Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nvidia RTX 4000 serisi

Oce4n

Öne çıkan mesajlar

elimde galakuro 3060 16 gb kart var bunu elden çıkarsam 4 serisine geçsem nasıl olur acaba hiç takip etmiyorum. çok oyun oynayan biri değilim kartı en fazla adobe programlarında zorluyorumdur. 

üzerine 3-4 k koyunca olacak bir şeyse yaparım hemen maksat yeni kart olsun.

3060 kadar ya da ondan birazcık daha kötü performansı bile olabilir bu arada bana sorun olmaz. 10 fps az alırım 2 ayar kısarım gerekirse çok şey yapmıyorum ben oyunlar mükemmel görünsün diyejkj

sanssizsansli tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

Silphatos, 26.08.2023 13:32 tarihinde dedi ki:

çamur quality gang üyesi olarak gayet mutluyum ben yıllardır upgrade yapmadım

Ben de uzun yillar boyle takildim da sonra 3080li sistem kurdum, WoW bile guzel gorunuyor 2k 144hz ultra yapinca.

Onun haricinde gerci Doom Eternal falan oynadim, Witcher 3’u vs. rtx’le actim negzelmis lan diyip kapattim djfj

• Haha 1
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...

ya adamlar aynı gpu'ya 8gb vram daha koyup birkaç katı markup'la satıyor, bize böyle kemik fırlatır gibi fırlatacaklar 128-bit kartları 500$'a. amd'nin derdi de aman nasıl datacenter vagonuna bineyim şu anda. bütün business kanalları 'bir zamanlar oyunlarda kullanılan çipler' diye bahsediyor sanki bitmiş gitmiş gibi. intel ise "kart oyunu açıp menüyü görebiliyor mu" evresinde hala.

bundan sonra wafer'ların kenarında kalan yere çizerler bizim 5070'leri. iki tane yarımı uhuyla ortadan yapıştırıp verirler.

bu arada amd revenue çok gerisinde değildi ama profit'te fark atmış nvidia. adamlar net 500'lük şeyi 1000'e satıyor.

Sam tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

şimdilik aynı, bu kadar büyük marginler söz konusu olduktan sonra ufak bi değişiklik data kısmında az avantaj sağlasa ürünlerin dallanmasına neden olabilir.

data kısmını teknik olarak bilmiyorum gerçi. ama crypto'da da benzer bişey olmuştu, bazı coinler direkt kendi miner'larını üretmişti gpu'dan daha spesifik diye.

Sosyal ağlarda paylaş

Data Center'ın niye bu kadar büyüdüğünü anlamış değilim. Bana Automotive ve Gaming çok daha önemli gibi geliyor. Yani bakarsan oyun grafikleri daha fazla gelişiyor ve bu grafikler sadece niche bir kitleye hitap etmek yerine, Fotoğrafçı, Sinemacı, Tasarımcıların bile işin içinde bulunduğu geniş bir sektörü besliyor. Automotive de böyle, Yapay Zeka, Robotik, Computer Vision gibi çok geniş bir alandan gelip toplanan kişilerin otomobillere nasıl teknolojiler yerleştirebiliriz, otomobilleri üretirken üretim yollarını nasıl optimize edebiliriz gibi çalıştığını görüyorum. Data Center'ın yanında Gaming ve Automotive alanlarının nasıl "çöpe atılabilecek kadar değersiz" pozisyona düştüğünü anlamadım. Bilen varsa "yeşillendirsin" pls.

Sosyal ağlarda paylaş

datacenter’a adam 100k’lık bundleları topran satıyor, orada koydukları markup’ların yanına ulaşması imkansız sokaktaki vatandaşın. ms bing ai için bir alımda bütün ortadoğu pazarında sattığı geforcelardan fazla ciro yapıyordur net.

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...