Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bomboş olsanız ne yaparsınız?


bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Çok sıkılıyorum pati. Ofise giderken iyiydi 3-5 insan görüyorduk yol, git-gel derken zaman geçiyordu. 2 yıldır evden çalışıyoruz. İşim zaten pek yoğun değildi de şu sıralar günde max 1-2 saat çalışıyorumdur. Sonrası koca bir boşluk...

Film, dizi izlemekten sıkıldım. Odaklanamıyorum da artık sadece sosyal medya. Twitterdan çıkıp, twittera giriyorum ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

keşke ben de günde max 2 saat çalışıp yatabilsem, derdini seveyim babuş

crypto, borsa, döviz möviz trading işlerine gir yapmıyorsan, haberleri vs sürekli takip etmekten hem canın sıkılmaz hem de para kazanırsın (ya da kaybedersin sdsdf) benim zamanım olsa yapmak istediğim bir şey ama takip edemiyorum işten o yüzden al yatcıyız ? 

 

Silphatos tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evden cik bi kere, at kendini disari, ekrandan kop
ayni duvarlara bakmaktan daralir insan,

spor yap en basit cevap, 10.000 adim at hergun

yetmedi? bit pazarina git, sahafa git, eminonu karakoye fln git, peynir dene, kahve al, tiyatroya git aksamlari

evden calisirken mesai sonrasi evde oturmak tam bir karanlik senaryo, o cemberi kirmak gerek.

 

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya evet derdini seviyeyim modu olmuş. Aslında dertlerim büyük. Zaten boş kaldıkça diğer dertlerime odaklanıp, düşünüp kendimi iyice aşağıya çekiyorum. Kafamın dolu olmasını istiyorum ki düşünmeyeyim. öncelikle özür dilerim insanlar yoğun tabii yanlış anlaşılmasın iş saçma sapan bir döngüye girdi o yüzden böyle bomboş kaldım. 

Finans piyasalarını takip ediyorum hatta kendimi epey geliştirdim de al-tut tarzında işlem yapıyorum yoksa onun psikolojisini oturtmak gerçekten çok zor. 2 işlemde kaybedince işlem açmaya korkuyorum.

Köpek var zaten her gün max 1-2 saat yürüyüş yapıyoruz. 
Spor hiç yapmıyorum maalesef, spor salonu harici koşabileceğin tek yer maçka parkı. Eve 10dk mesafede. 

dans, mutfak falan ilgimi çekmiyor da IWSA şarap kursu bakayım dedim 7500 tl ? 

aklım daha çok şu süreçlerde bir şeyler öğrenip ileride kariyer değişikliği veya kendime b plan oluşturmak üzerine de odak sorunu yaşıyorum, her şeye heves edip, yarım bırakıyorum. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Öyle şarap kursu gibe yerlere insanlar kadın-adam bulmaya gitmiyor mu zaten? Zengin çöpçatanlığı.

Simracing gibi bir işe gir, el ekipmanları, yarış. Her açıdan çok tatmin edici olabiliyor an be an saniyelik gelişmeler. Ben tamamen boş olsam buna kasabilirdim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanların hayalindeki çalışma şartlarını yaşıyorsun ama tabii dert y*rak gibidir, herkes kendisininkini en büyük sanar fds

Şahsen bommmmboş olsam (dizi-film-oyunları geçiyorum) 

  • hayatımda ilk defa düzenli spor yapıyorum, tabii mesai saatleri yüzünden akşam saçma saatlerde gidebiliyorum. Daha düzenli yapardım bunu mesela, düzgün saatlerde giderdim yememe içmeme biraz daha dikkat ederdim.
  • Spora başladıktan sonra şunu da fark ettim, spora git biraz koş 3-5 aletle uğraş değilmiş istediğim. Herhangi bir martial art kursuna giderdim, bu topraklarda yaşayan herkesin bir gün ihtiyaç duyabileceği bir şey aslında bu. Karate öğreneyim herkesi pataklayayım diye değil tabii ki, yaptığım spora göre daha hareketli ve yararlı olduğunu düşünüyorum.
  • Tiyatro kursuna giderdim. Çok bi yeteneğim olduğunu düşünmüyorum ama amatör oyunlarda oynamak yeterli olurdu. Hem eğlenceli hem bi sürü yeni insan tanıyorsun ve bu insanlar da genelde aynı kafa yapısında olduğun insanlar oluyor. 
  • Sivil toplum örgütlerine katılırdım ya da etkinliklerine daha sık katılırdım en azından. Çöp toplama, mama dağıtma, ihtiyaç sahiplerine bi şeyler ulaştırma falan. Hiçbir şeye çözüm üretmesen bile insan kendini çok iyi hissediyor az da olsa birilerini mutlu ettiğin için.
  • Yeterli sermayem varsa bi sendika kurardım fdsfs. TRdeki her şey gibi sendikalar da aşırı sikko işliyor. İl il gezip işçileri haklarıyla alakalı bilgilendirmeye çalışırdım. Son günlerdeki işçi eylemleri ve sonuçları o kadar mutlu ediyor ki beni, umarım artar ve patronların ümüğünü sıkarlar bir miktar daha.

Öff baya yazmışım idare edin fds

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir hobi bul kendine. Mesela ben bi ara boş olduğumda işaret diline merak sardım. İlk kur için halk eğitim merkezlerinde ücretsiz eğitim alabiliyorsun. İşaret dilini özellikle önerdim çünkü aynı zamanda bir çok insana yardım etme olanağı da buluyorsun.

Örnek:

Sırf işaret dili olarak düşünme en yakın halk eğitim merkezine git sayısız kurs ücretsiz olarak veriliyor hem de meb onaylı sertifikası ile birlikte. Hem bir sürü arkadaş ediniyorsun hem de bir çok şey öğreniyorsun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, bLackcha0s dedi ki:

Çok sıkılıyorum pati. Ofise giderken iyiydi 3-5 insan görüyorduk yol, git-gel derken zaman geçiyordu. 2 yıldır evden çalışıyoruz. İşim zaten pek yoğun değildi de şu sıralar günde max 1-2 saat çalışıyorumdur. Sonrası koca bir boşluk...

Film, dizi izlemekten sıkıldım. Odaklanamıyorum da artık sadece sosyal medya. Twitterdan çıkıp, twittera giriyorum ?

Tyler Durden : Guys, what would you wish you'd done before you died?

Ricky : Paint a self-portrait.

The Mechanic : Build a house.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani spor vs ok ama martial arts pek ilgimi çekmiyor, eskiden merak ediyordum da vücudu zorlamak zor geliyor şimdi. Bir de cidden aşırı pahalı her şey. PT bile 3k olmuştur. 
Yelken ile uğraşıyordum (tanıdık diye çok ucuz) o da hafta sonları 3-4 saat cumartesi günü hadi tüm günü yiyor. Benim özellikle bir şeye focus olmam gerekiyor. 

İşte şu sıralar js + solidity e merak saldım öğreneyim falan da hiç kod tecrübem yok. Blokchain dünyası inanılmaz geliyor. 1-2 yer anlamayınca bırakıyorum. Udemy den birkaç eğitim aldım yarım kalıyor. Çok mu hayal kuruyorum ? Bu kadar zorlamamak lazım belki bünyeyi

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Önce boş vaktimde ne yapacağım dedin; sonra altından her gün 1-2 saat yürüyüş, hafta sonları yelken, günde sadece 1-2 saat iş, online kurslar çıktı.

DAHA NE İSTİYORSUN?!?!? 08:30-18:00 mesai + sabah-akşam 1 saat yol partisindeyiz biz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi 1 saat yürüyüş var köpek için sadece 1-2 saat de iş yapıyorum. Yani bunu şımarıklık olsun diye söylemiyorum yapılacak iş yok gerçekten. Hem sektörün kötülüğü hem de operasyon ile bağım olmayışı... Bu nedenle işten ayrılmayı bile düşünüyorum ama ortam kötü şu an. O riske giremiyorum.

Online kursları aldım sadece bakmıyorum demek istediğim o idi. Anksiyete sahibi insanlar için boş kalmak iyi değil, bol düşünceye sevk ediyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ofis çok güzel bir şey de işte insanlar güzelliğinin farkına varamıyor :( 

konuya dönecek olursam evde kalmak 4 duvar insana kafa yedirtiyor, evde yapabileceğin aktiviteler evet keyif alıyorsan yap (oyundur vs.) ama asıl önemli olanı dışarı çıkmak. ne olursa olsun seni dışarı çıkacak etkinliklere giriş, en basitinden sürekli dışarıdan yemek söyleyen birisiysen git dışarıda ye mesela.

bir de hangi şehirde yaşadığına göre değişiyor bu öneriler. istanbul'da seçenek çok. goblin cafe var mesela board game etkinlikleri oluyor bol bol. hatta istanbul board game severler derneği gibi gruplar da vardı orda burda oynuyorlar, eğlenceli sohbet etmeli etkinlik tam.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi bilmiyorum hayvan sevgin ne durumda ama sokak hayvanlarını besleyen onlarla ilgilenen vakitlerini buna ayıran insanlarla görüşüp uygun olduğunda onlara yardım edebilirsin. gittikleri bir mahalleye sen gidip besleme yapabilirsin mesela. hem onların iş yükü çok azalır hem de sen manevi tatmin yaşayabilirsin. aynı şey yardım dernekleri için de geçerli. ama türkiye'de tarikatlara bulanmamış dernek bulmak biraz zor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vay ya , kardeş biz pandemi mandemi dinlemedik sürekli ofise geldik, hatta burada hepimiz virüslendik falan. 2 hafta karantinaya girdim bana rüya gibi geldi resmen moralim düzelmişti. İşim zaten uzaktan hallediliyor boşu boşuna gelip bütün gün masa başı oturuyorum. Şu dönemde evden çalışabilmek tamamen hayalimdi yani ? . 

Boş olsam seyredecek ve oynayacak o kadar çok şey varki illaki kendimi oyalardım. Kaç senedir aralıksız çalışıyorum (365 gün) , ara verebilmek resmen tek hayalim oldu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de hiç evden çalışmadım hehe. Abi hepimiz pandemi de evde boş kaldık, bir çoğumuz da hiçbir şey yapmadı. Sana özel değil. Ben sıkılmıyorum boşluktan, fistanın dediği gibi düşünmek benim için bir eylem, çay falan yapıp oturuyorum mal gibi öyle asdasd. İlgini çekmesini bekleme bence illa bir şeyin. Biraz denedikten sonra hoşuna gidebilir. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yemin ediyorum sovecem.karda kışda apronda(yazları daha da sıcak kışları daha da soğuk bir yer hayal edin) çalışıyorum ben.6 akşamcilikda (14.45 start bitiş gece 24.00) 1 gün izin verdiler ki birinde kar yağışından dolayı çıkışlar uzadı eve gitmem 3 ü buldu.

Boş vaktim olsa uyurum amenike..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...