Jump to content

DoGMeaT

=o=
  • Mesaj sayısı

    11.773
  • Üyelik tarihi

  • Son ziyareti

DoGMeaT hakkında

  • Rütbe
    DoGMeaT

Son profil ziyaretçileri

Son profil ziyaretçileri bloğu aktif değil ve diğer üyelere de gösterilmiyor

  1. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    Geçtiğimiz cumartesi, restoran cok yoğundu, 3-4 saat boyunca hiç durmadan yemek yaptim, yoğunluktan terimi silemedim, İstasyonda boğuldum, siparişleri takip edemedim, hatalar yaptım, ama yapılmayacak gibi değildi, cok kalabalık geldi açlar ordusu Aynı anda 3-4 masadan sipariş alan garsonlar, yemeği yanlış masaya götürüp bana baştan yemek yaptıran garsonlar, sabah hazırlığını tam yapmayıp beni zorda bırakan sabahçı tayfası ve yoğunluk hepsi bı araya geldi be belimi kırdı adeta. Gecenin vişnesi, restoran 11de kapanıyor, servis bitiyor, 22.30dan sonra yemek yapmak zül geliyor, bi yandan kapanış modundayiz, hemen bitirip eve gitmek peşindeyiz, oysa 11.05te sipariş geldi, haydaaa, tam kapanışa 1 dakka kala masa oturttular, deniz tarağı siparis, neyseki çabuk pişiyor, 5-6 dakkada yolluyabiliyorum, güzel bi tabak yaptım yolladim, geri geldi, bu deniz taraklari çiğ diye. İmkansiz, deniz tarağıni pişirme seklimizden dolayı, az pişme ihtimali yok, zaten 1 dakikada pişiyor, cok pişirsem karton gibi bişi olyo, ne yediğini bilmeyen öküzün birine denk geldim, restoran kapanali 15 dakka olmuş, ben hala yemek yapiyorum, temizlik toparlama fln yerine, sonuçta 1e kadar çıkamadım mutfaktan, resmen iğrenç bi Güne mum dikti bu olay. Eve geldiğimde ptsd yaşıyordum adeta, elim ayağım titriyordu, sigara üstüne sigara yaktım, moralim bozuktu Ertesi gün, pazar, yanımdaki istasyondaki aşçı, soteci, bana laf yapiyor, "kardeşim zorlanirsan biftekleri ben pişiririm" fln diye, oysa yardim edebileceği 100 tane şey var, bifteğe gelene kadar, köpek Neyse, bu salak soteci, sözde bana yardım edecekken, daha yogunluk başlar başlamaz yüzmeye başladı, aynı yemeği 2 kere yakti, 3.ye başladı, sous chef e laf söyledi yahu bu gnocchi ler tavaya yapışıyor, hayırdır diye , sous chef buna akıl vermeye başladı, yok balık spatulasi kullan, yok öyle yap boyle yap, soteci bu laflara kötü, ters tepkiler verdi O sirada baska bi terslik oldu, elemana bı yeşillik lazim oldu, kutusunu bir açtı, bomboş, sabahçılara sövmeye başladı, bu nasıl hazırlık vs diye, haklı*, ama sous chef de haklı olarak sordu, e servis başlamadan önce kontrol etmedin mi? Diye. *Hakli diyorum ama, pazar günü sabahçılar brunch fln derken baya yoğun çalışıyorlar, bi yandan tembeller, ve mallar, ama hafta sonları biraz bahaneleri var, gerçekten sotecinin servis başlamadan önce kontrol etmesi gerekirdi Neyse, sotecinin morali bozuldu, sous chefe baya atarlı giderli laflar çarpmaya başladı, sous chef bunu molaya yollamak istedi, git bi hava al sakinleş diye, ama eleman hic orali olmadi, karşılıklı laf dalaşına dönüştü Bu laflar devam etti derken, eleman arkasını döndü, ceketi çıkardı, çıktı gitti mutfaktan, buz kesti ortalik, herkes mala bağladı Ben ocakta kalan yemeklerine koşturmaya başladım, bi yandan kendi yemeklerim bi yandan elemanin tavalarina bakiyorum, Millet şokta, restoran manager panik atak geçiriyor, sous chefler ve chef koştu geldi, herkesin suratı düşmüş Daha rush in baslangici, saat 18.30, önceki gün aşçılık kariyerimin en zor cumartesilerinden biriydi, pazar boyle basladi, heralde beni bu akşam bu mutfağa gömecekler, ölecem burda diye içimden geciriyorum, korku stres bastı, soğuk soguk terliyorum Neyse, korktuğum gibi olmadi, servis gayet smooth geçti, şaka yapip eglene eglene bitirdik günü, 1 adam eksik olmak zordu tabi, ama herkes bi tarafını sıktı, hallettik bi sekilde Bugün Perşembe, son chill gün haftadaki, yarın cuma, seks, cumartesi zaten revenge of the aç people, üstümüzden geçecekler yine, hazir değilim korkuyorum, stresten midem bulaniyor düşündükçe
  2. DoGMeaT

    German Shepherd (GSD)

    egitim su yuzden onemli, kopek yeni seyler ogrenir ve beyni stimule edilirse mutlu oluyor, daha zeki daha insancil bir hayvan oluyor, yani asker disiplini, show kopegi gibi olmasini ben de istemem ama aptal olacagina zeki olmasini tercih ederim.
  3. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    Beğendim vidyoyu
  4. DoGMeaT

    İyi ki doğdun Axedice

    Dgko🎂
  5. DoGMeaT

    villacık yapımı önemli noktalar

    Bence çok iyi denk gelmiş o usta
  6. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    Chef cikar o durumda. Bana gelene kadar ohoo
  7. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    Ben görmedim tony hawki, ama mutfaktaki herkes biliyordu, mutfak penceresine fln uzağım, ama o an tony hawkin siparişini pisirecegimi biliyordum, yemeği beğenmiş, cunku bugün de kahvaltiya gelmiş. Memnun kalmasa tekrar gelmezdi herhal. Sürekli nba oyuncuları gelyo, VIP muamelesi görüyor oyle insanlarin tabakları fln, ama tony hawk bence en heycan yaratani oldu, o sırada tüm aşçılar heveslendi ama bana denk geldi, Bugünde fergie geldi. Hatta tony hawkla ayni yemegi yedi (scallops) , ona da yemek yapmis oldum ama eeh yani kim takar fergieyi
  8. DoGMeaT

    Hoş buldum

    holsgedin
  9. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    Dun aksam Tony Hawk a yemek yaptim 😎
  10. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    cover misafir demek bugun 200 yaptik, standartlarimiza gore yuksek, her gecen gun giderek artacak, yeni bir restoraniz ve giderek daha da is yapacaz, belki bu yogunluktan, belki baska sebeplerden, bugun normalden falza sayida tabak geri gonderildi, begenilmedi, 3-4 kere oldu, hos degil, ortam gerildi hafif. kapanisa dogru yine birisi yemegini begenmedi, oyle durumlarda hemen menuden istedigi ne varsa onu yapip yolluyoruz, yeterki memnun olsunlar. yemegi begenmeyen musteri, scallop siparis etti. benim istasyonumdan cikiyor scallop, dedim ona muazzam bir tabak yollayacagim, ozene bezene yaptim siparisi, scallopu flattop izgarada sear ediyorum, o sirada bi tavada bezelye kuskonmaz yesil fasulyeyi , kendi yaptigimiz mantarli tereyag ile pisirip yatak yapiyorum, ustune scalloplari dizip lime kabugu rendesi, sonra micro greenler ile susluyorum sef, bas garson ve restaurant manager, herkes o tabagin cikmasini bekliyordu, tam anlamiyla en iyi scallopu yapmam lazimdi o an kafamda bu caliyordu resmen, ama bi scallop yaptim arkadaslar inanin ates ettim tabaga, sefin soylemiyle`this is bangin plate man` masallah diyip tahtaya vuruyorum, cunku calisma tarzimi begeniyorlar, bir suru failingim var, alisik olmadigim kalitede, fine dining isteyen cok yuksek seviyeli bi mutfak, hala en amator, zayif halkalardan biriyim, ama ustune koya koya gidiyorum ve teknik eksikligimi caliskanligim ile kapatmaya calisiyorum. soguk istasyonu ile ortaklasa kullandigimiz bi buzdolabi var, cingene cadiri gibiydi, ben bunu organize ettim kimseye sormadan, kafama gore, delirdiler cok begendiler, adamsin dediler, oysa ben zaten boyle calismayi severim, neyin nerde oldugunu bilince , backuplarim hazirken, stres olmadan, kosturmadan calisabiliyorum , yemek pisirme teknigim onlar kadar olmaz belki, ama temizim organizeyim. hakkini veriyorum, 1 yila bu mutfak basit gelmeye basliyacak, o dakkadan sonra dunyada bana zor gelebilcek mutfak kumesi gercekten baya daralcak. simdi 2 gun izin, sarj olup persembe gunu calismaya dewamke
  11. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    2. hafta bitti, IS COK ZOR. hala zor, daha az hata yapiyorum ama hala comezim, restoran detroitin en trendi mekanlarindan, 6 hafta bekleme var rezervasyon icin, 150 cover fln yapiyoruz ama ustumuzden geciliyor, cok ust seviye yemekler yapip durmadan temizlik yapiyoruz. Standartlar COK yuksek
  12. DoGMeaT

    Şu aralar ne oynuyorsunuz ?

    Indirimde close combat collection aldim favorim olan IIIte hemen bi campaign yillar sonra yine keyif verdi, cogu yonden cok primitiv oyun, ama gameplay 10/10 fasist tokatlamak immyeh
  13. DoGMeaT

    Temel işler için kullandığınız programlar neler? v2021

    Resim: Irfanview Video: VLC tarayici: chrome arsiv: 7zip format sonrasi ilk yukledigim programlar bunlar oluyor genelde, bide windirstat, hangi dosya nekadar yer kapliyor gormek icin cok yararli bi yazilim.
  14. DoGMeaT

    How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

    cok zorlaniyorum bu isyerinde normalde benim alistigim, ticket printeri yahut ekran olur, ordan siparislerimi takip ede ede yemek yaparim, bu mutfakta sistem farkli. bu mutfakta sef okuyor siparisleri, biz ascilar kendi aramizda ve sefle konusa konusa yemekleri ayni anda cikarmak uzerine kurulu burda sistem terimler fln hep yabanci geliyor bana 1 hafta oldu baslayali, comezlik yillarimdan beri bu kadar zorlandigim bi mutfak...valla hatirlamiyorum standartlar cok yuksek, ben cok comezim, beklentileri su ana kadar karsilayamiyorum ama herkesle dost oldum, goygoy hos sohbet , herkes seviyo beni, kimseye yuz vermeyen zenci bulascikcilar bana brother cekiyor, bangaldesli steward mafyasi ER DO GAN ERDOGAN diye pesimde dolaniyor fln, ascilar zaten hepsi dostum sous chef emma var bitane o haric bu gun birbirimize bagirdik gergin bi anda, yogunlukta bana azar cekince dayanamadim ses yukselttim fln, iyi kiz genelde ama bazen cok madiye donusuyor, kanadali bide niye bu kadar manyak anlamiyorum, sirf bana degil baskalarinada baya mean, herkes arkasindan konusuo neyse cok zor bi cumaydi, ustumuzden gectiler, insallah kolaylasir bu is suana kadar 1 hafta kabus gibiydi , comezligime dondum zorlanma seviyesi olarak
  15. DoGMeaT

    Chivalry Medieval Warfare

    bunun ilk oyununda, bazi maplerde defenderlarin yuksek skorlu elemani isterse kral oluyordu. defenderlar krali korumaya, attackler oldurmeye calisiyordu hatta bazi maplerde 2 tarafta da kral oluyordu cok eglenceli ve goygoylu oluyordu, tum takim seni kovaliyor ya korumak ya oldurmek icin.

Yasal Duyuru

5651 sayılı kanun kapsamında, Paticik.com, işbu sayfadaki mesajların ve içeriğin Yer Sağlayıcısıdır. Yayınlanan içeriklerden doğabilecek her türlü sorumluluk içeriği üreten kullanıcıya aittir. Şikayet ve talepleriniz için buraya tıklayıp bize ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak [email protected] e-posta adresinden bize ulaşabilirsiniz.

×
×
  • Yeni Oluştur...