MrLevie Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Şimdi biraz iş bilmezlikten buraya açıyorum, başına benzer şeyler gelen varsa Hikaye şöyle oldu, babama aldığım bir massimo dutti hediyesi var Mart ayının başında almıştım. Kutunun üzerinde ne olduğunu hatırlamadığım bir takım şahsi bilgiler de var olabilir. Bu kargoyu gönderirken kutuya bastıkları etiketten bahsediyorum ekstra bişey yazmadım yani:) Bugün kutuyu aylar sonra çöpe attım, üzerindeki bilgilere de bakmadım açıkçası (fail 1). Yaklaşık 1 saat önce +34'lü bir ispanya numarası aradı, bu aralar avrupadan beklediğim farklı telefonlar var, yadırgamadan açtım. Bi kız, tam net cümleleri hatırlamamakla beraber "Levent bey merhaba, massimo dutti'den arıyorum, işte xxx tarihinde iade talebinde bulunmuşsunuz iadenizi hediye çekiyle mi yapalım yoksa kartınıza iade mi edelim." gibi bir soru sordu. Ben: Ben bir iade talebinde bulunmadım. Kız: Burada bir iade talebiniz görünüyor, siz yapmadınız mı? yyy mail adresinizle iade talebi açılmış görünüyor. Ben: Hayır?! Kız: Peki, bir karışıklık oldu sanıyorum. Ben: Ürünü alalı çok oldu ve böyle bir talepte bulunmadım. Kız: Peki teşekkür ederim. Ben: Ben teşekkür ederim (fail 2) Kız (gülerek): İyi günler. Ben: iyi günler. Konuşma aşağı yukarı böyleydi. Şimdi konuşmanın saçmalığı nedeniyle telefonu kapatınca bir kıllandım ben. Arayan numarayı internette arattım, tek kayıt, fransızın teki aynı telefon numarası ile Carte Noire'e benim olaya benzer bir yazı yazmış Fransızca google translateten anladığım. https://www.facebook.com/cartenoire/posts/532645143470749/ Bu yazıdan sonra iyice kıllandım. Biraz daha googleladım, telefon numarası bir ispanyol sitede HP olarak yazılmış, Mango olarak yazılmış ohooo... baya bildiğiniz dolandırıcı. Site de legit duruyor bilemedim. https://www.responderono.es/numero-de-telefono/934452480 Sonra Massimo Dutti'yi aradım. Dedim sizde böyle bir iade talebi vs. görünüyor mu? Orada da ilgili kayıt yok. Fakat işlemler ile ilgili gerçekten +34'lü İspanya numarasından arıyorlarmış. Numarayı sordum, beni arayan numara değil. Başka numaradan ararlar mı peki? Yok o da olmuyormuş. Telefonu geri aradım, tabii ki direk meşgule düşüyor. Şimdi kıllanmamın sebebi şu; ben telefonda hiç bir özel bilgi vermedim, kız da sormadı. Açıkçası buradaki konuşmadan nasıl bir getiri elde edebilirler? Daha önceden ses kayıtlarıyla sesini manipule edip telefon bankacılığından işlem yaptıklarını duymuştum, yani orada da şifre vs oluyor nasıl yapıyorlar aklıma yatmıyor. Ortada tek gerçek durum var, birileri bir şeyler yapmaya çalışıyor ve benim aklıma nasıl kazanç elde edebileceklerini bilmiyorum. Ben ne olur ne olmaz tüm kartlarımı internet alışverişine vs kapattım. İşi abartmalı mıyım bilemiyorum. Fikri olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Alıntı ses kayıtlarıyla sesini manipule edip telefon bankacılığından işlem yaptıklarını duymuştum, yani orada da şifre vs oluyor nasıl yapıyorlar aklıma yatmıyor wtf. boyle birsey olabilecegini sanmiyorum. en azindan 2021 yani. guzel film senaryosu ama. Alıntı Ben ne olur ne olmaz tüm kartlarımı internet alışverişine vs kapattım. fazla reaksiyon. Alıntı İşi abartmalı mıyım bilemiyorum. Fikri olan? kredi kartlarinda 1 kurus hareket olsa bile notification atan sistem yok mu bankanin? iki faktorlu dogrulama yoksa da onu koy. her anonim telefon acan scammer icin reset atarsan kafayi yersin. taktik fena degilmis ama, sosyal engineering soslu, kikirdayan bayan esliginde kredi karti numarasi ayiklama. sen kart bilgilerini verseydin, aninda bircok cin sitesinden alisveris yapmaya kalkacaklardi ki boyle bir sey soz konusu degil gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 (düzenlendi) ya manipule etmekten kastım şu, uyduruyorum telefonda "evet" "onaylıyorum" tarzı kısımları alıp bunu telefonun mikrofonuna dinletmek şeklinde, manipule doğru kelime olmadı. ya her türlü güvenlik önlemim açık bankalarda, sadece internete kapattım zaten de, bunu yapmalarının sebebini anlayamıyorum. Nisan 26, 2021 MrLevie tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Acikcasi ben de panigi anlamadim. Olsa olsa iade icin bosluguna gelip hediye ceki yerine karta iade dediginde kart bilgisi isteyip siparis icin kritik bilgileri ayiklayabilecekleri yas grubunda biri ciksaydin oradan gol yenirdi. Olta atilmis tutmamis, gerisinden bisey cikmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Ben anormal bir durum göremedim. Zaten şifre falan olmadan evet onaylıyorumla ne yapabilirler ki? Bu verdiğin bilgiler sonucu tamamen kafanda kurduğun kanısına vardım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 hintlilerin scam taktiği bu. iade yapmamız lazım sana diyip sahte ekran görüntüleriyle AH TÜH çok fazla para göndermişiz size aha kanıtı diyip fazla gönderdikleri parayı geri istiyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 konuşma sırasında kız hiç ısrarcı olmamış, bişeyler elde etmek için uğraşmamış, o yüzden acaba bişey yaptıda ben mi anlamadım diye düşünmüş herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 bana bunun sesim geliyor mu versiyonu gelmişti, merhaba vs dedikten sonra ses gitti sanırım sesim geliyor mu diye kaç defa kendi kendine tekrarlamıştı. Evet dedirtmeye çalışıyor sanırım paket mapet bir şey yamamak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 ben olsam tasinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 ne sesi olm sesle olur mu, aşırı manipule edilebilir bi yöntem o. ya yaşını anlamak için (yaşlıları hedef alıyorlardır) ya da "ürün de elimde iade ettim sandılar fazladan para gelecek galiba" diye atlayanları haklıyolardır belki. yani en azından dolandırmanın sonraki aşamasına geçmek için iadeye onay vermen gerekiyordur belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elan_Morin Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 telefonla yapılabilecek işlemlerde sesini kullanmak için evet, onaylıyorum vs. tarzı şeyler dedirtmeye çalışma olayını biliyorum ben de böyle durumlarda. ilk akla gelecek önlemleri zaten almışsın, aramayla işlem yapmaya kapat açıkta olan birşeyin varsa. başka pek yapacak birşey kalmıyor sonrasına. kolay gelsin, ben de böyle durumlar yüzünden ya hiç açmıyorum ya da min. kelimeyle durumu anlayıp alakasız bişeyse suratına kapatıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 37 dakika önce, reyou dedi ki: wtf. boyle birsey olabilecegini sanmiyorum. en azindan 2021 yani. guzel film senaryosu ama. https://www.tiktok.com/@deeptomcruise/video/6932640712861224198 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 20 dakika önce, neutrino dedi ki: https://www.tiktok.com/@deeptomcruise/video/6932640712861224198 https://www.tiktok.com/@cznburak/video/6945814413509283073 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 turksat vs de kontrat yenilemede veya bankalarda hamfikirseniz o metni size açıkca bir daha sorup onaylıyor musunuz diye tekrar sorarlar kayıt için. Bu ses kayıtlarında evet, onaylıyorum tarzı bir şey verirseniz elinizde güzel bir abonelik başlayabilir , gerçi bunun limiti vs vardır kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Biraz abartmış olabilirsin ama better safe than sorry. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Ben bi kere polisiz ayağına beni sikmeye çalışıyorlar diye komisere baya atar yapmıştım. Bağıra çağıra yaptım hemde. 1 ay sonra celp geldi kapıma adam gerçekten polismiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Bende bu belediye seçimlerinde 2. 'tur' da arayan polislere inanmamıştım, yüksek seçim kurulunca görevlendirildiniz vs diyince. Bana fazla uçuk gelmişti , kapıya gelmişler görev kağıdıyla . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 bişey olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Dolandırıcı ismini nasıl bulmuş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 No idea, en yakın kutunun üzerinde yazıyor olması, ama ellerinde hem numaram hem mailim var o nasıl oluyor bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2021 Bir yığın siteden data leak oldu birinden gitmiştir illaki. Bu dolandırma, reklam hedeleri benim şahsi eksi telefonuma gelip duruyor mesela ama ne hikmetse 8 senedir kullandığım iş telefonuna gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pordakal Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 10 saat önce, Darksun dedi ki: Bende bu belediye seçimlerinde 2. 'tur' da arayan polislere inanmamıştım, yüksek seçim kurulunca görevlendirildiniz vs diyince. Bana fazla uçuk gelmişti , kapıya gelmişler görev kağıdıyla . Bana benzer bi durum olmuştu, suan bulunduğunuz sube adını ve dahili numaranızı verin ben sizi arayip emin olmak istiyorum demistim, adam vermisti bilgileri aradim hemen, keske herkes sizin gibi yapsa kimse dolandirilmaz bizde ugrasmak zorunda kalmayız demisti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 16 saat önce, Oce4n dedi ki: hintlilerin scam taktiği bu. iade yapmamız lazım sana diyip sahte ekran görüntüleriyle AH TÜH çok fazla para göndermişiz size aha kanıtı diyip fazla gönderdikleri parayı geri istiyorlar Aasdfsdafsad bu efsaneymş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 why did you redeem why why why auhuhaeuhauh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2021 bu da iyiymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar