Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

World of Warcraft: Forever

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

forum discordu oldurmese aksamlari stream acardim betadan lel

sunu yapin oyniyorsaniz macro

/run local o = GetCVarBool("ResampleAlwaysSharpen"); SetCVar("ResampleAlwaysSharpen", not o); print("Sharpening is now " .. (o and "off" or "on"))

mal asmon gibi rendser scale i 98 e indirmenize gerek yok. macro ilede acilip kapaniyor sharpening, blur u ucuruyor sahane oldu

60 contrast

40 brightness

retaildan daha cinematic oldu lol

Laurelin tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:
Saeros, 19.09.2026 15:23 tarihinde dedi ki:

blizzard horde'a/alliance'a torpil geçiyor iddiaları bana garip geliyor

adamlar yıllardır hikayenin içine sıçtı, kimseye torpil geçtikleri yok iki taraf da sürünüyor

hikayenin içine sıçmış olmaları ayrı, Horde'un kasıtlı olarak saçma sapan senaryolarla "koyduk da ne yapacağımızı hiç bilmiyoruz" gibi davranılması ayrı.

- Cairne pisi pisine zehirlenip öldü
- Garrosh gereksiz bir kötü adam rolüne sokuldu, sonra da oyuncular tarafından öldürüldü
- Vol'jin warchief oldu diye sevinirken çok saçma bir şekilde öldü
- efsanevi Varok Saurfang'ın Sylvanas tarafından tek atıldığını "instant" öldüğünü gördük
- Sylvanas tüm oyun boyunca hiçbir işe yaramadı, sonra da Garrosh v2 hâline getirildi, pardon "morally gray" yapıldı
- Baine, Rokhan, Lor'themar, Thalyssra gibi karakterler var ama random NPC olmaktan öteye gidemediler bir türlü.

Öte yandan Alliance liderlerine baktığında, hep "ana hikâyeyi" taşıyan, ilerleten, "main hero" olan konumda oldular. Thrall'ın Catacylsm'deki etkisini saymazsak, orada da "Horde herosu" gibi değildi adam zaten, Neutral hero gibi takılıyordu.

Turalyon, Tyrande, Malfurion, Velen, Jaina, Genn Greymane, Muradin, Moira, Falstad, Alleria gibi Alliance karakterleri gayet de kanlı canlı duruyorlar.
Bunların bazıları oyun ilk çıktığından beri varlar, ölmediler.

Ölen bir Varian Wrynn var, ona da enfes bir çizgi roman çektiler, birçok ek pakette aktif rol üstlendi, sonra da efsanevi bir sahneyle kanının son damlasına kadar savaşarak Alliance için canını feda etti.

Bunları gördükten yaşadıktan sonra Horde oyuncusu olarak bir türlü hakettiğimiz değeri göremediğimizi düşünüyorum. Alliance'ın Horde'la aynı seviyede olduğunu hiç sanmıyorum.

• Like 2
  • Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:

böyle tek tek yazınca hak verdim, yalan yok 😄

sylvanas ve shadowlands konusu zaten başlıbaşına saçma, haliyle dokunduğu her şeyi de berbat etti kek

bi tek garrosh konusunda katılmıyorum sanırım sana

garrosh hiçbir zaman lider olmaması gereken bir karakterdi, bunu da birden fazla kez gördük

outland'de "babam süt almaya gitti gelmedi :(" modunda özgüvensiz, ağlak bir karakterdi

sonra azeroth'a gelince bu sefer de fazla götü kalktı, wotlk zamanı "vuralım kıralım hepsini cimcik yapalım" diye takılıyordu borean tundra'da thrall'la konuşurken

daha olgunlaşması tamamlanmadan lider olunca da sıçtı batırdı işte

yani hikayesi iyi ya da kötü sonlanabilecek bir karakterdi, içinde bulunduğu koşullar sebebiyle kötü son oldu

Mesaj tarihi:
Saeros, 20.09.2026 09:55 tarihinde dedi ki:

böyle tek tek yazınca hak verdim, yalan yok 😄

sylvanas ve shadowlands konusu zaten başlıbaşına saçma, haliyle dokunduğu her şeyi de berbat etti kek

bi tek garrosh konusunda katılmıyorum sanırım sana

garrosh hiçbir zaman lider olmaması gereken bir karakterdi, bunu da birden fazla kez gördük

outland'de "babam süt almaya gitti gelmedi :(" modunda özgüvensiz, ağlak bir karakterdi

sonra azeroth'a gelince bu sefer de fazla götü kalktı, wotlk zamanı "vuralım kıralım hepsini cimcik yapalım" diye takılıyordu borean tundra'da thrall'la konuşurken

daha olgunlaşması tamamlanmadan lider olunca da sıçtı batırdı işte

yani hikayesi iyi ya da kötü sonlanabilecek bir karakterdi, içinde bulunduğu koşullar sebebiyle kötü son oldu

O kadar dedik sana Ally kayırılıyor diye, bak @Bone ne güzel yazmış. 😊

Mesaj tarihi: (düzenlendi)
Sotto, 20.09.2026 15:19 tarihinde dedi ki:

Wow 

Foreverda da classicteki gibi yine Arena olmayacakmış diyorlar, doğru mu bu?

Shadow tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

aktif etmesi uzun sürüyor ama haritanın bi yerinden bi yerine gitme işleri için çok iyi. hele ki öküz warrior için. hadi hunter, shaman, druid bi türlü hızlanıyor, zavallı warrior kazulet, en çok warriorların işine yarar

Mesaj tarihi:

evet. hareket halinde olduğun sürece, sağ sol strafe, zıplama fark etmez 5 snde 1 yük birikiyor. her yük %1 hızlandırıyor. durduğunda da azalıyor ama dmg alırsan 5-6 yük siliniyor. 

Mesaj tarihi:

https://www.merlininkazani.com/world-of-warcraft-forever-altin-satin-alanlara-acimayacak-haber-263066

"World of Warcraft Forever, yalnızca yeni içerikleriyle değil, oyun içi ekonomiyi nasıl yöneteceğiyle de dikkat çekiyor. Blizzard, üçüncü taraflardan gerçek para karşılığında altın satın alınmasına karşı oldukça sert önlemler planladığını açıkladı. Geliştirici ekip, özellikle yeni oyuncuların dezavantajlı duruma düşmesini önlemek ve oyun ekonomisinin sağlıklı kalmasını sağlamak istiyor. Bu nedenle bazı eski alışkanlıklar doğrudan yasaklanacak."

Mesaj tarihi:

en başta böyle deyip yeterince base oluşturduktan sonra "özellikle yeni oyuncular veteranların arasında geri kalıyordu, zaman kazanmak isteyen için real money gold getirdik :)))" diye çark etmek en kârlısı olurdu... 

Mesaj tarihi:
goldbären, 20.09.2026 23:23 tarihinde dedi ki:

en başta böyle deyip yeterince base oluşturduktan sonra "özellikle yeni oyuncular veteranların arasında geri kalıyordu, zaman kazanmak isteyen için real money gold getirdik :)))" diye çark etmek en kârlısı olurdu... 

Bu retailde var zaten sdf

• Yeni Oluştur...