Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yaz geldi tatile gidecek misiniz (korona edition)


Oce4n

Tatil  

70 oy

  1. 1. Nereye gidiyoruz?

    • Her sene tatile giderim aksatmam
      19
    • Villa tutmayı düşünüyorum
      9
    • Zaten gittim kimseler yokken
      3
    • Korona olmaya niyetim yok evdeyim
      9
    • Tatili hakettim ama ne yapsam bilmiyorum
      15
    • Mutfağa gidip bir kaç kilo daha alırım
      5
    • Tatil ne demek?
      23


Öne çıkan mesajlar

Her sene birbirinden ayrı 2-3 hafta tatil yapardık yurt içi yurt dışı karışık. Ama en çok tatil ihtiyacı hissettiğim yıl bu oldu. Gerek tatil gerek iş sebebiyle yılda 150 saatin üzerinde uçardım son 10 yıldır falan, bu kadar uzun süre aynı yerde kalmak çok garip geliyor ve hissettiriyor.

Çocuk için ne kadar otel tatili istesem de ortam beklediğimiz kadar toparlamadı, ama Haziran başında 1 hafta tekne tatili yaptık, Eylül'de yine yapacağız. Pandemi öncesinde de tekne tatilini tercih ederdim zaten, şimdi daha da mantıklı hale geldi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Her yıl en az 3-4 kez gidiyordum. geçen sene sadece 10 gün bozcaada - bodrum yapbildim. 10 sene sonra ilk kez Kaş'a gidemedim. Haftaya gidiyorum ama zaten 2 doz aşım tamamlanmıştı. Şöyle de bir baktım aşırı pahalılaştı her şey. Sanırım bu yılın ilk ve son tatili olur :d
Villa falan iyi olur aslında da arabam yok, köpeğim var. Bir yere taşınamıyorum ? 


 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Annemlerin yazlığa kaçasım var, izole tatil, en azından bir mekan değişikliği. Tam tatil de sayılmaz, oradan home office çalışmaya devam.

Yıllık izinlerimi Temmuz sonuna kadar bitirmem gerektiği için Temmuz'un son 2 haftasını bayramla bağlayarak izin aldım, ama henüz bir planım yok. Eylül gibi millet ikinci dozu da olup aşı etkisini gösterdikten sonra kaçabilirim bir yerlere bir de.

Fiyat konusunda @bLackcha0s'a katılıyorum ben de. Günlük olarak bile her şey çok pahalılaştı. Şöyle bir yemeksepeti maillerime göz gezdirip aynı menüye nasıl her ay daha fazla para verdiğimi görüyorum. Tatil mekanları iyice uçuk kaçık olmuş. Bir maddi hesap kitap da yapmak gerekiyor.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya aslında bu olay tatilden ne beklediğimizle de alakalı. ben tatilde dinlenmek istiyorum tamamen, dağ taş gezeyim koşturayım hiç bana göre değil. mesela 5 yıldızlı bir otelde de 3. günden sonra sıkılmaya başlıyorum. mesai yapar gibi sabah erkenden kalk kahvaltı, şunun saati gelmiş ona koşalım, tüh saati kaçırmışız açık büfe yok vs.vs. eğlenceli gelmiyor bana o kadar fazla.

dışarıda bir otelde kalıp denize girip sahil dibindeki restoranlarda yemek yiyip yoldan gelen geçen insanları izlemek daha eğlenceli geliyor bana.

fakat korona döneminde restoranlar kapalıydı zaten geçtiğimiz aylarda. insan da yok diye duymuştum gidenlerden. amaç dinlenmek iken villaya gidip kendi yemeğimle uğraşacaksam aynı şeyi evde de yaparım ? 

eylülü bekleyeceğim ben, güvenemiyorum korona gidişatına. bir anda tekrar kapatıyoruz restoranları derler kalırız ortada ? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

her şeyden şikayetçi olan biri olduğum için tatilde hiç rahat edemiyorum. Yanımdakilere yansıtmıyorum ama sürekli ulan bi biraya 40 lira veriyoruz oluyorum hep ? 
5 yıldızlı her şey dahi oteller de çok bayık zaten bütçeli olanlar dandik yiyecek-içecek kötü deniz. Lüks olanlar da kişi başı 8-10 bin liradan başlıyor 5-6 gün için.
Başka yere de gidince otel+plaj+akşam derken günlük 1000 tl oluyor. Cidden gitmemek en iyisi

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

otel fiyatları çıldırmış gibi bu ara, geçen sene rixos premiuma ayarladığımız fiyata temmuzda altın yunus diye bir otele yarım pansiyona gidiyoruz. geçen sene iptal etmiştik tabi pandemi patlayınca bu sene artık koyverdik aşı da olduktan sonra. 

onun harici geçen gün yazlığa geldik tekirdağda müsilaja karşı terastan çalışmaca keyfi.  

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

geçen seneden bu yana euro 2,6 lira yükselmiş. neredeyse tüm tatil otelleri de euro üzerinden fiyatlandırma yaptığı için yükselen fiyatlar çok normal geliyor bana. bir de üstüne koronada iş yapamadık bedeli de eklemişlerdir kesin.

ama restoranlarda fiyat konusu da sıkıntı gerçekten. 2-3 sene önce kişi başı 60 liraya sadece yemek yiyorduk restoranlarda, şimdiki fiyatlar ne olmuştur kim bilir ? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yeme içme fiyatları acayip uçuk, yaparız yea diyorsanız direkt apart tutup yemekleri kendiniz halledin. kaş'ta 75tl'den aşağı bir şey yeme imkanınız yok (eski çarşıdaki köfte piyaz ayran menüsü bu da, bulabildiğim en ucuz yemekti). kahvaltı desen serpe falan zaten uçmuş gitmiş, bed n breakfast'taki breakfast'ların %80'i rafine şeker. bir geceyi deniz kenarında güzel bir yemeğe ayırın verin 500tl'yi gitsin.

kendi ülkemizde yaşadığımız rezillik valla norveç'e gitmiş gibi takılacağız artık öyle görünüyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...