Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Netflix bölgesel sınırlamaları kaldırdı (ve korsan, ve İngilizce eğitim...)

Kojiroh

Öne çıkan mesajlar

huun said:

ayda 30-40 ya da her ne haltsa tl para vereceği b,r servisten türkçe altyazı talebinde bulunan insanlara 2016 senesinde yaşıyoruz diye cevap verenlerin solcu, insan canlısı geçindiği ülke lan türkiye.

gün geçtiktçe miğde bulandırmada sınırların alt üst edildiği bir forum oldu burası, teşekkürler spark dsfsfdsf

Cunki evet isine gelmeyen servisi zorla aldiriyorlar adama dimi huuncum? :D

Netflix silah dayiyor kafasina alicaksin bunu diye

Begenen alir, begenmiyen almaz, insanlik kadar eski bu is. Dilimizde tuy bitti hala millet piyasa polisligine soyunuyor. Change.org acar bizimkiler yakinda fallout vs icin actiklari gibi :P

https://www.change.org/p/fallout-4-e-türkçe-altyazı-istiyoruz-we-want-turkish-subtitles-in-fallout-4-bethblog

Misal bu ornekte 3500 kisi icin kimse oturup zaman harcamaz, satis rakamlari ortada. Steam bile tr de user sayisi ve rakip artinca tlye gecti.

Turk kullanici profili belli, freemiumcuyuz biz. Para verip birsey almayi sevmiyor, korsan oynanan bir seye para verenle dalga geciyoruz. Ondan sonra beles gibi gozukup resmen insani bairliyen clash of clans gibi p2win oyunlar tavan yapiyor turkiyede.

Yemin ediyorum bole netflix gibi bi platformum olsam turk bayrakli tema, osmanli skini ve futbol kulubu hedeleri filan satardim koseyi donmek icin. Acun ile filan anlassinlar bence butun piyasayi toplarlar :D

Ha bide sunuda ekliyim "yabanci" yapimlardan bahsediyoruz burada, pesinen adamin kulturunu tuketmek istiyorsun bastan. Nasil hizmet edicegi ona kalmis tamamen. Lost in translation, her eser kendi dilinde izlenir hedelerine girmiyorum hic alakasiz tartisma ile cunki.
Sosyal ağlarda paylaş

40 dakikalık diziyi dublaj ya da altyazı oladan izleyecek birisi zaten bu diziyi ilzeyebiliyor, gergeden biliyoruz misal. türkiye'ye böyle bir servis açıp altyazı hizmeti sunmazsan para kazanamazsın. türklerin bu konuda suçu ne anlamadım.

netfl,x türkiye'ye açıldı diye başlık varsa aklı başında herkes altyazı bekler altında. yoksa burada netflix izleyemeyen birisi olduğuna inanmamı mı bekliyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

Baslik hatali iste, netflix turkiyeye filan gelmedi yazildi oda. Ip blocku vardi onu actilar, kolay yoldan lokalizasyona girmeden para basma pesindeler.

Blizzard wowu neden turkce yapmiyor geyigi zamninda yeteri kadar tartisildi burda, ayni hesap. Netflix gelip burda sube acmiyor, vergi vermiyor, yatirim yapmiyor. Su asamada sundugu paket bu begenen alir, cin disinda butun dunyaya acti sirf bize degil.

said:
“Today you are witnessing the birth of a new global Internet TV network,” said Hastings. “With this launch, consumers around the world -- from Singapore to St. Petersburg, from San Francisco to Sao Paulo -- will be able to enjoy TV shows and movies simultaneously -- no more waiting. With the help of the Internet, we are putting power in consumers’ hands to watch whenever, wherever and on whatever device.From today onwards, we will listen and we will learn, gradually adding more languages, more content and more ways for people to engage with Netflix,” said Hastings. “We’re looking forward to bringing great stories from all over the world to people all over the world.”

Kuresel hizmet iste lokal degil

@fistan
Turk tuketici profili ole fakir degil, paywall sevmiyoruz. Cine5 zamaninda filmin yarisini sifresiz vermiyordu bosuna :P ucundan beles koklatican once bu millete ondan sonra hosuna giderse 2 katini cok rahat verir. Ultima online donemi daha cafelerde orjinal oyuna para vermiyen veletler server admini olan kafecileri edit icin para vererek zengin ediyordu :P 15 senede neler gorduk su forumda ahahah. Iste en son bir arkadas dandrik beles mmo icin blizzard assetlerini ripleyip satmayi planliyordu alicisi var diye :P
Sosyal ağlarda paylaş

bu kadar koylu olmamayi deneyin. cahillik bu durumda mutluluk mu degil mi? izledigin ve okudugun her sey lost in translation. ama bunun ne kadar kotu oldugunu anlayamayacak kadar cahilsen mutlusun. bunun kotulugunu anlayabilcek yeterliligin var ama yine de cahilsen iste o zaman cahillik mutsuzluk.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bide bende cikintilik yapiyim :P

Netflix ozel sirketin verdigi bir hizmet, almama opsiyonunuz var. peki ya para verdiginiz hizmetler misal?

Guneydoguda turk vatandasta, kurt vatandasta ayni vergiyi veriyor ama belediyeyi aradiginda kurtce hizmet alabiliyormu? Vekilleri olaysiz kurtce yemin edebiliyormu? Kendi vergileri ile yapilan okullarda, kendi vergileri ile gonderilmis ogretmenden kendi dillerinde ders alabiliyorlarmi? Bunu istediklerinde vatan haini diye saldirmiyormu cogunluk?

Diyane-cemevleri vs uzattikca uzatiriz bunu, ortadogu kulturune yer etmis ikiyuzluluk bu. Avrupada "gavur bize hak versin, dinimize-kulturumuze saygi duysun" diye aglarlar, kendi memleketlerindeki azinliklar en ufak hak talebinde bulundumu baslarlar saydirmaya. Sinemalarda niye kurtce altyazili film yok, neden trt1 kurtce altyazi koymuyor? Hadi onu gectim butun vatandaslarin vergisiyle olusan sosyal guvenlik kurumunun sitesinde ingilizce-fransizca-almanca dil secenegi varda neden kurtce yok? Fransiz asilli vatandaslarimizi incitmeyen yuce devletimiz 5000 senelik kurt tarihini niye hic ediyor (:P) bu orta asyadan gelen fosizm diilde nedir?

Hadi bakalim, safsataysa safsata :D fallacy yapmayida en iyi biz biliriz
Sosyal ağlarda paylaş

10 sene öncesinin son osmanlı prensi netlifx bsşlığını kürt halkının bağımsızlık mücadelesine bağldı ve benim 1 lt. nemiroff sisem bitmeye yüz tuttu.

hepinizi seviyorum ama gerçekten buayı anlamakta zorluk çekmeye b aşladım ve yatmak istiyorum ama az daha zorlsam şişe dibini görebilir artık ekekek
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

Ha bide bende cikintilik yapiyim :P

Netflix ozel sirketin verdigi bir hizmet, almama opsiyonunuz var. peki ya para verdiginiz hizmetler misal?

Guneydoguda turk vatandasta, kurt vatandasta ayni vergiyi veriyor ama belediyeyi aradiginda kurtce hizmet alabiliyormu? Vekilleri olaysiz kurtce yemin edebiliyormu? Kendi vergileri ile yapilan okullarda, kendi vergileri ile gonderilmis ogretmenden kendi dillerinde ders alabiliyorlarmi? Bunu istediklerinde vatan haini diye saldirmiyormu cogunluk?

Diyane-cemevleri vs uzattikca uzatiriz bunu, ortadogu kulturune yer etmis ikiyuzluluk bu. Avrupada "gavur bize hak versin, dinimize-kulturumuze saygi duysun" diye aglarlar, kendi memleketlerindeki azinliklar en ufak hak talebinde bulundumu baslarlar saydirmaya. Sinemalarda niye kurtce altyazili film yok, neden trt1 kurtce altyazi koymuyor? Hadi onu gectim butun vatandaslarin vergisiyle olusan sosyal guvenlik kurumunun sitesinde ingilizce-fransizca-almanca dil secenegi varda neden kurtce yok? Fransiz asilli vatandaslarimizi incitmeyen yuce devletimiz 5000 senelik kurt tarihini niye hic ediyor (:P) bu orta asyadan gelen fosizm diilde nedir?

Hadi bakalim, safsataysa safsata :D fallacy yapmayida en iyi biz biliriz

5000 senelik kürt tarihine ırkçılık yapayım lol

saçma sapan konuşmayın, sokak köpeklerinede seçme seçilme hakkı verelim isterseniz?

safsataya safsata oldu mu :<
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ne tartisiyorsunuz yahu, akil biraz.

130 ulkeye yaptigi cografik engelleme kalkti iste. Her ulkenin dilini tum film ve dizilere altyazi yapacak degiller. Turkiye'ye yayin yapan bir suru site var, Crunchyroll var mesela, cogu da Turkce altyazi sunmuyor. Sunmalari filan da lazim degil, onceden yok demeleri yeterli.

Isteyen alir, isteyen almaz. Tartisilacak ne var burada? Eger Turkiye'de tutarsa kendi yayinlarini Turkce'ye cevirirler, gerisini de pek beklemiyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

gerge sen bilirsin sana sorayim arkadaslarla konustukta bazi sorular var kafalarinda
1. icerik kisitlamasi var mi? Misal ben trde bu diziyi gostermeyeyim veya sansurlu halini gostereyim gibi
2. Guzel bir kalitede izlemek icin nasil bir baglanti gerekiyor. Aslinda kafadaki soru ya kotamiz bitince 3mbit ile izleyebilecez mi seklinde oluyor

ne diyorsun bunlara?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Katalog sınırlı tabii, ülke ülke değişiyor. Şu anda ama yeni açılan 130 bölge aynı fiyatlandırma ve aynı çok sınırlı kataloğa sahip. Kısa sürede yerel katalog ve fiyatlandırma çekeceklermiş, açmışlar şimdilik sadece. Sansür yok, ya varsır ya yoktur yani.

Ama dert değil bu o kadar, hesabın bölgesi kataloğu belirlemiyor, sadece fiyatı belirliyor. HD paketi Kanada üzerinden üye olduğumdan 19tl'ye kullanıyorum ben, Battlestar Galactica izlemek için onun açık olduğu UK üzerinden bağlanıyorum, Katalog sadece ip tabanlı yani. ZenMate kullanabilirsiniz ötesi için.

Şu var bir de, ülke ülke katalog araması yapıyor ama yeni bölgeler daha eklenmemiş: http://www.moreflicks.com

İzlemek sorun değil korsan olmayınca. Kotayı doldurduktan sonra verdikleri 3 mbps ile üye olduğum tüm siteler (Crunchyroll, Funimation, Netflix) 720p çalışabiliyor. Netflix'in kendisi zaten 720p için 2350 kbps istiyor. Yeterli yani kota sonrası hızlar 3 mbps alıyorsanız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
miyaw33 said:

Buna dışardan altyazı eklemenin yolu yokmu?

Eklentiler varmış bunun için ama denemedim hiç. Araştırın bir. Bu yapıyorum diyor mesela : https://chrome.google.com/webstore/detail/super-netflix/aioencjhbaolepcoappllicjebblphoc?hl=en
Sosyal ağlarda paylaş

ingilizceyi iş için, kaynak için fln öğrenmek gerekiyor gerektiği kadar da öğreniyoruz da bunu olması gereken buymuş yapmayanda problem varmış gibi yorumlamanız yüzünden adamlar her zaman süper güç olacak biz de burada ama bi oyun 200 lira mı olurmuş, oculus 600 dolarmıymış yuh diye ağlayan olacağız.

oradaki en küçük adam bile sadece mesleğini iyi öğrenip tüm dünyaya ürününü pazarlayıp zenginliğine zenginlik katacak. biz de mesleğe, ürüne yoracağımız kafayı adamların diline yorup, yarım yamalak bilgimizle de montaj sanayiyi geliştireceğiz. vizyon bu kadar çünkü napalım.

edit: he ben de zevklerim için yapıyorum vs ama normali bu değil yani. gidip yapmayanı ezme noktasında sorun var.
Sosyal ağlarda paylaş

İngilizceyi sadece meslek için öğrenmiyorsun ama.

Meslek için Almanca öğrenirsin, Fransızca öğrenirsin, Rusça öğrenirsin, Çince öğrenirsin. O dillerle o ülkelerle ilgili işin vardır çünkü.

Ama İngilizce'yi sadece meslek için öğreniyorsan veya mesleğinde lazım değil diye öğrenmiyorsan ingilizce bilginden dolayı değil vizyonunun darlığından dolayı eleştirilip alt görülüyorsun.

İngilizce ister sev ister sevme dünyanın ortaklaşmış dili, ortak buluşma noktası. Haliyle dünyayla entegre olmak, dünyayı takip etmek, kendini (mesleki becerilerini değil bizzat kendini) geliştirmek için gerekiyor İngilizce.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Sadece meslek icin ogrenme diye bir sey yok zaten. O sadece meslek icin ogrendigin Ingilizce ile yurtdisindan calistigin insanlar konusmaya gelince ya da telefon edince apisir kalirsin. Bir dialog kuramazsin. Yok ben sadece makale okuyorum, kimseyle konusmuyorum diyorsan sen bilirsin tabii.

Ingilizce bilmek bir nitelik degil artik, bilmemek ayip eger belli bir egitim duzeyinin ustundeysen. Bilmek zorunda miyiz diye sormak ergen solcu tipinin yapacagi is direk.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...