Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bitcoin #6

-Bonesoul-

Öne çıkan mesajlar

KillJoy said:

Pordakal said:

şubatta 0.0006 dolarmış ripple, abooo

hala btc ripple paritesi olarak baktığımda olaya zarardayım.
bi %15 daha artması gerekli ki zararım gitsin.

yani kısaca btc'nin son 1 aylık artışı yanında bu artış hiç bişi diil.

%20 daha arttı ama hala istediğim seviyeye yükselmedi.

xrp/btc 0.0000295 olması gerek ki ben kurtarayım zararımı
Sosyal ağlarda paylaş

KillJoy said:

buna zarar olarak bakma bence. tüh keşke btc olarak tutup öyle kalsaydım, şimdiye şu kadar katlanmış olurdu diye hayıflanmak yerine "yine de hiçbir iş yapmadan şu kadar kar ettim" demek lazı. bu dalgada az kar ettin ama sonrakilerde doğru noktada olma ihtimalin hep var. fırsatlar illa ki çıkıyor, sabırlı olmak lazım. (fiat olarak yine de arttığını varsaydım tabi)
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

KillJoy said:

buna zarar olarak bakma bence. tüh keşke btc olarak tutup öyle kalsaydım, şimdiye şu kadar katlanmış olurdu diye hayıflanmak yerine "yine de hiçbir iş yapmadan şu kadar kar ettim" demek lazı. bu dalgada az kar ettin ama sonrakilerde doğru noktada olma ihtimalin hep var. fırsatlar illa ki çıkıyor, sabırlı olmak lazım. (fiat olarak yine de arttığını varsaydım tabi)

ya yok hayıflanmıyorum, çok büyük para diil zaten.
ripple'a inancım hep var. tek sıkıntısı merkezi olması.. yoksa gerçek hayata geçebilecek(bankaların kullanabileceği) en mantıklı sistemimsi digital currency kendisi.

bardağa dolu tarafından baktığın için tebrik ederim seni gold.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bazı hype trainlere o kadar kolay atlıyorsunuz ki araştırmadan. Bankaların XRP yani alıp sattığımız ripple cryptocoin'in kendisiyle hic bir alası yok.

Bankaralar sadece XRP'yi çıkaran adamların blockchain cozumlerini kullanıyor ya da kullanacaklar işte.

https://www.reddit.com/r/Ripple/comments/6bory1/explain_to_me_do_banks_use_ripple_technology_and/

almayın demiyorum yine alın XRP vs ama oo panpa bankalar XRP ile çalışacakmış filan diye fikirlere kapılmayın, üzülürsünüz sonra.

KillJoy said:

yoksa gerçek hayata geçebilecek(bankaların kullanabileceği) en mantıklı sistemimsi digital currency kendisi.

tam tersinse XRP, sırf merkezi olmasından dolayı günlük hayatta kullanabileceğimiz en boktan digital currency. digital currency demeye dilim varmıyor hatta pre-mined, merkezi herhangi bir coine.

heriflerin dükkanı kapatıp gittiği gün o coinlerin hepsi harddiskte ki anlamsız byte dizilimi artık, network'de TX bile yürümez ripple'da, bütün wallet vs sistemleri merkezi olduğu için.

edik; burada yanlış bilgi olmasın bu arada; ripple enterprise kapansa da networkun devam edeceği filan yazılıyor çiziliyor heryerde de bir coini komple premine'layan bi firmanın kepenk indirmesi sonucunda, o coinin devam etmesi bana pek mümkün gelmiyor.

hatta ilk çıktığında bu XRP, walletı networku tamamen merkezi yapıyla bağımlı idi, ripple enterprise'ın internal sunucularına ihtiyaç duyuyordu işlem yapabilmek için network. sonradan değiştirmiş olabilirler bilmiyorum. incelemek lazım iyice büyük yatırıma girmeden önce.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

Xenus said:

https://asia.nikkei.com/Business/Deals/Japan-South-Korea-blockchain-payments-enter-trials-Friday?n_cid=NARAN012

ripple going to muhn

https://twitter.com/yoshitaka_kitao/status/940785785925709829

Jaxx'daki bitcoinimle en kolay nasıl alıyorum ripple? Hiçbir yerde hesabım yok.

abi ben bitfinex kullanıyorum. margin trading var diye burada açmıştım zamanında. ama feeleri daha iyi exchangeler olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

bombilo said:

abi bazı hype trainlere o kadar kolay atlıyorsunuz ki araştırmadan. Bankaların XRP yani alıp sattığımız ripple cryptocoin'in kendisiyle hic bir alası yok.

Bankaralar sadece XRP'yi çıkaran adamların blockchain cozumlerini kullanıyor ya da kullanacaklar işte.

https://www.reddit.com/r/Ripple/comments/6bory1/explain_to_me_do_banks_use_ripple_technology_and/

almayın demiyorum yine alın XRP vs ama oo panpa bankalar XRP ile çalışacakmış filan diye fikirlere kapılmayın, üzülürsünüz sonra.

KillJoy said:

yoksa gerçek hayata geçebilecek(bankaların kullanabileceği) en mantıklı sistemimsi digital currency kendisi.

tam tersinse XRP, sırf merkezi olmasından dolayı günlük hayatta kullanabileceğimiz en boktan digital currency. digital currency demeye dilim varmıyor hatta pre-mined, merkezi herhangi bir coine.

şimdi benim bildiğim, bankalar swift işlemi yerine ripple kullanacak. dolar transfer ederken dolar karşılığında xrp transfer edip işlemi çok hızlı bi şekilde yapacaklar. plan bu diye biliyordum.

demekki yanlışmış. peki nedir ne değildir açıklar mısın? link verme abi, eğer yalayıp yuttuysan kısaca bi bahsediver. Hem ben öğreneyim, hem insanlar öğrensin.

ayrıca; zaten alan yetkilisisin, kimsenin bu işleri senden daha iyi bildiğini düşündüğünü sanmıyorum, kendini kanıtlamak zorunda değilsin, her cevabında bi laf sokar tavrın varmış gibi gelio, bi bana mı böyle geliyo yoksa o_O ?

edik: tamam en azından biraz daha bilgi girmişsin. thx
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bildiğim de swift işlerinde XRP (veya teknolojisi) kullanılacak, o sebeple bankalar tarafından desteklenen sistem. Ama uzman olduğumu iddia etmiyorum. Daha önce bu şekilde okumuştum sadece. Burada hype reröre denilip açıklama diye konulmuş linke baktım, orada da bir karar yok ortada herkes fikrini söylemiş. Aynı şekilde öyle mi olacak böyle mi tartışma var.
Sosyal ağlarda paylaş

laf soktugum yok abi bu bir.

alan yetkilisiyim diye herşeyi açıklamak gibi bi zorunluluğum da yok. varsa bildiğim bir mevzu, kısaca bahseder geçerim, detay öğrenmek isteyen de abi bi zahmet linkten devam etsin artık.

XRP'yi bankalar kullanacak dendiğinde her hype'a atlıyorsunuz diye araya girmem sıkıntı yaratıyorsa sizde, basın abi şikayete, forum-wide admine de düşer her halukarda o. varsa genel bir rahatsızlık alınır yetkim en fazla.
Sosyal ağlarda paylaş

Swift kolay kolay tak diye rafa kaldırılacak bir olay değil.

Hyperledge e bir bakarsanız destekleyen firmalar arasında Swift de var. Yani Swift de kendi altyapısını blockchain e geçirecek illa ki.

Görünen o ki bütün finans, sigorta, sağlık sistemleri, iş dünyasının kullandığı bütün mevcut Network sistemleri blockchain e geçecek. Bu açıdan bakınca bizim hangi ata oynamamız lazım ki para kazanalım ben hala emin değilim. Büyük oyunu daha çözemedik..
Sosyal ağlarda paylaş

bombilo said:

alan yetkilisiyim diye herşeyi açıklamak gibi bi zorunluluğum da yok. varsa bildiğim bir mevzu, kısaca bahseder geçerim, detay öğrenmek isteyen de abi bi zahmet linkten devam etsin artık.

XRP'yi bankalar kullanacak dendiğinde her hype'a atlıyorsunuz diye araya girmem sıkıntı yaratıyorsa sizde, basın abi şikayete, forum-wide admine de düşer her halukarda o. varsa genel bir rahatsızlık alınır yetkim en fazla.

üsluptan bahsediorm.
bu üsluptan. yetkiyle alakası yok bu dediğimin.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Burada hype reröre denilip açıklama diye konulmuş linke baktım, orada da bir karar yok ortada herkes fikrini söylemiş.

bak şimdi, burada birileri XRP'yi direk bankalar currency olarak kullanacak diyor, kaynak da malum.

ben de çıkıyorum dikkatli olun bu gerçek değil bildiğim kadarıyla diyorum, konuyla ilgili açıklamaların olduğu yere link atıyorum. bak daha linkin ilk commentinde diğer kaynaklar falan filan var. buradan sonrası okuyananın kararına kalmış abi artık yatırım yapar mı yapmaz mı kendi bileceği iş.

ha siz illa burada interneti 2017'de keşfetmiş amcaların gif paylaştığı gibi, bankalar XRP kullanıyor diye birbirimizi hypelayalım diyorsanız buyrun devam edin abi dsdsf.

bu forumda bitcoin konuşulmazken şurada 3-5 adam uzun süredir biz ico'larda, coin'lerde, exchangelerde çok paralar kaybettik abi yeri geldi kazandık da. az çok ne scam ne değildir kestirebiliyoruz eski deneyimler vasıtasıyla. arada scam kaynaklı, ya da işte muammalı mevzular gördüğümzüde mudahele ediyoruz işte varsa bildiğimiz söylüyoruz. bizim her söylediğimiz doğru diye birşey de yok öyle bi algı oluşmasın.

neyse işin özeti XRP'yi bankalar kullanacak diye birbirinizi hypelayabilirsiniz abi problem yok benim için yasak da değil sonuçta bölümde. sadece aidiyet hisettiğim, arkadaşlarımın olduğu bi forumda bildiğimi paylaşıyorum, uyarıyorum mevzuyu.

gerisi size kalmış.
Sosyal ağlarda paylaş

KillJoy said:

bombilo said:

üsluptan bahsediorm.
bu üsluptan. yetkiyle alakası yok bu dediğimin.

bas abi şikayet butonuna bak orada, bu adamın üslubundan rahatsızım de. problem solved.
Sosyal ağlarda paylaş

bombilo said:

Rewendor said:

Burada hype reröre denilip açıklama diye konulmuş linke baktım, orada da bir karar yok ortada herkes fikrini söylemiş.

bak şimdi, burada birileri XRP'yi direk bankalar currency olarak kullanacak diyor, kaynak da malum.

ben de çıkıyorum dikkatli olun bu gerçek değil bildiğim kadarıyla diyorum, konuyla ilgili açıklamaların olduğu yere link atıyorum. bak daha linkin ilk commentinde diğer kaynaklar falan filan var. buradan sonrası okuyananın kararına kalmış abi artık yatırım yapar mı yapmaz mı kendi bileceği iş.

ha siz illa burada interneti 2017'de keşfetmiş amcaların gif paylaştığı gibi, bankalar XRP kullanıyor diye birbirimizi hypelayalım diyorsanız buyrun devam edin abi dsdsf.

bu forumda bitcoin konuşulmazken şurada 3-5 adam uzun süredir biz ico'larda, coin'lerde, exchangelerde çok paralar kaybettik abi yeri geldi kazandık da. az çok ne scam ne değildir kestirebiliyoruz eski deneyimler vasıtasıyla. arada scam kaynaklı, ya da işte muammalı mevzular gördüğümzüde mudahele ediyoruz işte varsa bildiğimiz söylüyoruz. bizim her söylediğimiz doğru diye birşey de yok öyle bi algı oluşmasın.

neyse işin özeti XRP'yi bankalar kullanacak diye birbirinizi hypelayabilirsiniz abi problem yok benim için yasak da değil sonuçta bölümde. sadece aidiyet hisettiğim, arkadaşlarımın olduğu bi forumda bildiğimi paylaşıyorum, uyarıyorum mevzuyu.

gerisi size kalmış.

XRP'yi bankalar kullanacak diyen kim?

Birisi "bankaların kullanması için en mantıklısı" demiş fikir olarak, ben de "XRP'nin arkasında bankalar var" dedim, ki öyle swift işlemi için XRP veya arkasındaki teknoloji kullanılacak şeklinde bir hedefleri var görebildiğim kadarıyla.

Şimdi son mesajın ne güzel açıklayıcı, öncekinde üslupta ciddi sıkıntı var bence de. Tepki içerikten çok üslubaydı zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
yoksa gerçek hayata geçebilecek(bankaların kullanabileceği) en mantıklı sistemimsi digital currency kendisi

verdiğim cevap;

said:
Bankaların XRP yani alıp sattığımız ripple cryptocoin'in kendisiyle hic bir alası yok.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...