Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2016-2017 Sezonu Genel Tartışma


valequenta

Öne çıkan mesajlar

Futbolda en anlayamadigim noktalardan biri hoca degistirmek oluyor bazen. Hani GS'nin durumu kotu de teshis hep yanlis yapildi ki? Kadro cok kotuydu, ve su son 2 senede cok zayifladi. Ne Denizli ne Mourinho farketmemeli o noktada.

Zaten kayip bir sezon icin boyle yuksek ucretli antlasmalara gidilmesi beni rahatsiz ediyor. Ne oldu sonucta GS zaten olabilecek min seviyede. Rikkerink ile daha cok bile puan toplamis olabilir.

Denizli almasi gerekeni almadiysa birsey demiyorum, olmasi gereken o.
Ama Hamza'nin 500k ya 2 kupa aldigi takimda batik durumdayken Denzli'ye 1.5m EUR yarim yillik onermek abzurd geliyor.

Ama bastan planli olsa zaten bunlara gerek merek kalmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Ben yanlış hatırlıyorum da tam tersine kulüp Denizli'den alacağını mı almadı acaba. Tam bizim Dursun'luk hareket olur :D


Denizli çalıştıgı süreden daha fazlasını peşin almıştı, o yüzden kulübe borcı var falan denildi, ama sözleşme şartlaını bilmeden kim kime borçlu onu bilemeyiz tabi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Riks alcam. Akşamki maç öncesi yazayım.

Önümüzdeki sene Riekerink takımın başında kalsın. Ciddi diyorum. Yılın başından bu yana en topa benzer topu oynatan adamdı. Tamam arada Donk'u kullanmak şanssızlığında da bulundu ama bugün Donk'u kesmiş işte. O da kabullendi anlaşılan olmadığını.

Emre-Selçuk-Sneijder üçlüsünü deneme cüretini gösteren tek adam da oydu. Beşiktaş maçında da gaayet güzel oynadık. Aslında diğer maçlarda da Denizli ve Hamza döneminden daha iyi oynadık. Tamam kıstası baya alçakta tuttuğumun ben de farkındayım.

Bu sene Avrupa'da kesin olmayacağımıza ve takımın acilen gençleştirilmesi de gerektiğine, genç sayılabilecek tek adamımız Bruma geri geleceğine (umarım) göre Riekerink kalsın işte başımızda. Versinler eline 5-10 tane genç oyuncuyu. Şu anda başarılı olan hiç bir teknik adamın gelmek isteyeceği bir takım değiliz. Gelen adam zaman doldurup Avrupa'ya geri dönmek için ara durak olarak kullanacak.

Bu akşamki maçın sonucundan önce yazıyorum ki kazandık diye böyle yazdığım düşünülmesin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tarz durumlarda sikinti Peter's Principle oluyor bir nevi.

Acarsak, Rikkerink (adamin ismi nasil yaziliyor lam) herhangi bir baski olmadan idare etmis olabilir. Seneye de idare edebilir. Ama diyelim ki seneye takim birsekil ilk 3 te bitirdi, bir sonraki sene icin Avrupa vizesini aldi, ve belli kriterleri asarak bir sonraki seneye adim atti.

Iste o noktada Rikkerink yeterli olacak mi, sorulmasi gereken soru o.

Caretaker hocalarin sikintisi hep bu olmustur dikkat edin, caretakerlik surecini bir sekil atlatirken, devam edilmesi halinde cogunlukla basarisiz olmuslardir. Cunku daha bastan o takimi - o caretaking perioyodu bittigi zaman - yonetecek kapasiteye sahip degillerdir.

Bastan eger onun hedefleri olan bir takimda yer almamasi gerektigini dusunuyorsan o zaman seneye de bu adamla devam etmenin bir mantigi olmamali. Cunku hep degindigimiz istikrarsizlik kisir dongusune yine hapsoluyorsun.

Bu noktada ayrimi futbolu bilen insanlarin yapmasi lazim. Ama bunun icin tabii futbolu bilen insanlar yonetimde olmasi vs vs gerekiyor. Bu teshis kolay degil. Dedigim gibi Rikkerink de inanilmaz bir potansiyel olabilir kim bilebilir, disaridan bunu sadece su maclara bakarak gozlemlemek cok guc.

Bu noktada ben aksine eger biriyle anlasilacaksa bunun ileriye donuk planlanarak yapilmasi gerektigini dusunuyorum. Yani bir hoca gelecekse seneye zaten daha rahat bir ortamda olacak muhtelemen ve bu bir avantaj olabilir. Cunku istikrar neden olmuyor bizde? Her sene sampiyonluk her sene basari bekleniyor ki bunun imkansiz oldugunu biliyoruz.
Sezona cok ciddi iddasi olmadan baslayabilen buyuk bir klubun ileriyi kurtarmak icin onunde iyi bir firsat var ama ben bunun caretaker hoca ile yapilmasi taraftari degilim.

Gercekten kendini kanitlamis biri gelebilecekse o yola gidilmeli ha olmuyorsa zaten dusunulur.
Ama benim istedigim bir hoca gelsin ve adam bir sene rahat birakilsin ki bu cidden seneye yapilabilir.

Ama bu olurken Hagi filan gibi biri gelmesin cunku ayni kategoriye giriyor. Lucescu olsun Favre olsun demiyorum gelmemeleri normal, ama su 2-3 ay ciddi bir taramayla insanlarla goruserek ve sadece buyuk takimlarla yildizlarla calismamis (yani Rijkaard Mancini gibi adamlar yerine) belli takimlari belli seviyelere tasimis adamlara yonelmeli. Yine ayni sekilde onceki calistigi kluplerde belli istikrari yakalayabilmis hocalara yonelinebilir.
Ama bu cidden Skibbe gibi bize 5 atti hadi alalim gibi de olmasin. Gidilsin arastirilsin, 2-3 ay bu yapilmali. Hoca en onemli is ve bunun duzgun sekilde halledilmesi lazim. Aslinda hoca transferi cidden zor bakinca ama uzerine dusunulmesi ve insanlarla birebir diyalog halinde halledilmesi gereken bir is.
Boyle Unal Aysal gibi sana Belcikadan klup alacagim tarzi da degil, hedefler acik acik konusularak, beklentiler belirtilerek. Butcesiyle mutcesiyle herseyini teslim edip anahtari hocaya vermen gerekiyor futbolda.

Ama icerdekiler Rikkerink de potansiyel goruyorlarsa devam edilsin, itirazim yok. Bunu dedigim gibi bizlerin disardan bilmesi cok zor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...