Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İntihardan kurtulmasına yardım eden streamer'dan ayar

razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

sokakta alkolik biri bıçağı sana takarsa görürsün hayatta bir başına olmak başkalarını etkiliyor mu etkilemiyor mu. o yüzden intiharla ortak bir noktası yok ve örneğin son derece saçma ve yanlış.

cinsel tercih konusunda da mesela oğlunun gay olduğunu öğrenen bir babanın felç geçirmesi üzerine adamın cinsel tercihine saygı duymayı kesecek misin? eğer intihar eden için geridekilere bakarak konuşuyorsanız buna da saygı duymaman lazım mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

intihar etmek isteyen birisi bindiğin arabanın önüne atlarsa da sen görürsün. argümanın mantığı süpermiş. :)

alkolik baba eve dönüp ailesini dövünce veya depresyonda baba intihar edip ailesini aç açıkta bırakınca, iki şekilde de ailesine yan etki olarak zarar veriyor ana hedef olmasa da. "yan etki ya nolacak" diyeceksek pekçok saçmalığa saygı duymak gerekir.

babanın anlayışıyla alakalı bir sorun o. objektif, evrensel bir yan etki değil.

hatta ailesini terkedip başka kadınlarla giden babalara da saygı duyalım, yaşanan sonuç olarak intihardan farklı değil çünkü ailesi açısından.
Sosyal ağlarda paylaş

abi hep sonuç odaklı düşünüyorsun. sonuç odaklı düşününce de yanlış olduğunu düşündüğün hiçbir şeye saygı göstermem diyorsun.

saygı göstermek = doğru demek veya doğru olduğunu düşünmek demek değil ki.

ailesini döven veya bırakıp giden bi adama tabi ki saygı duyma çünkü onlar zevk için yapılan şeyler ama kimse eğlence olsun diye intihar etmiyor. çaresizlik sonucu meyledilen bir şey bu.

bak yine sanki intihar etmek doğru bir şeydir demişim gibi gelip cevap vereceksin biliyorum. halbuki en başta söyledim doğruluğu, yanlışlığı tartışılır, orası ayrı diye.
Sosyal ağlarda paylaş

yazık derim geçerim, kendimi paralayacak halim yok. robin williams öldü, yazık dedim geçtim yani adama kızmadım. saygı da duymadım. saygıyı nötr durumlara saklıyorum, objektif yaklaştığım halde yanlış olduğunu düşündüğüm birşeye saygı duymam yani.

hani trump kafasında hiç değilim ama pc olacağım diye "bu da tercihtir, saygı duyarım" diyebileceğim durumlardan biri değil.

ölüm cezasına bile geri alınabilecek birşey olmadığı için konsept olarak karşı çıkılıyor. bu da geri alınamayacak bir durum. intihar etmeyip de belli bir zaman sonra düzelebilecek bir durumsa özellikle aşırı yanlış. ha yok dediğim gibi ölümcül veya tedavisi olmayan çok eziyetli hastalıktır, bunlara çare yok. ama aşkmış, paraymış, namusmuş vs intihar nedenlerinin ezici çoğunluğu tam anlamıyla fasafiso nedenler. ya da işte klnik depresyon durumları var, o da tıbbi rahatsızlık. saygı gerektiren, tercih denecek birşey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

topic baya cahillik kokmuş resmen. işin komik yanı, kendisi bencilce davranan "intihar etmişse etmiş bana ne" algısıyla hareket eden kişiler bu adama bencil demiş. al sana ironinin hası.

hayır sonra sağa sola "anadolu çomarı" diye laf ediliyor ya, ahahaha.
ne farkınız var ki o adamlardan...

k1nJo said:
insanlar zerre kadar kendini düşünemeyecek veya kendinden bile tiksinecek duruma gelip intihar noktasına geliyor ama siz her şeye tek taraflı bakıp buna bencillik diyorsunuz. safsatanın dik âlâsı resmen.

sanırım topicteki tek düzgün cevap şu.
bazıları sanıyor ki dondurmacıdan çikolatalı dondurma isteyince vanilyalı dondurma verdi diye depresyona girip intiharı düşünüyor insanlar. açma kapama düğmesi varmış gibi sanıyor.

ciddi anlamda dibe battığında intiharı düşünürsün. keyiften intihara meyilli olmazsın.
depresyona giren birisi depresyona girdiğinin farkında olmuyor. farkında olunca da tedaviye gidecek gücü kendisinde bulamıyor. bu yüzden çevresindekilerin destek olup onu tedaviye yönlendirmesi ve hayatını değiştirmesi konusunda teşvik etmesi şart.

çevresinden yardım isteyen biri bencil değildir saçmalamayın. sosyal yaşamın en temellerinden biridir.

ha tabii şımarık biçimde yaşadıysanız ve her istediğiniz önünüze servis edildiyse, videodaki dallama gibi hakaret etme hakkınız olduğunuzu düşünebilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

streamer tam malmış. ağzımızın tadını kaçırdın şeklinde ayarsız girişmiş gibi geldi bana. kendisi bencil gözüktü esas. intiharı düşünen kişi zaten benliğini yitirmek üzere, bencilliği mi kalmış.

Flassh said:

hani ailen falan değilse milletin intiharını dert edinenleri de anlamıyorum. internette çok tip var böyle intihar edenin yada edicek olanın arkadsından atıp tutan

https://en.wikipedia.org/wiki/Altruism

sam haklı. intihara saygı duymak nedir abi. köprüden atlayanın arkasından helal nasıl da atladı, canına kıydı falan mı diyorsunuz. bystanderlıkla karıştırıyorsunuz herhalde. umrumda değil, random birisini intihar ederken görürsem kafamı çevirip devam ederim diyin o zaman. konu birde saçma sapan örneklere gelmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

İntihar eden insan büyük ihtimalle psikolojik bir sorun yüzünden bu tercihi yapar. Vay salak, arkasındakileri düşünmedi mi gibi laflar saçma, adam hasta çünkü. Maalesef psikolojik ve psikiyatrik rahatsızlıkların somut belirtileri olmadığı için bu tür hastalıklardan muzdarip olanları yakınları anlayamıyor, yakıştıramıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Başarılı bir intihara saygı duysak ne duymasak ne ahsj herif ölüp gidiyor zaten, saygınızla ruhu mu şad olacak. Ha onuruna heykel diktirip nesiller boyu şarkılarını söyleyeceksiniz ok asdf

Amacına ulaşamamış intihar zaten yüksek ihtimal cry for help durumudur. Bu kişi de saygıdan önce yardıma ihtiyaç duyar. Tayyebin intiharcıları veya çatı şovmenleri buna dahil değil tabii..

Her halükarda benim "saygı" kelimesine yüklediğim anlam itibariyle intihar saygı duyulması gereken bir olay değil, olsa olsa empati veya ilgimi hakkeder.

Streamer kendince havalı görünmek için prim kasmış adamın mesajdan. Mesajı atan arkadaş da bariz bir şekilde ilgiye muhtaç işte, niye tanımadığın etmediğin adama öyle özel bir şeyi açarsın ki? Destek bulma çabasından başka bir şey değil.
Öküz streamer belki de depresyona soktu çocuğu bu laflardan sonra.. Oynadığı oyun da SMITE lel
Sosyal ağlarda paylaş

Bir şeyi yapma hakkına saygı duymakla, yapılana saygı duymak farklı şeyler. Mesela kadınların baş örtüsü takma haklarına saygı duyuyorum ama baş örtüsü takmanın saygı duyulacak bir yanını görmüyorum.

İnsanların intihar etme haklarına saygılıyım ama belli durumlar haricinde intihar edilmesine saygı duymuyorum. Tabii bu olaydaki kişiyi tanımadığım için yorum yapamayacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konun haklısı haksızı yok yasadıgın zaman, yer kişiye gore degişir milyon tane sebebi olabilir intihar etmenin. Genelleme yapılması aşırı derecede yanlıs olur streamer da genelleme yapıyor.Elemanda oyun oynayan birini izledi diye intihardan vazgectigini yazacak kadar mal.Mehhh
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
k1nJo said:

adam ağır malmış. böyle hararetli cevap verince herhalde beğenilecek sandı sığır.

intihar eden birine, kendinden başka birine veya bir şeye zarar vermediği sürece ancak saygı duyulur.
asıl bencil olan da intihar edene bencil diyendir.

Farklı olacam, cool olacam triplerine girmişsin ama olmamış.
Saygı duymak meselesini tartışmıcam bile. Büyüyün azıcık.
Sosyal ağlarda paylaş

sadman said:

1 ay geçmiş olayın üstünden. Adam unutmuştur bile ne yazdığını.
Ayrıca 5 sayfa tartışılmış zaten, konu kapanmış. Niye saldırdın ki adama durup dururken?

çünkü fake hesabın gücü adına.
vardır geçmişten bi rahatsızlığı. muhtemelen mighty_thor-caguar-viforvictory üçlemesinin -malumunuz- sonuncusu.
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,

Konuyu hortlayınca farkettim ben de. İntihat tamamen psikolojik, pskiyatrik durumlar sonucu ortaya çıkan birşeydir. Süregelen bir hastalığın artık son bölümüdür. Normal bir insan intiharı tabi ki düşünmez. Bu durumlarda bu kişilere ekstra ekstra özen gösterilerek yaklaşılmalıdır ve psikolojik danışman tarafından tehlike sezilirse ilgili yakınlar vb. uyarılmalıdır.

Bu videoda o lafları saydıran yavşağı bulsam bir suda boğarım çünkü o kişiye bunları demek çok yanlış ve riskli. Hayata senin videoların ile bağlandım diyen adama bunu dersen belki de direkt ölüme itersin zaten. Tabi ki o mesajı yazandan kimsenin haberi yok değil mi? Belki de gerçekten intihar etti bu laflardan sonra?

İntihar edene saygı vb. kavramlar bana çok uzak ve saçma geliyor malesef. Her "can" değerlidir ve tedavi edilmesi, kurtarılması esastır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...