xaty Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 "Türkçe'yi avcunun içi gibi bilir" neresiymiş bu "Türkçe" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 sanssizsansli said: daha iyi yaptım daha iyi yaptım. göster bakalım daha mı iyi biz karar verelim. Hee 5-6 sene önce bitirme projesi olarak yaptığımız işi hala online tutuyoruz =) Kodlarını bile 3 bilgisayar değiştirdikten sonra kaybetmişim; ama arkadaş github'ına atmış neyseki https://github.com/erogol/Bunch-it Buyur kodlarını kullan =) Hatta rapor falan arandım; belki screenshotları vs. vardır diye de bulamadım. Bulursam onu da özelden gönderirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 yerli ve milli goygoyu bitmedi ya.. bitecek gibi de görünmüyor gerçi var olan şeyleri daha payalıya daha kötü yap, desteklerden şurdan burdan köşe ol geç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 api üzerinden sonuc alarak search engine yazmis olmuyorsun ama işte. kafa aynı kafa. hepinizin motoru milli, yerli ilk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 DuckDuckGo'cuyuz hala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 kontrol ettim seninki daha iyi değil. https://media.giphy.com/media/iJxHzcuNcCJXi/giphy.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Saeros said: google'a girip yaani diye aratıp öyle girer buna bizimkiler :)-D (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 sanssizsansli said: kontrol ettim seninki daha iyi değil. https://media.giphy.com/media/iJxHzcuNcCJXi/giphy.gif 3 kişilik bitirme projesi ekibi olarak yaptığımız iş bu. Keşke turkcell'i üzerimize yapsaydılar 6 sene önce =) Ha daha iyisini yaptık da demedim bak ne demişim: Phoenixlin said: Lisans bitirme projemde, bu adamların yaptığı projeden kat kat daha fonksiyonel bir arama motoru yapmıştık. Derdimiz zaten daha iyi sonuç getirmek de değildi (ki search apilerini kullandık dedim hatta), bulunan sonuçları kişilerin ilgisine göre clusterlayıp düzgün bir arayüz üzerinden o sonuçlara daha hızlı ulaşmasıydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Phoenixlin said: Şimdi ben bu adamların projesini lisans kafasıyla daha iyi yapabiliyorsam; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stringray Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 bir de google'da iki o var bizimkinde de iki a olsun o zaman diye yaani yapmışlar ismini tam bir komedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/8/8e/Yanniethnicitycover.jpg/220px-Yanniethnicitycover.jpg bunu beğendi(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 hahaha direk copy/paste yapmışlar lan. html , css kodları , arama sonuçlarındaki sitelerin sıralaması bile aynı sfdsfs http://us.ntent.com/ https://tr.yaani.com.tr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Yok yok direk aynı değil ilk bikaç taneden sonra değişiyor sıralama. O kadar da çakma değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Orjinali daha iyimis. Yine biriĺeri zengin olmus gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 ahaaha anlaşılmasın diye tr'de engellenmiş sanırım. vpn'siz açılmıyor bende o link. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 3. 4. sonuçtan sonra değişiyor evet ama tasarımı falan da iyi çakmışlar cidden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 nazar boncuğu mu yapmışlar logolarını. ters teper. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 bingle dalga gecmeyin, eski bir patiye gore bingin gugili 3 sene once gommesi lazimdi :p hepimiz bing kullaniyoruz misal cunki windows 10 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 bombilo said: api üzerinden sonuc alarak search engine yazmis olmuyorsun ama işte. kafa aynı kafa. hepinizin motoru milli, yerli ilk. e adam da bunu demiş zaten. ilk yerli arama motorunu ben ürettim dememiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 sanssizsansli said: kontrol ettim seninki daha iyi değil. https://media.giphy.com/media/iJxHzcuNcCJXi/giphy.gif Türksel yapmışsa en iyisini yapmıştır zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 aynen abi aynen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Bone said: bombilo said: api üzerinden sonuc alarak search engine yazmis olmuyorsun ama işte. kafa aynı kafa. hepinizin motoru milli, yerli ilk. e adam da bunu demiş zaten. ilk yerli arama motorunu ben ürettim dememiş. napalim anlaman icin arka arkaya koyup bold mu yapalim illa; Phoenixlin said: Lisans bitirme projemde, bu adamların yaptığı projeden kat kat daha fonksiyonel bir arama motoru yapmıştık. bombilo said: api üzerinden sonuc alarak search engine yazmis olmuyorsun ama işte ha surada kalkıp turkcell'in bing originli cakma projesini savunuyor degilim, ilk mesajda da dedigim gibi hep aynı terane, hepsi milli hepsi yerli ama hicbiri gercekte oturup "search engine" yazmıyor, anca mevcutlardan aliyor sonuclari. sonra "search engine" yazdık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 bombilo said: napalim anlaman icin arka arkaya koyup bold mu yapalim illa anlamayan ben değilim ki boldla yazmana gerek yok boşuna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Lisans projesi olarak vizyonumuz gerçekten google'a rakip olmaktı evet =) Geçen sayfada demiştim; tekrar söyleyeyim. Projenin amacı arama sonuçlarını clusterlayabilen (gelen sonuçların konuları+kullanıcının ilgi alanlarına göre) ve bu clusterları da kullanıcının aradığına en hızlı ulaştırabilecek bir algoritma yazmaktı (gözünüzde canlanması için open source bir projeden link veriyim: http://search.carrot2.org). Üstüne yerli ve milli proje yaptık biz diye de hiç reklamımızı yapmadık. Zaten projenin raporları hep ingilizce sonuçlar üstüneydi =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2017 Phoenixlin said: Lisans bitirme projemde, bu adamların yaptığı projeden kat kat daha fonksiyonel bir arama motoru yapmıştık. O zamanki bilgimiz yetmediği için de kendi search engine'ımızı yapmak yerine, 3 arama motorunun API'ları üzerinden sonuçları alıp harmanlıyoduk (projenin amacı clustering search engine yapmaktı bu arada). Şimdi ben bu adamların projesini lisans kafasıyla daha iyi yapabiliyorsam. turkcelli savunmuyorum da, zaten daha onceki postumda gomdum, yaptiginiz servise arama motoru denmesi biraz abarti olur, wrapper yapmissiniz iste, asil kayayi sirtinda tasiyan cagirdiginiz servisler olmus. daha iyi demek, ayri bi tartisma konusu : bunun disinda bugun itibari ile arama motoru yapacak bir girisimin en alt bar'i apache solr tarzi bir core yazmak olacaktir ki, buda baya saglam plantinden to$hack ister. birak core u, adam gibi plug-in yazcak adami opup baslarina koysunlar. aptal olmayan zaten fork'lar oyle devam eder, tekerlegi tekrardan kesfedeceklerse buyursunlar, 17 sene sonra tekrar gorusuruz. mesela bir use case; http://highscalability.com/blog/2013/1/28/duckduckgo-architecture-1-million-deep-searches-a-day-and-gr.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar