Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Apartman aidatı

xaty

Öne çıkan mesajlar

Apartman aidatlarınız ne seviyelerde?
Yazarken ne tip bir apartmanda, ne dahil, kaç daire vb var diye de belirtirseniz daha mantıklı olur.

Bizde yine zam yapmak istiyorlar da merak ettim genelde ne civarda.

7 daireyiz, istanbul'da. görevli sadece çöp alıp apartman temizliğini yapıyor. 120 şu an ama giderlere yetmiyor diyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

4 kat asansör yok
izmir alsancak
aidat 70 lira
akşam çöpleri alıyor, her hafta yıkıyor merdivenleri, ufak bi bahçe var. yaptıgı iş bu. ama yıllardır tek adam yapıyormuş başka binalara da bakmıyor. daha düşük olabilir aidat, 3-5 apartmana bakan kapıcılar var ama bu adama az para versek aç kalır şimdi.işsiz kalmasın diye biz çekiyoruz işte.
Sosyal ağlarda paylaş

güvenlik fln varsa coşuyor aidatlar ya. bizde 3 tane var değişmeli. 2 blok apartman kaç daire var bilmiyorum ama 50 fln vardır.
bi de havuz var kapıcı var 1+1'e 180 alıyorlar. katlanarak gidiyor oda sayısına göre. kapıya asılı giderler ondan içim rahat hakkaten bu kadar şeye gidiyor sigortasıydı bilmemne.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Yöneticiden gider pusulasını iste ordan karar ver. Bizim apartman şöyle böyle diye anlatmak havada kalabilir biraz. Atıyorum çöp bedeline normalin 2 katı yazmışlardır falan ordan daha bi belli olur şişirme olup olmadığı. Ama apartman giderinin çoğu maaş ssk vs oluyor

cozum odakli yanit bu. thumbs up
Sosyal ağlarda paylaş

Degisiyor hep. Merkezi ısıtma sistemi var kışın yüklü fatura geliyor. Birde bu ara asansörler icin yapılan düzenlemeler problem cikariyor hep. Düzenleyen kurum her sene birseyler cikarmaya baslamis. Yesil etiket alabilmek icin yine bir sürü güncelleme isteniyor. O yüzden kışın 450 civarı aidat ödendi.

Yazın daha az oluyor 70-100 tl arasında. Kışa ait yakıtı kompanse etmek icin 150 falan toplanacak yazında.

Bir de bizim sitenin 4 tane dairesi var kiralik. Onların gelirleri de kullanılıyor tabi. Siteye ait kiralik dukkan, ev, atm falan varsa aidatlarda ona göre degisiyor.

Yöneticiligi aldık baya bir sorun olunca sitede. Eski yönetime ait 50-60k civari bir açık var şu an mahkemeye falan gidecek olay. Nasıl bir düzeniniz var bilmiyorum ama tavsiyem gider kalemlerini tek tek takip edin. Gider defterinin fotokopisini isteyin aylik. Kimse ugrasmak istemedigi icin bu işler boş beleş tiplere kalıyor genelde. Sonra benimki gibi açıklar çıkıyor işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...