kizillelma Mesaj tarihi: Mart 8, 2026 Mesaj tarihi: Mart 8, 2026 “Bizim işimizin batak kumarla ilgisi yok... Biz yağlı ipin altında debelendik bunca yıl... İngiliz keferesi bulmuş rahatı, şaka sanıyor ölümle çelik çomak oynamayı... Enver Paşa kumarcı değildi. Ömründe eline zar almamış adama kumarcı demek ayıptır. Kağıdın papazını fantisinden ayıramazdı. Arkadaşlar ne yaptılarsa iyi olsun diye yaptılar. "Hasta adam" diyorlardı bize... Iskatımızı bölüşmek için, tepemize dikilmişler, gebermemizi bekliyorlardı. Sürünerek mi gebereydik it gibi?.. "Ya devlet başa ya kuzgun leşe" dedik. Bir adam ne biçim yüreksiz olmalı ki, eli silah tutarken yılmalı da pes etmeli... Vuruşmakta uzun hesap yoktur. Ne denilmiş, "Ölen ölür kalan sağlar bizimdir” denilmiş... Durduğumuz yerde çürüsek miydi? Kül gibi dağılıp yele mi gitseydik? Yazılacaksa da, “dövüşe dövüşe yenildiler, güçlerinin son boğumuna kadar direndiler!" yazılsın... Hem, ne olmuş Allah'ıma şükür! Bir sürçen atın başı kesilmez. Borç yiğidin kırbacı... Yendiler bizi... Say ki borçlandık... Alacakları olsun... Benim bildiğim İttihatçı milleti bire kadar kırılmadıkça gayreti koyvermez. Bak bakalım bizde yılgın herif suratı var mı?” Yorgun Savaşçı - Kemal Tahir
ahmedinejad Mesaj tarihi: Mart 24, 2026 Mesaj tarihi: Mart 24, 2026 İki iş arasında çok büyük farklar var mı mali olarak veya hiyerarşi olarak? Niye bu kadar ısrar ediyorlar bunda acaba?
Aceace Mesaj tarihi: Mart 24, 2026 Mesaj tarihi: Mart 24, 2026 Laurelin, 24.03.2026 21:47 tarihinde dedi ki: titremin hakkini veriyorum lol, QUENNNNNN!!!!! Laurelin, 24.03.2026 21:47 tarihinde dedi ki: yarin oburgun kitap yazip film cekersem cok eglenecez asfdasdafd Sırf zengin olmak için yazcan.. Biliyoruz... CAPITALIST PIG!!!!11birbirbir
Akhlaur Mesaj tarihi: Mart 24, 2026 Mesaj tarihi: Mart 24, 2026 Güzel oluyor arada okumalık böyle. Bunların 1 saatlik okumalık şeklinde olanları yazsan da çalışırken boşa düşünce okusak aslında. Hem arada ingilizce terimlerde var geliştiriyorum sanki ingilizcemide.
sanssizsansli Mesaj tarihi: Nisan 8, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2026 gel bizim köye sana kete ısmarlıyım sdfsd
Akhlaur Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Resimlerle falan olunca sanki resimli kitap okuyomuşum gibi oluyor güzel oluyor. Bende iki yumruk atabilmek isterdim senin için ama ne yapabilirim bilmiyorum. Bi de beni işten çok hızlı atarlar bu kadar mailleşme bile olmaz asd.
bLackcha0s Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 (düzenlendi) günlük kim haklı ya da ben yanlış mıyım? Sabah hanımla (kız arkadaşım 2 yıldır beraber yaşıyoruz sayılır son 6 aydır tamamen onun evindeyim kendi evim açık ama boş duruyor) tartışma yaşadım. Bir sinirle evden çıkıp yürüyerek işe geldim dinmedi içim yazayım istedim. Eylül ayında köpeğimi kaybettim, yazmıştım. Çok gençti beni bu olay çok etkiledi. 2 ay boyunca veterinere gittik. Veterinere hocam ölecek gibi hissediyorum demiştim o da yok halledicez her şey yolunda dedi. Önce boğazdan şüphelendi, sonra bağırsaktan ve IBD teşhisi koydu. Bu hastalık inişli-çıkışlı olacak uzun bir süreç olacak dedi ancak farklı tedaviler fayda etmedi. 30 ağustos günü veterineri ziyaret ettim tekrar veteriner de keyfi yerinde her şey iyi dedi ama fiziki olarak baktı. 3 hafta öncesine kadar kan testlerinde bir şey yoktu. Hocam çok zayıfladı dedim, kilo alacak sonra da nasıl zayıflatırız diye soracaksın dedi. Veteriner nişantaşı'nın ünlü veterineri referansla gittiğim çok eski gerçekten tatlı insanlar. Şikayet eden yoktur yani üslubuna veterinerliğine. 30 ağuston son ziyaretimizdi cumartesi günüydü sanırım. pazar günü günübirlik ailemi görmeye izmit'e gidip geldim. Köpeğimi sabah çıkardım, gelince akşam çıkarınca bi huysuzdu ancak hastalığa bağladım (inişli çıkışlı olacak demişti). Pazartesi sabah çıktık bir şey yoktu akşam işten gelince yürüyüşte düştü en yakın veterinere gittik ateşi çıktı. Nişantaşı'ndaki veterinerimiz (gece açık değil, 6'da kapatıyor) ile sürekli telefondaydım ancak bir süre sonra iletişimi kesti saat geç oldu uyudu. saat gece 12.00 civarı ateşi düşüremediler kan alırken kalbi durdu ellerimde kaybettim. hocaya en son wp'dan ölüyor yazdım hocam aç yazdım cevap yok sonrasında ise kız arkadaşım telefonu almış ve öldü yazmış sadece. Sabah bana mesaj atıyor "kardeşim kusura bakma çocuklar uyuyordu sessizdeydi telefon" mesaj bu. Ben tabii acımı yaşadım veteriner tarafını sorgulamadım. İçimden gidip dağıtmak geldi yok dedim. kapandım. Aylar geçti tabii 2 aylık sürede veteriner masrafı vardı. Tedavi sürecinde hocam nedir borç vs diye hep sordum bi iyileşsin de hallederiz dedi. ölümünden sonra ilgilenmedim açıkçası ödemek istemedim. Kız arkadaşım gidip konuşmuş adam da çok şaşkın diğer vet arkadaşlarla da konuştuk anlamadık kalbine bakmadık, genç diye kalbine bakmadık demiş. Sonrasında tabii bu vet masrafı gündem oldu ara ara. Masraf da çok bir şey değil 30-40 bin civardır birkaç iğne yapılmıştı bir de röntgen vardı. Kız arkadaşım ödemem gerektiğini hatırlatıp durdu. Oradan da borçlarıma sahip çıkmadığımı belirtti (hayattaki tek borcum da bu kimseden para almam etmem) Ben de konuşamıyorum konuşasım gelmiyor ödemek de sanki köpeğimi öldürmüşsün de al bu da parası gibi geliyor. Sindiremedim, aşamadım bu konuyu Ve bu sabah yine bundan dolayı tartışma çıktı. Dedim versinler avukata.8-9 ay geçti kendileri de bir şey söylemedi. bende de bu konu kız arkadaşımın beni anlamadığı, bu kaybıma önem vermediği düşüncesine itti. böyle bir şey işte Nisan 9, 2026 bLackcha0s tarafından düzenlendi 1
ahmedinejad Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Haklısın kardeşim. Aynı şeyi insan çocuğuna yapsalar malpraktis davası açılır. Köpek olunca niye boyle umarsız davranıyorlar. Adamın utanıp para istememesi lazım. Kız arkadaşın da niye onların sözcülüğünü yapıyor onu anlamadim. 1
Gizli Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Abi okurken random aklıma geldi de. bu evcil hayvanların tedavisinde acayip etik dışı şeyler oluyordur kesin. İlaç şirketleri insanları bile tavuk gibi yoluyor. Kaç tane gereksiz işlem ve ilaç kullanımı oluyordur evcil hayvanlar için.
ahmedinejad Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Bu arada bu dönemde muhtemelen senin zayıf yüzünü gördüğü için kız arkadaşın senden soğumuş olabilir. Kendi evine gidersen senin için daha iyi olabilir. Bu şekilde giderse ayrılık gözüküyor ufukta. 1
Akhlaur Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Abi ben seni haklı görmüyorum ama senin gibi hissettim bende zamanında. Haklı olmadığını düşünüyor olmam yaptıklarında bir mantık olmadığı anlamında değil, sadece bu durumda ödememen doğru hareket değil. Dava açmak istiyorsan veya doğru olduğunu düşünüyorsan onu yapmalısın.
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 abi ben de borcun odenmemesine takildim yalniz yalan yok. hani acin buyuk olabilir de, odenilmesi de normal bir eylem degil mi?
bLackcha0s Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Gizli, 09.04.2026 12:18 tarihinde dedi ki: Abi okurken random aklıma geldi de. bu evcil hayvanların tedavisinde acayip etik dışı şeyler oluyordur kesin. İlaç şirketleri insanları bile tavuk gibi yoluyor. Kaç tane gereksiz işlem ve ilaç kullanımı oluyordur evcil hayvanlar için. çoook. Veterinerler allahın belası yerler maalesef. Hissiyat duygu yok kalmamış. Çok doğal çünkü hayvan sevgisi ile yapılacak iş değil. Gerçekten hem hayvan seven hem de veterinerlik yapmaya çalışan bizim ülkemizde %1 civarıdır. Benim veteriner de bunlardan biriydi. Bu konuda şüphem yok çok iyi insanlar ama maalesef böyle bir olay oldu. hayvan tedavisi tamamen deneme yanılma yöntemine dayalı. TR'de her şey pahalı olduğu için deneme olayı da sınırlı. Kalp diyor mesela bir köpeğin kalbine baktırmak en az 50k. yaşlı köpeklerin kalbine bakılır standart bir tedavi değil. o yüzden önermiyorlar, akıllarına gelmiyor bi de kalbe bakalım demek. bu süreçte önce boğaz sonra mide, röntgen bakıyorlar bir şey var operasyon yoksa lenf varsa kanser tedavisine dönüyor, bağırsak ilaçları ve en son kalp. Zaten kalp zayıfsa veya lenf kanser varsa kurtulma imkanı da yok. ne zaman uyutulması gerektiğine geliyor konu.
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 valla almanya'da arkadasin kopegi vardi. adamlar rus, savastan kacmislar. kopek alerji sebebi ile sorun yasiyordu. galiba her sene 5k euro falan para harciyordu adam, kopegin sigortasi falan da vardi. sanirim her meslek gibi genel bir "aslinda sadece isimizi yapiyoruz. fazlasina gerek yok" durumu oluyor. ozellikle bahar aylarinda kopegin her tarafinda yara falan cikmisti.
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 (düzenlendi) bence kız haklı. hissettiğin duyguyu anlamıyor değilim ama borç borçtur. ben olsam ben de eşime sinir olurdum. veteriner de makul bir şekilde yapması gerekeni yapmış gibi görünüyor. çoluğu çocuğu olan insan da bir noktada tabii ki telefonuna bakmayacak. iş yani bu. oluşan borcun senin üzülmenle bir bağlantısı yok, yapılan işin sonucu sadece. yok zayıf yüzünü gördüğü içindir falan gereksiz muhabbetler bence, çünkü zaten haksızsın şu anda. yani öyleyse zaten herkes için en hayırlısı olur, üstünde düşünmeye değer bir konu değil. bunları düşünmeden önce doğru olanı yapman lazım bana göre. soğursa soğur, soğumazsa soğumaz, ama borç yine borç. Nisan 9, 2026 PrudenT tarafından düzenlendi
Marl0_on Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 bir yanım kendi deneyimimden ötürü "elalem ne der" gibi bir yere takılıp kalmış bir partner görüyor, ama mantıklı düşününce de diğer yanım grief'i yaşayacak 9 ayın olan ve hala eylemekten kaçınan birisini görüyor. İçeriği çok anlayamayız galiba, ikisi de kendince doğru, ikisi de belli bir açıdan yanlış. iki haftalık mesele olsa ve bana partnerim gelse borcunu öde filan diye direkt bırakırdım ama geçen süreden sonra kabul ederek veya reddederek olsun yüzleşmekten kaçınanı da aynı şekilde bırakabilirdim galiba. 1
Akhlaur Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2026 Abi haksızsın derken üstüne gitmek gibi olsun diye yazmadım ben de. Hissettiklerini anlıyorum ama kararın biraz duygusal bir karar gibi.
Aceace Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 Ben de köpeğimi hastalıktan kaybettim. Acı aynı acı ama insan aynı insan değil.... Şeker'i Leishmanya'dan kaybettik. Türkiye'de %95 oranında güney illerinde görülen bir hastalık. Hastalık ilk başladığında veterinerler sorunun nereden kaynaklandığını bulamadılar. Sorunun safrada olmasından şüphelendiler ve ameliyata alabilmek için önce enzim değerlerini düşürmeye çalıştılar. O arada (tamamen şans eseri) leishmanya olduğunu öğrendik. O %5 geldi bizi buldu. Leishmanya'nın en belirgin semptomu topallamaymış. Bizimki fiti fiti geziyordu. Hastalık son safhasına geldiğinde dahi topallamadı eşşek sıpası. Neyse tedaviye çok çok geç başladık. Ben fellik fellik ilaç ararken corona kapanmaları başladı. Yurtdışı uçuşları tamamen bitene kadar sadece 1 kutu ilaç bulabildim. Kurtaramadık... Direkt teşhis koyabilselerdi belki kurtarabilirdik ama olmadı... Herkes aynı şekilde yaşamıyor acısını. Kaybı ile bağı aynı olmuyor. Kız arkadaşın da eminim ki üzgündür. Sen de, o da aradan yıllaaaar yıllar geçse de alakasız bir şeylerden dolayı hatırlayıp üzüleceksiniz. Kız arkadaşının niyetinin kötü olmadığını bil yeter. Bak parayı öde ödeme kısmında bir şey söylemiyorum. Sadece çıkan tartışmada birbirinize karşı kırıcı olmamaya çalışın yeter. Biz eski eşimle Şeker'in hastalığı nedeniyle alyanslarımızı bile satmak zorunda kalmıştık...
incredibull Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2026 (düzenlendi) iyi kötü iki ay boyunca bir hizmet almışsın. bundan doğan borcunu ödemek yerine 9 ay görmezden gelmişsin. belki veterinere gidip durumla yüzleşsen veteriner ücret bile istemeyecek, bilemezsin. ama sen bu yüzleşmeden bile kaçınarak borcuna net bir şekilde sadık olmamışsın. kız arkadaşının elalem ne der gibi bir kaygıya sahip olmadığını, zaten tatsız olan bir olayın senin açından (ve onun da) daha keyifsiz bir hale gelmemesi için uğraştığını düşünüyorum. gece cevap vermedi diye kötülediğin veteriner de 6 aydır seni mahkemeye vermemiş esaslı biriymiş demek ki Nisan 10, 2026 incredibull tarafından düzenlendi
tunca Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2026 hey i heard u got accepted acadameically in drug preventino studies ? congratulations moving on : = ) i recently thought something and that is that i to stop pretending something is unreal just because i want to or other people vice versa.. and it is about its hard to speak to anyone but some half stranger that on other side of earth i hear like too much goddess noise and they force me to do meth etc whats funny is that i want to try anti schizo that works there was a guy that spoke about shziophrenia cant find him.. he had jesus tatoos or some other esoteric tattoo a church god guy like Sanguinius on the arm with the name of the sword something cool like that.. i remember tlaking to him about pagan gods and schizophrenia.. which ultimately led to my downfall.. i wonder if you could help im looking for antipsychotics that dont kill me and that work without getting involed in a hospital history thatll get me locked
Öne çıkan mesajlar