Jump to content

DoGMeaT

=o=
  • Mesaj sayısı

    11.876
  • Üyelik tarihi

  • Son ziyareti

DoGMeaT hakkında

  • Rütbe
    DoGMeaT

Son profil ziyaretçileri

Son profil ziyaretçileri bloğu aktif değil ve diğer üyelere de gösterilmiyor

  1. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    Şef Kaliforniya ya taşıniyormus, manita işleri, adam evlenecek, hatun new York'ta, Michigan'a gelmek istememiş, beraber kaliforniya'ya taşınıyorlar Gel beraber gidelim, kimseye söyleme ama senle çalışmayı cok isterdim, Michigan'da en yüksek bu ama west coastta seviye cok daha yukarda, düşün taşın gelmek istersen yardimci olucam dedi Poachin yapiomus gibi görünmemek için kimseye söyleme diye tembihledi, söylemem zaten, jeff e söylesem fesatindan çatlar.
  2. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    Şimdiki işe gitmeden önce böyle kurallar uydurup hepsine uyan bir iş bulmuştum, yine benzeri bi arayışım olur, gelecekte de, Nusret fln nedir yahu, vizyonsuzluk olurdu benim için Bu arada düşündüm, Miami texas fln hikaye, bana legal recreational weed lazim , o da cali ve nyc de var. Ama zaten taşınma olayi henüz fantazi, bizim burda, Michiganda, tamir ettiğimiz, böyle kocaman ama yıkık dökük bi evimiz var, abd ye geldiğimden beri binbir dertle uğraştım, daha yeni yeni bisiye benzemeye başladı,.o evi bitirip içine taşınmak fln suan tek hedefim
  3. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    NJ zaten kucuk turkiye orda burgerci pizzaci acsan mahallesine gore yine musteri kitlen full turk olabilir 😄 west coastta yerler abi, hipster genc gocmen vb kitle var. NYC de oyle, herseyi satarsin yiyeni cikar zaten disarda yemek yiyolar haftada 5 gun, ortalama amerikanin yemege yaklasimi oyle, ilginc bisi diyip sana da denk gelirler, guzel yapiyorsan yurursun
  4. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    Beyaz yaka türk hic umrumda değil Burda ilk geldiğimde bi beyaz yaka Türklerle muhattab oldum, özel aşçılık işi yaptım bi aileye, hayvan gibi zenginlerdi, adam porsche çocuklar bmw kadin range e biniyordu Parami vermeyip kaziklayip 50 dolar için cingenelik fln yaptilar cok uyuz ettiler, o olaydan beri hiç bi Türkle işim olmadı, aramadımda, denk de gelmedi, Ny nj gibi daha çok türk olan yerlerde yaşasam tabi denk gelirim ama öyle bi arayışım olmaz, hedef kitlem de Türkler olmaz, bu kebap yapan elemanin da kitlesi çoğunluk abdli olabilir Seattle'da hatay mutfağı+rakı+kokteyl konsepti küçük restoran açan arkadaşım var, %90 abdli gelenler diyor, abd li seviyo etnik mutfağı. Edit: Her halukarda NY, Houston, West coast şehirlerinde fırsatlar ve yüksek seviye mutfaklar detroite göre daha yaygındır, NYC ye gittiğimde aşık oldum sehre, taşınmayı cok isterdim, arkadaşlarımın söylediğine göre NYC de mutfaklar competitive miş, millet birbirinin ayağını kaydırmaya çalışır, latinolar kendi aralarinda klikler kurar gringolari mobbinge ugratirlarmis, gözümü korkutuyor Ama içimden küçük bir ciz olma hissi oluyor düşününce, o yüksek seviye mutfaklara ayak uydurup uyduramayacagimi, büyük sehirde kendime nasi firsatlar bulacağımı fln hayal edince, istiyorum NYC ye taşınmak....hem şehir de fantastik, istanbula benzettim Sikago, dc, boston, NYC gördüğüm yerler, florida ve west coast u da gördükten sonra karar verip belki birine taşınmanın planını yapabilirim ama daha erken, Houston i da görmek istiom 2 köpek, hatunun işi fln da dev faktörler, o yüzden iyi düşünüp nokta atışı yapmam lazım eger başka eyalete tasinicaksam Ama yine tekrar, bence NYC gayet güzel...
  5. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    Burda bi kankam var, adı Jeff, jeff baya bı ülke gezmiş dolaşmış, Avrupa'da yaşamış, görmüş geçirmiş bi tip, Türkiye Hindistan nepal Türkmenistan Özbekistan fln saçma sapan heryeri gezmiş, tayvanda kick box okuluna gitmiş fln, bişiler Adama sorulduğunda, onca yer gezdin en iyi yediğin yemek neydi diye, Türkiye'de kuzu organlarını bağırsaklara dolayıp közde pişirip ekmek arasi bol baharatla sunuyorlar, yanında birayla, daha iyi sokak yemeği yok diyor. Amerikalı herşeyi yer abi, bağırsak göt mide dinlemez. Zencilerin ve bazi etnik mutfaklarin zaten organ etine yatkınlığı var, Çinliler koreliler fln yiyo zaten organ eti, abd de. Ben gastronomi okurken italyan-fransiz vb ülkelerden buraya ziyarete fln gelen aşçılık-gastronomi öğrencisi tiplerle çok muhattab oldum, Onlara kesin yedirdigim 3 şey, dürüm-kokoreç-borek. Fransizlar özellikle kokoreç e deliriyordu, organ eti yüksek kültür öğesi fln diye algı vardi onlarda. Tldr: yerler abi
  6. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    Cok bıçak konuştum biliyorum ama , Gecen bıçak çantamı düşürdüm, 2. El aldığım Wakui nin ucu kirildi, henüz bıçak kılıfı yoktu, havluya sariliydi ama yetmemiş, çok moralim bozuldu tabi Dünden beri bi suru youtube vidyosu izledim, daha önce kendim yapmamıştım, vidyolardan birinde adam " bi bira açın çünkü makinasız yapıyorsanız baya sürecek" diye giriyordu vidyoya, haklıymış, neyse açtım birami, 2 saat sürdü ve yorucuydu, bı sürü materyal remove etmek gerekti, sonra çapakları almak fln derken baya vaktimi yedi biley sistemim soyle: burdaki gordugunuz diamond stone, agir operasyonlar icin. Bende bitane 33luk bira vardi, burda 50lik kutu biraya sokak agziyla tall boy diyolar, tall boy içersen parti vakti mi? Fln diye takılıyorlar, bazi geceler mesaiden sonra birkaç aşçı benzinlige gidip soğuk içecek aliyoruz, ayak üstü az muhabbet ediyoriz evlere dağılmadan önce (burda geç saatte bitek benzinci açık, oysa Kadıköy'de olsak kimyona fln gider corba içerdik), bunlar slurpy yahut kola içiyorlar çünkü amerikalilar, ben tall boy pabst bira, bazen 2 bazen 3 tane, her seferinde amuse oluyorlar , kamyon şoförü fln böyle bira içer diye takılıyorlar, niye anlattim i.dont know., Goygoy olsun Neyse, bugün tallboy yoktu, kutlamak için bi ejder meyvesi kestim, ağzımız tatlansin.
  7. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    3 nesildir blacksmithlik yapıyoruz, 40 yıllık ustayım, bakanlık, valilik vb beni master artisan saydı, ama bana sorarsan daha bir tane bile güzel bıçak üretemedim. Kendime puanim 6. Japonluk ne acayip bir kafa yapısi ya, açtım baktım bicaklarina, sanat resmen, Bu adamın bıçaklarına param hiç bisekilde yetmio, ama, oğlu var , o da blacksmith, ve onun da guzel bıçakları var , 4. Nesil 🙂 Ama başka blacksmithler de var cok denemek istediğim, nasil olucak bilmiyorum
  8. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    Blackfriday indirimleri var saçma sapan seyler yapasim gelyo
  9. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    Pop up kitchen diye bi mevzu var, abd de çok yaygın misal bir barın mutfağına 1 günlüğüne konup yemek sunuyorsun, mekanla kar paylaşma türü bı anlaşma yapıp. Gecen denk geldim hosuma gitti, seattleda kebap yapan türk çocuk, yürümüş baya, instagramina fln da baktim cok beğendim, takdir ettim elemani https://www.seattletimes.com/life/food-drink/3-hot-seattle-area-pop-ups-serve-up-juicy-turkish-lamb-kebabs-whole-singapore-chili-crabs-and-tacos-with-a-twist/ Böyle bişi yapabilirim bence, pop up tarzi, önümüzdeki yıl Ufak bi bar açmayı düşünen arkadaşlarım var, onlarla konuşuyoruz böyle bişi, ama henüz daha cok erken, ben döner kesmeyi fln düşünüyorum, ama daha kesinleşmedi
  10. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    Haziran 18inde başlamışım, Girerken önerdikleri parayi beğenmedim, açıkça söyledim, 45 gün sonra review yapıp konuşalım dediler, o reviewda zenci över gibi övdü beni şef, çünkü essek gibi çalışıp drama çıkarmayan, insiyatif alan, takim oyuncusu bi çalışanım. Ilk gunden beri benden istedikleri herşeyi ve fazlasını yerine getirdim, üstüne koya koya gittim Bizim meslekte, valla ben Türkiye'de hep asgarî ücret ve civarina paralar aldım, ailemin desteğiyle geçindim vs, ama dogrusu cokta yetkin bir aşçı değildim, abd ye geldikten sonra vites atmak zorunda kaldım essek gibi çalışıyorum, aile hayatım zor, gece 1-2 de eve geliyorum, dizim belim bileğim parmaklarım hep ağrıyor, üstüne otelin sahibi multi milyoner kodaman, üstüne daha önce bahsettiğim gibi labor shortage var, herkes eleman ariyor, su an kazandigimdan 2-3 dolar üstüne başlatan birçok restoran var, şimdi yeni eve taşındık, yolum da uzadı(but downtown a daha yakinim, seçeneklerim çoğaldı) Bütün bu faktörleri gözönünde tutunca, evet, bana kürekle para atmalarini istiyorum, bunu üstlerime her müsait anda belirtiyorum ,istemek bedava, ağlamayana meme yok. Holiday season a girdik Yarın thanksgiving (fix menü fln yaptık, cok yogun olacak, bugun de çok yoğundu) Gelecek ay xmas ve yılbaşı Zam yapmazlarsa yılbaşına kadar beklemem. Yeni yuva bulurum diye düşünüyorum
  11. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    Şu an Amerika'da labor shortage yaşanıyor. Piyasada aşçı yok. mesela Sordum soruşturdum, detroitte EN İyi restoran hangisi nere diye, https://instagram.com/albenadetroit Dedi çoğu tanıdık, ama haftada sadece 3 gün açık, büyük ihtimal labor shortage yüzünden. Açıkta kalmak gibi bir derdim yok, 4 yerde çalıştım geldiğimden beri, her seferinde 2 gün sürdü iş aramak. 5. İşimi yine 2 günde bulurum, ve son çalıştığım mekanda edindiğim tecrübe, kendimi pazarlamayı kolaylaştırır. Networkum var, tanıdığım bı suru chef& aşçı var, michigan da namım var. (Rahmetli chef jason un türk sotecisi diyince biliyor chefler kim olduğumu) Ki son çalıştığım yerde, 5 ay fln oldu, yine çömez gibi hissettim, kendimi cok geliştirmek zorunda kaldim. Nasi bi senaryo yaşanacak görecez
  12. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    bizim executive chef birakacakmis galiba bugun offum, ama mesaj atip haber yetistirdiler, servis oncesi toplantida ekibe soylemis, yilbasindan once ayrilcakmis, detay bilmiyorum ama, uzuldum chef bu, valla chef bile boyle kisa surede ayrilabiliyosa, bana dahada zam yapmazlarsa ben niye loyal olayimki, yoluma bakcam kesin karar aldim
  13. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    Ikkaku Donryu gormedim ama FKM ve DP gercekten tas gibi bicaklar, ve cok yaygin. KAI bildigim kadariyla kharonun soyledigi gibi shun un yan markasi, japon profilli ama cinde uretilen markalar diye biliyorum. FKM ve DP, giris seviyesi olarak cok sik onerilen bicaklar, ben ikisini de kullandim, alinabilir ama evde kullanmak icin gerek var mi bilmiyorum aliexpresste biraz arastirip, yine japon profilli ama cinde uretilen guzel bisi bulunabilir mi acaba bu adamin konustugu bicaklari bilmiyorum, ama genel olarak mantikli buldugum, sevdigim bir kanal, bi bakmak belki biraz fikir verebilir . bu arada benim aldigim bicak white2 celigi, paslanmaz degil, yuksek karbonlu,o yuzden kullandikca patina olusacak ilk shift sonrasi olusan patina
  14. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    masamoto ks, yüksek karbonlu beyaz no2 japon çeliği Yarin test edecem
  15. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    Japonlar İsveç çeliğini seviyorlar baya, baya ismi cismi bilinen usta/markalar, cesitli İsveç celiklerini kullaniyor Hitachi diye bi marka var, ondan mavi ve sarı diye nitelendirilen metalleri alip kullanan cok usta var. Bu mavi ve sari karbon metallerini üreten baska japon metalciler da var, ama en namlı uretici hitachi En elit, fantastik ustalar kendi çeliğini kendi yapiyor, demiri toz formunda alıp tamahagane denilen bi yöntemle celik haline getiriyorlar, ama o adamların bicaklari fantastik fiyatlara gidiyo Son olarak bucket listimden bi abi göstereyim, bu eleman Avustralyada yaşayan bir Türk, eski chef, şimdi blacksmithlik yapio ve cok başarılı, bir sürü böyle namli custom order yapan blacksmith var, ama favorim Tansu, birgün elbet... https://www.instagram.com/tv/CWUHlIelIb_/?utm_medium=copy_link https://www.instagram.com/p/CWXQ_BGvM-3/?utm_medium=copy_link

Yasal Duyuru

5651 sayılı kanun kapsamında, Paticik.com, işbu sayfadaki mesajların ve içeriğin Yer Sağlayıcısıdır. Yayınlanan içeriklerden doğabilecek her türlü sorumluluk içeriği üreten kullanıcıya aittir. Şikayet ve talepleriniz için buraya tıklayıp bize ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak [email protected] e-posta adresinden bize ulaşabilirsiniz.

×
×
  • Yeni Oluştur...