Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş 2018-2019 Sezonu Genel Tartışma

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

DarKRideR said:

Aynen yabancı sınırı bir anda geldi, intergalaktik GS düşmanları bir şey yapmalıydı hemen bir gecede kural getirdiler.

komplo, hak yendi falan çekmiyoruz da; ya da en azından şahsen ben demiyorum.

tarihlere bakınca durum da azıcık ortada

ünal aysal yabancı sınırı hakkında konusuyır @31 Mayıs 2014

bu konuşmadan 3-4 gün önce de selçuk, burak gibi oyuncularla uzun vadeli kontratlar yapıldı. 2014 ağustosunda tarihin kazığı tarık çamdal ve olcan alındı alel acele neden? çünkü TFF yabancı sınırı kalkmayacak avucunuzu yalarsınız çekti. son 3 senenin 2'sini kazanmış biri olarak 5 yabancı ile oynanan ortamda ve yerli kıtlığında doğal olarak kadronu koruma refleksine giriyorsun. uyanık menajerler zaten işin kurdu olmuş. gs diyor kucakta selçuk 5 seneden imza atmazsa fenere gideriz, burak 3 almazsa bjk ya kaçarız diyor. resmen mengene usulu sıkışıp kalıyorsun.

sonra ne oldu, gs'de seçim vs aysal gitti. tarih: 24 Ekim 2014

ardından ne olduysa apar topar kural kaldırıldı @ 5 Ocak 2015

aysal'ın istifasından/gidişinden 2 ay sonra yani.

tamam, kimse cl alınacktı uçacaktık sokacaktık demiyor, diyen de zaten söylemini elini kuvvetlendirmek için konuşuyor, burası TR, üstten uçmak normal.

ama şu tabloya bakınca giren kontratlar bize girmiş oldu. planlama yaptık biz kaldırmayız diyen tff 2 ayda çark ediveriyor işte.

başlığı da burası değil ama böyle görünce yazayım dedim işte. no ofens.
Sosyal ağlarda paylaş

Ve hala 2niz de ünal başgan'ın en büyük icraatını koymamışsınız..

https://www.sporx.com/unal-aysal-galatasarayi-600-milyonluk-yukten-kurtardi-SXHBQ724745SXQ

Ayrıca evet. Intergalaktik güçler koduumun yabancı sınırını biz ne zaman başarılı olsak o zaman getiriyorlar gibi geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu çok köylü işi ya. Ulan sanki paran beşiktaşta kalacak.

Gavur yapsa neyse diyecem en once türkler gidiyor bu alacak mevzularında.

Eve ekmek mi alamadın yani noldu 2 3 maaş alamadıysan.

Yemek mevzusu doğruysa efsane ama fjdjdj

Düşünsene soyunma odasında kebap yiyen bi tip
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

Şu çok köylü işi ya. Ulan sanki paran beşiktaşta kalacak.

Gavur yapsa neyse diyecem en once türkler gidiyor bu alacak mevzularında.

Eve ekmek mi alamadın yani noldu 2 3 maaş alamadıysan.

Yemek mevzusu doğruysa efsane ama fjdjdj

Düşünsene soyunma odasında kebap yiyen bi tip

adam sözleşmesinde yazanı ister. bu mantıkla sen 10 bin lira maaşla çalışırken 1 ay geç alınca patron sana "yeaa bak fabrikada 2000 liraya adam çalışıyor, 1 ay almasan ölmezsin" dese nasıl hissedersin.
Sosyal ağlarda paylaş

Futbolcuları su maaşlarla kıyaslamayın ya.

Hepsi hakettiginin fazlasını kazanıyor ztn turkiyede.

3 buyuklerde oynayıp 2 milyonluk arabaya binmeyenler altyapıdan gelen veletler. Vergiler mis gibi ztn bunlara.

Para için ağlayan büyük takım topçusu cingenedir

Yıllık 12 milyon maaşı varmis adamın. Ağlamasın bi zahmet

Bi de tr de taraftar bu tarz seyleri önemsiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

pattisliborek said:

başlığı da burası değil ama böyle görünce yazayım dedim işte. no ofens.

Bunlar öyle bir günde geçen olaylar değil, Aysal o dönem gelecek şeyi görüp zırladığı için öyle algı oturdu herkesin kafasında normal.

Önder Özen yerlileri toplayınca sağdan soldan, sonra yabancı hakkında tartışmalar yapılırken bu kalsın denirken millet laf atıyordu. PİLAN PİLAN diye dalgası geçiliyordu.

BJK o dönem yerli kuralına göre kadro kurdu, almak istediği ucuz yabancıları alamadı.

Kural nasılsa değişir, değişmezse bakarız çaresine diyen Aysal'a kaçınca ağlaması, zırlaması gayet doğaldı. O kuralın değişmesine güvenip, öyle hamleler yapacağına düzgün yönetseydi kulübü.

Selçuk'a verilen kontratta kimsenin suçu değil. Adam 1 alıyorsa sen gidip YABANCI KURALI VAR HMMPSS 3 VEREYİM falan dersen bu senin suçundur. Kuralı kafasına göre değiştiren adamların hiçbir suçu yok o kontratlarda.

Bunlar züğürt tesellileri, benim desteklediğim adam hata yapamaz kafası kusura bakmayın. Aysal çok iyi bir zihniyet ve düşünce ile kulübün başına gelip, çok iyi işler yaptıktan sonra ilk ters rüzgarda sıçıp sıvamış ve eline yüzüne bulaştırarak kaçmış bir başkandır. Aynı Fiko'nun olacağı gibi. Şunu kabullenmek gerek.

Önce eğri oturup doğru konuşmak gerek. Ben de buradan o kural değişikliğinin BJK'ye nasıl kaçtığını sözde ispatlayacak 23489723 tane röportaj, söylem bulurum ama hiçbiri gerçeği örtmüyor.

Bariz planlama ve yönetim hatası oldu orada Aysal'ların. BJK Kerim'i alırken o X yabancıyı aldı. BJK Olcay'a 1 milyon euro kontrat verirken Aysal aynı dönem Selçuk'a 3 katını verdi. vermeyenin sonraki yıllardaki hali ortada, verenin hali ortadaydı. florya, riva gitti elden bunun bedeli.

Hiç lamı cimi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten alacak parasını onu diyorum. Beşiktaş şuan hala eski tdlere bile taksit ödemiyor mu fjfj ya da yeni bitmiştir.

Yenilgi sonrası ligin ortasında şöyle tavırlar normal değil. Adama 2 üni okumuş beyaz yakalı muamelesi yapamam. Aynı şey değil yani.

Ödemesini elbet alacaktır ama yaptığı cingenelikle inş ortada kalır.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

Şurada az cok ulke ortalamasinin üstünde egitime ve zekaya sahip insanların;

1-playoff gs'ye karsi cikti
2-yabanci kurali gs'ye karsi cikti

Demesi buyuk akil tutulmasi, fanatiklikten olayları okuyamamak yorumlayamamak gercekten tez konusu

Sunun muhabbetini cok yaptik. Playoff GS'ye karsi direkt olarak cikmadi ama BJK ve FB olasi puan silinmesinde geride kalmasinlar diye kondu. Bu da haliyle GS'ye herhangi bir yarari olmayan, potansiyel olarak FB-BJK'ye yarayan bir durum oluyor evet.

Ha puan silinmedi o ayri mevzu. Ondan sonra sartlar esit tabii. Ama day 1'a donup bakarsan - evet FB-BJK'yi kayirmak icin kondugunu biliyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Play off da 9 puan önde olan gs nin puanı yarıya düştü. Direkt Galatasarayı hedef alarak yapılan bir şeydi ve o zaman tff başkanı bunu bizzat fener başkanlık seçimlerinde itiraf etti dolaylı yoldan. Şimdi bana video aratmayın nete. Bunları biliyoruz.

Yabancı kuralı gs ye karşı yapıldı olayını bir kenara bırakırsak en çok zarar gören Galatasaray oldu. O zamanlar Ş.l. kupası konuşulurken ne hallere düştüğümüzü görüyorsunuz. 2-3 milyon euro maaş verip oynatamadığımız oyuncular, Fiyatları rekor zirve gören yerliler ve bunlara hala vermek zorunda kaldığımız paralar, Birde tff nin o ara milli takım için Fatih Terim'e salça olmasıda tadından yenmeyecek bir olaydı başlı başına.
Sosyal ağlarda paylaş

playoff sezon başında uydurulan birşeydi. ben ona laf bulmayı doğru bulmuyorum. evet, muhtemelen şikeden puan cezası veririz böyle telafi ederiz ligi diye yumurtlanan birşeydi. puan cezası da olmadı o gün gelişen olaylarla falan saçma bi durum oldu orada yani. niyet, puanı kesilen fb bjk yı potada tutup ligi burstlemekti işte. ama GS yönetimi sezon başında buna ses çıkarmadı. ta ki nisan ayına kadar.

en başından bağıracaktın ona ne alaka bu diye (yönetim kanadında).
Sosyal ağlarda paylaş

Cok aceleye gelmisti bir de. Ses cikarsan da bagli oldugun federasyonda oynuyorsun. Liglere 2 hafta kala biz oynamiyoruz diyemezsin de. Yani ligde alinan puani yariya indirip playoffta alinana tam 3 puan vermek zaten sadece TR'de olabilecek sacmalik birsey - kimin avantajli oldugundan bagimsiz.

Allahtan sezonu hakeden kazandi. Yoksa cok olay kopardi. Ha bizim icin guzel oldu Fener stadinda kupa mupa geyik dondu.

Ama dedigim gibi. Day 1'a da bakarsan olaya FB-BJK dezavantajli olmasinlar diye kondu. Ceza gelmedi bir anlami kalmadi tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

ya tabi bir de o var işte.

ilk gün çıkıp şikayet etsin day1 ağlamalar başladı diyip üzerine medya, rakip, tff paratoner gibi sana dönecek. o yüzden de pek birşey diyemiyorum. niyeti ortada apaçık olan bir karardı o.

dediğin gibi 100 yılda bir olacak olay oldu ve ezeli rakibin sahasında lig şampiyonluğu kupasını, rakibin elinden aldın.
Sosyal ağlarda paylaş

Yabancı kuralı kaldırılmasaydı gs cl finali göremezdi. Kupa falan hayal kurmayalım.
O dönem bu kural en çok gs yi etkiledi, doğru ama gsnin çöküşünde Fatih hocanın ve Ünal başganın gitmesi de en az yabancı kuralı kadar etkili oldu. Eğer bunlar olmasaydı gs tekrar lokomotif takım olabilirdi.
Türk futbolu daha iyi yerlere gelebilirdi. Ligi Gs süpürürdü ve Bjk böyle beleş şampiyonluklara kavuşamazdı. Bu dönem herşeye rağmen bjk lobisi kuvvetli. Bi şekilde götürüyolar işi.
Mesela playoffta bjk fb olası dezavantajını ortadan kaldırmak için getirildi. Sırf fb suçlansaydı playoff gelir miydi peki? Sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Playoff GS'ye karşı getirildi diyenler haklı
Playoff GS'ye karşı getirilmedi diyenler de haklı

Playoff şike davaları senesinde herkes hem şike mike olayları yüzünden futboldan soğuyunca, FB ve BJK taraftarları tepki olarak takibi bırakınca, Takımlar eksi puanla lige başlayınca, ligde denge bir takım yönüne fazla kayınca geldi. Belli takım taraftarları zaten protestodan bırakmış, diğerlerinin de bir kısmı lig heyecanı kaybetti diye bırakmış, ortada izleyici kalmadı, para kazanamaz hale gelince de uydurdular hemen bi play off. Hem maç sayısı arttı, hem de kopup giden takımla diğerlerinin arası kapandı. Bir bakıma silinen puanları da minimize etmiş oldular. Zaten sadece tek sene uygulanıp sonra silinmesinin, bir daha hiç anılmamasının sebebi de buydu. Türk futbolunda bir başka kara leke olarak kaldı sadece.

Şansa olayların gelişiminde kopup giden takım GS oldu, haliyle kabak onun başına patladı. O yüzden GS'ye karşı oldu diyenler haklı.

Kopup giden GS olmasa da fark etmezdi, yine getirilirdi, amaç dengeyi sağlamaktı, yani özel olarak GS için gelmedi. O yüzden GS'ye karşı olmadı diyenler de haklı.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...