Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Facebook hesabını silmeden önce hesaplamam gerekenler


AscAnsio

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar, radikal bir kararla 2007’de açtığım FB hesabımı silmeyi kafaya koydum. Çok nadir kullandığım bir platform, ben sosyal medyada geçirdiğim zamanı ağırlığı yıllardır Instagram ve Twitter’a verdim.

Ancak silmeden önce acele etmeden, kurtarmam gereken bağlantılar, uygulamalar ve bilgiler varsa önce bunu yapmak istiyorum.

Örnek vereyim, geçmişte FB hesabını sildiği için Spotify hesabını ve playlistlerini kaybeden çok arkadaşım oldu. Bu benim için hassas bir konu mesela. Spotify’daki listelerime çok emek verdim 5 yıldır. Başıma aynı şeyin gelmesini istemem.

Sizden tavsiye ve tecrübe almaya geldim.

 

Hesabını kapadığına pişman olan pati var mı? Varsa, nedeniyle anlatabilir mi? Sorunun tersi de geçerli, hesabı kapatmak hangi alanda en çok işinize yaradı?

Hesabını kapayan patilerin ana gerekçesi neydi? FB’nin Cambridge skandalı ve güvenlik ile gizlilik kaygıları sizce bizim gibi sıradan vatandaş için hesapları kapatmaya yeterli bir sebep mi, yoksa daha fazlası mı söz konusu?

Hesabını kapayan patiler daha sonraki süreçte hangi uygulamaları kullanmakta zorluk yaşadı?

“Hesabı kapatmadan önce şunları mutlaka yap öyle kapat” diyebileceğiniz maddeler var mı?

“FB’ni kapatma çünkü gelecekte şu alanlarda lazım olacak” dedirtecek bir faktör söz konusu mu? Instagram ve WhatsApp’ın bu şirkete bağlı olması beni düşündürüyor.

Gördüğünüz gibi soru bol, hepinizi okuyup nihai kararımı vermeye hazırım.

AscAnsio tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fb kapatınca her şey saçmalıyor. o yüzden fb passive durumda. Çok anlam yüklememek lazım. Artık facebook'un gruplar harici bir olayı yok eğer ki yaşlı değilsen ?

bence maceraya gerek yok. uygulmayı sil, bildirimleri kapat yeter. Bırak takılsın arka planda. Ayrıca yeni üye olacağın yerlerde de lazım oluyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok radikal bir karar gerçekten, anarşi adeta ?

dedikleri gibi spotify bağlıysa hele pasif moda geçireceksin, bildirimleri mailleri kapatacaksın, kendin de bir şey yapmayacaksın login olmayacaksın oldu bitti. bir kere tekrar login olursan zukerberg hemen yatak odana kadar girip kamyonla bildirim atmaya başlıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3-4 sene önceye kadar öyleydi, artık Facebook'un (ya da benzer büyük ölçekli sitelerin) bilgi toplamak için onlar ile login olmana ihtiyaçları yok. Sadece işlerini kolaylaştırmış oluyorsun, ama onsuz da yine çalıp çırpıyorlar. Daha geçen gün makale vardı "incognito bile fayda etmiyo, takır takır tüm browsingini alıyolar ceplerine" diye.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Az önce, neutrino dedi ki:

Facebookla login olmak 'internetin ve sirketlerin nasil calistigina dair en ufak fikrim yok' demek degil miydi?

bunu ben de anlamadım. abi en altta sign up with email var onu kullansanıza. "yeni üye olacağın yerlerde de lazım oluyor" diye bişi yok. en tepede knk al bunlar gir diye fb, twitter falan koyuyorlar onları pas geçiyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...