendi

Insterstellar, Inception seviyesi degil ama guzeldi. Biraz fazla gurultuluydu diyaloglar zor duyuluyor da modern sinemanin olayi bu arkada hep bir gurultu var.

Bu arada Dune 3 sneak peek gibi birsey gordum sacma sapan duruyor Denis cildirtacak gibi bizi sfds.

Spoiler

Charlize Theron bana da biraz olmamis gibi geldi diger cast cok zorlamadi. 

@razzRaziel Kale, boyut gibi konularda haklisin da gercege yakini bu olabilir gibi geliyor bana bazen. Mesela Troy savasi da oyleydi, sanki bu daha gercekci. Heryer guneslik steril degil. Epik savas denince onbinlerce yuzbinlerce adam var gibi hissediyoruz ama ne kadari abarti mesela. O kadar adami got kadar plajda 10 yil boyunca neyle besleyeceksin de nereye bakacaksin mesela. Gercekteki boyutlar, insan nufusu vs sanki bir tik boyle daha kucuk olabilir. Yine de Kralicenin sadiklarinin bu kadar az olmasi hatta neredeyse olmamasi filan garip geldi 1-2 adam beklersin en azindan. 

Circe cok iyiydi. Cyclops da iyiydi. Whirlpool ve Sirenlerden bi tik daha epik beklerdim.

Sotto tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Nolan film yapmış sinemaya bunun için gidilir deyip dün akşam gittik.İmax sineması diye gittik ama 4dx miş salon.Film güzeldi,siyah olması falan hiç gözüme batmadı da; deniz sahnelerinde koltuklarda bir sağa bir sola savrulmak baya battı.Sakın bizim gibi salaklık yapıp 4dx denen salona gitmeyın,resmen 2 kez koltuktan düşecek hale getirdi.Siren sahneleri çok çok kısa geçmiş,orayı biraz daha anlatsalar film tamammış,ilk defa şehir boyutları,savas sahnelerinin falan gerektiği gibi oldugu fılm ızledık. 8/10

Ben beklentiyi çok yüksek tutmuşum, inception olmasa da interstellar gibi bir hit bekliyodum, son yarım saat zor geçti puanım 7 o da imax de izlediğim için. Şuanki imdb puanı tamamen saçmalık

Spoiler

O helen i göreceğimize , truva kapısında vader çakması saçma sapan zırhlı agamemnon yerine , 20-30 sn bile olsa açık alanda bir hektor, Akhilleus  falan aradı gözler. 

Dark_Soul tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:
samaella, 19.07.2026 13:41 tarihinde dedi ki:

La hani gitmiyorduk 🙂 

Nolan bilet yollasa gene gitmem. Streame gelince de izler miyim bilmiyorum. Dune 2 duruyor öyle izlemedim hala 1’i beğenmediğim için. Interstellar’dan bu yana hiçbir filmini beğenmedim, gene aynı olur muhtemelen.

• Like 1
  • Haha 1
Mesaj tarihi:

tek gitmeye üşeniyorum ya. tek başına o kadar efor ve zaman harcamaya değecek kadar iyi olmuş mu bari ? bu arada herkes interstellar falan övüyo ama zamanında gömülüyordu burada sonu sevgiye bağlandı diye.

Mesaj tarihi:
pattisliborek, 20.07.2026 03:19 tarihinde dedi ki:

salı 00.45 e aldık bilet.

nolan abi, tutku abi, sinema abi! sdf

abi o saatlerde nasıl izliyorsunuz ya dsaldas ben fragmandan uyuyakalırım şdsalşdsa yaşlandık tabi 

• Yeni Oluştur...