Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Punisher - Netflix

eregorn

Öne çıkan mesajlar

Amerika'da durumlar farklı ya. Gangbanger popülasyonu zaten çoğu ülkenin ordusundaki asker sayısından fazla. Ha ama gene de sınırlamaları gerekiyor yani silah satışını, yoksa döngü devam eder. Sistematik şekilde regülasyonları arttırıp bir yandan silahları topladıktan sonra yasaklamaları gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaslar koskoca Amerika'nın aklına gelmedi mi terörü silah banlayarak engellemek.

Adamlara UCAK SOKTULAR UCAK. PENTAGON'A C4 DOLU KAMYON GİRDİ NE AR'I LAN NE SİLAHI AAAAAAAAAAAAKİKİKİKİKİ

Yılda koca kıtada 80 kişi öldüren AR'ın derdine mi düştünüz lan. SORUN O AR ABİ, O M4 OLMASA BÜTÜN MASSACRELAR VAR YA, HEPSİ BİTİYOR HEPSİ.

Sabahın 5inde seizure geçiriyorum abi teşekkürler Sam yine başardın.
Sosyal ağlarda paylaş

abi xunn gittim gene geri çağırıyorsun şimdi de. :/

o da tool bu da denip geçilemez abi, bright da yazmış işte en son. ben de anlattım, spesifik detay verdim farkları. primary kullanım alanı vs secondary kullanım alanları, dramatik fark bu.

soruna da detaylı cevap vereyim ama madem: bıçağa karşı unarmed birinin bile kendini savunması mümkün. ölümcül yaralamak kolay değil. killing spree yapmak gene kat kat daha zor, anders veya vegas katliamları gibi bıçak katliamları yok yani. fark bu iki alet arasındaki insana zarar vermeye gelince.

sorumluluk insanda değil alette bir argüman değil, olmadığı için bomba yaptırılmıyor zaten abi. tool matters. hep böyleydi ve hep böyle olacak.

cevaptan tatmin olmuşsundur umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Amaç şiddeti engellemek değil abi zaten silah yasağının. Silahla ilgili kazaları, anlık sinir krizinde veya delirme durumunda yaşanan olayları engellemek. Silahlara erişimi zorlaştırmak.

Şiddete başvuracak adam gene yolunu bulur başvurur yani, o kitle konunun bir parçası bile değil. Ha ama şiddete başvuracak adamın silaha erişimini de zorlaştırıyorsun zaten silah regülasyon ve yasağıyla.
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Tornada falan yapamaz öyle, tam teşekküllü atolyeye ihtiyacı var.
3d printed silahların da sıkıntıları var, son teknoloji yarı otomatik silah kadar performans vermez yani.

2 Seneye basarsın full teşekkülü ranger m4'ü. hiiiiç merak etme.

Ama edişeye gerek yok, çünkü Sam amca silahları banlayınca sosyopatlar silah bulamayacak, söz. Gangbanger cholo ve zenciler mi? Pfft, işlenen bütün cinayetlerin sadece %70'i.

Bunları takmayın dostlar, asıl sorun av tüfegi, bunkerda kiliti AR'lar, eveeet, onlar gerçek sosyal sorunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

abi xunn gittim gene geri çağırıyorsun şimdi de. :/

o da tool bu da denip geçilemez abi, bright da yazmış işte en son. ben de anlattım, spesifik detay verdim farkları. primary kullanım alanı vs secondary kullanım alanları, dramatik fark bu.

soruna da detaylı cevap vereyim ama madem: bıçağa karşı unarmed birinin bile kendini savunması mümkün. ölümcül yaralamak kolay değil. killing spree yapmak gene kat kat daha zor, anders veya vegas katliamları gibi bıçak katliamları yok yani. fark bu iki alet arasındaki insana zarar vermeye gelince.

sorumluluk insanda değil alette bir argüman değil, olmadığı için bomba yaptırılmıyor zaten abi. tool matters. hep böyleydi ve hep böyle olacak.

cevaptan tatmin olmuşsundur umarım.

Teşekkür ederim 10 sayfa sürdü ama aldım. Eyvallah. Ben de yazdım bunu zaten o yüzden manasız biraz.

Tool'lar regüle edilir banlanmaz. Kendin de dedin madem insanlar bomba yapabiliyor boktan neden banlamıyoruz? Çünkü başka işlevleri var.

Biliyorum inanması güç ama insanlar %99.99999~ kendilerini korumak için, civil unrest'e hazır olmak için, hobi için avlanmak için silah alıyorlar.

Yılda 2 sosyopat yüzünden silahları banlamaya bir; hükümetin gücü yok.

iki; hakkı yok.

Olsaydı zaten banlamışlardı çoktan. Hükümet sana %100 protection saglamayı beceremedigi sürece sen kendi savunmandan yükümlüsün. Adam seni baglayıp karına tecavüz ederken "AMA YILDA 80 KİŞİ......" demiyorsun. Dememelisin. Kimseye de dedirtmemelisin.

Benden bu kadar abi, bitirdim.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi biri bana silah alabilmek hakkindir dese alirim

Hakkin degildir dese almam.

Ama silah almanin, markette uzun namluluyla gezilen yerde yasamanin serbest oldugu yere de sksen gitmem. Orada dogmus olsam sartlar ve dunya gorusum farkli olurdu evet ama empati yapmak zorunda degilim. Bana gore hepsi mal.

Bu kadar da basit adamim.
Sosyal ağlarda paylaş

Amerikalılar silah kullanabilsin mi kullanamasın mı diye heder olan Türk genci sayısı: 2

Bunlar hep FETÖ'nün oyunları arkadaşlar.

Xunn haksız.

Bıçak/silah konusunda ikisinin arasında öldürme açısından ne fark vara yığıyor tartışmayı bilinçli olarak çünkü yürüyebileceği tek yer orası. Oysa sorulup sorulup cevap alınamayan konu bu iki nesnenin temel üretim amacı. Soxarım sizin hobinize, ben de misal binaları ateşe verip yanan bina üzerinde parkour yapmaktan hoşlanıyorum arson serbest olsun.

En son söylediği ile ilgili olarak da Jim Jefferies'i hala izlememiş olduğu anlaşılıyor. Adam evine girip seni bağlayıp karına tecavüz ettiği durumda senin silahının olmasının durumu iyileştirme olasılığı bayağı bayağı düşük. Çoluk çocuktan saklamak için kasada falan tutman lazım, kasada olmasa bile üzerine olması her an imkansız ve adam eve de boş girmediğine göre 5-0 geriden başlıyorsun zaten. Senin ulaşamadığın silaha adam veya suç arkadaşları ulaşırsa oldu 10-0.
Sosyal ağlarda paylaş

Flassh said:

hazır konu dağılıp militia falan denmişken şunu da koyayım.
bunlar government döver mi

Abi vice lel.

Abi bu argümanın cevabını verdim daha ilk postta. Amerika'nın kontrol etmeyi basardıgı, conflicti bitirebildigi bir savaşı yok dünyanın en advanced ordusuyla. Guerilla warfare'i bitiremiyorsun.

Iraq ve afganistan'ı düşün, Vietnam'ı düşün. Sonra nazi almanyasında savaş öncesi silahları alınan yahudileri azınlıkları düşün.

Bosuna "Ama ucak var bomba var" theorycraft'ı yapıyorsunuz tarihte defalarca kanıtlanmış birşeyi. O ucak senin evini bir gece ansızın arayamaz, adam seni bombalamak istemiyor, kontrol etmek istiyor. Deter ettiğin tehdit ölmemek değil police state olmamak.

"Baba nuke atarlar biter amerika sonra külleri yönetirler." mantıklı bir düşünce biçimi değil police state için. Big brother'ın sana ihtiyacı var police state olabilmek için. Ve siviller her zaman, HER ZAMAN 10'a 1 outnumber eder polisi.

Allah'ın unuttugu köyü tutamıyor US texas'ı mı kontrol edecek?
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada söyle bir anlasılma olmasın
ben 2nd amendmentın tüfek roket kısmına karşı değilim
genel anlamda silah edinmenin limitlenmesi taraftarıyım
düzgün bir background check olmalı diyorum
yoksa isteyen gauss rifle alabilsin yeterliliği ve ihtiyacı varsa
hatta bence pistol assault rifledan cok daha tehlikeli bir silah conceal carry oldugundan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...