Bone Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 bugün farkettim ki, http://www.digitalcitizen.life/8-ways-start-control-panel-windows-10 şurada 2. adımda bahsedilen yöntemle artık denetim masası açılamıyor. denetim masası altındaki Ekran ayarları da kaldırılmış. her şey yavaş yavaş "ayarlar" menüsüne atılacak ve denetim masası tümüyle kaldırılacak mı? microsoft buna mı çabalıyor? android ve windows'un kullandığı yeni tasarım seçimlerini anlamakta zorlanıyorum, niye böyle bir şeye gerek duyuldu, neden böyle bir tasarıma yöneldiler diye. samsung eskiden: http://zdnet1.cbsistatic.com/hub/i/r/2015/03/25/9134b1e3-88e1-436b-9359-6bdcc4414bf5/resize/1170x878/b71e2c651fb22a2da92919bbd1a71d35/screenshot2015-03-25-11-10-27.png samsung şimdi: https://www.androidcentral.com/sites/androidcentral.com/files/styles/xlarge/public/article_images/2016/12/gs7n-ui.jpg windows eskiden: https://www.sevenforums.com/attachments/tutorials/4587d1234431639-control-panel-view-category-icons-large_icons.jpg windows şimdi: https://www.windowscentral.com/sites/wpcentral.com/files/styles/larger/public/field/image/2016/07/settings-app-windows-10-au.jpg?itok=9aH9JfjF teal/cyan renklerini severim. windows tasarımları her zaman tatmin edici olmuştu, özellikle aero tasarımına bayılmıştım. ama şimdi bu sıkıcı, renksiz, monoton tasarım anlayışı önümüze iteleniyor. bir ayar yapmak, ayarı bulabilmek için çok zorlanıyorum. hatta windows'un yeni ayarlar menüsü, kullanıcının işini zorlaştırmak için özel dizayn edilmiş gibi geliyor. bundan sonra böyle mi olacak hep, bu saçmalıkta mı gideceğiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 mikrofonumuzu bill gates'e uzatıyoruz. evet bill sendeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 gates microsoft.comun anasayfasına koymuş açıklamayı "kardesm daha ıyısnı yapablıosan yap ole oturup elestırerek bıyere vramassın bunlar yzünden gelısemıoruz ıste" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 derdin bu olsun bone. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 GodMode kullansana.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Billde liderlik vasfı yok Hayır bill gitse kim gelecek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Artariel said: gates microsoft.comun anasayfasına koymuş açıklamayı "kardesm daha ıyısnı yapablıosan yap ole oturup elestırerek bıyere vramassın bunlar yzünden gelısemıoruz ıste" niye bu kadar guldum ya hic komik degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 gösterdiğin 2. adımdaki gibi denetim masası duruyor bende win10'un en sevmediğim yanı yeni yaptıkları menüler çok zaman alarak açılıyor, bi ayar yapıp çıkcaksın alt tarafı sevdiğim yanı da denetim masasına falan gitmeye gerek olmaması, win tuşuna basıp giremiyomusun ulaşmak istediğin yerin ismini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Eyy Windows denetim masasını kaldırmayı senden öğrenecek değiliz. Eyy Windows ayağını denk al , geri getir denetim masasını, yoksa biz getirmesini biliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XLegolas Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 o denetim masasinin %20sinden fazlasini kullanmadigimiz da bir gercek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 windoz7den sonrası pişmanlıktır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Bone said: android ve windows'un kullandığı yeni tasarım seçimlerini anlamakta zorlanıyorum, niye böyle bir şeye gerek duyuldu, neden böyle bir tasarıma yöneldiler diye. samsung eskiden: http://zdnet1.cbsistatic.com/hub/i/r/2015/03/25/9134b1e3-88e1-436b-9359-6bdcc4414bf5/resize/1170x878/b71e2c651fb22a2da92919bbd1a71d35/screenshot2015-03-25-11-10-27.png samsung şimdi: https://www.androidcentral.com/sites/androidcentral.com/files/styles/xlarge/public/article_images/2016/12/gs7n-ui.jpg windows eskiden: https://www.sevenforums.com/attachments/tutorials/4587d1234431639-control-panel-view-category-icons-large_icons.jpg windows şimdi: https://www.windowscentral.com/sites/wpcentral.com/files/styles/larger/public/field/image/2016/07/settings-app-windows-10-au.jpg?itok=9aH9JfjF teal/cyan renklerini severim. windows tasarımları her zaman tatmin edici olmuştu, özellikle aero tasarımına bayılmıştım. ama şimdi bu sıkıcı, renksiz, monoton tasarım anlayışı önümüze iteleniyor. bir ayar yapmak, ayarı bulabilmek için çok zorlanıyorum. hatta windows'un yeni ayarlar menüsü, kullanıcının işini zorlaştırmak için özel dizayn edilmiş gibi geliyor. bundan sonra böyle mi olacak hep, bu saçmalıkta mı gideceğiz? bunun sebebi büyük dizayn akımı. içinde bulunduğumuz yıllar UI açısından değişim yılları. flat tasarıma geçiliyor. önceki akım skeptömorfizim mi ne öyle bir isim veriliyordu. bu nanenin mantığı dizaynın gerçek hayattaki objelere benzemesi üzerine kuruluydu. örneğin windowsta çöp sepeti ikonu, eski ios'taki sarı not defteri, ayarlar düğmesi denince çark konulması falan gibi şeyler. amaç kullanıcının imaja bakarak çıkarım yapabilmesi idi, çünkü o nesil için (bizim için yanı) bilgisayar yeni bir şeydi. fakat şu anki nesil zaten dijital dünyanın içine doğdu ve artık imgeleri benzeterek anlamasını kolaylaştırma ihtiyacı yok. zaten kullanıcı bir dosyayı silmeyi, dijital not almayı ya da ayar yapmayı biliyor. şu anki kullanıcı için ayırt edici tuş önemli, yani baktı mı ekrana şıp diye görecek, o yüzden dizayn artık flat, düz kontrast renklerde, göz yormadan, hemen bulsun diye. falan filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 windows pre-10 öğelerin çoğunu 10'a geçerken atmadı çünkü yenisinin yanında eskisini de "eskiden arandığı" gibi bulunabiliyor olmasını istiyordu. geçiş sürecinin kullanıcı deneyimi üzerindeki etkisini yumuşatmak için. parça parça bu dönemi kapatıyorlar. eski öğeleri her versiyonda silmeye başladılar. bu da iyi bir şey aslında. fonksiyonlar yitirilmediği sürece bir seçeneğin iki kırılım altında olması kötü bir şey. w10'un gittiği yön doğru bir yön, daha günümüzü yansıtan bir ara yüzü var. bu yönde ilerlemeye devam edeceklerdir, pre-10 öğelerde birkaç versiyona tarih olur. zaten yeni seri getirmeyeceklerini açıkladılar. geçiş yapan kullanıcılar win 10'a alışmak için yeterince zamana sahip oldu. "geçiş dönemi" etkisi kalmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 sardalya said: Artariel said: gates microsoft.comun anasayfasına koymuş açıklamayı "kardesm daha ıyısnı yapablıosan yap ole oturup elestırerek bıyere vramassın bunlar yzünden gelısemıoruz ıste" niye bu kadar guldum ya hic komik degil hajsdkf komik ya ben de güldüm. ayrıca ben artık vindozda bi ayar açıcaksam aramaya yazıyorum ya. mouse yazıyorum, disk yazıyorum, monitör yazıyorum. yanlış bile yazsam çıkıyo sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Aynen windows 10'un en muhteşem özelliği o arama şeysi oldu zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 macOS'da ve KDE'de yillardir olan sey eklediler, insanlara yeni bir gelisme gibi gosteriyorlar onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 windows için yeni olduğu içindir belki ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 cok dertliyseniz ayarlari powershell ustunden de yapabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 1703 Creator Update ile birlikte control panel gitti. İyi de oldu. Settings ve Control panel kafa karıştırıyordu. mesela Win + X ile açılan menüde artık CMD yerine PS var. Hatta folder içinde shift + right click yapınca da cmd yerine PS veriliyor artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 o degilde windows phone gitmis yau :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 aramayla setting çıkması yeni değil ya, vanilla w8'de de vardı. control paneli kaldırıp herşeyi settings'e koymaları lazımdı baştan, w10'un en büyük sorunu bu ikilik zaten. dağınıklıktan çıkıyor en büyük sorun. yarısı birinde, yarısı öbüründe. hani settings'in tabletimsi görünümünü eleştirecek oldum şimdi ama sonra windows'un 20 yıllık el büyüklüğünde, her biri 10-15 tab'li, sonsuz dropdown menüleri filan geldi aklıma alternatifi. onlar da bugünün dev ekranlarına göre kullanışlı değil. tam ekran olabilen, içinde tab tab gezdirmeden, bir buldun mu tek bakışta herşeyi görüp değiştirebildiğin ekranlar lazım. normal 3d party windows software daha iyisini sundu aslında yıllardır aynı arabirimle. neyse ilk sayfadakine yönelik olarak diyeceğim "daha iyisini yaparım". :p beni windows ui ekibinin başına getir de pc kullananlar rahatlasın ey ms. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 tek bir ekip yok ki, basina gec, slayt ile ne istedigini anlat lel. kucuk kucuk, onlarca ekip birbirinden bagimsiz ve isole calisiyolar. o yuzden mesela windows'u gectim visual studio da bile, bazi componentlar o kadar guzel ve akici calisiyor ki, calismayan aptal saptal seyleri gorunce, yok lan bunlari ayni ekip/kisiler yapmis olamaz diyorsun. sadece projeleri async sekilde arka planda yukleyip, UI i kastirmayan ozelligi ayri bir ekibin yaptigini duyunca, anlamistim zaten bunda bir bit yenigi oldugunu sdkljsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 yeni update ile denetim masası kalktıysa baya kötü olmuş. metro arayüzlü ayarlar şeyi güzel fakat yeterli değil sıfır detay. telefon mu kullanıyorum pc mı kullanıyorum belli değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 start10 kullanıyorum ben. denetim masası duruyor bende. http://i.nextmedia.com.au/Features/Start10.jpg eski details pane için oldnewexplorer'ı kullanıyorum. http://www.msfn.org/board/topic/170375-oldnewexplorer-118/ gericiysek gericiyeh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catze Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2017 win logosuna sağ tıklıyorsun o kadar ya nesi zor ki anlamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar