Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi televizyonu alsam?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Raze, 30.03.2026 11:07 tarihinde dedi ki:

samsungun 65s90f'ini aldım. avmde birkaç dükkan gezip baktık. lgden daha iyi göründü gözümüze. yarın kuracaklar 

oled olsun dedim. eve babam gelirse hep halk tv olmaz biraz da sözcü deyip burn in'i çözerim, küçük kızın ekranda gördüğünü parmakla dokunarak göstermesi tek tehlikemiz kalır. 

Hayırlı olsun, ben de Ekim'de almıştım benim TV'yi, iki alternatifimden biri oydu, eski TV de Samsung diye de olumluydu gözümde ama son anda fikir değiştirip LG 65 G5 aldıydım, bayağı memnunum ben de genel olarak. 

• Tesekkurler 1
  • 3 ay sonra ...
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

UP...

TCL - bir tane yan marka ile gelmiş, iFFALCON "anne televizyonu" - Hz, refresh rate : 60 ama 4k

Bundan 1 tane aldım, f/p MAX

iFFALCON

https://www.hepsiburada.com/iffalcon-43u65-43-109-ekran-uydu-alicili-4k-ultra-hd-google-led-tv-p-HBCV0000C4Q8B1

///

edit:

monitör için de 2K resolution için yeni marka var, bundan 4 tane aldırdım

şu, MAX f/p ofis monitörü - 2/3 tane koymalık (oyun değil)

KTC 27'' H27T27 QHD IPS 100Hz 5ms

https://www.hepsiburada.com/ktc-27-h27t27-qhd-ips-100hz-5ms-p-HBCV00009MB2AB?magaza=Hepsiburada

Goering tarafından düzenlendi
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi: (düzenlendi)
xaty, 30.03.2026 16:18 tarihinde dedi ki:

O ekrana illa dokunuluyor. Senin çocuk dokunmasa arkadaşı gelecek ve parmaklicak

koca koca yeğenlerim monitöre yaptığında hayret etmiştim ya bunlar gittikten sonra ciddi ciddi araştırmıştım insan niye böyle yapıyor diye haha

şöyle şeyler çıkmıştı.

Psikolojide ve dilbilimde buna deiktik (gösterimsel) hareketler denir.

İnsan beyni, odaklandığı nesne ile fiziksel bir bağ kurmak ister.

"Bak tam şurası" derken parmağını ekrana değdirmek, karşıdaki kişinin tam olarak nereye baktığından %100 emin olma isteğidir.

İmleci (fareyi) oynatmak ya da uzaktan havayı işaret etmek, beynimiz için ekrana dokunmak kadar "kesin" ve tatmin edici bir iletişim hissi vermez.

"Dokunmatik Ekran" Alışkanlığı (Kas Hafızası)

Küçük Bir Tavsiye: Onları bu alışkanlıktan vazgeçirmek neredeyse imkansızdır çünkü o an refleksle hareket ederler. Kendinizi yıpratmak yerine monitörün yanına şık, ucu yumuşak bir dokunmatik ekran kalemi (stylus pen) veya tatlı bir lazer pointer (lazer kalem) koyabilirsiniz. "Bununla gösterirseniz çok daha net görebiliyorum" diyerek hem onları kırmamış hem de ekranınızı parmak izlerinden kurtarmış olursunuz.

Geçmiş olsun, mikrofiber beziniz her daim yanınızda olsun!

hasdffdsdf senin yanında olsun bez şerefsz

tabi amca olmanın hakkını vermek için kas hafızası demedim. mal olduklarını söyledim.

marksman tarafından düzenlendi
  • Yeni Oluştur...