Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

World of Warcraft: Forever

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

server teknolojisi cok gelisti vanilladan beri

o donem her realm dedicated tek server rackte oturuyordu, tek dunya vardi persistent, butun clientlar ayni "phase" de takiliyordu

WOTLK gibi bununla oynamaya basladilar local ve gelistirdiler

artik persistent tek "phase" yok, server gerektiginde yeni phaseler aciyor dinamik. su anda zaten hersey x-realm retailda. 

ben kazzak da oyniyorsam ve stormwinddeysem diyelim, oncelikli kazzak oyunculari ile ayni phase de oluyorum, ama twisting nether, silvermoon vs dende adamlar oluyor sehirde. latencyde cluster icin faktordur muhtemel, ruskileri filan gormuyoruz misal.

bu forever icin cok iyi birsey, ashenvale de adam olmiyordu bizim serverda misal vanillada quest yapmak icin igrenc oldugu icin. foreverda zonelar bos kalmaz, ayni sekil cok kalabalik oluncada yeni shard attigi icin blackrock mountain civarindaki dragonlarda 1 spawna 10 oyuncu beklemez 

Mesaj tarihi:

powercreep i nasil engellicen?

vanilladaki chaselerin temel sebebi kotu itemizasyondu, flat %2 crit veren mavi quest reward trinketi taktimi cogu class icin alternatifi yoktu raid drop. ayni sekil hunterda itemizasyon o kadar kotu idiki en iyi bow BWL den dusuyordu, alternatifi yoktu mecbur gidiyordun 

Mesaj tarihi: (düzenlendi)
Laurelin, 16.09.2026 12:08 tarihinde dedi ki:

powercreep i nasil engellicen?

vanilladaki chaselerin temel sebebi kotu itemizasyondu, flat %2 crit veren mavi quest reward trinketi taktimi cogu class icin alternatifi yoktu raid drop. ayni sekil hunterda itemizasyon o kadar kotu idiki en iyi bow BWL den dusuyordu, alternatifi yoktu mecbur gidiyordun 

bunu ben de merak ediyorum. kafamdaki mantıkda 3-4 tier sonra crit, ap, sp vs uçacak karakterlerde... yatay genişleme diyip duruyorlar da bilmiyorum yani. GW2 sanırım yıllardır bu şekilde oynanıyormuş, doğruysa orada nasıl işliyor süreç acaba.

bow'un upgrade'i nerubian slavemaker ahahah. tabi orjinal klasikte kaç kişinin eline geçti kim bilir sdf.

pattisliborek tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

bir de şey demişler; her raid bossuna drop ihtimali kısmen daha düşük güçlü itemlar koyacağız ki eski content raidler hala oynanabilir olsun diye. örnek olarak da zaten Molten Core'dan düşen Onslaught Girdle ve TBC Gruul'dan düşen DST'yi örnek vermişler. İki item da cidden oyunun son contentinde bile çok çok iyi itemlar. 

Mesaj tarihi:

Horizontal dan kasit belki yuzde 2-5% arasi bir stat increase ama o da cok seyrek araliklarla gerisi daha cok cosmetic skin achievement mat vs. ha gider degisik vanity item eklerler housing mousing tarzi islere girerler o da olabilir ilerde. 

Mesaj tarihi:
pattisliborek, 16.09.2026 13:55 tarihinde dedi ki:

bunu ben de merak ediyorum. kafamdaki mantıkda 3-4 tier sonra crit, ap, sp vs uçacak karakterlerde... yatay genişleme diyip duruyorlar da bilmiyorum yani. GW2 sanırım yıllardır bu şekilde oynanıyormuş, doğruysa orada nasıl işliyor süreç acaba.

bow'un upgrade'i nerubian slavemaker ahahah. tabi orjinal klasikte kaç kişinin eline geçti kim bilir sdf.

corrupted ashbringer ve atiesh daha cok vardi muhtemel lol, hunter sokmuolardi naxx a itemizasyon ve skillerin matematik yuzunden scalelemiyor damage diye. (sadece white damage artiyordu, full t3 hunter ile yesil hunterin arcane shoti ayni vuruyordu spell damage giymediyse lol).   slavemakeri warriorlara veriolardi genelde stat stick olarak ahahah

Mesaj tarihi:

Transmog AH piyasasini da ilginc hale kilar ve dusuk level content parcalari da degerli hale gelir. Gerci ben galiba wow un transmog olan hicbir versiyonunu oynamadim direk /off olur bende. 

Benim mmo da en sevdigim sey vanity tarzi itemlar oluyor veya eski eq daki clickies denen direk belli ozellikler icin kullandigimiz seyler. Engineering itemlari buna guzel bir ornekti mesela. Veya belli trinketler. Bunlarin sayisi artarsa rp acisindan da guzel seyler yapilabilir. 

Mesaj tarihi:

özellikle meslek craftları lvllarken ya da tier set öncesi değerlenirse çok tatlı olur. meslekleri de komple elden geçirmişler. umuyorum etrafta izbe bs craftlı warriorlar görürüz bol bol.

Mesaj tarihi:
Sotto, 16.09.2026 16:32 tarihinde dedi ki:

Transmog AH piyasasini da ilginc hale kilar ve dusuk level content parcalari da degerli hale gelir. Gerci ben galiba wow un transmog olan hicbir versiyonunu oynamadim direk /off olur bende. 

Benim mmo da en sevdigim sey vanity tarzi itemlar oluyor veya eski eq daki clickies denen direk belli ozellikler icin kullandigimiz seyler. Engineering itemlari buna guzel bir ornekti mesela. Veya belli trinketler. Bunlarin sayisi artarsa rp acisindan da guzel seyler yapilabilir. 

birileri saronite bombla arthas i cheeseleyip world first aldigindan beri kaldirdilar hepsini adfsafdasd

Mesaj tarihi:
ahmedinejad, 16.09.2026 17:14 tarihinde dedi ki:

Bana ne ben milletin de normal kıyafetini görmek istiyorum. O da kapanıyor mu bilmiyorum ki ben ehehehehe

misal ben evde donsuz gezmek istiyorum, o da mümkün olacak mı? 😶‍🌫️

@zipzip bence de craft itemlar low lvlda da işe yarasa güzel olurdu.

Mesaj tarihi:
pattisliborek, 13.09.2026 15:36 tarihinde dedi ki:

gen z oynamaz bunu. dün gece baya gameplay izledim. oyun hala slow-paced, classic gibi... aoeshitshow yok, sonsuz mana yok, uçan binek yok, levelling hala yavaş vs. mevcut nesil retail wow'a bile pek sabretmiyor buna hiç sabretmez.

orjinal classic'i korurlarsa iyi. Gen Z mekanikleriyle doldurmazlar umarım.

• Yeni Oluştur...