Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ghost in the Shell (2016)

GERGE

Öne çıkan mesajlar

imax 3d'de izledim bu aksam on gosterim vardi. meh. izlenesi var da...

3d'ye hic gerek yok bi kere
evren muhtesem tasarlanmis, filmin en buyuk artisi
atmosfer iyi verimis haliyle, karamsarlik, cyberpunk dunya vs
mayor bekledigim kadar kotu değildi, beklentim baya dusmustu belki ondan

film sonuc olarak 20 sene once akil alacak biseyi anlattigi icin ve aradan gecen zamanda biz bunu hayvanlar gibi tukettigimizden orijinal hicbisi sunmuyodu haliyle. yani gidip de gorsellik disinda etkileyecek bisi bulamicaksiniz.

puan olarak 5-6 biraz gaddarca ya, yuzeysel gibi ama sonucta anime de boyleydi. mangasini bilmiyorum zira. mumkun oldugunca sadik kalmaya calismislar. eh tabii hollywood yapimi olunca izleyiciye bilgi verme maksatli sacma diyaloglar falan koymuslar. bi de 3 5 klise sahne vardi sonda seyirciyi datmin amacli. onun disinda 7 verdim ya dünyasından. bu evrende geçen orijinal bi hikaye olsaydi efsane olabilirmis.
Sosyal ağlarda paylaş

razzRaziel said:
yuzeysel gibi ama sonucta anime de boyleydi

razzRaziel said:

razzRaziel said:

razzRaziel said:

razzRaziel said:

::o
Sosyal ağlarda paylaş

bugün izledim.

kötü bir film beklerken, beklentimin iyice altında bir şeyle karşılaştım.

- öncelikle GITS, SAC, 2nd Gig hikayelerini birleştirmeye çalışmışlar, ki bu bir hata olmuş. SAC gibi soft-reboot gibi yeni bir hikaye yapmalarını beklerdim. hepsini birleştirelim derken zayıf bir hikaye çıkmış.
- "sen seçilmiş olansın" konusu çok cacık kaçmış. cyberpunk dönemi üstüne felsefi-aksiyon hikayesini getirmişler, intikam hikayesine çevirmişler.
- major, orjinal filmde oldukça disiplinli, ciddi ve etrafının farkında olan bir karakterdi. böyle bir karakterin kendisini sorgulamaya başlaması ironik bir durum yaratıp ilginç oluyordu. serisinde de buna çok benzer bir karakter görüyorduk, sadece ara sıra mizaha da başvuruyordu. bu filmde ise oldukça anksiyetik ve kendisinden nefret eden bir major görüyoruz. bu da "kendisini sorguladığı" zamanları sıradan hale getiriyor.
- filmi yapanların yüksek teknoloji ve büyük bütçeye erişimi var gibi gözüküyor, bu da onlara büyük bir potansiyel sunuyor. ama bu potansiyeli çarçur etmişler. her ne kadar görüntüde yüksek kontrast ve yüksek keskinlik sağlayabilmişlerse de, sanat açısından sınıfta kalmış.
- koreografiler çok zayıf kalmış. taklit etmeye çalıştıkları sahnelerin arkasındaki esas detayları atlamışlar ve anlamlarını yitirmişler. hele John Wick gibi bir film izledikten sonra, iyice başarısız geldi.
- sinematografi açısından da beğenmedim. sahneler için kullandıkları açılar ve montajlama çok savruk olmuş, sahneler arkada renkten ibaret hale gelmiş.
- bir ara Türk filmine de bağladılar, tam olmuş.
- genel olarak hikayeyi çok bayağılaştırmışlar, adeta Ghost In The Shell'in konseptini anlamamış bir yönetmen ve senarist tarafından hazırlanmış gibi.
- Takeshi kral gibi adam! ne yazık ki onu filmde yeterince doygun yansıtamamışlar.
- sanırım bir tek Batou'yu düzgün yansıtmışlar. zaten ekibin geri kalanı yok gibi bir şeydi.
- kullandıkları araba müthişti, bir tane istiyorum!
- Ghost In The Shell: 80 IQ Edition gibi hazırlanmış. her şeyin altını fazlaca bastıra bastıra ve kör göze parmak bastırırcasına anlatmışlar. Blade Runner'ı izlemiş olanlar bilir, buradakine benzer bir konu işlenir. Ama bu kadar bariz anlatılmaz, duygu ve metaforlarla ifade edilmeye çalışır. İşin yorumu seyirciye bırakılır. Burada en aptal seyirciye hitap etme kaygısı güdülmüş.

sonuç olarak, eldeki olanaklarla daha iyi yapılabilecek bir film olduğuna inanıyorum, ama potansiyeli kullanmamışlar.

3/10 başarısız bir film.
Robocop reboot'undan daha iyi, gerçi Twilight bile ondan daha iyiydi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben iyi vakit geçirdim alıp götürmedi. Hikayesi de büyülemedi. Aksiyonlar da zaten baya az ama dünyayı yansıtmak için inanılmaz bir detay çalışılmış. Top notch iş yapmışlar. Casti de beğendim. Karakter çok hoşuma gitti.

Ben anime ıvır zıvır bilmediğim için bir şeyle diğerini kıyaslamıyorum tabii. Dystopian futuristic setting seven adamı üzmez beklenti içinde gitmezsen.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi sene 2017.Parayi bastigin surece cilgin art ekiplerine ve gorsel acidan ortalamanin uzerine rahatlikla cikabilmeni saglayan teknip ekipmana ulasmasi kolay her produksuyonun.Bu film icin de zaten elde hazir gorsel materyal var izinden gidebilecegi.3 tane film, 2 tane seri, ve manga en onemlisi.Herseye ragmen onu da beceremiyor gerci kendisinden once hayata gecirilmis bu saydigim projelerin yeri ve basardiklari nedeni ile.Tabiki kiyasliyoruz, cok daha iyisi var cunki.

Gorsel acidan doyuruculuk, filmin kendisini overall olarak iyi nitelendirebilmemiz icin cok minimal bir kistas olmali bence sinema sektorunun geldigi su noktada.

Karakterler off.Hikaye kotu.Settingin ne oldugu belli degil.Boxed, ufacik bir dunyada birseyler olup bitiyor.Kurmaya calistigi politik altyapi; yasasiz zone, refugee ler ve Aramaki nin "Basbakana hesap veririm olm ben" inden oteye gidemiyor.Humor yerlerde.Diyaloglar dumped down, neden cunki yeryuzunde yasayan 12-70 yas arasi her bireyin bu filmi anlamasi gerekiyor.O biletler satilacak.Ee ne kaldi geriye.Daha saymaya useniyorum, nereden tutsan elinde kaliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...