Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC Gaming #2

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

ya bu şirketler gerge'nin engin cömertliğini test ediyor zaten. adamda üç ayrı anime streaming aboneliği varken one punch man dördüncü platforma çıktı diye seyredememişti diye hatırlıyorum. bu şirket departmanları onu takip etsin. o bile yeter diyorsa o noktaya gelmeden durmaları lazım.

Mesaj tarihi:

ben pek şaşırmadım doğrusu, 16gb 5 yıl önce standarttı. boş windows açıldığında 10gb kalıyor zaten. ha oyun bunu gerektiriyor mu veya hakediyor mu başka mesele ama bugün 32gb vakti geldi demek için erken değil pek artık. kabaca 5 yılda bir ikiye katlanıyor ram gereksinimi.

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

ben 6 sene önce geçtim 32'ye. ama henüz kullanan bi oyun görmedim konsollar sağolsun.

ama zaten asıl önemli olan vram ve onda da çoğunlukla texture'lar yer kaplıyor.

ram sıkıntıları ise daha kolay çözülebiliyor. ne bileyim tüm oyunun bölümlerini cart diye yüklemeye gerek yok ilerledikçe yüklüyorsun gibi.

ama ekran kartı o an görüyorsan göstermek zorunda, hatta etrafında ne varsa yüklü tutmak zorunda çünkü nereye ne zaman bakacağını bilmiyor. hatırlasanız unreal engine oyunlarında bi dönem çok popülerdi kaplamaların geç yüklenmesi, kafanı çevirirdin mallardı. sebebi ona mı dayanıyordu araştırmadım ama muhtemel.

genel olarak da bence gerek yok, ssd zaten oldukça hızlı veri veriyor, akıllıca bir design yaptıktan sonra doldur boşalt şekliyle daha çok uzun bir süre gidebilir kalite yapımcıların elinde.

razzRaziel tarafından düzenlendi
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Duygucuk, 23.02.2023 21:56 tarihinde dedi ki:

Kızlı erkekli arkadaş grubu için oyun önerisi var mı? Bıktım lol oynamaktan. Moba, mmo, mobil, pc fark etmez. En son Albion denedim ama hiç anlamadım.

board game oynayın. çok eğlenceli oyunlar var. sohbet muhabbet güzel gidiyor.

Mesaj tarihi:
Duygucuk, 23.02.2023 22:53 tarihinde dedi ki:

Oyunlar nedense hep tek tip. Mobil oyunlar amaçsızca gelişmek üzerine. Mmolar hep savaş temalı. Birimiz savaşsın birimiz üretim yapsın tarzı yok.

FFXIV (final fantasy 14) tavsiye edebilirim

yine kavga dövüş var ama onun dışında crafting gathering olarak da baya aktivite var oyunda 

Mesaj tarihi:
Oce4n, 24.02.2023 10:52 tarihinde dedi ki:

board game oynayın. çok eğlenceli oyunlar var. sohbet muhabbet güzel gidiyor.

aynen bu

tabletop simulatorde istemediğin kadar var.

• Yeni Oluştur...