Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gamepad Konusu


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici

2,5 yıldır ana gamepad olarak (Sağda solda kontrolcü dendiğini duydum buna, Steam bile öyle çevirmiş. Ama çok garip geliyor bana kontrolcü demek) 8BitDo SN30 pro+ kullanıyorum, arada Xbox Series Controller gibi en iyi denilenleri aldım, sonra buna geri döndüm. Xbox gamepad zaten A tuşunda iki kere basmaya başladı arada, joystickler de çok iyi değil Bluetooth üzerinden. 2.4 GHz üzerinden 8BitDo çok daha iyi performans veriyor.

Şimdi de 8BitDo neredeyse ultimate cihazı yapmış gerçekten.

Burada: https://www.8bitdo.com/ultimate-bluetooth-controller/

Hayatımda ilk kez bir donanıma ön sipariş verdim çıktığında tükenir endişesiyle, Ekim sonunda çıkıyor.

Özelliklerini detaylı saymadan önce ultimate olmasının temel nedeni joysticklerin Hall Effect olması. ALPS aksine Hall Effect hareketsiz, potentiometer kullanmıyor. Yeri manyetik alanla algılıyor, mıknatıslar işte. Bunun kattığı %100 accuracy ve asla drift olmaması. Gulikit diye bir firmanın geliştirdiği Hall Effect sistemi var, 8BitDo Gulikit'in çıkardığı üründen sonra ilk kez bu sistemi kullanan. Gulikit'in çıkardığını alayım demiştim ama firmanın ilk ürünü olduğundan eleştiri bekledim, joystick dışında kötü bir gamepad yapmışlar. 8BitDo ile öyle dertler yok tabii, iyi olacağına güveniyorum.

Cihazda bunun dışında:

  • Dock geliyor. Pilli değil, ama dock olduğundan kabloya takma derdi olmadan sürekli şarjlı durur. 22 saat gidiyormuş pili, 2 saatte şarj oluyormuş.
  • Hem USB-C kablolu hem Bluetooth hem de 2.4 GHz çalışıyor, içinden dongle çıkıyor. Aralarında fark çok fazla, Bluetooth kullanmak artık zor geliyor bana, oyun faresinde 2.4 GHz ile Bluetooth arasında geçiş yapın, anlarsınız zaten farkı.
  • Arkada 2 tuş var.
  • 8BitDo Ultimate Software hala en iyi gamepad özelleştirme ve macro atama programı.
  • Motion control var.
  • İçinde 3 profil tutabiliyor.
  • Switch ve X-Input modları var.
  • SNES stil D-pad var.

SN30 pro+ serisi gibi AA pil ve kendi bataryası değiştirilebilir olarak gelseydi daha iyi olabilirdi ama.

Oyun klavyesi/faresi için konu var niye bunun için yok diyorum bir de, gamepad de neredeyse her gün kullanılan bir cihaz ama fare ya da klavye kadar önem vermiyor insanımız ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Fiyatlar söyle:

AliExpress var: https://www.aliexpress.com/item/1005004698780018.html Şu anda ₺2160.

Amazon var: https://www.amazon.com/gp/product/B0B9BDMWWN/ $120'ye geliyor ki şu anda ₺2220 o da.

Ben Amazon'dan aldım ₺60 için AliExpress'e gidilmez diyerek. $69 gamepad, $16 yol, $33 gümrük.

Eğer sırf Hall Effect joystick olsun diyorsanız en ucuza şu var, o bahsettiğim GuliKit: https://www.aliexpress.com/item/1005004299310687.html Yol ve gümrük ile ₺1300 ediyor bu. Tetikler ve tuşların hissi kötü, arada sorun çıkartıyor diyorlardı. Bir de Bluetooth işte, 2.4 GHz cidden fark yaratıyor. Hatta aşağıda nasıl fark yarattığını göstereyim (gecikme ölçemiyorum tabii, ama 2D platform oyununda fark ediliyor).

Çok pahalı olduğuna da katılmıyorum ama (%40 gümrük vergisi hayvani olsa da) Yurtdışından sürekli klavye, fare vb. getirten insanlarız burada, birbirimizi kandırmaya gerek yok. Gamepad de tercih eden insan için onlar kadar çok kullanılan bir kontrol cihazı, üvey evlat muamelesi yapmayın ?

Üstelik yanında hem dock hem de 2.4 GHz alıcı geliyor. Xbox Series Controller alırsanız ikisine de ayrıca para vermeniz gerekiyor. 8BitDo da zaten eskiden alıcıyı ayrıca satıyordu, ayrıca almıştım ben de. Arka tuşlar da ancak Xbox Elite Controller ile geliyor ki ne kadar pahalı olduğu ortada.

SN30 pro+ Bluetooth:

TA26Vg.png

SN30 pro+ 2.4 GHz:

TA2gjr.png

Bu da Xbox Series Controller, Bluetooth üzerinden:

TA2EEc.png

Axisler şimdiden uçmaya başlamış, yakında drift başlar bunda, sonra çöp.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bana kalırsa en konforlu kontrolcı tipi eski arcade makinalarında olan Çubuk ve yanında olan tuşlar, ama onda da kanepeye uzanıp oyun oynayamıyorsun tabi. Bu konuda bahsedilen kontrolünün üstün özelleştirme özellikleri dışında başka ne kadar artısı var ben göremedim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gamesir G4 Pro kullanıyorum, birden fazla veya farklı tip cihazlarla kullanma niyeti olanlara önermeye gelmiştim, çok memnunum.

Ama ben Eylül 2021'de almıştım, 300₺ altındaydı (Singapurdan aldım, 48sgd).

Bu tip bir cihaza para yatıracaksanız bakılabilir ama son baktığımda fiyatlar çok çok anlamsız seviyelere yükselmişti

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
4 saat önce, reyou dedi ki:

Bana kalırsa en konforlu kontrolcı tipi eski arcade makinalarında olan Çubuk ve yanında olan tuşlar, ama onda da kanepeye uzanıp oyun oynayamıyorsun tabi. Bu konuda bahsedilen kontrolünün üstün özelleştirme özellikleri dışında başka ne kadar artısı var ben göremedim.

8BitDo bu istediğini de yapıyor: https://www.8bitdo.com/arcade-stick/

Bu konudaki gamepad'in temel artısı Hall Effect joystick işte.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Yazmayı unutmuşum, bir de $49.99 modeli var: https://www.amazon.com/Ultimate-Wireless-Controller-Raspberry-Pi-Gaming-Console/dp/B0B9BR6H7N/

Bu model ama tam olarak Ultimate denebilir değil:

  • Hall Effect joystick yok.
  • Motion Control/Gyro yok.
  • Bataryası daha küçük.

Ama $50'ye hem 2.5 GHz alıcı hem arka tuşlar hem de dock ile geldiğinden fiyatı uygun gibi. ₺1500-₺1600 arası bir şeye geliyor sanırım.

Bluetooth modele bir avantajı var ilgileniyorsanız, D-input destekliyor Switch yerine. Eski SN30 pro+ hem X-input/D-input/Switch/PS4 destekliyordu, bataryası da iki AA pille değiştirilebiliyordu. Bu da öyle olaydı keşke ama Ultimate+ çıkartırlar seneye tabii, sırf PC ve Switch ile kullanacağımdan beni pek bağlamıyor ama D-input ve PS4.

TLKmei.png

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

21 saat önce, reampage dedi ki:

ps, xbox ve switch pro arasında hepsini denedim, (son nesiller değil) yanyana olmadıktan sonra hepsi iş yapar, yan yana koyup denersen illa var ufak tefek farklar, birinin dpad iyi birinin trigger iyi.

switch pro controller hem steam hem switch ile gayet uyumlu çalıştığı için win. 

Siviç pro dpadi güzel olsa mükemmel bence. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

çıkmış bu. sn30pro+ ve pro 2 var, yanlarına bunu da katıştırasım var ama amazon.com'dan vergi ve shipping'le beraber 2300'e filan geliyor =/ ha yine alıcam bi ara büyük ihtimalle. ama pilin çıkarılabilir olmaması üzdü biraz. öbür 8bitdo'ları pilini çıkarıp (trickle charge no-no) full on kablolu kullanıyorum çünkü şarjla ya da windos'a bt eşleştirmesiyle filan uğraşmamak için.

bu arada tipi aynı olup da sadece 2.4 ghz (ve tabi kablolu bağlantıyı) destekleyen blutooth'suz versiyonu var. (face buttons renkli, en hızlı ordan anlayabilirsiniz hangi versiyon olduğunu) 20 dolar daha ucuz, "hehe 20 dolar ucuza blutooth'suz alayım nasılsa pc'de kullanıcam basarım kabloyu" diye ondan almayın derim, oldschool potansiyometreli analog stick kullanıyor çünkü. aklınızda bulunsun.

Cokomantis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 27.09.2022 at 16:00, GERGE dedi ki:

Switch ve X-Input modları var.

bu arada blutooth'lu modelinde x-input ve d-input seçilmiyor. onun yerine bt ve 2.4ghz modu seçiliyor. bt modunda d-input, 2.4ghz modunda x-input çalışıyor. üstte bahsettiğim sadece 2.4ghz olan versiyonunda x ve d seçilebiliyor, ama onda da bt (ve hall effect analog stick) yok.

şurda bahsetmişler. firmware gelip xinput vs dinput seçsek ne güzel olur filan diyor. vidyoda beyazına sadece 2.4ghz deyip geçiyor ama iki versiyonunun da hem siyah hem beyaz modeli var. dediğim gibi en hızlı abxy renginden anlaşılır mahmut elektronik'ten alsanız bile.

zaten amazon'daki fotolara bakarsanız hall effect'li modelde arkasındaki switch'te bt ve 2.4ghz; sadece 2.4ghz olan potansiyometreli modelde x ve d input yazıyor:

hall effect'li: https://www.amazon.com/gp/product/B0B9BGJVLL/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1

vs

potansiyometreli: https://www.amazon.com/Ultimate-Wireless-Controller-Raspberry-Pi-Gaming-Console/dp/B0B9BR6H7N/

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Hala kargoya verilmedi benimki (beyaz Bluetooth aldım), ama Perşembe teslim diyor Amazon yine de. Bu gece versinler bari artık.

Kablolu kullanmaya gerek yok bunu, 2.4ghz ciddi fark yaratıyor Bluetooth'a kıyasla, kabloyla aynı neredeyse zaten oyun farelerinden de bildiğimiz gibi. Pil de dert değil; 20 saatten fazla pil ömrü, 3-4 saatte de pil dolma süresi diyorlar. 20 saatten aralıksız kullanmayacağım ve dock üzerinde duracağı için sorun olmaz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok benim derdim input lag değil de aletin sürekli dock'unda durup trickle charge'dan pilin deteriorate olması.

ama yolo'layacağım sanırım. çok güzel duruyor charge stand'iyle filan. masamda yeri bile belli şu an hani. zaten 8bitdo'nun default build quality'si çok iyi, düşünmem hiç "iki review izliyim, ay iyi mi değer mi acaba" vs diye. 3 yıldır cayır cayır kullanıyorum sn30pro+'ı. sadece sağ analog stick'in tepesindeki yumuşak plastik kaplama soyuldu geçen ay. onun da tepesine satisfye case'iyle gelen, joycon'a takmalık analog stick cap'lerden taktım sdfs. ama işte 70 doların üstüne toplam 65 dolar shipping ve tax pek hoş değil.

Cokomantis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Polling rate ölçmüşler:

Kablolu ve 2.4 GHz ile 210 Hz, Bluetooth zaten 100 Hz verir ortalama. Overclock işe yaramamış. XBox Series Controller'ın 2 katı.

Sonun kargoya verdiler benim cihazı da.

Bu arada Amazon'da epey epey ucuza 8BitDo Pro 2 var şu anda (bana gümrük ve yol dahil ₺840 görünüyor) : https://www.amazon.com.tr/8Bitdo-Bluetooth-Controller-Android-Raspberry/dp/B08XY86472/

Pahalanmadan alın derim gamepad düşünüyorsanız ve Ultimate pahalı geliyorsa.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Geldi.

Biraz Chorus ve Forza oynadıktan sonra kısa deneyimim: Öncelikle çok şık görünüyor, masa üzerinde güzel durdu kesinlikle. Dock da iyi oldu, gamepad ya da AA pil şarj etme derdinden kurtaracak. Dock'dan alıp iki elimle tutana kadar bağlanmış oluyor, o da hızlı. Elde rahat duruyor, ağırlığı iyi (Xbox Series ile SN30 pro+ arasında). Eskiden SN30'lar ve Xbox Series Controller arasında ele alınca hissedilen bir kalite farkı oluyordu, onu da geçmişler, aynı kalitede hissi veriyor.

Chorus'u ve Forza'yı trigger ve joystick denemek için oynadım, joystickler rüya gibi. 8BitDo Ultimate Software'de deadzone iptal etme ayarı var, onu da açtım. Alıştığımdan daha rahat direksiyon kontrolü bu şekilde, o sorun çıkardı yani sadece ?

Yarın bir Pirate's Curse oynayacağım tekrar dpad denemek için, epeydir zaten tekrar oynamak istiyordum onu.

Fiyat olarak değdi diyorum. $70'e hem kalite olarak en iyileri ile denk, joystick olarak ise daha iyi, iki arka tuşu olan bir gamepad, hem bir dock, hem de bir 2.4 GHz dongle veriyorlar.

SN30 pro+'ı kaldırırken bir üzüldüm ama, 2,5 yıldır kullanıyorum kendisini ?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...