lovecraft0Z Mesaj tarihi: Mart 30, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2024 ahmedinejad, 27.03.2024 20:54 tarihinde dedi ki: Şu değerlendirmeyi baya beğendim. Bu açıklamaya göre Lotr, iyi ve kötünün ırklara(doğu-batı) göre belirlendiği, tamamen beyaz hristiyan mitolojisini merkez alan, monarşiyi meşrulaştıran anglo-sakson ideolojisinin bir dışavurumu. Dune ise çok daha gerçekçi, kimsenin çocukça iyi-kötü ikiliğinde değilde çıkarlar ve toplumlar üzerindeki etkisine göre güç kazandığı - ki gerçek hayatta böyle- iktidar ve gücün hakiki doğasının basit insanları güdülemekten geçtiğini anlatan daha orjinal bir eser. Ama filmler ve görselliği de işin içine katınca ben de lotr dan daha çok zevk alıyorum ayrı konu. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Mart 30, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2024 lovecraft0Z, 30.03.2024 14:46 tarihinde dedi ki: Bu açıklamaya göre Lotr, iyi ve kötünün ırklara(doğu-batı) göre belirlendiği, tamamen beyaz hristiyan mitolojisini merkez alan, monarşiyi meşrulaştıran anglo-sakson ideolojisinin bir dışavurumu. Filmde çok bariz bu ya. Doğu ve Güney, hep öcü-bilinmez olarak geçiyor. Hatta final raid de Aragon son bir hype için *Batı'nın halkı* diye sesleniyor. Bana çok ezik hissettirmisti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 30, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2024 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mart 30, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2024 Gerçek bi oryantalist eser arıyorsak LotR'de var baya evet, hani batıda atlantisin varisi asil ırçlar doğuda yağmacı hunlar/türkler kafası çok bariz, doğuya giden ırçların asaletlerini kaybetmesi falan hep gördüğümüz temalar. Ki dindar da bi adam zaten ona göre yorumluyor dünyayı, hristiyanlıktan gelen bi fall from grace teması da hakim eserlerinde. Dune a bakıyorsun hep tersyüz ediyor bu temaları, sağ gösterip sol vuruyor ve bunu da belki ilk kullanan yazar Herbert. Sonraları GRRM'de görüyoruz Herbert gibi yazıyor kesinlikle Tolkien ekolünden bi yazar değil, daha keyifli oluyor zaten kitapları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Mart 30, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2024 Sam, 30.03.2024 15:03 tarihinde dedi ki: Sunucunun onu tuzağa çektiğini hissedip cevabını değiştiriyor sonra sonucu tekrar kurnazlıkla yapıştırıyor soruyu sonrası blabla cevaplamalar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Mart 30, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2024 Profesore laf yok. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Nisan 6, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2024 dijital/stream hali cikmis bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
progamer Mesaj tarihi: Nisan 6, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2024 çıkmış ama fyi: proper web-dl will be release on april 14th, bluray will follow soon after. demişler altına. Bu çıkanların ses kalitesi kötü galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Nisan 7, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2024 (düzenlendi) star wars gibi fazla fantezi bu benim için. magic oldu mu okey de scifi setting'de hoşlaşmıyorum pek. ha bi de aceleye gelmiş ikinci film. olm yeter lan 2.5 saat oldu bu da böyle olsun artık dedikleri çok yer olmuş. Nisan 7, 2024 razzRaziel tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Nisan 7, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2024 snopyciler çabuk izlediniz bu sefer hadi iyisiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 19, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2024 Torrentsporcuyum, Feyd-Rautha'nın arena sahnesindeki tezahüratı kaç kere geri alıp dinledim belli değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 19, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2024 Filmin hakki sinema ya. O atmosfer baska turlu tat vermiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freedon_nadd Mesaj tarihi: Nisan 19, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2024 GreenPeace77, 30.03.2024 14:46 tarihinde dedi ki: Sunucunun onu tuzağa çektiğini hissedip cevabını değiştiriyor sonra sonucu tekrar kurnazlıkla yapıştırıyor soruyu sonrası blabla cevaplamalar... Tam çakal ikiyüzlü ingilizin çocuğu. Bende orkların Türk olduğunu hatta önceden elf olup sonra ork olmalarının devşirme sistemine gönderme olduğunu okumuştum bir yerde eee o zaman orkların efendisi Sauron veya yaratıcısı Morgoth olmuyor mu Türkler ? Yok ama 100 ork saldırıp 1 Aragornu kesemiyor ya ondan Türkler ork olamalı Türkler aşağı olmalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Nisan 26, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2024 (düzenlendi) Lawrence of Arabia with spaceships dendi mi? Nisan 26, 2024 Gimli tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Nisan 26, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2024 Darksun, 05.03.2024 00:02 tarihinde dedi ki: arabistan lawrence da leto işte bizi kesiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
progamer Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2024 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Ekim 9, 2024 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2024 blutv'de yakında diye ilan etmeye başlamışlar, önümüzdeki ay geliyor gibi görünüyor imdb'de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ekim 9, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2024 (düzenlendi) İkinci film di mi? Ha diziyi diyorsunuz. Ekim 9, 2024 ahmedinejad tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Kasım 17, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2024 bu yukardaki Dune: Prophecy bugun basliyor, lakin pek aksiyonsuz, heyecansiz, bol teyzeli birsey olacak gibi bakalim trailerlardan, insallah duzgun birsey cikar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon2 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2024 Dune 2000'nin filmi çıkacak mı? 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 17, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2024 Dune 2'yi izledim gece. Çok sinirlendim. Spoiler Bu kızı niye atarlı giderli feminist Z kuşağı yapmışlar ya. Kitapta neredeyse itirazsız adama inanıyor destekliyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 17, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2024 Çünkü zendaya. Zendaya’nın öyle olmadığı bir film var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Kasım 19, 2024 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2024 prophecy epey iyi başladı bence. ilk bölüm beklendiği gibi, setting kurmaca, karakter tanıtmaca vs. şeklinde gitti ancak heyecanlandırdı. diziye dair hiçbir şey okumamıştım, geldiğinde izleriz diyerek, travis hoş bir sürpriz oldu o nedenle. yalnızca paul'dan -10k olduğuna inandırmakta zorlanıyor biraz, o nüansı verememişler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar