Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aldatıldım ve Boşandım


paparnoz

Öne çıkan mesajlar

Olaya hızlı giriş yapmak için bu başlığı attım. (ex) Eşimin telefonunda bir başka erkekle mesajlaşmalarını yakaladım. Hemde öyle böyle değil yaklaşık 8 aylık bir periyotta görüşüyormuş. Ben eşimin telefonunu kontrol eden veya kıskançlık krizlerine giren bir insan değilim aslında zaten yakalamam tamamen bir tesadüf eseri oldu. Özellikle eşimin annesi vefat ettiğinden beri depresif bir ruh haline girdiği ve benden başka ona destek olabilecek kimsesi olmadığı için ona daha yumuşak ve sevecen yaklaştım, isteklerini elimden geldiğince karşıladım, kıskançlık yaparak bunaltmaktan uzak durdum çünkü bir tek ben vardım ve bu sorumluluk açıkcası bana ağır geliyordu, intihar etmesinden, kendine zarar vermesinden korkuyordum. Annesine çok düşkündü ve annesi onun başında bir otoriteydi.

İlişkimizde uzun süredir ciddi bir kavga olmamıştı, her gün izlediği dizileri vs. anlatır, beraber yürüyüş ve spor yapar, haftada iki gün dışarıda yemek yerdik, zaten uzun yıllık evliliğin sonucu bir iç içe geçmişlik söz konusuydu yani kendisini bir parçam olarak görüyordum, onun beni benzer şekilde gördüğünü düşünüyordum. Her zaman birbirimize şaka ile takılır, her gün beraber uyurduk, yani son yıllarda düşünüyorum yatağımızı ayırdığımız tek bir olay ve kavga olmadı.

Yakalayana kadar ciddi bir sorunumuz yoktu. Her gün bana sıkı sıkı sarılır, ne kadar çok sevdiğini söylerdi. Keyifli sohbet ettiğimizi düşünürdüm, yani benim açımdan gözle görülür bir sorun gözükmüyordu. Bir tek işte genellikle uykusuzdu ve uzun süredir işsizdi, onun getirdiği gece 3 - 4 e kadar dizi izler ve öğlene kadar uyurdu, bensiz dışarı bile çıkmak istemiyordu. Her türlü alışverişe benle gitmek isterdi, her hafta 10 - 15 mağaza sırf onun için gezerdim. Oğlumuz ile de aramız iyiydi ve üçümüz beraber arada aile aktivitesi yapıyorduk ama oğlum ergen olduğu için tipik ergen davranışları sergiliyordu, onu geçiyorum.

Yani görünürde bir tek maddi sorunlarımız vardı ama kenarda birikmişimiz olduğu için iyi - kötü zor dönemleri atlatırız diye düşünüyordum, en son onu işe sokmuştuk hatta beraber (2 ay önce) sağlık raporu aldık, iş yerinden kadınlarla sohbet eder vs. bana detaylı bir şekilde anlatırdı.

Ne olduysa, gece uyanıp, bir hissin beni dürtmesi ile onun telefonuna bakmam ile hayatım değişti. Discord uygulaması üzerinden biriyle ile mesajlaşması gözüme çarptı. Önce inanamadım, konduramadım, yok canım dedim ama sonra mesajlara girince başımdan aşağı kaynar sular döküldü ama onu uyandırmadım. Bir taraftan öfkeye deliye döndüm ama bir taraftan yıllarca süren birlikteliğin ve ona kıyamamanın getirdiği merhamet arasında kaldım.

Oğlanı kaldırdım, discord'u o iyi biliyor, detaylı bir şekilde okuduk, ikimiz kahrolduk çünkü kendini bekar olarak tanıtmıştı, takma ad kullanıyordu. Oğlanı bana kitlemekten vs. bahsediyorlardı, oğlumun gözleri doldu, bende mahvoldum, sonra bizim yaşlıları uyandırdım, aile meclisini topladım. Henüz hanımefendi uyuyor tabii. Babasını aradım, gece yarısı bunca yıl beraberlik sonrası gecenin ortasında kapı dışarı edecek halim yoktu, yanınıza gelsin, sahip çıkın, boşanacağız dedim, babası şok oldu, mesajlaşları vs. attım, inanamadı neyse babamla beraber otobüse bindirip, babasının yanına gönderdim.

İlk önce aldattığını kabul eden kadın, baba ocağına gidince ağız değiştirdi ve benim paranoyak olduğumu, asla böyle bir şey olmadığını, benim ona eziyet ettiğimi vs. söyledi hatta beni ona zorla sahip olmak ile bile itham etti ki, bu beni çok üzdü çünkü hayatım boyunca herhangi bir insana ve kadına zorbalık yapmadım, zorla birlikte olmadım, aklımdan bile geçirmedim. Bunun sebebi ise çocukluk travmamda saklı ki onu anlatmayı zul görüyorum ve o bunları bildiği halde mahkeme olursa haklı çıkmak adına bunları söyledi.

17 yıldan uzun süren bir birliktelik, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmemiş, daha olay ayyuka çıkmadan önceye kadar sarılarak uyuyoruz. Ne kadar kolay iftira atıyor, ne kadar kötü şeyler söylüyor, ben bu süreçte kendisine ne zarar verdim, ne küfür ettim. Sadece sesimi yükselttim ve sabah apar topar valizini toplamasını, gitmesini sağladım.

Ben karşıdaki adamı aradım, ona küfür ettim tabii, küfür kıyamet ne varsa söyledim, dur dur vs. dedi açıklayacağım dedi. ben seni anlıyorum vs. dedi, ben buna adrese gel vs. dedim. Sonra adam anlattı, evli olduğunu bilmiyormuş sonradan öğrenmiş (doğru söylüyor) ancak gönlü kaydığı için bunu uzun süre göz ardı etmiş ve ayırlmak istemiş( burası da doğru mesajlar elimde çünkü) ama benimki sıyırmış gibi adama yapışmış, yüzyüze görüşelim diyor adam ısrarla uzak duruyor, adam da başka senaryo yazmış tabii, iki kızım var, biri zina sonucu doğdu, annem öldü, eşim öldü, kanserim, iki kıza bakıyorum, ablamdan destek alıyorum gibi gibi. Adamın tek derdi metres gibi beraber olmak, ama bizimkinin niyeti karşı tarafla ciddi. Arabesk romantizmi yapıyorlar, Telefonu da bir gün önceden vermiş adama yani tam fiziki görüşme aşaması oluşacakken yaklıyorum durumu. Muhtemelen bir hafta sonra uyansam şöyle bir tablo ile karşılacağım; "aşkım mesaiye kaldık, aşkım servis arıza yaptı" gibi ama bu seviyeye gelmeden uyanıyorum, gerçi ne fark ederse işte.

Bizimki altınları da alıp çıkmış evden, ben sonra o gittikten sonra çekmeceye gidince fark ediyorum, tekrar adamı arıyorum, adama küfür kıyamet ulan bari sen insaf et diyorum, çocuğun eğitim masraflarını almış vs. diyorum, bizimkinin telefonu elimde başka telefondan giriyor o tabii, adama yazıyor yüzyüze görüşelim diyor, beraber ev tutalım diyor ama bilmiyor ki adam evli velhasıl adamla o gün görüşemeden babasının yanına gönderiyorum ama bu adama yalvarmaya devam ediyor, adamda sana nasıl yardım edebilirim diyor, mesajları görüyorum bu adama yalvar yakar yardım istiyor, beni adama karşı kötülüyor, şöyle zulüm ediyordu böyle zulüm ediyordu diyor adama diyorum ki "lan ben eziyet etsem bu gece tek bir yara almadan nasıl gidebilir ?" diye bağıra çağıra anlatıyorum. Manyak gibi sürekli olmayan şeyler anlatıyor adama, bir şekilde adamda korumacı bir duygu uyandırmak ve beni karalamak için hikayeler yaratıyor. İnanamıyorum düşman askeri olsam yaralansam, esir alır, hastaneye kaldırırlar karımın yaptıkları karşısında şok geçiriyorum.

Arkadaşları devreye sokuyorum vs. olmuyor. En son uzun süredir görüşmediğim kayınbiraderi devreye sokuyorum, son derece asabi ve sert mizaçlı biri, ocağına düştüm diyorum, durumları anlatıyorum, şok oluyor, gönder resimleri diyor, meğer ona eşim bana eziyet ediyor diye anlatmış vs. Neyse gidiyor bağırış çağırış bizimki yalan söylemekten vazgeçip, itiraf etmek zorunda kalıyor, anlaşmaşlı boşanmaya ikna ediyor.

Ama bizimki hem haksız hemde ne var ne yok, çocuğun velayeti dahil istiyor, oğlan baba verme beni ben mahkemede istemediğimi söylerim vs. diyor, avukata gidiyoruz, avukat ayrı bela o işi iyice çıkılmaz hale sokuyor sonra ben bir şekilde adamın tüm kimlik bilgilerine ulaşıyorum, evli olduğunu tespit ediyorum, karısına ulaşıyorum, karısı zavallı o da şok geçiriyor, karısına bizimkini arattırıyorum, diyorum ki senin herif böyle böyle anlatmış, bunların niyet bozuk, (ben adama üç gün önce karınla konuşacağım diye tehdit etmiştim o korkudan bir parça anlatmış), neyse kadın arıyor bizimkini, bizimki önce üste çıkmaya çalışmış, sonra kadından yaşattıkları için özür dilemiş.

Sonra bizimkinin süngüsü düşüyor, bu olaylardan sonra ve anlaşmalıya razı oluyor ve velayeti bana vererek boşanıyoruz. Bana bin pişman olduğunu, çok büyük hata yaptığını anlatıyor, mahkemeden önce ve sonra sarılarak ağlıyor ve sürekli özür diliyor.

Bende arkadaşlara, eşe dosta anlatıyorum, inanamıyorlar, nasıl olur ? Siz ideal çifttiniz, biz sizi örnek alıyorduk diyorlar.  

Yani öğrenene kadar bende birbirimizi ayrılmaz ikili zannediyordum ama iş öyle değilmiş.

Bir çok yere yazıyorum, arkadaşlara anlatıyorum anca biraz içimi rahatlatabiliyorum, biraz da uzun yıllardır üyesi olduğum ama inaktif olduğum paticik'e yazmak istedim.

Kimsenin başına gelmesin böyle olaylar, gerçekten ölümden beter acılar var ama yavaş yavaş atlatıyorum.

 

 

  • Nasi yani? 1
  • Uzuldum 24
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz, 14.02.2024 19:45 tarihinde dedi ki:

mahkemeden önce ve sonra sarılarak ağlıyor ve sürekli özür diliyor.

Geçmiş olsun. Afedersin ama Psikolojik saglık sorunları yoksa bipolar vs...  Bi sieee çekerdim bir kere.  Aldatmak başka ,yalan söylemek başka  ama sana iftira atması bambaşka bir boyut.   

Masticore tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçekten çok geçmiş olsun. Aldatılmak benim en çok korktuğum ve olması halinde en çok yaralanacağım şeylerden biri. Belki kendinizi suçlayıp nerede hata yaptığınızı bulmaya çalışacaksınız bu süreçte, sakın yapmayın bunu. Kendinize işkence etmeyin böyle düşünceler içinde boğularak. Umarım kısa sürede atlatırsınız

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkürler destek mesajları için arkadaşlar, insanların en ufak tesellisi bile inanın iyi geliyor. Bende hızlı bir şekilde toparlanıyorum ama evlilikte aldatılma, sevgililik gibi değil. Sevgili olsanız, iki kişi arasında bu iş biter ve en fazla yakın çevrenize anlatmanız kafidir ama işin içine evlilik gibi hukuki olarak bağlayıcı bir sözleşme ve çocuk faktörü girince gerçekten çok zorlayıcı olabiliyor. Özellikle erkekler olarak bu konuda dezavantajlı konumdayız mahkemelerde. Bu konu hakkında hem yakın çevremden hem başkalarından çok mesaj aldım, aldatılıp, ayrılmayan veya hem aldatılıp hem nafaka ve bir yığın maddi külfet altına giren hemcinslerimde bana dertlerini anlattılar ve benim kendimi anlatmamın onlara iyi geldiğini söylediler çoğu zaten aman kimselere söyleme dediler, haklılar, bende söylemeyeceğime söz verdim. Buna bir ölçüde sevindim çünkü bizim için bu durumları açıklamak kadınlara nazaran daha zor. Özellikle sosyal statüler ve toplumsal konumlar dolayısıyla erkeklerin bunları açıklaması, onlara ciddi anlamda zarar verebiliyor. Çok yakın tanıdıklardan biliyorum bu durumu.

Sadece eğer uzlaşmaya yanaşmazsa diye delil toplama süreci bile çok sancılı oldu. Bütün hesapları arşivlemem gerekti (çünkü hepsini kısa bir süre sonra sildi.) kayıtlara ulaşmam, karşı tarafın kimliğini tespit etmem gerekti çünkü mahkeme çekişmeli geçseydi bunları delil olarak sunmanız gerekiyor. Benim gibi son anda fark etmeyen erkek bireyler çok daha ağır bir bilanço ile karşılaşabiliyorlar, hem nafaka ödemek, hem velayeti kaybetmek hemde suçlu duruma düşmek durumunda kalıyorlar, özellikle fevri davranıp, şiddete başvuranların işi hepten harap oluyor. Avukatlar, boşanma konusunda erkek müvekillerle pek çalışmak istemiyorlar hatta almayanlar var, haklı dahi olsa. Anlaşmalı boşanmamıza rağmen bunu zaten görüyorsunuz. Direk olarak önünüze açılan metinde her şeyin kadına verildiği bir boşanma davası metni oluyor ve zabıt katibi benim davamda "anne" kısmını "baba" olarak düzeltti. Yani otomatiğe bağladıklarını oradan anlıyorsunuz. Katip kadın, Hakime genç bir hanım, es kaza yanlış adım atsam lime lime olmam kuşku götürmez bir gerçek.

fresia sildirmekten bahsetmiş ama niye bilmiyorum ? İçim zaten soğuk ama durum travmatik.

Oğluma okutmasam muhtemelen mahkemede şahit olmayacak ve deliller karartılacak, aile bireylerini inandırmak mümkün olmayacaktı. Çok manipülatif bir dil ve üslup kullandı ama aile bireylerine anlatmam, ikna etmem sayesinde durum daha lehte bir pozisyona geldi ve anlaşmalı boşanmaya doğru gidebildik. Hem aldatılıp, hem suçlu konuma düşebilirdim.

Kendimi suçlamıyorum bu arada o konuda müsterih olun, suçlanacak herhangi bir şey görmüyorum, karşı tarafta en başta suçlamaya çalışsa da o da şimdi kendi hatası olduğunu kabul ediyor ama bu duygu durumu değiştirebilmek ve haklılığınızı kanıtlamak bile çok büyük bir mesele. Ortada evlilik olduğu için haklılığınız çok büyük bir mesele haline geliyor yalnızca olayın ağırlığı ve acısı yok ayrıca akrabalarınız ve çevrenizde durumu ifade edemezsiniz size karşı cephe alabilir ve onlar sizi suçlayabilirler, ayrıca mahkeme süresince deliller karartılırsa bu yaşadıklarımın üstüne velayeti alamaz ve yüklü bir tazminat ödemek zorunda kalabilirdim. Yani iş yazdıklarımından çok daha çetrefilli evlilikte.

Karşı taraf yakalandıktan sonra "evet, aldattım,pişmanım,  her şey sende kalsın, istediğin gibi boşanalım, lütfen beni affet" pozisyona gelmedi ancak belirli bir mücadele ve zaman sonra buraya geliyor, bu bile çok zorlu bir süreç, herkes kaldıramadığı için toplumda yaşanan çalkantıları anlayabiliyorsunuz.

Oğlan sayesinde delil toplayabildik, discord idleri kaydetti, mahkemede delil olarak sunmak için çünkü her iki taraf önce profil resimlerini sonra mesajları en son hesapları kapattılar. Mail içinde farklı bir mail, oradan başka bir mail ve oradan bir nickname oradan da bir takma ad kullanılmış. Şöyle örneklemek istiyorum; paparnoz'u gerçek ismim kabul edin, ben [email protected] diye bir mail alıyorum, sonra bu maili doğrulama maili olarak kullanıp orion@hotmail diye bir mail alıyorum, oradan discord'a bağlanmak için pegasus diye bir kullanıcı açıyorum ve karşı tarafa gerçek adımı benle alakasız bir şekilde "ahmet" olarak tanıtıyorum. Yakalandıktan sonra önce profil resmimi değiştiriyorum, sonra mesajları siliyorum, sonra hesapları siliyorum, sonra gmail ve hotmail hesaplarını kapatıyorum.Mahkeme'ye çıktığımda da benim böyle hesaplarım yok karşı taraf bunları photoshop ile oluşturdu iddiasında bulunduğunu söyleyecek argüman geliştiriyorum ve delillerin yargıtay kararlarını kullanarak geçersiz olduğunu belirten bir kurgu oluşturuyorum. İlk iki gün böyle bir durumla uğraştım yani. Oğlan burada mecburen devreye girmek zorundaydı, o olmazsa davayı kaybetme olasılığı yüksek.

Hukuk sistemimizde kadın avantajlı durumda mevcut yasalar ve teamüller gereği, yetmiyor bir de üstüne birbirleri ile çelişen yargıtay kararları var, o da yetmiyor, üstüne deliller silinmiş ve yok edilmiş olacak.

Yani yalnızca aldatılma travması yok ortada. Kafanızda  bir çok senaryoyu ve olayı tekrar tekrar düzenleyip, hareket etmeniz gerektiren ve her adımınızı boşlukta bırakmamanız gereken bir süreç beliriyor.

Avukat arkadaşım bu konuda sağolsun çok yardımcı oldu, her adımınız ve her davranışınızı tartmanız lazım çünkü inkar psikolojisi ile karşı taraf korkunç iftiralar atıyor ve ses kaydı almaya çalışıyor. Bir şekilde size bir şeyleri kabul ettirip, mahkemede karşı argüman olarak sunmak için. Ben arkadaşa bunları danışmasam o telefon konuşmasında niye böyle delirmiş gibi şeyler söylüyor bana ? Kafayı mı sıyırdı ? diye düşünürüm halbuki karşı taraf bir kurgu oluşturmak için ciddi bir manipülasyon işine giriyor.  O zaman konuşurken tek tek ve temkinli konuşuyorsunuz, bunu anladığı an çat diye kapatıyor, bunu bilmeyen biri direk mesela açığa düşebilir ve işin kötüsü çekişmeli bir boşanma davasının süresi çok uzun olabiliyor. Mahkeme sürüyor ayrı, mahkeme bitiyor, istinaf'a gidiyor, o süreci bekliyorsunuz ayrı sonra yargıtaya gidiyor, o süreci bekliyorsunuz ayrı. 5 yıla kadar süren davalar olabiliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok geçmiş olsun.

anlattıklarından sonra;

ya bu memlekette doğruyu düzgünü yapmak ne kadar zor. senin yerinde psikopat birisi olsa kesse karşısındakini mahkemeye çıkar "cinnet geçirdim, çok seviyordum, kazara oldu" der. herhalde yatsa yatsa 2-3 sene yatar, sonrasında da namusunu korumuş  ve çevrenin gözünde haklı olarak hayatına devam eder

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

En güzelini yapmışsın tebrik ediyorum. Üzülme çok büyük bir beladan gayet güzel hızlıca kurtulmuşsun. Diğer bir önerimde sakın karşı taraf ile diyalog kurma ve kurmak zorunda kalıyorsan yanında güveneceğin bir tanığın olmadan yan yana gelme.

Başına türlü belalar açabilir örneklerini gördüm. İntikam alacağım kafasına girerse şunu unutma 17 yıllık eşindi ama artık değil o aynı kişi değil. Yumuşak tarafına gelmesin.

Law tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok geçmiş olsun okurken fazlasıyla empati yaptığımı hissettim zira tam böyle bir şey olmasa da bazı şeyleri ben de kendi hayatımda yaşadığım için ekstradan üzücü geldi. büyük laflar aforizmalar yapmak istemiyorum benim senelerimi yedi, okb'nin köşesinden döndüm yalancı bir kadın yüzünden. en kötüsü de en baştan çözümleyecebileceğiniz şeyler varken iyi niyetten dolayı zamana yaymak.

insanlar kötü.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...