Jump to content

DoGMeaT

=o=
  • Mesaj sayısı

    11.021
  • Üyelik tarihi

  • Son ziyareti

DoGMeaT hakkında

  • Rütbe
    DoGMeaT

Son profil ziyaretçileri

Son profil ziyaretçileri bloğu aktif değil ve diğer üyelere de gösterilmiyor

  1. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    duzgun bicak kullanmaya özeniyorsaniz,keskin bicak şart. Aslinda oldukca kolay,milyon yillik bi teknoloji,illa yaparsaniz. bu abi bence guzel anlatiyor
  2. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    Sizce hangi teknik daha iyi? Ikisi için de Keskin bıçak ve düzgün teknik istiyor,ben 2.yi tercih ederim çünkü bıçağın keskinliğini daha uzun süre korumak İsterim,2 teknikle ayni urunde 30 saniyeden biraz daha uzun zaman kaybetti abi,ama sonuçlar bence daha standart Işyerinde plastik-poly tezgahlar ve tahtalar var,onlar normal kullanımda bile bıçağı yeterince köreltiyor, böyle 1.vidyodaki gibi bamgüm chopping yapsam bıçak ağlar Örnek vereyim,Şuan çalıştığım mutfakta günde 3-4 kilo soğan kesmek gerekiyor,1kilo julyen geri kalanı brunoise,hızlı olmaktan ziyade standarta uymak ve çok ziyan-fire vermemek önemli çünkü kaliteli ürün kullanıyoruz. Sırf soğan değ tabi kestigim,bı sürü ürün işliyorum ama nasi bi tempoda çalıştığımu görün diye anlatıyorum,daha çok hazırlık değil pişirmek şuan işim,tabi otele fln girersem değişebilir. https://www.thespruceeats.com/culinary-arts-knife-cuts-photo-gallery-4121795 Eskiden otellerde,prep mutfaklarında çalışırken Günde 100-200 soğan-pattes soydugum doğradığım da oldu,o zamanlar yanımda 3-4 bıçak taşıyıp chopping yapardım, bıçak performansı kaybedince masat çeker,olmadı diğer bıçağa geçerdim hala chopping yaparım duruma göre ,bu ekteki abi kadar usta değilim elbette,hele şu an çok zor çünkü sol orta parmağın en ucunu yardım ,konserve açarken, kestigim ürünü tutup bıçağı tutan eli kılavuz etmek çok zor oluyor,neyseki hızlı çalışmak zorunda değilim. Ki bı önemli bir şey de bu, zorunda olmak,zorunda olunca 2-3gun deneyip 4.gun yapıyorsun abi,atla deve değil,temel tekniğin doğru olsun,kendine güvenin artsın,zamanla illa hızlanırsin ama önce doğru teknik ve şartları oluştur,sonra zorunda olunca birgün,bı bakmışsın hızlı kesiyorsun,bana hep öyle oldu,bıçaklar keskin ve ürün doğru olcak tabi,zaten kör bıçakla kesim yapmak,daha tehlikeli,cidden, ürüne girmiyor sağa sola kayıyor bıçak,uyyyy. O köfteci abiler hızlı kesim yapar tabi çünkü bıçakları gün aşırı bileyleniyor, kendileri de ahşap tezgahta doğru teknik uyguluyor,ve her gün yapıyor bunu,elbet hızlı yapacak atla deve değil Bı tane part time aşçı var bize gelen,adam çok bilgili,yerel balıkları soruyorum,bütün çeşitleri sayıyor,haftada sadece 2 kere geldiği halde her geldiğinde gece sonu temizlikte istasyonundaki tüm dolap ve cekmecelerini boşaltıp köpüklü suyla temizliyor,acayip duzenlinve temiz adam, bıçak nasıl kullanıyor hiç dönüp bakmadım ama gözümde kral aşçı adam Ben de bıçak tekniğime güvenirim ama gün içinde çok kafa yordugum bişi değil,mesela zamanımı daha efektif kullanmanın yollarını düşünüyorum hep Mutfağa gelip yapacağım işlerin listesini çıkarıp,o işler için kullanacağım tüm ekipmanı bı kerede toparliyorum,farklı boylarda konteynerlar,silikon ve metal spatulalar,tencere tavalar havlularimi hizlica yerlerine istifleyip , walk-in soğuk odaya her gittiğimde daha sonra da kullanacağım ürünleri de yanıma alıyor yahut almaya hazırlıyorum Hergun yaptığım Bunun gibi bir süreç var,müsait olunca ve parmaam biraz iyileşince daha uzun detaylı yazacam,neyse,ben hep bu süreci nasi daha verimli hale getiririm, bunu optimize etmeye ve temizliğe kafamı takıyorum,bicagi hızlı kullanmaya değil,o kendisi olyo temel teknik düzgün olsun yeter,bide bıçak keskin olsun
  3. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    https://www.chefknivestogo.com/tastclgyme.html https://www.chefknivestogo.com/takedagyuto.html param yetmez ama bakinca ah be diyorum. saygilar Takeda-san. https://www.chefknivestogo.com/tagy211.html benim param buna yetiyor
  4. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    Bunun olayı çok sarımsaklı olması değil mi? Nasi yedircez amerikana bunu,başı bişi yapcak acaba
  5. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    Teskurler arkadaşlar ,iyiyim ya sorun yok bide bugün,cuma izinliyim, süper bı dürüm ❤️ Çiko geçen yemek dizaynı etmiş,menüye eklemek için,nohutlu patlıcanlı bişi ,adını Turkish poached eggs koymuş , dedim bak Türkleri sevmeyenler,Ermenisi yunani belki hoşlanmaz dedim . Well,they can eat my tiny baby dick those fuckn hairy-ass slimy Greeks and the fuckin Armenians,who cares man fuck em Heard
  6. DoGMeaT

    4 gündür yemek yemiyorum

    kolay gelsin vlla. gecmis olsun
  7. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    Zor bir gündü,yandım kesildim kanadim vs sıcak yağa su döktüm yanlıslikla,o yuzden kolum yandi,acimiyor ama cirkin yaniklar,o yüzden yanik kiti kulandim. Parmagi konserve acarken açtm,baya aciyor. bide tam mutfaktan cikcam günün sonunda,davlumbazin tahliye tavası dolmuş,o taştı,her yer atık yağ,eve gitcem derken o pisligi temizlemek zorunda kaldim of yani of
  8. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    ozel gunler cok zor. cok yandim ve yaralandim bugun,fiziksel ve zihinsel olarak,hic ZEN olamadim hic ritmimi bulamadim bugun,hep geriden geldim,cok zordu,cok kotu tabaklar yolladim midem bulaniyor yorgunluktan baya bi uyuyacam simdi
  9. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    Bu bagiran asci olayi, Fransiz ekoludur, Fransiz ascilar bagirir cagirirmis eskiden,cok disiplin isterlermis,gunumuzde oyle degil mutfaklar,ama bi iki nesil once Fransada egitim alan her chef,bu bagirma olayini onayliyor. Gordon Ramseynin Ustasi,en genc yasta michelin yildizi alan chef,Marco Pierre White,cok bagirip cagirmasiyla meshur,Gordon Ramsey bi kere aglamis bu herifin bagirmasina dayanamayip,genc asci olarak mutfaginda calisirken. Gastronominin Mekkesi hep Fransa,illa bi fransiz tezgahindan gecmistir meshur buyuk isimli chefler,sonucta o gelenegi yasatan manyaklar illa olabilir,ama bana cok sacma geliyor,bana bagrildi,ben bagirdim,vs hersey oldu ama sayilidir,boyle surekli olarak bagirip cagiran teror estiren biriyle hic calismadim Bi ara yabanci menseili bi grubun restoraninda calisiyordum,ayda 1 hafta gelen ingiliz bi chef vardi,mekanin kendi turk chefi vardi ama bu eleman daha rutbeli tabi,abi nasi bagiriyordu millete,ben kucuk balik bile degildim benle muhattab olmuyodu ama millete hayvanlar,shoemakers fln diyordu,cok komigime gidiyordu,yeteneksiz asci demekmis shoemaker cok sonradan ogrendim
  10. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    abi yolu acik olsun,kafasina takilan birsey olursa,yonlendir bana,cevap verebilcegim her konuda yardimci olmaya calisirim ingilizce CV hazirlasin, Bicak(gerci bazi markalar avrupada daha ucuz ama turkiye pahali),mutfak terligi(crocs,birki,skechers hepsi burda daha ucuz) termometre vb seyler fln alacaksa,almasin,abd de alir,ama kaliteli sef ceketi turkiyede daha ucuz olabilir,%100 pamuklu bisi burda 100 dolardan basliyor burda mekanlar safeserv diye bi sertifika istiyor. online testi var. food manager ve allergens isterler,ama zaten egitimliyse bildigi seyler olacak,degilse de 15 dakkada ogrenir basit seyler,internette beles studyguidelari vardir onlara bi goz atsin onun disinda tum asilarini fln olup disciye gidip tam muayne olup buraya gelmeden tum tibbi giderleri resetlemesini oneriyorum,ABD de disciye giden borclu cikiyor kesinlikle kucaga aliyorlar,oyle diyim. daha cok yazarimda , kesinlessin mevzular yine konusalim
  11. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    cenaze evinde,acik tabutta chef,elleri kavusuk yatiyor...cokacayip cokacayip cokacayip gidip bi bakmak istedim,cok zor,ayaklarim gitmedi kactim,biraz uzaktan izleyip sonra gidip basinda bi fatiha okudum. Hafif rengi solmus,canli olmadigi belli,dudaklarinin,gozlerinin etrafi bembeyaz,kani cekilmis,neyse,trip baya. aile buyukleri cikti bazi anilarini hikayelerini anlatti. Sectikleri bi ilahi caldi,sonra bi godsmack sarkisi caldilar adamin en sevdigiymis yakinda bi yer ayarlamislar,adamin sef arkadaslari.eski calistigi lokantalardan insanlar fln hep yemekler getirmis,toplamda 10-12 restorandan tatli ve yemek gelmis,tepsi tepsi,varil varil bira yuvarlaniyor,bar kurdular salonun bi tarafina,ficilara musluklari taktilar,sise sise saraplar dizildi,ama zaten masalarda viski siseleri donuyordu bile. Detroit ve hatta amerikada craft beer olayi cok asmis,yerel urun,butik uretim diye cildiriyor beyaz adam. Sirf Detroitte belki 40-50 tane brewery var,benim en sevdiklerimden birini Coors satin aldi hatta,sell out fln diye boykot edek diyo millet,neyse,bir suru brewery fici bira yollamis,10-12 fici bira,musluk sistemleriyle kuruldu,ben cok alkol almadim cunku zaten ayi gibi sigara iciliyordu. Dagitmak istemedim. bizim restoranin domuzlarini yetistiren bi abi var,tam bir alpha prime eleman,2 metre fln kapilardan gecemiyor,ve o bizim 4 kisi tasidigimiz 150 kiloluk domuz karkasini,omzuna alip tasiyor,neyse,o eleman kamyonun arkasina BBQ kurmus,mangal degil ciddi firin,icinde domuzlar,kocaman parcalar halinde,hemen ascilar atladi etleri didikleyip derileri fln ayiklamaya,5-6 buyuk otel tepsisi etle doldu,lime lime. Yanlarina cesit cesit ev yapimi sos. uzun bir tezgaha alttan gaz isitmali servis tepsileri dizildi,cesit cesit yemekler,soguk bar salatalar vs,12-13 cesit yemek vardi hepsini sayamicam ama en begendiklerimden birisi,kaz ve firinlanmis patatesler,traslanmis taze truf mantari,sarimsak,uzerine zeytin yagi ve taze otlar,yaninda havuc puresi...cok iyiydi. yedikce Immmmhhhh dedirtiyordu. Rahmetlinin dizdigi tursular servis edildi,duygusal anlar. Bir suru tatli kek pasta vs,bizim tatli-pastacilarimiz,Ash Ve James,low-key restoranin en iyileri zaten,bence onlarin yuzu suyu hurmetine mekanin geleni gideni var,Sandvic ekmeklermizi de onlar yapiyor ve bence cok iyiler. Tatlilari da onlar yapiyor,ashley tam bir usta,James te her gordugunde bana Sir diye hitap ediyor fln cok seviyorum. Neyse bunlar baya dokturmus,baska mekanlardan da tatlilar geldi ama bence bizim cukulatali brownie,cookieve cupcakeler cok iyiydi,bi tabak aldim wife tax diye,unutmassam foto cekerim ama agziniza veremedikce bi anlami yok. Yemekler COK iyiydi,herseyin en kalitelisi,en ozenerek hazirlanmis belli,bizim lokantadan giden seyleri ben gordum ve denedim,dun gece sabaha kadar Jasmine ve Chiko restoranda tek baslarina hazirlik yaptilar biliyorum,harissa soslu tutsulenmis izgara sebzeler yapmislar,altina cevizli aoli sosu,ustune yosun ve lime kabugu,lezizdi. Chefler garsonluk yapiyor,kepceyle yemek dolduruyor,kurduklari bufe ve yemeklerin cesitliligi-kalitesi muazzam,fransiz aristokrasisi,devlet buyukbaslari,bilyonerler fln yiyebilir bu kalitede yemegi,belki,olaya katilan o kadar chef ve yetenekli asci varki,adam domuzu jason icin kesmis,oyle ozenilmis butun ailesi ile konusup tesekkur edip taziye bildirdim,sonuna kadar durup boslari topladim fln yardim ettim,duygusal anlar yasadim,anlatamayacagim seyler bi dunya,hala gozlerim dolu,zor valla kizlarina bassagligi dilemeye calisip fail edip uzmus olabilirim,allah belami versin salagim ben beceremiom boyle seyleri,hayat zor Neyse,bugun guzel bir insan bana dediki,`thank you for your good energy,now its time for me to go do some drugs.` Bimukabele.
  12. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    Yarin calismayacam,rahmetlinin cenazesi. Bugun `viewing` ve sonrasinda `wake` diye ugurlama partisi vardi,hatta rahmetlinin yaninda fln iceceklermis,hic boyle garip kafalara ihtiyacim yok... yarin normal cenazeye gidecem,takim elbise fln yok tabi,neyse fatihami okurum eve gelir uyurum,14 subat yaklasiyor,umarim yogun olur...
  13. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    arastircam cunku cok istiyorum doner bicagi,eger kaliteli bisi olduguna karar verebilirsek hayirlisiii daha fazla gear muhabbeti,simdi ciddi restoranlarda ise girceksem,sef ceketi lazim,bitane turkiyeden getirdigim var guzel,ama 1tane yetmez,ve,daha guzelini istiyorum,ve arastirirken dusundum,abi ben bu salak seyi her giydigimde terliyorum,bicagi japon aldik,ceketi niye japon yapmayalim?,adamlarin ceketleri hep ifil ifill... bisuru cesit rengi var asdf bicaklar japon,ceket capon hayati boyunca animeden nefret etmis bok atmis bi insan olarak bunu ironik buluyorum kahrolasi japonlari nerdi olacagim mutfak gerecleri yapmislar kendimi kaptirdim kurtulamiyorum
  14. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    Ben ilk geldigimde burasi daha ciddi bi isletmeydi,her istasyonda Veteran ascilar,prep ve brunchta genc cocuklar vardi. 3.gunumde sous-chef,walkout yaparak istifa etti,herkesle vedalasip bicaklarini alip gitti. (normal asci olsa hadi neyse ama sous chef ne sebeble olursa olsun sefini boyle zora sokmamall,2week notice vermeliydi ) Sous cheften sonra yaprak dokumu oldu 3-4 sef daha ayrildi. Oysa ben ise gireli cok olmadi yani. Bazilarinin cekleri `bounce` etmis,oyle dediler,benim etmedi ama ates olan yerin dumanidir bu... Bazilari daha iyi para veren yere gitti,rastali zenci,nicki Patron,harbi patron gibi adamdi,gel beraber gidek benle calis diyo ama arastirdim,azcik daha iyi para veren ama okuz gibi calistiran bi mutfakmis,acik mutfak yani muzik yayini yok,salonu ve musterileri ve mekanin tirt muziklerini dinliyorsun onlar da seni,ay yok sagolun. Ben geldigimde firin ustasi olan Yasmin(120kilo lezbiyen agzi bozuk bi abla),bu surecte sous cheflige yukseldi,firini 2 tane genc elemana devretti oysa o tekbasina ceviriyordu. Iyi asci Yasmin. Yaninada yardimci souschef olarak yasli bi asci,Chiko yu verdiler. Bu ikiside iyi ascilar,ama sous cheflik icin yeterince caliskan ve detayci degiller. Dogruya dogru. Rahmetliden sonra, Chiko ve Yasmin co-chef oldular. Hic boyle bisi gormemistim. Ilk kararlari makarna porsyonlarini buyutmek ve menuye mac n cheese eklemek oldu. Vizyon show. Bu zor sureci atlatmalarina yardimci olacam,calistigim insanlari yari yolda birakmayi sevmem,ama sonrasinda abbas yolcu... Baya talihli oldugum bir mevzu, bi network edindim,bi grup chef-kitchen manager-retired chef fln haftada bir bulusup etnik restoran kovaliyoruz,vietnam-hint-balkan(lol)-bu hafta kebapciya gitcektik,, Bugun trafige takilip gec kaldim. Mesaj attilar `yiit yetis,herkes arapca konsuyor ve menu yok`.... Girdim restorana selamun aleykum diye,ee madem oyle siparisi sen ver diye 10 tane koca koca sef beni yolladilar,strese gel,menu yok,neyse , litte little in to the middle bisiler yaptirdim. Irakliymis kebapci,turk um diyince OooOOO ERDOAAAN nidalariyla beni kutlayip basparmakla onayladi.Bu rituelleri goren seflerde kredim sonsuz tabi, Yemek de fena degildi,yemekten sonra cay getirdiler ki bu disarda yemek yerken pek olan bisi degil. Sirf o yuzden sana puanim 10 kanka Neyse bu sef tayfasinda alayi beni cok seviyor,ben de onlari,hepsi is teklif ediyor,ve bazilari gayet ciddi isletmelerde calisiyor,beni bu kadar sevmelerinde immigrant olmam,virtue signaling,rahmetlinin hakkimda iyi seyler soylemesi,ve aralarinda 1-2 tanesinin beni calisirken gormus olmasi var yahut bunlarin bazi karisimlari var diye supheleniyorum masallah diyin yada enerji yollayin kankalar Bu adamlardan birini ciddiye aliyorum,misal benim calistigim yerde hamburger 14 dolar,onlarda 16 dolar. Menulerinde 17dolara grilled cheese+az domates corbasi var, ciddi bi sefleri var,corperate mekan yani batma sanslari fln yok,bi suru restoranlari var adamlarin. Mutfagi ziyaret ettim,bizimkinden guzel,ki bizimki de ultra guzel bi mutfak bence. Google dan popular times i karsilastirdim. bizim restoran daha bi mesgul gibi geldi bana,bu sasirtici,ben tempolu calismayi seviyorum,o biraz kafami kurcaliyor. Onun disinda 2 michelin yildizli bi sef var,onun restoranini kovalayabilirim,ama arastirip ogrendim,abimiz oldschool sef takiliyor,sille tokat kufur mufur millete daliyormus mutfakta. Hayatimda boyle bi strese cidden ihtiyacim yok simit satar onurlu yasarim,ama dusunuyorum,bi yandan fine dining seviyesinde beni egitse,bi yandan bana saatine 20 dolar verse,haftada bi 10-15 saat overtime ettirse,bana istedigi kadar bagirabilir aslinda,anama bacima sovmedikce allahima kitabima sovebilir,cani saolsun ustamdir der sineye cekerim,burda asci seviyesi cidden dusuk,ben gozune girer bagirmasini engellerim diye bi kuvvetli suphem var,ama cok fantastik bi dusunce tabi. Son bi anektodla kapatcam, 6 cocuklu zenci ablayla geldi bana chiko,diyo al sana prepte yardim etcek,sogan fln soydur diyor,tamam. Ot ayikla dedim,tarhun yapraklarini saplarindan ayir,20 Dakikada 4 sap fln yapmisti,telefonuna bakiyor arada,bisi demiyorum. Onemli bisi olsa ona yaptirmam zaten. Yeterince yaptiginda,ki uzun surdu,biraz peynir rendele bize dedim,basladi,sert parmesan ama ben kalan peynirin 2 katini o gun rendelemisim 10 dakkada,basladi rendelemeye,sikayet ediyor,zor zor zor diye, yaparsin diyorum ben sana guveniyorum,acele etme diyorum,sikayet ediyor. ZOR Dedimki,Zor,yag giderini elinle acmaya calismak,izgarayi temizlemek,davlumbaz kapaklarini sokup temizleyip geri takmak zor,mutfaktayiz,peynir rendelemek zor olamaz dedim. birakti gitti,olani cikoya anlattim. Nothin we can do man,she is on black peoples time,you know. dedi. bu terimi daha once duymamistim,sordugum bikac kisi cok gulup acikladi bana,irkci ama,guldum ne diyim
  15. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    Otus supply Ferndale diye ararsanız çıkıyor Abi white people ya, grief counciller geldi mutfağa ,millete gidip how r you holding up fln çekiyor eleman,dedim ben iyiyim milletle ilgilen
×
×
  • Yeni Oluştur...