Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Apartman aidatı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Apartman aidatlarınız ne seviyelerde?
Yazarken ne tip bir apartmanda, ne dahil, kaç daire vb var diye de belirtirseniz daha mantıklı olur.

Bizde yine zam yapmak istiyorlar da merak ettim genelde ne civarda.

7 daireyiz, istanbul'da. görevli sadece çöp alıp apartman temizliğini yapıyor. 120 şu an ama giderlere yetmiyor diyorlar.
Mesaj tarihi:
kadıköyün göbeğinde neredeyse her yerde 50 tl valla aidat. asansör veya full time kapıcı varsa otomatik artıyor tabii.

bizim görevli dışardan geliyor, her sabah çöpleri alıyor bi de haftada 1 siliyor yerleri. onu haftada 2 yapsak iyi ama çok da fifi yani.
Mesaj tarihi:
Yöneticiden gider pusulasını iste ordan karar ver. Bizim apartman şöyle böyle diye anlatmak havada kalabilir biraz. Atıyorum çöp bedeline normalin 2 katı yazmışlardır falan ordan daha bi belli olur şişirme olup olmadığı. Ama apartman giderinin çoğu maaş ssk vs oluyor
Mesaj tarihi:
İstanbul-Beşiktaş, 2+1, kapıcı var, merkezi ısıtma.

Kışın 450 liraya kadar çıkıyor, ısıtma ihtiyacına göre (geçen ayın aidatı 195 geldi misal). Apartmanda yaşlı bol olunca kapıcı iyi yakıyor =) Yazın da 50-60 lira arası falan.
Mesaj tarihi:
4 kat asansör yok
izmir alsancak
aidat 70 lira
akşam çöpleri alıyor, her hafta yıkıyor merdivenleri, ufak bi bahçe var. yaptıgı iş bu. ama yıllardır tek adam yapıyormuş başka binalara da bakmıyor. daha düşük olabilir aidat, 3-5 apartmana bakan kapıcılar var ama bu adama az para versek aç kalır şimdi.işsiz kalmasın diye biz çekiyoruz işte.
Mesaj tarihi:
175 asansör yok ama çok büyük site hem peyzaj hem güvenlik bi sürü ıvır zıvır var. cennet gibi site girince için açılıyor, ondan dert olmadı.

dış cephe, bina içi, temizlik, çöp toplama falan da var tabii.
Mesaj tarihi:
Aidat 184 tl fakat yakıt var sayaçtan ne kadar kullandığına bakıyolar, o genelde 250 lira falan geliyor o biraz fazla geliyor bence. Evde zenciye dönmemiz lazım o kadar paraya. Bizim 3 yer açık sadece.
Mesaj tarihi:
güvenlik fln varsa coşuyor aidatlar ya. bizde 3 tane var değişmeli. 2 blok apartman kaç daire var bilmiyorum ama 50 fln vardır.
bi de havuz var kapıcı var 1+1'e 180 alıyorlar. katlanarak gidiyor oda sayısına göre. kapıya asılı giderler ondan içim rahat hakkaten bu kadar şeye gidiyor sigortasıydı bilmemne.
Mesaj tarihi:
axedice said:

Yöneticiden gider pusulasını iste ordan karar ver. Bizim apartman şöyle böyle diye anlatmak havada kalabilir biraz. Atıyorum çöp bedeline normalin 2 katı yazmışlardır falan ordan daha bi belli olur şişirme olup olmadığı. Ama apartman giderinin çoğu maaş ssk vs oluyor

cozum odakli yanit bu. thumbs up
Mesaj tarihi:
Degisiyor hep. Merkezi ısıtma sistemi var kışın yüklü fatura geliyor. Birde bu ara asansörler icin yapılan düzenlemeler problem cikariyor hep. Düzenleyen kurum her sene birseyler cikarmaya baslamis. Yesil etiket alabilmek icin yine bir sürü güncelleme isteniyor. O yüzden kışın 450 civarı aidat ödendi.

Yazın daha az oluyor 70-100 tl arasında. Kışa ait yakıtı kompanse etmek icin 150 falan toplanacak yazında.

Bir de bizim sitenin 4 tane dairesi var kiralik. Onların gelirleri de kullanılıyor tabi. Siteye ait kiralik dukkan, ev, atm falan varsa aidatlarda ona göre degisiyor.

Yöneticiligi aldık baya bir sorun olunca sitede. Eski yönetime ait 50-60k civari bir açık var şu an mahkemeye falan gidecek olay. Nasıl bir düzeniniz var bilmiyorum ama tavsiyem gider kalemlerini tek tek takip edin. Gider defterinin fotokopisini isteyin aylik. Kimse ugrasmak istemedigi icin bu işler boş beleş tiplere kalıyor genelde. Sonra benimki gibi açıklar çıkıyor işte.
Mesaj tarihi:
Aiko said:

göztepe 36 daireli apt. 2 asansör var, kapıcı var, otomatik bahçe kapısı var 1 adet. 215 tl. 300 tl fln yakıt oluyo.

36 daireye kapici mi dayanir abi.

2 kapici olmasin?
Mesaj tarihi:
25 tl.

Hasanpaşa / Acıbadem

5 daire, kapıcı yok, asansör yok, haftada 1 temizlik var apartman içi.

Otomatla temizliğe gidiyor herhalde para, yüksek olmadığı için 6 aylık 150 verip sonra sorgulamıyorum. 6 ay doldu diye yönetici geliyor kapıya.
Mesaj tarihi:
1500 dairelik, 22 bloklu site, kapıcı, asansör, site içi bahçe, güvenlik, sıcak su kazanı dairesi var. 70 liradan 90'a çıktı aidat 2 ay önce
Mesaj tarihi:
35 tl, istanbul/kağıthane.1 asansör var, çöpleri toplayan yok ama binayı 2-3 günde bir temizliyorlar.zaten çöpleri toplasa dışarıda çöp atıcak yer yok sanayi mah burası

14 daire var.5 aydır ödemiyorum, selamlar
Mesaj tarihi:
4 daire var, asansör var, kapıcı yok. 50 lira veriyorum. Bence çok veriyorum ama kiram 500 olduğu için ses çıkartmıyorum.

Ha bu arada asansör de dün mühürlendi, tehlikeli olduğu için...
Mesaj tarihi:
Istanbul umraniye tek blok 60 daire cift asansor iki kat kapali otopark gunluk copler haftalik temizlik kapici guvenlik yok disaridan yonetim firmasi ilgileniyor

50 tl
  • Yeni Oluştur...