Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

patiler nasıl yatırımlar yapıyor

roket adam

Öne çıkan mesajlar

5 milyondan aşağıya 0 bina yok. Kardeşim kredi veriyorum, paran yetiyorsa kentsel dönüşümde yeni yapılan apartmana geç, yetmiyorsa, yettiği kadar uzağa git, oturduğun evi de boşalt, dönüşsün, parası yeten gelsin otursun.

5 milyon kredinin 500bin peşinat, 4.5 kredi ise 7.5 milyona geliyor 15 yılda aylık 42 bin tl taksit.

karı koca 100 bin kazancaksın ki eh işte... bitmiş bu hayat ya

Sosyal ağlarda paylaş

Orta gelirli kampanyası adı koydukları kampanyada %40 hane geliri şartı var, İstanbul için 5 milyon lira kredi limiti var, ödemesi 40 bine geliyor yazıldığı gibi. Bu mantıkla hane geliri 100 binse orta gelir oluyorsun demek. Yani karı koca memursa bile orta gelir olamıyor, yoksul oluyor.

Bir şekilde yüksek enflasyon devam edecek, ben ilk bir iki sene zorlanırım sonrasını öderim diye gözünü karartacak olanı bile engellemişler hane geliri kriteriyle. Bu sene 40 bin seneye 30 bine, sonraki sene 25 bine denk gelir öyle öyle azalır.

Ha tabii bu böyle gidecek mi? Düşük faiz ilelebet devam edemez, Türkiye ekonomisinin bu haliyle yakında pozitif reel faiz göreceğimizi düşünüyorum. Ücretli her sene reel geliri azalarak dayanamaz.

Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, bLackcha0s dedi ki:

5 milyondan aşağıya 0 bina yok. Kardeşim kredi veriyorum, paran yetiyorsa kentsel dönüşümde yeni yapılan apartmana geç, yetmiyorsa, yettiği kadar uzağa git, oturduğun evi de boşalt, dönüşsün, parası yeten gelsin otursun.

5 milyon kredinin 500bin peşinat, 4.5 kredi ise 7.5 milyona geliyor 15 yılda aylık 42 bin tl taksit.

karı koca 100 bin kazancaksın ki eh işte... bitmiş bu hayat ya

80 bin hane geliri üst limiti var. 100 bin geliri olanda alamıyor? o da brüt mü net mi belli değil. 16 sı resmi açıklamayı beklemek lazım sanırım.

edit: dar gelirli olandaki 18bin net maaşmış. bu da net olur büyük iht. 80 bin gelirin %40 ı 32bin oluyor. yani taksit 32bini geçmemeli. açıklanana teknik bilgilere göre 3.5milyon üzeri kredi verilemiyo gibi. ilk aylar taksitin bi kısmı devlet verecek sonraki yıllarda taksit artacak gibi bi mevzu var. oradan mı halledecekler bu işi. ya 80bin iptal olacak ya yüzde 40 o durumda. saçma sapan işler. en iyisi sitede detayların açıklanmasını beklemek.

df tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

ikinci eli dahil etmemeleri doğru buna zira onu dahil edince dayılar ikinci el konutlarını sıfır fiyatlarına yakınsıyor hemen. şimdi de bu bahaneyle yükseltmişler hemen bazı ev fiyatlarını sahibinden'de, birkaç güne paşa paşa indirirler. ikinci elde yapılması gereken kredi musluğunu ufak ufak açtırmaları bankalara, 200-300k krediyle olmaz o iş.

bu paketin asıl ölü kısmı sıfır konutlara müteahhit tayfanın krediyi az kullandırtması. adamlar kar göstermek istemiyor bu sebeple inşaat maliyetine satış gösteriyorlar, toprak maliyeti ve karı nakit istiyorlar bu da istanbul'da averaj evde 2m civarı ediyor zaten. ayrıca hanehalkı aylık geliri 80k olup bu zamana kadar ev alamayan kaç insan var gerçekten çok merak ediyorum.

Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, Liebe dedi ki:

1. Derecede tapu muhabbeti çok komik, adamın anası babası zamanında kör topal bir ev sahibi olmuş diye ev aldırmıyorlar insanlara. 

18 yaş altı için bu muhabbet. 18 yaşını geçen bireyler kendi ailesini kurmuş kabul ediliyor bekar olsa bile. evliyse de eşi ve varsa çocukları üzerine ev olmamalı.

Sosyal ağlarda paylaş

9 dakika önce, Stringray dedi ki:

ayrıca hanehalkı aylık geliri 80k olup bu zamana kadar ev alamayan kaç insan var gerçekten çok merak ediyorum.

ben varım valla ? 4-5 yıl önce gelirde daha düşüktü ama en önemlisi gezelim tozalım kafasındaydım. sonra evlenme mevzuları olunca masraf var sonra alırım oldu. evlenince de ev mi araba mı alsam derken evi sallayıp araba aldım. sonra pandemi patlayıp evler artınca çok arttı la alınmaz bu fiyattan dedim. sonra daha da arttı. ?

artık teknik olarak alamıyorum noktasında değilim ama bu eve bu para verilmez noktasındayım. böyle bi kredi vursa evin pahalılılğını dengelerdi yine olmadı.? kavacıkta oturuyoum ve doğru düzgün konumdaki evler burada bile 5m den başlıyo ve 30 yıllık. yani kira verip dolar bazlı yatırım yapmak daha mantıklı. ilerde peşin para olunca ve faiz yüksek olunca eminim çok daha iyi evler dolar bazlı daha ucuza alınır.

Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, aktiftablet dedi ki:

Zannımca fazla yararlanan olmayacak. Zenginler evi olmayan çoluk çocuk üstüne yaparak yararlanır belki. Seçim zamanı yaptık demek için yaptılar ama kendileri de fazla kullanılsın istememişler.

birisi 1. dereceden akrabada da ev olmayacak yazdi burda sanki.

Sosyal ağlarda paylaş

9 dakika önce, df dedi ki:

ben varım valla ? 4-5 yıl önce gelirde daha düşüktü ama en önemlisi gezelim tozalım kafasındaydım. sonra evlenme mevzuları olunca masraf var sonra alırım oldu. evlenince de ev mi araba mı alsam derken evi sallayıp araba aldım. sonra pandemi patlayıp evler artınca çok arttı la alınmaz bu fiyattan dedim. sonra daha da arttı. ?

artık teknik olarak alamıyorum noktasında değilim ama bu eve bu para verilmez noktasındayım. böyle bi kredi vursa evin pahalılılğını dengelerdi yine olmadı.? kavacıkta oturuyoum ve doğru düzgün konumdaki evler burada bile 5m den başlıyo ve 30 yıllık. yani kira verip dolar bazlı yatırım yapmak daha mantıklı. ilerde peşin para olunca ve faiz yüksek olunca eminim çok daha iyi evler dolar bazlı daha ucuza alınır.

abi evlendiğin an yapıştıracaksın mortgage'ı, tek girmek iliğini sömürüyor ama iki kişi rahat oluyor. gezme tozmayı on budget tutacaksın 3-5 yıl, sonra kira parasına geliyor zaten uçuk fiyattan almadıysan evi.

Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, Liebe dedi ki:

1. Derecede tapu muhabbeti çok komik, adamın anası babası zamanında kör topal bir ev sahibi olmuş diye ev aldırmıyorlar insanlara. 

abi sanirim verasetten gelen evler ve ayni sekilde ananin babanin evi bozmuyormus requirementlari, bi aciklama vardi bugun haber sitelerinde orada yaziyor bunlar. 

Sosyal ağlarda paylaş

25 dakika önce, Stringray dedi ki:

abi evlendiğin an yapıştıracaksın mortgage'ı, tek girmek iliğini sömürüyor ama iki kişi rahat oluyor. gezme tozmayı on budget tutacaksın 3-5 yıl, sonra kira parasına geliyor zaten uçuk fiyattan almadıysan evi.

çocuk düşünüyoduk o yüzden araba öncelikli oldu. pandemi dönemiydi ve taksi de bulunmuyo malum. o gün almaktan son anda vazgeçtiğim ev dolar 7 iken 1.2m e ilandaydı. 170bin dolardı yani. şimdi  6m e ilanda ve 320bin dolar. o yüzden artık almayıp dolar bazlı yatırım yapıp, kötü dönemde peşin almak daha makul. ev sıfır olmadığı için kredi de vurmuyoki o dengelesin.

evi de 3 yıldır satamıyolar ama dolar bazı zam basıp duruyolar. ya da satılıyo da alan bi daha satışa koyuyo ve son alanın elinde patlıyo. çözemedim. bir evi örnek verdim ama tüm bölgedeki evler benzer durumda. 3 yıldır aktif takipteyim.

Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, Stringray dedi ki:

18 yaş altı için bu muhabbet. 18 yaşını geçen bireyler kendi ailesini kurmuş kabul ediliyor bekar olsa bile. evliyse de eşi ve varsa çocukları üzerine ev olmamalı.

Bankaya gidince  direkt sorun çıkartırlar gibi geliyor kesin mi bu ya? 

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...