Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Börü 2039 (2021 - BluTV)


Akuma_Blade

Öne çıkan mesajlar

93c0454df7fcbe320f6f3b7f500023cf5e0c4bcc

Geçtiğimiz yıllarda Börü miniserisi ile birçok kişinin beğenisini kazanan, öte yandan Dağ filmleri ile hamaset soslu sinema yapma tuzağına düşerek eleştirilen yapımcı Alper Çağlar'ın, "Amerikalıların Batman'ı varsa bizim de şanlı Göktürk tarihimiz var" şeklinde bir sunumla duyurduğu Göktürk Üçlemesi'ne bütçe bulmak için limitli seri formatlı başka bir proje başlattığı ve Börü 2039 adlı bu serinin 2021'de BluTV'de yayınlanacağı duyurulmuştu. Proje için şu ana dek 1 dakikalık bile gerçek footage olmasa da, geçtiğimiz ay önce CGI görüntülerden oluşan kısa bir ilk teaser, ardından bu haftasonu 2039'a kadar Börü 2039 evreninde olan olayların bir kronoloji videosu yayınlandı. 

Konu: Doğal afetler ve Covid salgını sebebiyle kaosa sürüklenen bir Dünya'da Türkiye'nin küresel güç haline dönüşmesi, ardından Türkiye'yi aralarına dahil etmek isteyen iki güç bloğu arasında bir çatışma yaklaşırken özel bir ekibin küresel bir komploya karşı mücadele etmesi anlatılıyor. (not: bu özeti yazarken bile ızdıraptan ölüyordum)

Şahsen Börü ismi yıllar önce zaten bir kez "şamanik bilimkurgu" (!) yapıyoruz diye bir keriz silkeleme projesinde kullanıldığından bu isimde tek birşey bile daha görmek istemiyordum. Haliyle ilk teaser'i de normalde izlemeyecektim fakat Can Kıpçak'ın satirik Japonca içerikler hazırladığı kanalda yaptığı video sayesinde internette önce ekşisözlük'de hakkında söylenenlere, ardından kronoloji videosuna bakayım dedim. İtiraf etmeliyim, şahsen o kadar ızdırap geçirdim ki kronoloji videosunu bile bitirmeyi başaramadım. Alper Çağlar'ın önceki filmlerine IMDB'de 10/10 basarak ilk icraatlarını gerçekleştiren troll'lerinin 1 dakikalık footage bile çekilmemişken ekşisözlük entry'lerinde diziyi şu ana dek açıklanan içerikler üzerinden "bu adam sıçışını çekse  bile izlemek isteyeceğini", bu projenin dünyayı sallayıp "Marvel'e ortaparmak çekeceğini" söylemesine dek gelinmiş noktadayız. Hatta iş kronolojiyi beğenmeyenlerin FETÖ'cü olduğunu iddia etmeye dek varmış durumda. Tam bir shitstorm yaşanıyor. Daha da birşey yazmayacağım, izleyin, ekşisözlük entry'lerini okuyun ve tarihin bir parçası olun.

Bonus:

Spoiler

 


 


 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

19 dakika önce, goldbären dedi ki:

sen niye sözlükte yazılanları bu kadar ciddiye alıyorsun ki abi. marvele dil uzatmışlar diye tetiklenmişsin sanırım, marvelin de bundan farkı yok dışarıdan bakınca, sadece bütçesi daha iyi...

Sırf Plot'u beğenmemiş ve bunu belirtmiş insanların FETÖ'cü bile ilan edilmesi kanına dokunmuyorsa, "onların Batman'ı varsa bizim de şanlı Türk tarihimiz var" tarzı bir hamaset level'ini savunuyorsan, Marvel izleyip sevince aşağılamaya ekmek bulup, zaten ABD'nin hem Türkiye'yi projeden çıkarttığı, hem de ardından projesini iptal ettiği F35'lerden filo kuran dünya lideri Türkiye tablosundan da göğsün kabarıyorsa, OK. 

Böyle devam et sen bu bakış açısıyla.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya bırakın yapsın adamlar bu kadar tantana neden çıkıyor anlamıyorum. Plot u beğenmemek ne demek? Filmi çekecek stüdyonun ortaklarından mısınız? sizin fikrinizi sormadılar da o yüzden mi bu kadar dert ediyorsunuz?

hamaset mi hamaset. beni bile iğrendiren, çiğ sahneler çok adamın işlerinde. Misal börü, o sahneler daha ustaca kotarılarak yapılsa çok daha güzel bir iş olabilirdi. Belki tercihi öyledir, belki bilmeden yapıyordur bilmemem.

ama sanki ülkede amerika gibi Full Metal Jacket veya Apocalypse Now ayarında işler çıkartabilecek bir sektör varmış, ama özellikle böyle işler yapıyorlarmış gibi ortalığa dalmanın bence manası yok çünkü adamın yapmaya çalıştığı dalda türkiye de düzgün iş yok. yıl 2021 olmuş tarihi kurgu alanında yapılmış en iyi film hacivatla karaköz

belirli bir kitle var, sen ben belki bunu kurgu olarak izliyoruz ama bir çoğu için daha farklı anlamları olabiliyor. Onlar için dağdan, börüden hamaset almaları, ne bileyim çukurdan, Abdülhamit'ten hamaset almalarından daha daha iyidir.

göktürk işini de yapabiliyorsa yapsın. en azından osmanlı çerçeveli tarih anlatımında sıkışan bir çokları için bilmedikleri bir alanda yeni ufuklar açar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

8 saat önce, Akuma_Blade dedi ki:

Böyle devam et sen bu bakış açısıyla.

biz 1071 yılında beri bu bakış açısıyla devam ediyoruz, duvarımızda batman posteri yerine ötüken haritası vardır bizim. sözlükte bile cevap verecek cesareti olmayanlar böyle lgbt forum köşelerinde birbirine şikayet eder anca... BÖRÜ ©©©

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zaman çizelgesine öyle böyle patlamadım. Twitter'daki devlet_aklı_31 tayfanın zırvalıkları resmen.

Bir de bu arkadaş panzehir filminin de yapımcısı değil mi? Eğlencelik ama çok fena Amerikan filmleri çakması bir şeydi. Börü de öyle görünüyor zaten. Yerli Tony Stark Kemal Boratav.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

börü dizisi iyiydi. Böyle girişimlere karşı da çıkmıyorum. Yapılsın falan da biraz da ayakların yere basması gerekiyor. Bir türlü Türkiye dünyanın en iyi süper asıl gücü klişesini aşamıyoruz. Bitcoin Kemal'in paraları Tr döviz rezervini geçmiş de yerli coin dünyanın en değerlisi olmuş da... bi sakin ya

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
On 09.02.2021 at 14:31, Esnaf dedi ki:

göktürk üçlemesine kaynak sağlamak için neden böyle bir riske girmiş ki.börü benzeri bir dizi daha yapsa yine sağlardı o kaynağı baya sapık bir izleyici kitlesi var zaten.

abi bunu geçen cevaplamıştı galiba. şu mandalorianın yapım teknolojisini istanbula getirtmişler uzun uğraşlar sonucu. bu tarz işler için avrupada merkez istanbul olcakmış.

o ara anlaşmaya börüyü sokmuş onu da blutv'deki doğan yalçındağa satmış. 

ordan gelir ve tecrübe edip göktürke geçicekmiş. mantıklı iş yapmış yani.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 08.02.2021 at 09:51, Feamer dedi ki:

ya bırakın yapsın adamlar bu kadar tantana neden çıkıyor anlamıyorum. 

ama sanki ülkede amerika gibi Full Metal Jacket veya Apocalypse Now ayarında işler çıkartabilecek bir sektör varmış, ama özellikle böyle işler yapıyorlarmış gibi ortalığa dalmanın bence manası yok çünkü adamın yapmaya çalıştığı dalda türkiye de düzgün iş yok.

 

düzgün iş yok çünkü böyle yapımları senin gibi kişiler bile savununca bir yerden sonra sektör sadece bundan ibaret hale geliyor.

evet, Amerika gibi Escape from the New York veya The Thing gibi filmleri biz de yapabiliriz. bunları yapabilecek düzeyde kişileri biz de yetiştiriyoruz. sorun şu ki, senin gibi kişiler "yapamayız, edemeyiz, bizden bu çıkmaz" dedikçe, yapabilecek kişilerin de önü engelleniyor. ve haliyle yapılamıyor.

Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü, İşler Güçler, Leyla ile Mecnun gibi eserleri yapabilecek kafada insanlar The Thing'i niye yapamasın sorarım sana? İlla yeni Avatar'ı üret demiyorum, 500 milyon dolar harca demiyorum. Ama 1-2 milyon dolara film yapıp 50 milyon dolar kazanıp, 10 milyon dolara film yapıp 100 milyon dolar kazanıp, 50 milyon dolara film yapıp 300 milyon dolar kazanıp sektörü yavaş yavaş gelişme fırsatı varken, "olmaz, yapılmaz, yapılsa da ben yaptırmam!" politikasını niye sektöre baskılıyoruz onu anlamıyorum.

en son Şahsiyet dizisi uluslararası ödül almıştı. demek ki bir şeyler yapılabiliyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...