sardalya Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 KillJoy said: Asil onemli nokta btc diamond cikti diyelim ben bunu alabilecek miyim? Yoksa illaki borsada mi durmasi gerek gelmesi icin forktan dogan yeni para Evet, hayir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 ee nerde peki bu forktan doğan btc goldlar? paper wallettan blockchain wallet'a aktardım, ordan da poloniex e geçirdim btc'yi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 sipeyskeyk said: Ben onu biraz araştırdım fork anında exchange de durması gerekiyor paranın gibi anladım, AYDINLATINIZ. Nerde durdugu onemsiz, bitcoin wallet'inda BTC varsa, ayni miktarda bitcoin cash olusuyo fork sirasinda corresponding wallet icin. claim ediyosun onu bi sekilde ama baya gec olabiliyo o claim olayi. haliyle destekleyen bir exchange'de durmasi daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 ya da paribuda duruyodu diyelim btc, btc goldlar nerde? adamlar cepledi mi forklamayı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 paribu çöktü onlara ağlıyo millet ekşide @tim ok anladım thx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 oha büyük olay o zaman bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 KillJoy said: ya da paribuda duruyodu diyelim btc, btc goldlar nerde? adamlar cepledi mi forklamayı? Deskliyoruz, dagiticaz demedilerse evet. Cukka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Binance :)-D . Hesaba geçtiler biraz önce. Fellow Binancians, Binance has completed the distribution of SuperBitcoin (SBTC) and Bitcoin X (BCX). You can login and check that the SBTC and BCX has been credited to your account. As previously announced, the distribution of SBTC (at a rate of 1 BTC: 1 SBTC) and BCX (at a rate of 1 BTC: 10,000 BCX) was based on a snapshot of BTC balances at Block 498,888, which was taken at 10:29:53 AM (UTC) on 2017/12/12. In order to ensure the security of your assets, we will announce the opening of withdrawals for SBTC and BCX after we deem each respective blockchain to be stable. Thanks for your support! Binance Team 2017/12/13 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Abi reddit ya aasdasfad; I have some BCX battle coin on Binance that I did not purchase. the deposit and withdrawal buttons say suspended. Does anyone else have this problem? Does anyone know whats going on? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 insanlar şuan yarınlar yokmuşcasına para sokuyor sisteme. aybaşı gelsin de maaşımı gömeyim bitkoyine diyen dayılar falan geziyor artık. insanlardaki beklenti ne 15 bin oldu 150 bin dolar da olur mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 cok sukur ufak kazancımı aldım kactım heh ya takip edilebilyosa bu meret e vergilendirmede gelecekmiş ne avantajı var ki kullanıcı için? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 150k dolar olmaması için bir sebep yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 devletler ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Devletler dediğin ne yapacak? Yükselemez bu kadar Kabul etmiyoruz mu diyecekler? Çeşitli regülasyonlar ile finans dünyası uyum sağlamak zorunda blockchain sistemine. Nasıl uyum sağlayacaklarına dair çalışıyorlar zaten devamlı olarak, bulurlar bir yöntem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Bunda stop yok abi Bu bi yere kadar buyudukten sonra cokme tehlikesinde butun herseyi yaninda goturur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 yarin amerika olur, avrupa birligi olur 'su su su exchangelarin hesaplarindan gelen butun paralar takip edilip vergilendirilecek' deseler exchangelardan cikmaya calisanlar sayesinde bile ortalik iyi bir sarsilir zaten. buyuk meblaglarla transfer yaptiginizda (eu icin >40k euro) mimleniyorsunuz, sonrasinda bankaya paranin kaynagini her detayiyla aciklamaniz gerekiyor. son donemde takip etmedim ama milyon dolarlarini cikartmak isteyenleri basi cok agriyordu reddit civarinda. turkiye'de muhtemelen devlet vergisini alip gecer -varlik barisi ftw-, ama diger ulkelerde uzun vadede hesabini veremeyecek/vermek istemeyen adamlar da bu isten cikar gider. ufak meblaglar icin hala bayagi gri bolgede kripto paralar, siyaha dondugu an market bear =< tl;dr devletler bu ise cokemez demek yanlis, en azindan marketi kulaklarindan tutup atabilirler. mali mulku satip kriptoya girmeyin, evden cikmadan once imamhatipleri kapatmayi unutmayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 konuyu anlasam para yatıracam da 100 dolares bile nereye yatırıp neyi takip edeceğimi bilmiyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 neye takiliyorsunuz anlamiyorum ki vergisini odeyin derler biz de oderiz.. hisse senedinden kar kazaninca vermiyor musun devlete? kaynagini sorarlar aciklariz sanki walter white'iz onlar da zaten yollarini bulurlar gene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Parayi yasa disi kaynaklardan elde etmedigin surece, nerden geldigi gosterilebilir oldugu surece bir sorun yok. Cektigin para > yatirdigin para ise, aradaki fark senin kazancin oluyor, bu kazancin buyuklugune gore minumum 15% olmak uzere gelir vergisi odeme yukumlulugunuz var vatandas olarak. Su durumda bitcoin herhangi bir kazanc kaynagindan farkli degil. Ha olur da bulundugunuz ulke cikip bu bir yatirim aracidir der, soyle degerlendirilecek der, isler degisir. Diger turlu kazandiginizi beyna edip vergi odemeniz gerekiyor yasaya gore. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akirafes Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Tr ye para sokarken limit yok ama şu kadar getiriyorum demen zorunlu. Yoksa mali suç oluyor. bunu btc Truk veya parıbu gibi sitelerden getirmişsen sorun çıkabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Abi ben atıyorum 3 sene önce 2 liradan dolar alsam, şimdi dolar 4 lira olunca onun vergisini mi ödüyorum? Eldeki şey hisse değil, bir para birimi, sonuçta bugün internet üstünden alışverişte falan kullanılan bir para birimi bu. Para çevirmenin vergisi mi olur? Ya da sustum, şimdi akıllarına getirmeyelim, tutup döviz çevirmeye de vergi falan eklemeye kalkarlar, alacakları mesaj bu olur benim yazdığımdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Doviz icin vergi odemiyorsun ama altin alip satip kar ederken oduyosun. Para uretebilecek tek otorite devletler yasalara gore. Hic bir finansal kurumun para yerine gececek ve harcanacak urun cikarma yetkisi yok. Yasak. Buna gore crypto currency doviz olarak islem goremiyor. O yuzden ayni sey degil. En fazla iste altin gibi dusunebiliyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Rewendor said: Kripto paraya isim verilmesinin vergileme için ana koşul olduğunu belirten Ertürk, üç isim üzerinde durduklarını kaydetti. Bunlardan ilki Bitcoin'in bir ‘emtia' olarak kabul edilmesi. İkincisi ‘menkul kıymet' ve üçüncüsü de ‘para' olarak adlandırmak. Ertürk, SPK'nın menkul kıymet tanımına karşı çıktığını belirterek, SPK'nın tavrını özetle şöyle açıkladı: “SPK, Bitcoin'in kendi menkul kıymet tanımına uymadığını belirtiyor. Öncelikle menkul kıymetin dayalı olduğu bir gerçek ürünün olması gerektiğini belirttiler.” Merkez Bankası uzmanlarının ise paranın bir devlet daha doğrusu bir devletin merkez bankası tarafından ve yine fiktif de olsa bir değer kaşılığında basılmış olması gerektiğinden yola çıkarak Bitcoin'e ‘para' denilemeyeceğini ifade ettiklerini söylüyor. http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/bitcoin-sahipleri-vergi-odeyebilir-2129657/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Devlet tarafından basılmıyor olmak (eğer hakikaten öyle bir şart varsa, bilmiyorum olup olmadığını) geçerli bir sebep, oradan para değil diye vurabilirler. Ama fiktif dayanak kısmı, altın rezervine dayandırma kısmı Büyük Buhran döneminde bitti 70'lerde bildiğim kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2017 Yok, altin rezervine dayandirirsin demiyorum. altin gibi sinirli kaynak olarak dusunursun diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar