Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kombiyi kaçta yakıyorsunuz?


Fransuxa

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar selam,

Yıllardan beri evi annemle sadece otel olarak kullandığımız için hiç öyle gaz yakalım ev ısınsın bilmemne olsun derdimiz olmadı. Eve geldiğimiz anda o ufosunu yakar ben odadaki ısıtıcıyı yakar 10 dakkada ısınırdık öyle de gece geçerdi. Ancak annemin acaip sırt ağrıları falan olmaya başladı ve kadın üşüyor o yüzden bir çılgınlık yapıp bu sene doğalgazı köklemeyi falan düşünüyorum.

Her zamanki gibi klasik bir "90 a getireyim bi ev kırılsın sonra düşürürüm" mantığı ile mi hareket etmeliyim yoksa 50 dereceye kitle o kendi kendine bütün evi standart hale getirir yoluna mı bakmalıyım?

İzolasyonun "i" si yok gibi bişey. zaten site yönetimi ile de o konu yüzünden papazım. bu sebepten ötürü biraz fazla girecek olduğunun bilinceyim ama yapacak bişey yok.

biraz araştırdım da sitelerde antre 15 salon 20 banyo 24 derece olmalı falan gibi şeyler yazmışlar. 20 derece bildiğin soğuk değil mi? nası ayarlar bunlar anlamadım.

birazdan kaloriferin havalarını falan alıcam anahtarı ile kenarlarından açıp bi devirdaim yapsın ondan sonra vericem ayarı da o ayarı bulamadım.

bi help pls.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi aç kapa yapmak her türlü kötü. kombi sıfırdan evi ısıtmak için kökleyecekte kökleyecek. öbür türlü belirli bi levelda kalıcak biraz altına düştümü hafif fire-up yapıp olması gereken seviyeye getirecek. öyle 1-2-3-4-5 li olanlardan da değil benimki. derecesini kendin ayarlıyosun ondan mala bağladım. eski bi arçelik kombi vardı 10 sene önceki evde 1-5 arası ayarlıyodum yılan gibiydi. bu yeniler çok ayarsız.

ha sağlam izolasyon varsa apartmanda ev soğumuyosa kolay kolay ona bişey diyemem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu kombi olayını geçen sene çok araştırdım. kombisinden kombisine, borularının ne kadar iyi izole olduğuna, termostatlı vana olup olmadığına, kaç oda olduğuna, hangi yönlere baktığına, güneş alıp almadığına, alt ve üst komşuların ne kadar yaktığına vs o kadar çok şeye bakıyor ki.

bence genel geçer en güzel yöntemi söylüyorum. evden 3 saatten uzun çıkacaksanız kapatın, boşa yanmasın gelince yakarsınız. zaten dışarıdan eve girdiğin zaman evin soğuksa bile her şekilde sana sıcak gelecek yarım saat boyunca. o yarım saatte de kombi ısıtır evi.

kaçta yakacağın konusunda ise, en düşükten başla, 1 saat kalsın, baktın ev soğuk 2 derece arttır öyle 1 saat dene, böle böle en düşük kaç derecede rahat ediyorsan bulursun.

ben şu anda 36'dan yukarı yakmadım mesela. evden uzun çıkacaksam kapıyorum, 1 saatlik çıkacaksam en düşük ısıya getirip (30) öyle çıkıyorum.

mesela şu 1 ayda, hastayken yaktım ben sadece 1 hafta kadar, onun dışında komşular iyi yaktığı için ben kendim de yakarsam şort tshirtle oturmama rağmen ev çok sıcak oluyor. yakmıyorum ben de veya işte düşük yakıyorum.

kombinin bir de ne zaman istersen yakarsın kafasını seviyorum. gece oturduğum zaman bazen soğuk geliyor (haliyle komşular ya kapıyor ya en düşüğe getirip yatıyorlar), köklüyorum 15 dakka, ısınıyor kaloriferler, sonra düşürüyorum iyice. merkezi sistem olsa, gece 11-6 arası yanmadığı için sabaha kadar götün donsun, büyük saçmalık...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

once izolasyon olayini hallet. ya isi sensoru al, kendin bul ya da bir hirdavatciya ve ya artik tesisatciya falan evin soguk kacak yerlerini tespit ettir. sole bisi alcan yani;

https://www.amazon.com/Black-Decker-TLD100-Thermal-Detector/dp/B0044R87BE/ref=sr_1_13?ie=UTF8&qid=1509479760&sr=8-13&keywords=leak+sensor

ardindan

https://www.youtube.com/watch?v=-ZokMVGHpXI

veya

https://www.youtube.com/watch?v=QjmUn0T5ZDI

hayvani bir performans artisi elde edersin, yoksa dogalgaza verecegin paraya yazik.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de anneyle yaşıyorum, 120m2 evdeyiz, sadece geceleri yatarken 2 gibi kapayıp sabah max 9 gibi yandı geçen sene kombi, aylık 200 - 230tl arası verdik. Karlı günlerde 65te falan yaktık, şu ara mesela 45 50de yakıyoruz. Ben sıcak severim, evde tshirtle de dolaşırım. Battaniye çıkarmadım ben mesela, yazlık pike ile yattım geçen sene, bu sene de daha battaniyeye gerek duymadım. zaten max 3 4 ay bu civarda gidiyor, aralık ocak şubat mart, geri kalan aylar 150tl falan ekim kasım nisan gerekise mayıs işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi o durum direk yalıtım ile alakalı. 6 sene yığma binanın en üst katında kaldım. yalıtım sıfır, sağ ve sol komşu öğrenciydi, altım boştu. ev 2+1, bir oda boştu, dolayısıyla yakmıyordum. Toplam 3 adet yeni tip petek bir de banyo tipi petek yanıyordu, geçen sene kasımda bile 380 tl verdim. evde tişört üstü uzun kollu üstüne hırkayla oturuyordum asdfasdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu sıralar biz 40-50 civarında yakıyoruz. Alt komşu hala kombi yakmaya başlamadı. Geçen aralarında konuşurken duydum. Kombilerinde bi sorun varmış. Tamirci çağıracaklarmış. Parasını ben vercem getircem tamirciyi.

Çok tuhaf bir aile ya... Çocukları yok, orta yaşlılar. Kombiyi HAYYYYYYYYVAN gibi kökleyip pencerelerini ve apartman kapısını falan açıyolar. Geçen sene aralık-ocak ayını 90-100 lira ile geçirdik. Ama bu sene altımızdakiler yakamıyo diye kasım ayında 150 lira falan vercez heralde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim yeni nesil peteklerden, eski kalorifer peteği değil. Kombiyi 2 sene önce taşınınca değiştirip Bosch aldık bi tane. Ben çok sormuştum burda kombi meselesini, evdeki peteklere yeni ekletmedim ama 2 tanesini değiştirttim benzer modellerle. Kiracıyım bu arada. Karın tuttuğu zamanlarda 230tl aylık yakmayla evde tshirtler dolaşıp pike ile yatıyordum öyle diyeyim. 60'tan aşağı düşmedim. 1 ay falan böyle diyebiliriz. Yalıtımlı dış cephe tabii...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Isınma işinin standartı olmaz konum, yalıtım, kat, ısıtıcı özellikleri vs...
hatta termodinamik neyse bunu gerçekten kontrol altında tutmak istiyorsanız anakartı olan kombilere termostat ile (en düşük derece aldığınız yerde) kontrol vererek optimum seviyeyi yakalabilirsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

parayla rezil olmak bu sanirim sdfg

abi 380 liraya evde donsuz gezmen lazim ya


adam kasımda 380 diyo ahdfuadsh. ben kasımda yakmadım bile. gerçi yanlış hatırlıyordur heralde, ben yeni taşınıyordum, net hatırlıyorum geçen sene kasım baya ciddi sıcaktı. kasım 20'de mi ne temizlikçi gelecek diye minimum derece ile yaktım ilk kez kombiyi.

bu arada adamın şartlar KORKUNÇ. en üst katta, direk soğuğu yiyor. alt katında kimse yok, direk soğuğu yiyor. yanlar öğrenci, yakmıyorlardır. istediğin kadar yalıtım olsun. direk yaprağı yemenin tarifi adamın evi yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sene 19-bilmemkac bizim kapici soyle biseyle yakardi

http://www.bitlisbulteni13.net/images/haberler/2017/03/kazan-dairesinin-fedakar-iscileri.png

ordan komurleri araklayip, kirar, duvarlara resim falan cizerdik asdlfkj

o zamanlardan varmis bi grafiti meraki, ama surekli yakalayip aliyolardi elimizden, simdi bi cop adam bile cizemiyoz meh.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...