Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Günlük #14

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Toparlarsın, toparlayacaksın... Ama bir parçası hep seninle gelecek. Tasmasını çerçeveletip evine asacaksın, isimliğini anahtarlığına ekleyeceksin, ananın babanın kız arkadaşının doğum gününü hatırlamayacaksın ama ouzo'nun ilk ıslak mama yediği günü hatırlayacaksın.

Her zaman "Lan çok erken gitti diyeceksin" ama Ouzo'yla yaşadığın bütüüüüüüüüüüüün güzel anlar aslında bir yere gitmemiş olacak. (Abarttığımı düşünme. Unuttuğunu sandığın bazı anılar bile aslında bir şekilde pırt diye ortaya çıkıyorlar)

Mesaj tarihi:

Abi başın sağolsun. Hayatı yaşadıkların tecrübelerin gibi hesaplamaktansa duyguların paylaştıkların olarak bakınca belki bir nebze daha rahat edebilirsin. Xenocide yazdığı gibi, güzel yaşamıştır eminim. Sevilmiştir çok. O kadar önemli ve güzel bir şey ki bu, senin bu verdiğini verebilmek çok nadir ve değerli bir şey. İyi ki senin köpeğin olmuş ve seninle birlikte yaşamış bence.

• 3 ay sonra ...
Mesaj tarihi:

Çok absürt ama manyak şekilde nazar degdirdigime eminim artık günlük. İş yerinde millet nazarlık takıyor benim yüzümden. Kış yarışlarında 6 ayrı adam seçip bunun başına şimdi bisi gelir dedim ofiste. Hepsi ya düştü, ya batonu kaybedip elendi. Bugün yeni tesla alan arkadaşıma araban çok güzelmiş, güle güle kullan dedim, öğle arası isyerinin yemek arabası yandan çizmiş, Dalga geçmek için yaptığım şey yüzünden kem gözlü lakabını aldım. 

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:

Yine yılbaşı ..

Saymadım hasretinle bu kaçıncı yılbaşı
Bir ihtimal de olsa döner diye bekledim
Ne bir demet karanfil ne bir damla gözyaşı
Bir hal hatır sormayı dener diye bekledim

Şu kışta kıyamette ömrüme düşen karda
Bir dostuma uğrayıp ahvalimi sorar da
Belki de bir merhamet duyar da
Yenilmez gururunu yener diye bekledim

Bir yanda gözlerimde ebediyet uykusu
Bir yanda seni son kez görememek korkusu
O güzel ellerinden içersem bir damla su
Bütün ızdıraplarım diner diye bekledim

Perdesiz pencereme şafakla söktüğün an
Gelip de başucumda boynunu büktüğün an
Pınar dudaklarından ismimi döktüğün an
İçimdeki yanardağ söner diye bekledim

Ne sıkmağa gücüm var versen bile elini
Ne sarmağa mecalim var o incecik belini
Alnımda hayal edip o minicik mendilini
Gül kokusu tenime siner diye bekledim

Dudaklarımda tekbir ellerim göğe açık
Sen diye irkilirim ses duysam en ufacık
O mavi gözlerini bir daha son defacık
Dünya gözüyle görmek hüner diye bekledim..

Cemal Safi

• 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
xwhiplashx, 22.01.2026 00:26 tarihinde dedi ki:

günler genel olarak sıkıcı galiba ya da yaştan ötürü mü öyle anlamadım. tıkandım, sıkıldım, bişi yapim diyorum pff diyorum..

yaş 38.

31

Mesaj tarihi:

40 yaş bok gibi birşeymiş , beyin hala arada ergen gibi çalışıyor adrenalin, testo üretmeye yelteniyor, vücud bizden geçmiş hacı yat zıbar diyor.
1 gece dışarı çıksan 3 günde anca kendine geliyorsun. Aşı maşı birşey çıkarsınlar, erken geberelim de bari 40-50 arası neşeli geçsin.

• Like 1
Mesaj tarihi:

yaş 40
içime kapandım iyice. Aslında arkadaş ortamı ile ilgili. Sevdiğim şeyleri paylaşabileceğim arkadaşlarım yokmuş onu anladım. Ne güzel bir filmi, ne güzel bir oyunu ne güzel kitabı anlatacağım insan yokmuş. Ancak oturup içki içip anlamsız muhabbet. Bu yüzden de kapandım iyice, kimse keyif vermiyor. İmkan olsa ben de sadece oyun oynar, film izlerim bol bol da yüzmeye giderim denize sahil kentlerine ama yok. Dönüp bakıyorum, ne çabuk geçmiş. Ekibe birini aldım 23 yaşında yeni mezun. Saat 10'da uyuyorum, sabah mutsuzluktan yataktan kalkamıyorum. Ama güzel yanı artık kendimi bir yarışta hissetmiyorum, insanlarla kıyaslamam yok denecek kadar azaldı ve olduğum yeri, hatalarımı, yaşantımı kabulleniyorum. Bu farkındalık insanı çok ferahlatıyormuş. 

• Like 1
Mesaj tarihi:

valla yas 37, bu sene cocugum oldu pesinde kosuyorum falan. Kiz arkadasimin bolgesine tasindim annesi babasi buraya yakin diye. De hic bir sey yapmiyorum ya. Her gun birbirinin ayni neredeyse. Gece disari cikma falan da kalmadi buraya tasininca. Gecen RDR2'yi falan bitirdim. Evde NAS kurdum sikintidan. Ama yapacak sey bitti hakkaten. Cocuk bir miktar mutlu ediyor evet ama, COCUK MUTLULUKTUR HERKES COCUK YAPMALI falan deyip ozlu soz paylasacak durumda da degilim. Kopek olmasa disari dolasmaya bile cikmayacagim yani. 

Sanirim bizim jenerasyon olarak tipik orta yas bunalimi geciriyoruz asdfg

Mesaj tarihi:

Hepinizi çok iyi anlıyorum. Ben kurtuluşu memlekete kaçmakta buldum. Kurtuluş mu onu da bilmiyorum ama inziva gibi. 40 yaş bunun tam zamanı galiba. Muhammed de 40da inzivaya çekilip şizoid atak geçirerek devrim yaptı. Ümidinizi kaybetmeyin.

İçten içe büyük bir savaş çıksa da bu boş hayat bir anlam bulsa, heyecan gelse diyorum galiba psikopat gibi. Hayır cevap savaş değil biliyorum da içten içe hayata, adaletsizliklere karşı bir intikam güdüsü olabilir. Ben böyleysem ve 3-5 seneye ölecek adamların dünyayı umursayacağını bekliyorsam çok güzel kandırıyorumdur kendimi. 

Mantıklı düşünmüyorum, sadece hislerimi belirtiyorum. Hani sanki psikoloğa anlatır gibi.

• Haha 1
Mesaj tarihi:

Tüm postları gördüm ve arttırıyorum, 

Ben de yaş 38 bir de kalp damar hastalığı çıktı Temmuz ayında. Öncesinde Haftada 2 gün halı saha maçı, haftada 3 gün de gym takılıyordum. Şu an salmış durumdayim, iş sosyal hayat hepsi yalan oldu. Ameliyat konusunda doktorların her biri farklı bir şey diyor, kafam çok karışık 2 tane uşak var, küçükler henüz. İşim de b.ktan Finans sektörü.. 

ÇOOOK SIKILDIM, BUNALDIM

• Like 1
  • Uzuldum 4
Mesaj tarihi: (düzenlendi)
dasaaa, 23.01.2026 13:10 tarihinde dedi ki:

31

lan veletmişsin sen daha, 31 bi de cenabet yaş püüü

Shadow tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:
Saeros, 22.01.2026 06:06 tarihinde dedi ki:

sevgili günlük

38 yaşındayım ama hala ergen gibi paso oyun oynuyorum

bence mutluluk insanın kendine yakışanı giymesidir

34

daha kotu olabilirdik, keyfimiz yerinde

tercumeden parayi hala alamadim sori

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

hadi arttıralım 40 yaşındayım gerçekten bunalmış vaziyetteyim avukatım bu memlekette avukatlık faaliyetini yapmak çıldırmakla eşdeğer. belirsiz öngörülemeyen hukuk düzeninde senelerce süren davalarda müvekkilleri mutlu edip bir de iş bilmeyen hakim savcı ile mücadele edip üstüne para kazanmaya çalışıyoruz. İşimi seviyorum ama gerçekten çok yoruluyorum eve gidemiyorum çalışmaktan. kızım var 8 yaşında. onun için uğraşıyorum aslında birşeyler bırakayım diye. Anam babam çok uğraştılar benim için ama kimse bana hazır ev araba vermedi herşeyimi kendim yapmak zorunda kaldım buna da şükür tabi şikayet etmiyorum. ama onların (aldıklarımın) borcunu ödüyorum tabi. çalışmak zorundayım. memleketin durumu da ortada. kendime zaman ayırdığım şeyler var oyun moyun figür boyama vs de yani ne kadar yapıyorum tartışılır. Neyden zevk aldığımı bilmiyorum. dışarı çıkmayan üstteki arkadaş gibiyim ben de ben işim gereği dışardayım ama yani fırsatım olsa hiç çıkmayacağım. saçma sapan da bi değersizlik hissi çöktü üstüme 1 senedir. bilmiyorum patiler nolacak halimiz. koşturmaya devam kendinizi kollayın geçecek sanırım bu günler de. 

GokTuRK tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

1 - Nûn, Kaleme ve yazdıklarına andolsun.

2 - Sen Rabbinin nimetiyle mecnun değilsin.

15 - Kendisine âyetlerimiz okunduğunda: "Eskilerin masalları" der.

44 - Bu sözü yalanlayanı bana bırak. Onları bilmedikleri yönden derece derece azaba yaklaştıracağız.

45 - Onlara mühlet veriyorum. Doğrusu benim tuzağım sağlamdır.

kafirler Kur'ân'ı işittikleri zaman neredeyse seni gözleri ile devireceklerdi. Bir de durmuşlar "o bir deli" diyorlar.

52 - Halbuki o âlemler için bir öğüttür.

https://www.sabah.com.tr/fotohaber/yasam/kalem-suresi-oku-kalem-suresi-meali-arapca-yazilisi-turkce-okunusu-ve-anlami/3

• Yeni Oluştur...