Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi Eğitimi

bingildak

Öne çıkan mesajlar

selamlar

yeni eve taşındığımızdan beri kedimizin biriyle başım dertte. yatak odasında bir tane gömme dolap var, iki parçalı bir şey. geceleri kedimizin biri (diğeri kesinlikle yapmıyor) sürekli olarak dolabın kapağını açmaya çalışıyor. şaka gibi gerçekten. önceden hiç böyle bir alışkanlığı yoktu.

bir sürü teknik denedim ama bir türlü yaptığı şeyin yanlış olduğunu anlatamadım. doğrusu yanlış olduğunu biliyor ama yine de yapıyor. öyle gari bir davranış pattern gelişti ki hayvanda, dolabın kapağını açmaya çalışırken inanılmaz tetikte oluyor. ben yatakta dönsem bile hemen kaçacağı yola doğru yavaşça ilerlemeye başlıyor. baktı ki ses çıkarmadım, geri gidip dolabın kapağını açmaya çalışmaya devam ediyor.

ilk başladığı zaman bir şeyi merak ediyor zannettim, bir süre dolabı açık bıraktım, girdi çıktı hiç ilgisini çekmedi. ne zaman kapatsam çıldırıyor. daha da enteresan tarafı gündüz kesinlikle yapmıyor. sadece gece ve ben uyuduktan sonra yapıyor.

her gece yapmasa da 30 gecenin 20 sinde yapıyor. kardeşi hiç oralı değil, bir kere bile ellemedi. kediyi başka odaya kapatsam ben üzülüyorum bütün gece odada tek başına kalıyor (ki sabahları uyuyorlar çoğunlukla gece 2-3 saat ayakta oluyorlar). sabahları

http://whatyearisit.info/img/what_year_is_it.jpg

modunda oluyor.

uykumun ağzına sıçtı kaç aydır, her gece 2-3 kere uyanır oldum.

ne yapsam o yaptığı şeyin yanlış olduğunu öğretebilir ve/veya engelleyebilirim?

bir ara pikeyle sarıp "susturucu" etkisi oluşturdum dolap kapaklarında bu seferde hayvan onu challenge olarak görmeye başladı. saçma sapan bütün gece alternatif açma yöntemleri bulmak için takırtı yaptı. amaca ulaşamadım.

akıl verin plx.
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

kullanma abi dolabı bence bi süre. bantla kapaklarını bişi yap açamasın bi süre öyle öyle unutur belki.

bütün eşyalarım içinde ya, kullandıklarımı oraya koydum geriye kalanı misafir yataklarının altında bazalara. yeni dolap almadım böylece oda daralmadı. baya şahane olmuştu yani.

kullanmamak seçenek değil.

acaba bu kedilerin nefret ettiği portakal özü mü ne onu döksem uzak tutabilir miyim? oda leş gibi kokar mı acaba.
Sosyal ağlarda paylaş

açamıyor abi zaten dolabı, açmaya çalışıyor 10 derece falan açılıyor sonra kapanıyor dışarı doğru çekemediği için. açsa bitecek çile. açamadığı için sürekli tak tuk kapanma sesi geliyor.

@ zikko : enseden tutma olayını denedim - işe yaramadı abi ben uyuyunca geri geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kedilerde kontrol hastalığı var. Dolabın aralıksa ya da içinde ses falan geliyorsa girip kontrol etmek için deliriyor. Girince de /= suratında onaylamayan bir ifadeyle dışarı çıkıyor. Belki zeminine biraz kolonya sürseniz uzak durabilir ama büyük ihtimalle dolabın zemininden ziyade oradaki bir aralıktan, içinden gelen sesten, delikten falan ısrar ediyordur.
Sosyal ağlarda paylaş

@redeagle : oyle bir sey olsa sabahlari da ilgisini cekerdi ki yok yani icinde kiyafet var dolabin

kolonya ve portakal özünü deneyeceğim valla aklıma başka bir şey gelmiyor.

dolabı açıp içeri girmesine uzun süre izin verdim, biraz yattı etti sonra sıkıldı bakmadı bile yüzüne. kapatınca kafayı yiyor direkt challenged accept moduna giriyor ninja skilleri köklüyor. uyur uyumaz operasyona başlıyor, baktı ben uyanıcak gibiyim stealth basıp kaçıyor.

dedim belki kedinin bir şey yanlış olduğunu anlatmak için bir yöntem vardır ama iyisi mi nete bakayım. neyse yemlemeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...