Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Grand Theft Auto VI

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Her sene çıkan yeni Football Manager oyununa ağzının suyunu akıtarak bakan biri olarak mı diyorsun bunu sdf

Bi de boktan videolar zaten bunlar early access sürümü gibi eski şeyler, elamanın teki sıkıcı bişeyler yaparken kaydetmiş saklamış. Crypto logosu basmış para kazanmaya çalışıyor.

1 hafta sonra gelecek esas gameplay.

Mesaj tarihi:

base gameplay çok aynı duruyo ama be. grafik olarak daha iyi olabilir şu an ama hakkaten gta5'in cilalısı gibi his verdi bana da.

yani eminim yine keyifli bi oyun olacaktır da böyle 10 sene sürmesinden ötürü devrimsel bi şey beklentisi oluşuyor insanda muhtemelen o kısmı fos olacak. 

• Like 1
Mesaj tarihi:

devrimsel olabilecek şeyler npc davranışı ve çevre etkileşimi ile fln olur. karakter kontrolü, araba sürme vs gibi şeylerde çok devrim beklememek lazım. karakter kontrolünde zaten fizik based olmuştu. o yüzden her zaman benzer olacak mecbur. anca kıyafet saç vs yi de abartır fln. bu arada online kısmı öncekinde sonradan devşirme idi şimdi orada da yenilikler gelebilir belki. ama pc ye daha çok var o yüzden hiç hype yok bende.

Mesaj tarihi:
razzRaziel, 19.08.2026 17:50 tarihinde dedi ki:

Her sene çıkan yeni Football Manager oyununa ağzının suyunu akıtarak bakan biri olarak mı diyorsun bunu sdf

Bi de boktan videolar zaten bunlar early access sürümü gibi eski şeyler, elamanın teki sıkıcı bişeyler yaparken kaydetmiş saklamış. Crypto logosu basmış para kazanmaya çalışıyor.

1 hafta sonra gelecek esas gameplay.

FMye laf yok, şu an açık hatta alt-tab yapılı ahah

• Haha 1
Mesaj tarihi: (düzenlendi)
GONDARCENGIZ, 19.08.2026 22:59 tarihinde dedi ki:

abi daha 3 saniye bakınca anlaşılıyor gta5 animasyonu bunlar, modlamış adam shitcoin reklamı yapıo sdfsd.

hah bak bu mümkün. baya aynı çünkü dsfg

npc tepkileri de aynı. hiçbi fark yok ui ve karakterin tipi dışında

Xenocide tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

yav bu leak işleri niye bu kadar sıkıntı oluyor ben vallahi anlamıyorum. oyun bu ya. çıkacak oynayacağız işte. oyunun nasıl oalcağını önden görsek ne olur görmesek ne olur? ha korsanını salarlarsa önden o sıkıntı da o da çözülür bir şekilde. x falan yıkılıyor leak diye. 50m dolara hintlinin teki leak satmış da bilmem ne. 

• Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:

bunların çoğunda şirketlerin de parmağı oluyor hype her türlü işlerine geliyor. oyunu beleş torrente atan veya beklenen bir oyunun çok dandik olduğunu gösteren leak harici her leak pazarlamaya fayda sağlıyor. 

Mesaj tarihi:

o kadar nüfuslu bir iş ki, algıyı ve satışları doğrudan etkiliyor. rockstar bu işi yönetecek olanın kendi olduğunu düşünüyor haklı olarak ve bunu en etkin şekilde programlamış en çok satışı ve hype'ı hedefleyerek.

dünyanın en çok emeğini vermişsin, tam göstericekken başkası çıkıp kafasına göre iyi kötü eski sürüm bişiler gösteriyor. milyon detay koymuşsun oyuna, adam etrafta zırdeli gibi takılarak saçma şeyler gösteriyor. kitabı spoil eder gibi ilk heyecanın içine ediyor, hype'ı söndürüyor. 10 seneni vermişsin öz veriyle çalışıp falan, en iyi şekilde tanıtmak istersin. gece en iyi görünen yerleri, gündüz görünenleri herşeyini sen biliyorsun. ve tüm gözler üzerinde, her yeni gta oyunu devrimsel ve insanlar merak ediyor gösterilsin diye. bu kritik anlarda üçüncü partilerin kontrolü alması kriz.

ha bu arada rockstar hak ediyor etmiyor orası ayrı konu.

Mesaj tarihi:

GTA5 sevmemiş olmamdan dolayı olabilir, ama leakler doğruysa en ufak bir heyecan uyandırmıyor bende şu videolar. Bomboş arazilerde gidiyoruz, kocaman bir alan yaratmışlar ama içinde yaşamaya değer gibi hissettirmiyor.

İlla 80'ler stayla yapmak zorundalar demiyorum, gerçi Miami yapmışken Miami Vice tadı vermeyince ne zevki olacak onu da bilmiyorum. Öte yandan 25 yıl öncesinin grafikleri inanılmaz değişmişken, gameplay'de tıkanıklık varmış gibi hissettirmesi hoş gelmedi bana.

Gerçi ben ne düşünürsem düşüneyim, oyun çıktığı gün satış rekorları kıracak mı, kıracak, 1 milyar dolardan fazla kazanç elde edecek mi, edecek, RDR2 oyuncuları öve öve bitiremeyecek mi, evet, oyun dergilerinin hepsi 100/100 basacak mı, evet. O zaman ne düşündüğümüzün bir önemi olmayacak.

• Like 1
Mesaj tarihi:

rockstar'ın ve oyunlarının imajını bozan kendileri. gta5'ten rdr2'ye cheat engine'i birebir portlayabiliyorlar, adamlar zerre sallamıyor öyle leş gibi admin mode girip berbat ediyor millet, umurlarında değil. ve bunlar mp microtransaction ile milyar dolarlar kaldıran bir şirket. random indie stüdyo kadar itibarları yok benim gözümde.

• Like 2
Mesaj tarihi:

multi bonus ya şu oyunlarda ve sunulan içerik yanında. ben ne gtav'in ne de rdr2'nin multisini oynamadım 1-2 saat bakmak dışında. sırf onun üzerinden ve sırf hile var diye de yapılmaz yani şöyle yorum.

şu official gameplay gelsin uzunca yazarım ne var ne yok. ben hype bi şekilde bekliyorum.

Mesaj tarihi:

bonus değil adamlar SADECE multisini satıyor. benim aldığım sürüm mp only idi. onun kalitesinden onlar sorumlu, sattığı ürün o. sp only yapar o zaman öyle bir yoruma mahal olmaz.

rdr online diyorsun o zaman, o apayrı yahu şu konuda konuştuğumuz şeylerden. online'a zaten girdiğin gibi conan exiles tarzında bir tırtlığa bürünüyor oyun. single'dan apayrı hızlı çalışması için yapılmış herşey kırpılmış falan. single'ın verdiği o atmosferden eser yok, f2p ayarında.

Tavisyem story modlarını oyna güzel oyunlar.

2010'dan RDR bile senaryosunda bugünün blockbusterlarına basar. Öyle skip'lenecek arasahneler değil, boktan grafiklerine rağmen bugün bile seslendirmesi ve atmosferi hissettirir.

razzRaziel tarafından düzenlendi

rockstar'ın ana geliri mp zaten sp sattığı kopyalar değil şu aşamada. hani bu gta6 de mp vehicle sp'si artık. 3-5 yıl satarlar sonra bedava dağıtırlar millet girsin de skin vs alsın diye. bunu da alırsam gene mp only filan alırım muhtemelen beni cezbetmiyor doğrusu sp hikayeleri rockstar'ın. gta5'te bedava alınca denedim en başlarda kapattım bir daha da açmadım. mp'si de silah store içinde dışarıdan çocuklar ateş ediyordu içeride silah kullanılamazken. gene o hileli rdr online'ın hile yapılmayan kısımlarında bounty hunting vardı işte max rockstar'ın beni engaje edebildiği şey o oldu. gangster, bandit sp benlik değil saints row 3-4 gibi parodisini yapmıyorsa. en son orijinal mafia'yı oynamışımdır muhtemelen ciddi gangsterli.

ha pardon la noire ve max payne 3 vardı dışarıdan aldıkları onlara devam yapsınlar eyvallah o zaman. ama microtransaction yok onlarda yapmazlar bir daha.

Sam tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

adamların geçmişi sadece "şu aşama" olarak gösterdiğin gtav online değil. ana gelirleri de mp değildi, gta online istisna. gtav mp geliri tamamen viral bir durum. ilk çıktığında bok gibiydi ve kimse oynamıyordu. seneler geçti bi şekilde adamlar tutturdu çünkü gameplay sandbox olarak takılabilir bir ortam sunuyordu. fortnite, roblox gibi tuttu gitti sonradan. bir dünya multiplayer mod çıkıyordu hepsini öldürdüler.

onun öncesinde de adamlar gayet zenginliyordu single player ile. bahsi geçen oyun 2013 oyunu. ve online'ın tutmasından önce adamlar single player'ı zaten gayet deliver ettiler her platformda. ya oyun o kadar eski ki sonrasında çok şey oldu. community kendi multiplayer oyunlarını geliştirdi, FiveM falan. sonra Rockstar aydı bunlara karşı olmak yerine satın aldı, roleplaying yapacakları kendi himayesinde tutmak için. ama hala katılmayıp bağımsız olan GTA V RP sunucuları falan var. seni hız yaptın diye durdurup ceza kesen polisin bile başka bir oyuncu olduğu sunucular. neyse gidiyor o hikaye. 

son oyunlarına gelelim, rdr2. orada yine sp deliver edildi. online muhabbeti yok sayılabilecek durumda.

rdr2

2BWSX6n.png

rd online

wsHiMpe.png

adamlar single player'ı babalar gibi deliver ediyor.

aç gözlü olabilirler, multiplayer'ın bokunu çıkartıp milleti orada söğüşleyecekler. aynı oyunu tekrar tekrar satacalar ve gameplay videosu ile bile söğüşlemeye başladılar. ama single player'ı deliver edecekler, innovation olacak, open world standartlarını yeniden belirleyecekler. bu konu da onu işliyor ana tema olarak. 

"vote with your wallet" diye bir söz vardı ama artık geçerliliğini yitirdi o kavram.

Hem GTA 1 hem GTA 3'ü çıktığı sene satın alıp oynamış ve o zamandan beri GTA oyunlarıyla haşır neşir 500 bin kişi var diyelim. Bunların hepsi topluca karar verip protesto etti oyunu. Eee, hiçbir anlamı olmuyor, oyun zaten 50 milyon adet satacak, ilk defa GTA duymuş kişiler bile alacak. Hâliyle oyuncuların oyunu sevip sevmemesinin sonuca bir etkisi olmuyor.

Şu an Overwatch'ta Steam sayfasında Recent incelemelerde %55 positive puan var. Normalde bu oyunun şu zamana kadar kapatılması, Blizzard'ın da kapanması felan gerekirdi, ama bırak şirkete bir etkisi olmayı, hâlâ deli gibi oynayan var ve Steam yorumları da negative'den mixed'e çıkmış. 

Belirli bir tüketici kitlesinin beklentileri bu kadar düşükken, bir şeyler deliver etmek o kadar kolay ki. Aynı oyunu tekrar koysan bile "Very Positive" basacak insanlar.

Bone tarafından düzenlendi
  • Like 1

gta5 multi ilk zamanları keyifliydi 20-25 saat takılmıştım, sonra para hileleri vs birşeyler çıktı boka sarmıştı. rdr2 online hiç girmedim bile. çoluk çocuk oynuyordur zaten keyfi çıkmaz diye düşünüyorsun. he arkadaşlarınla lobi açarsın beraber takılırsın, friendslop olarak oynanır. Rockstar'ın asıl olayı single playerda, benim gibi triple a oyunları korsanlayan adamlar bile bu oyunları ilk günü parası neyse verip alıyor meraktan.

GONDARCENGIZ tarafından düzenlendi
  • Like 1
  • Yeni Oluştur...