boyuna sallıyo. programa bakamadım bi özet yazsana
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
vücut geliştirme #5
yörüngeye cevap yazmışım sanırım
hahaha bu tripler evrensel mi olm vücut çalışanlarda
Şöyle bi ilerlete ilerlete baktım da genelde compound hareketler var fena değil. Ben olsam bench pressten sonra superset row girmem ama mesela.
Niye gitti ki video küfürlü diye mi?
- 5 hafta sonra ...
yıllardır ilk kez spor salonuna gittim, bundan öncekiler de hep heves edip gitmemiştim, bu sefer hep spor yapan bir arkadaşla başladık, bu sefer sürekli olacak gibi.
pazartesi günü başladık, bana spor salonunda genel böyle başlangıç hareketleri falan yaptırdılar işte her bölge için ancak 2 gündür tüm kaslarım sırasıyla geberdi şu an dede gibi yürüyorum.
yarın sizce ağrısa da kaslarım gitmeliyim spora daha kötü olur mu? yoksa bekleyeyim mi tamamen geçsin diye.
pazartesi günü başladık, bana spor salonunda genel böyle başlangıç hareketleri falan yaptırdılar işte her bölge için ancak 2 gündür tüm kaslarım sırasıyla geberdi şu an dede gibi yürüyorum.
yarın sizce ağrısa da kaslarım gitmeliyim spora daha kötü olur mu? yoksa bekleyeyim mi tamamen geçsin diye.
salona gittiğin sürece o ağrılar tamamıyla geçmeyecek. ağrımazsa çalıştığını nerden anlayacaksın? git sen mutlaka.
yürümemi, oturmamı kalkmamı engelleyen ağrılardan bahsediyorum yahu yıllardır spor yapmamış bünyede ortaya çıkan. yorgunluk değil yani.
sen bıyık mısın?
Normal abi yorgunluğun ağrısı olmaz zaten. Karın kaslarını hiç çalıştırmadığı için spordan sonra 1 hafta öksüremeyen arkadaşım vardı.
aynen ben de gülemiyorum, öksüremiyorum; aslında tek bir sorum var bu ağrıların geçmesini beklemeden zar zor olsa da spora mı gitsem? yoksa tamamen geçmesini bekleyip öyle mi gitsem?
Git
bekleme git ama kasa stretch halinde çok yük bindiren hareketleri yapma, dumbbell fly mesela
tekrarları da azalt biraz belki. ilk başlarda böyle spora gitmene engel olacak kadar kası ağrıtmaktansa ufak incrementlerle vücudu alıştırmak daha iyi.
tekrarları da azalt biraz belki. ilk başlarda böyle spora gitmene engel olacak kadar kası ağrıtmaktansa ufak incrementlerle vücudu alıştırmak daha iyi.
Öne çıkan mesajlar