Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Antarctica'da gerçek gizemli sır ne?


akirafes

Öne çıkan mesajlar

Antartica'da uzun zamandır yeni bir çok canlı türü keşfedildiği söyleniyordu. İstanbul’dan 29 Ocak’ta yola çıkan 17 kişilik Türk ekibi
Güney yarım kürede yerleşimin olduğu "en son nokta" olan Puerto Williams’ta 2 gece konaklayıp , yaklaşık 2 saat süren bir uçak yolculuğuyla Antarktika’nın King George Adası’na vardı.Türk ekibinin Antarktika'ya ayak bastığı sırada NASA'nın ilginç bir çalışması ortaya çıktı. NASA'nın çalışmasına ön ayak olan durum birkaç yıl önce kayda alınan belgeselle başladı. 2012 yılında hazırlanmaya başlanan belgeselde çok çarpıcı iddialara yer verilmişti.Vostok Gölü, Antarktika'nın en büyük buzulaltı gölü olarak biliniyor ve Rusya'nın Vostok İstasyonu'nun altında yer alıyor.Buz tabakasının 4 bin metre altında bulunan taze su gölü ayrıca deniz seviyesinin de 500 metre altında yer alıyor. 2012 yılında bir grup araştırmacı, buzda kazılar yaparak göle ulaşmaya çalıştı ve gölde 3 bin 500'den fazla canlı türü keşfetti. Fakat ekibin açıklayamadığı bir durum vardı.104 km uzunluğunda ve 75 km genişliğindeki gölün doğusunda tuhaf manyetik bir anomali tespit edildi. Bahsi geçen manyetik anomali Bahsi geçen manyetik anomali ;The Real Secrets Hidden in Antartica adı ile yayınlanmıştı. 2017 tarihli belgeselde Vostok İstasyonu'ndaki Rus araştırmacıların buz altında kilometrelerce alana yayılan tatlı su gölünün varlığını tespit ettiği belirtiliyor. Gölde yaşı 15 milyon yılı bulan bakteri türlerine rastlandı. Bazı bilim insanlar gölde 35 binden fazla canlı türü olduğunu öne sürüyor.Fakat göldeki manyetik anomali gizemini koruyor. Bilim insanlarına göre göldeki anomalinin sebebi Dünya'nın yer kabuğunun incelmesi ya da göl altında olması muhtemel kayıp bir medeniyetin işareti olabilir.
NASA, bahsi geçen bölgeyi Jüpiter'in uydusu Europa'da daha detaylı çalışmaların ön ayağı olacak şekilde incelemek istiyor. NASA'da görev yapan Kevin Hand, Vostok Gölü'nün Europa uydusu ile benzer özellikler gösterdiğini söylemişti.Buzla kaplı uydu olarak bilinen Europa'nın iç katmanlarında yaşamı destelemesi muhtemel şartların olduğu düşünülüyor. Bilim insanları "Güneş ve dış dünya ile bağlantısı bulunmayan Vostok Gölü'nde yaşam varsa Europa'da da yaşam olabilir" diyor.
Kaynak: Hürriyet
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

deftonez said:

gerçekten gerçek big man


hnnngnggggg nostalji krizine girdim resmen. Bazen "gercekten" kelimesini duydugumda boyle soyluyorum millet aval aval bakiyo, cook uzun yillardir gordugum ilk rrbm referansi

Bu arada artik konu basligina bakar bakmaz "aha akirafes topic'i" diyebilir olduk cok sukur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlginçtir ki böyle forumda sevilmeyip sürekli laf yiyen adamlar foruma daha fazla ilgi göstermeye başlıyor. Laf yiyince ilgi gördüklerini zannedip daha çok suratımıza sürüyorlar.

Sequo, Noyan ve daha sayamadığım niceleri aynı döngü içerisinde devam etti yıllardır. Sosyologlar bunu da araştırsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...