Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 S-H, 26.08.2026 12:59 tarihinde dedi ki: lig için kuralda değişen bir şey yok ki, sadece kuralı abuse eden oyuncuların önüne geçilmiş. Futbolcular hangi kuralı nasıl abuse ediyor?
MrLevie Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 beni oynatmiyorlar deyip hakli fesihe gidiyorlarmis
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 (düzenlendi) Peki bunun neresi abuse? Oynatmak premise'iyle oyuncuyla sözleşme imzalıyorsun (ha ilk 11'e yedeğe alırsın almazsın o ayrı, performansına bakar, resmi kadrondan çıkartıp oynamasını performanstan bağımsız komple engellemekten bambaşka bir konu o), ve karşılığında adam sözleşme süresi kadar zamanını sana bağlıyor. Oynamadıkça kariyeri ve piyasası zedelendiği için de ciddi zarar görüyor. Sözleşmede kadrolu futbolcu olma şartı var. Ve sonra sen adamı resmi kadrondan çıkartıyorsun, adam da zarar görmemek için sözleşmesindeki clause'u devreye sokuyor? Kadro planlamasını yapamayacak kadar beceriksiz ya da ne de olsa etrafından dolaşırız diyecek kadar kötü niyetli yönetimin varsa sonra neden kabak futbolcunun başına patlıyor? Ya da beceriksizliği ve kötü niyeti neden ödüllendirip bu kulüplere (üstelik de eşitliği tamamen bozarak sadece onları kapsayacak şekilde) imtiyaz gösteriyorsun? Sınıra uyup o yüzden iyi transfer yapmayan kulüpleri salak yerine koyuyorsun, en başından beri belli olan sınırı hiçe sayıp çılgın gibi önüne geleni alanı ödüllendiriyorsun, futbolcuyu da zarara uğratıyorsun. Ha, sınır bu sene düşer, yeni transfer yapmadan sınırın üstünde kalan adam olur ona anlaşılır durum. Transfer yaparak bile bile sınırı geçen kulüplerden bahsediyoruz. Ağustos 26, 2026 Rewendor tarafından düzenlendi 2
Aceace Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 S-H, 26.08.2026 12:59 tarihinde dedi ki: lig için kuralda değişen bir şey yok ki, sadece kuralı abuse eden oyuncuların önüne geçilmiş. Topçu ben oynayacağım diyor. Takım yok ben seni oynatmayacağım diyor. Topçu bana olan yükümlülükleri ödeyin gideyim diyor Takım yok sana olan yükümlülükleri ödemeyeceğiz, bize X miktarında bonservis getir diyor. Topçu X miktarda bonservis getirince geliri düşeceği için bu duruma yanaşmıyor. Takım oyuncuyu sadece kupa listesinde oynatmak suretiyle UEFA'dan yaptırım gelmesinin önüne geçiyor. Bu iki tarafı da boklu bir değnek. Bkz. Hazard. Bkz. Diego Carlos... Amaaaa.... TFF'ye bu konuda bok yemek düşer. Kuralı 2 sene önce koymuşsun. Bu sene değiştir demişler. Düzgün planlama yapsaymışsın diyip değiştirmemişsin. Şimdi sezon başladıktan sonra böyle bir değişiklik yapıyorsun... Rezillik....
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 (düzenlendi) Bak geçen seneden 12 yabancın vardır sözleşmesi süren, 1'ini yollarsın 11 kalır, diğeri gitmez, o zaman da korumayı anlarım. TFF "biz sayıyı düşürdük, bizim yediğimiz nane, kulüp zarar görmesin" falan der, yine futbolcuya büyük haksızlık olur ama bi yine ele gelen bi nokta olur hala haklı olmasa da. Ama tutup üçer beşer yeni transfer yapıp sonra da "aaa sınırı geçtik, vah vah saymamışız adamları bak" diyerek torpil alıyosa kulüp orada tartışmasız art niyet var. Ağustos 26, 2026 Rewendor tarafından düzenlendi
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 (düzenlendi) TFF nin fenerbahce icin aldigi bilmem kacinci karar. Gs stadinda yabanci hakem olsun kendinde olmasin, yabanci var gelsin sonra istemedigi icin apar topar ikinci haftadan kalksin, simdi de kurallar esnetilsin ama oyle bir olsun ki baskasi da yararlanamasin. Ama sorsan gs ye sari kart verilmiyor dfddf olm aklimizla dalga mi geciyorsunuz. herseyi gectim suraya takildim ben “kararın açıklanmasından sonra kadroya katılacak oyuncular ise kurala dahil edilmeyecek.” Ağustos 26, 2026 Sotto tarafından düzenlendi 1 1 1
S-H Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 (düzenlendi) federasyon her yıl yaptığı playoff elemelerindeki maç ertelemeyi yapmadı ve daha 1 hafta önce maç erteleme talebimizi reddetti, ertelenmeyen maçta 2 tane ilk 11 oyuncumuz sakatlandı. bu fenerasyon bi garip çalışıyor. sanırım bu yıl da feneri şampiyon yapacaklar. Ağustos 26, 2026 S-H tarafından düzenlendi 2 2
Liebe Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 13 sene üst üste şampiyonluk geliyor kudurun 3
Raze Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 oyuncunun burada suçu yok ya, hiçbiri transfer olurken oh nefis yatar paramı alırım niyetiyle gelmiyordur. yapılan şeyin ne olduğu belli. para vermeyelim taklaları bu döngünün de ilk turunda değiliz, daha önce de oldu bunlar. takıma göre gölgede kalınca iyi böyle dememek lazım
Darksun Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Ama kalanlarda koz olarak kullanıyor işte, yer buluyorsun git diyorsun yok olmaz diyor. Parasının tamamını alacak halbuki farkı kulübü ödeyecek falan ama gitmiyor abi koz var diye. Topçu iyi niyetlidir diyemiyorsun yani. Kontenjan açmak için tüm parasını istiyor üzerine fesih yapıp gittiği yerden de imza parası koparma derdinde.
S-H Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Darksun, 26.08.2026 16:38 tarihinde dedi ki: Ama kalanlarda koz olarak kullanıyor işte, yer buluyorsun git diyorsun yok olmaz diyor. Parasının tamamını alacak halbuki farkı kulübü ödeyecek falan ama gitmiyor abi koz var diye. Topçu iyi niyetlidir diyemiyorsun yani. Kontenjan açmak için tüm parasını istiyor üzerine fesih yapıp gittiği yerden de imza parası koparma derdinde. olay bu. ortada bir planlama hatası var o doğru fakat bazı oyuncular da hiç iyi niyetli değil.
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Yapmasınlar o zaman sözleşme. Elinde o kadar adam varken 10 transfer daha yapıp sonra bunların peşine düşmek değil yöneticilik. 1
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 (düzenlendi) Modern sporda futbolcunun asiri korunduguna katiliyorum dunyada performans vermeden gelirlerin garanti oldugu baska meslek dali yok gibi eglence ve spor disinda. Ha ama tabii ki isin fiziksel sakatlik durumu da obur yuzu. Daha duzgun nasil bir sistem gelebilir bu konularda yasaktan cok tesvik lazim. Atiyorum FB istedigin yabanciyi al kardesim beni baglamaz ama cap uzerindeki her yabanci icin toplam salary bolu 3 ceza odeyeceksin diger kluplere her sene. Ve her oyuncuda katlanarak artacak. Bunu bir ara yapmislardi tam boyle miydi hatirlamiyorum da yalan oldu. Yapmazsan puan silerim de hadi bakalim. Soft cap tarzi bir sistem daha mantikli boyle abes rastgele belirlenmis hard caplerden. Ama kurali getireceksin yillarca dokunmmayscaksin o ayri. Turkiyede her is rica minnet ile ilerlediginden bi bok olmaz tabi. Ağustos 26, 2026 Sotto tarafından düzenlendi
Darksun Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Sotto, 26.08.2026 17:43 tarihinde dedi ki: Modern sporda futbolcunun asiri korunduguna katiliyorum dunyada performans vermeden gelirlerin garanti oldugu baska meslek dali yok gibi eglence ve spor disinda. Ha ama tabii ki isin fiziksel sakatlik durumu da obur yuzu. Daha duzgun nasil bir sistem gelebilir bu konularda yasaktan cok tesvik lazim. Atiyorum FB istedigin yabanciyi al kardesim beni baglamaz ama cap uzerindeki her yabanci icin toplam salary bolu 3 ceza odeyeceksin diger kluplere her sene. Ve her oyuncuda katlanarak artacak. Bunu bir ara yapmislardi tam boyle miydi hatirlamiyorum da yalan oldu. Yapmazsan puan silerim de hadi bakalim. şunu yaptılar hala var sanırım, yabancı başına para veriyorsun ama bu büyük takımların ipleyeceği bir miktar değil. Fon mon diye alt yapı parası alıyorladı onu hatırlıyorsun. https://www.konyaninsesi.com.tr/tff-fon-bedellerini-acikladi/24438/
Darksun Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Rashica ya takım buluyorlar istanbuldan hatta, yok abi gitmiyorum diyor adam. Kesin de eminim hani paranın geri kalanını biz karşılayacağız da demişlerdir. yok yani yok . Eh bu kural gelince o zaman otur çürü diyecekler, madem kariyerinin geri kalanının hiç bir değeri yok. Ljajic ve Lens falanda böyleydi antrenman yapa yapa kontratlarını bitirdiler. Sonra tabi bir halt olmadı.Hani diyorsunuz ya topçu da yatmaya gelmiyordur herhalde diye, yok abi adamlar başka takımda oyna teklifini bile kabul etmeden (aradaki farkı vermene rağmen) böyle ödeme almayı kabul ettiler bazılarının umurunda değil.
MrLevie Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Ya planlama hatası falan kabul. Ama bugünkü karar tamamen FByi rahatlatmak için, bu bariz yani. Keşke üstüne biraz daha düşünüp daha planlı şekilde uygulansaydi.
Darksun Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Gs zorda olunca da genelde kural yumurtlanıyor, geçen senelerde türk devletlerinden gelenler +1 kontenjan mı ne diye abuk bir şey çıkmıştı mesela. Direk sırf GS ye yarıyordu, hatta durup dururken o formüle uyan adam aldık azımıza edildi. (şu beyefendi https://www.transfermarkt.com/bakhtiyor-zaynutdinov/profil/spieler/344299 )
Shadow Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 İso hocamız, Nene yerine Oğuzu koymuş, Talisca da oynuyor saçma bir kadro pis çakacaklar bize
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 tur gelmezse erteleme olmadı dicek galiba bahane de hazır
Aceace Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 (düzenlendi) Angel Di Oğuz Hay ben yazdıktan sonra spiker de söyledi bütün espirisi kaçtı ya... Ağustos 26, 2026 Aceace tarafından düzenlendi
Shadow Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 YAŞA BE İSMAİL HOCCAMMM asfasdfasdsafasasf
Aceace Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 17 YILLIK HASRET BİTİYOR MU YOKSA!!!!1111 1
MrLevie Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2026 Fener can still Fener. mac düdüğü bitmeden inanmayin
Öne çıkan mesajlar