paparnoz Mesaj tarihi: Haziran 27, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 27, 2026 Evet, yeni güncellemelere şart. Artık ciddi bir ilişkinin içerisindeyim, oğlum üniversiteye hazırlanacak bu sene, iş konusunda isteklerim tam olmadı ama devam. Birikim yapmaya devam ediyorum ancak istediğim seviyeye ulaşamadım henüz. Hayatımda köklü değişiklikler yapmak istiyorum ama değişiklik yapacak ekonomik zeminde değilim, ileride ne gösterir bilemem. En azından hafta tatili 2 gün olan bir işim olsaydı diye iç geçiriyorum. Maaş tatmin edici ama zamansızlık çok kötü. Sanıyorum şu an en büyük sıkıntım iş. Orayı düzeltebilirsem, kendimi düze çıkmış sayarım. 7
Aceace Mesaj tarihi: Haziran 28, 2026 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2026 Evleniyoruz, boşanıyoruz, tekrar ilişki... milletin eşşşek kadar çocuğu var.... Yaşlandık lan hepimiz.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2026 Aceace, 28.06.2026 14:24 tarihinde dedi ki: Evleniyoruz, boşanıyoruz, tekrar ilişki... milletin eşşşek kadar çocuğu var.... Yaşlandık lan hepimiz. Bugün geçmişteki bir olay aklıma geldi, enstane tarzı bir şey. Sorsan 2 sene maksimum derdim. Açtım baktım 4 sene olmuş. Şu zaman algısının kayıp gitmesinden, yılların hızlanmasından çok muzdaribim. Alışamadım hala. Bundan dolayı bazı şeyleri çok uzatıyorum kafamda sanırım. 40 olacağım neredeyse ama hala ergen ergen haller. Hakkımda hayırlısını diliyorum. 1
paparnoz Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Oğlanı motor ehliyetine yazdırdım, İngiltere'ye gitmek istiyor. Vize için çok evrak istiyorlar. İlişkide duygusal olarak zorlanıyorum. Giderek hassaslaşmışım onu anladım. Bu süreçte kendimi tanımaya başladım, 40 yaşına doğru ilerlerken kendimi tanımaya başlamam aslında geç olgunlaştığımın kanıtı. Bağlanma ile ilgili kitap okudum ve fark ettim ki ben kaygılı bağlanıyormuşum, öyle böyle derken farkındalığım gelişti. Bu süreçte ruhuma iyi gelen ve beni duygusal olarak stabil tutan şeyleri listelesem şunlar olurdu; 1 - düzenli yürüyüş 2 - spor 3 - günlük tutmak 4 - kitap okumak 5 - motorsiklet ile gezmek, yeni yerler keşfetmek. İlişkinin güzel anlarındaki gibi bir mutluluk veya cinsellik anında yaşadığınız tatmin kadar yüksek değil bunlar ama nötr ile mutluluk arasında ince bir yerde oluyorsunuz, dinginleşiyorsunuz. 1
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 içe atmamak lazım son 2 yıldır ben çok içime attım hem iş hem aile hem de kız arkadaşımla yaşadığımız bazı problemler falan derken tansiyon fırlamış gitmiş. İnsan böyle böyle hasta ediyor kendini gamsız olmak lazım, sosyalleşmek lazım bol bol. 40 yaşından sonra bunun farkına vardım. mümkün olduğunca insandan uzak bir yaşam hedeflerken aslında bunun için yaratılmamış olduğumuzun sinyaliydi yaşadıklarım. sevdiğin arkadaşlarınla dertleş konuş sen anlatmasan bile birinin derdini dinlemek bile insanı rahatlatıyor. yakın arkadaşlarıma kuzenlere daha sosyal olacağım sizi daha sık göreceğim dedim motor ile gezmek istersen dm @Aceace de gelir 1 2
Aceace Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Gelirim valla... Hop diyin pıt diye damlarım valla. Hatta uzun mesafe yapalım derseniz ona daha bile varım. Yaz bitmeden bir Kabak patlatır mıyız??? (Ne var canım aaaa...) Yalnız....@paparnoz bu "bağlanma biçimleri" zamazingosuna aman diyeyim takılma. O gerçek terapistlerin DAHİ sırf kolay anlaşılır olsun, popüler olalım daha fazla danışanımız olsun diye aşşşırı derecede basitleştirdikleri bir şey. 1 1
xunn Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 (düzenlendi) Aceace, 28.06.2026 14:24 tarihinde dedi ki: Evleniyoruz, boşanıyoruz, tekrar ilişki... milletin eşşşek kadar çocuğu var.... Yaşlandık lan hepimiz. Bro 12 yıldır evliyiz çalışmaktan vakit olmadı. Vakit büyük mevzu, kovaladıgın şeylerin önceliği mevzu. Her ebeveyn aynı şeyi diyor, "ne kadar çok boş vaktin oldugunu asla cocugun olana kadar anlamıyorsun." Ağustos 24, 2026 xunn tarafından düzenlendi
paparnoz Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 İş yerindeki mesai izinlerini alabilsem seve seve gelirim. Şu an haftada 54 saat üzerinde çalışıyorum haftada rastgele 1 gün iznim var o da rastgele veriliyor. bağlanma meselesi gerçek ya öyle uydurma değil, ben gerçekten kaygılıyım. Yani insan bilir ne yaşadığını. Gerçekten kabus gibi bir durum. Kendimi zor dizginliyorum. Bir de ilişkide merkezim kayıyor. Bu da büyük sorun. Sevişiyoruz, sarılıyoruz mesela vedalaşıyoruz güzel bir gün geçmiş iki saat mesaj atmasa kaygı devreye giriyor. karşı tarafında hoş payı var. Mesela o kısım acayip yıpratıyor. Önceki ilişkimde de bu huyumu bildiğim için duygusal olarak uzak durmuştum. O bitince öyle aman aman üzülmedim mesela.
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 kaygılı bağlanma ne nasıl bağlanıyon yani ne yaşıyon
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 kişinin ulan ya beni terk ederse diye düşünüp terk etmemesi için her şeyi yapmasıdır 1
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 yani seviştin sonra kız gitti ben panik oluyorum anam kız gitti galiba beni terk etti eve vardı diye mesaj atmadı duşa girdi mi acaba deyip darlıyorsun anladım demek ki bende yok bu iş
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 https://www.idrlabs.com/tr/baglanma-stili/testi.php?srsltid=AfmBOor_tdsDLiV8fwOMIGFG18YVJxN1WIlZMdnUjv0sZ32RUaz3dFCt yapın ne biçim bir insan olduğunuzu bulun
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Alıntı Rahat-Katılımcı (Güvenli): Rahat-Katılımcı kişiler iyi bir özgüvene sahiptirler ve duygularını ve fikirlerini başkalarıyla paylaşmakta genellikle zorlanmazlar. Diğer üç stildeki bireylere göre sıkılmak ve kendilerini sorgulamak için daha az zaman harcarlar ve genellikle ihtiyaç duyduklarında başkalarından yardım veya destek istemekte zorlanmazlar. Genellikle başkalarıyla olan ilişkilerinde açık sözlüdürler ve onlara güvenirler ve doğal olarak açık, yaklaşılabilir ve rahattırlar. Bu nedenle, başkalarına kıyasla daha az kişiler arası savunmaya sahiptirler. Yakın ilişkilerin dönüştürücü gücü hakkında gerçekçi olmayı sürdürerek insanlarla bağ kurmayı doğal olarak isterler: Rahat-Katılımcı bireyler, romantik bir kurtarıcı ya da benzeri bir şeyin kalplerini çalmasını veya tüm dünyalarını alt üst etmesini beklemezler - zaten "kendilerine güvenirler". Bunun yerine, insanlarla karşılıklı güven ve yakınlık hissi gibi sade değerler geliştirmeyi isterler. Genellikle oyunlar oynamazlar ve karmaşık olmayan ve herkes için faydalı ilişkiler geliştirmeyi isterler. test sonucum, hakket benim bu
Saeros Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 testi tamamlamaya üşenen kısım hangi gruba giriyor 1
paparnoz Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Llama, 24.08.2026 14:56 tarihinde dedi ki: yani seviştin sonra kız gitti ben panik oluyorum anam kız gitti galiba beni terk etti eve vardı diye mesaj atmadı duşa girdi mi acaba deyip darlıyorsun anladım demek ki bende yok bu iş Öyle değil. Bir şey oldu ve benden soğudu veya ben onu düşünürken o nasıl beni düşünmüyor, ayrılmaya hazırlanıyor, kesin terk edecek beni gibi gibi aradaki bağın kaybolduğunu sürekli sorgulama ve düşünme hali. En ufak duygu durum değişikliğinden büyük anlamlar çıkarmak vs. 1
paparnoz Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Llama, 24.08.2026 15:10 tarihinde dedi ki: test sonucum, hakket benim bu Tamam, sen güvenli bağlanıyorsun yani sağlıklısın. Kaygılı ve Kaçınganlar da ise sorun oluyor.
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 duymuştum ama hiç incelememiştim değişik geldi valla
MrLevie Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Ya bu durum benim kiz arkadasimda var, cocugumuz var 1 yasina girecek, ayda bir bizildiyor ya beni birakirsan hedehodo deyip. Bir yandan beni cileden cikartacak hareketlere devam ediyor anlamadigim sekilde. Yalniz su @xunnun soyledigi her ebeveynin soyledigi "ne cok bos vaktin oldugunu cocugun olana kadar anlamiyorsun" sozune kim soylediyse kalibimi basarim, imzalarim, damgalarim. Bende bir de kopek var askldjfgh
Aceace Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Tekrar ediyorum. Bu bağlanma biçimleri şeysi son derece yüzeysel bir şey. İlişki 101 bile değil, sadece her insanın son derece rahat anlayabildiği bir seviyede olduğu için aşırı kullanışlı... Geçtiğimiz ay bugünlerde son ilişkim bitti. 2 ay sürmüştü. Kendisi 12 yıldır emekli olan, 10 sene boyunca Göcek'in bir köyünde inzivaya (ve tam 10 yıllık aralıksız terapiye) çekilen, son 2 yıldır ise tekrar medeniyete dönmüş bir hanfendi idi. Çalışmamak, yemek ve temizlik yapmamak gibi lüksleri de olunca hayatının tamamını spor, sağlık ve mental gelişime ayırmış. Şöyle söyleyeyim... Instagram'da takip ettiği 600 hesabın 550'si farklı konularda kişisel gelişim üzerineydi. Bu bağlanma tipi şeysilerini üzerime bir boca etti, bir boca etti.... Ayrılmamızdan hemen öncesinde ben terapiye başlamak zorunda kaldım sdfsdfsdfsdf 1
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 @Aceace la sen kaç yaşındasın 12 yıldır emekli biri kaç yaşında olabilir
Aceace Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 (düzenlendi) ben 39 yaşındayım. Kendisi 40 yaşında. Resmi olarak emekli değil ama kendisi "Ben emekliyim" dediği için öyle dedim. 12 yıl önce eline bir miktar para geçmiş. Sonra Göcek'te köylülerden imara kapalı arsaları satın almış (ve hala alıyor sdf) İmara açıldıktan sonra (ya da öncesinde cezasını ödeyerek) villa diktirip satıyor. (Bir de devasa bir pasif geliri var) Ya kısacası rant yiyor işte. Suratına da söyledim. O yüzden size de söyleyebilirim gayet rant yediğini. Ayrıca hayat standartlarımız çok farklıydı. Yani nereye kadar götürebilirdik bilmiyorum Ama kendisinin aşırı terapi görmesi sonucu, her şeyi textbook kıvamında yaşama takıntısı olmasa inanılmaz güzel anlaşıyorduk. Sadece birazcık törpüleseydi....... Ağustos 24, 2026 Aceace tarafından düzenlendi
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 AceAce haklı. yani şöyle söyliyim. bu tarz yeni bağlamlar bir nevi new age spirtuelizm tarzında avamın anlam arayışında işini kolaylaştırabilecek ve bir stance oluşturabilecek kadar yüzeysel bilgiler ile kalıp oluşturmak amacıyla elden ele dolaşan minik sözlük gibi. çok önceden bir kız arkadaşım hediye etmişti bunun amir levine ve rachel heller'ın yazdığı kitabını. şimdi uzun uzun detaylarını yazsam aslında argümanımın ne kadar haklı olduğunu ispat edebilirim ama üzerinde durmak istemediğim şeyler artık. kısaca kendilerini " ben böyleyim " diye takdim etmek amaçlı kullandıkları, özellikle günümüzde kadınların çokca başvurduğu manipülatif bir el sözlüğü gibi. biraz psikoloji, psikanalitik okumuşluğunuz var ya da ilginiz varsa zaten ayakları yere basmayan bir sürü şey olduğunu anlayabiliyorsunuz. bu kitap ve ortaya çıkardığı bu yeni kavramlar o kadar basitleştiriyor ve o kadar genelliyor ki olayları, bir davranışın bağlama ve bireylerin ikili dinamiklerine bağlı olduğu gerçeğini hepten yerle bir ediyor. bu da bir genelleme sayılabilir anca bu kaygılı-kaçıngan diye adlandırılan kişilerin esasında kişilik yapıları kendilerini koruma güdüsüne bağlı bir narsizm patterni. zira bu bireyler ilişkide oldukları bireyleri tamamiyle analiz edip sahte bir persona takınarak bulduğu açıkları kendisine oluşturabileceği muhtemel zarardan ya da kendilerindeki paradoksal açıklıkları anlayıp anlayamadığını test edebilmek amaçlı bir zeminde ilerletebileceği bir araç olarak görmekteler. ve sonunda da nihai olarak sömüremeyeğini anladıkları kişilerin ilişki sürecindeki sözüm ona açıklarını kendilerini ilişki yaşadıkları bireylerden azad edebilmek amaçlı bir argüman olarak kullanarak kurtulma eğilimindedirler. işte bu aslında tipik bir narsistik pattern. jung'un bu konuda bazı sınıflandırmaları var, empath, dark empath, enlightenment dark empath vb. kaygılı kaçıngan kişilerin tamamı empath ya da dark empath olmasa da bunların karışımından bir şeylere sahip olduğu görülüyor. yani uzatmadan bitiriyim, bu kitap veya bağlanma stili noktasında bir argümanla birileri size bir şeyler anlatmaya çalışıyorsa önce bilginiz dahilinde olan şeylerle sağlıklı bir konuşma yapmanız gerekmekte. eğer baktınız manasız ve diretken bir fikirle size yok bence böyle, ben ilişkimde hep aldatıcak gibi hissediyorum, onu kaybetcekmiş gibi hissediyorum zart zurt bir sürü şeylerden bahsediyorsa uğraşmayın kaçın. yem olmayın. ilişkiler iki kişinin yaşadıklarını şeyler üzerinden değerlendirilir. siz ayşeyle kaçıngan fatmayla güvenli ilişki yaşayabilirsiniz, ayşe de sizinle kaçıngan fatma da güvenli yaşayabilir. hep öyleyim diyen kişinin ya çocukluğundan kalan bir travmayı kendisine kalkan olarak seçmişliği ve bunun intikamını alabilceği bir zemin aradığı görülür ya da öğrendiği iki tane kıçı kırık yeni nesil kavramla sizi delirtmeye çalıştığı. son yıllarda gohsting costing mosting bir sürü kavramı duyan herkese yapıştırmaya başladı. narsist lafını da öyle. halbu ki herkes narsisttir belli bir ölçüde, bu benliğini korumak için elzem bir şey. hepsinin bir spekturumu var, patolojik başka sosyopati başka psikopati başka. ağzı iyi laf yapan herkese, kendini iyi ifade edebilen, savunabilen herkese narsist denmeye başladı falan. aman abi siz siz olun kadınların bu yem olarak kullandığı yeni kavramlara bu kadar düşmeyin. kendinizi bilin en önemlisi o. şizotipal düşüncelerle sizi öyle bir manipüle ederler ki bir bakmışsınız içinizdeki gizli borderline'ı ortaya çıkarıp intihara bile sürüklerler sizi. 1
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 çetin çetinbaş yoga, cihangir yoga, aile dizimi, chakra, manifest gibi hesapları takip edenlerden uzak durun 1
Aceace Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2026 Abi hayır ya öyle bir şey demek istemiyorum. Yoga yapan herkesten uzak durmaya gerek yok "Wellness" konsepti hayatının neresinde ve ne kadar yer kaplıyor? Psuedoscience zamazingolarına ne kadar takmış durumda??? Benim exin Instagram'da 600 tane takip ettiği hesap vardı. Bak gram abartmıyorum 550'si "X coach", "Y Therapist", "The school of Z", "Mindfullness bilmem ne" şeklindeydi... Bu arada insanın beden ve ruh sağlığı ile ilgili olması çok güzel bir şey. Benim dediğim "Ben 1 yıl boyunca evde ağrıdan uyuyamadım, hiçbir doktor bunun çözümünü bulamadı. Ben de gittim Amerika'da ne idüğübelirsiz bir wellness programına 31823 dolar verip iyileştim..." kıvamındaki bir şey. Hadi benim ex'te bunu yapacak maddi güç vardı. Maddi gücü olmayanlar da şanssızşanslı'nın da dediği gibi imkanları dahilinde ilişkilerinde bir silah olarak kullanabiliyor. bLackcha0s, 24.08.2026 16:20 tarihinde dedi ki: çetin çetinbaş yoga, cihangir yoga, aile dizimi, chakra, manifest Yani bu hesapları takip etsin ama bokunu çıkarmaya hiiiiiiç gerek yok.
Öne çıkan mesajlar