Phoenixlin Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 Minimum keyword vererek problemi anlatmaya çalışacağım. - Şu an çalıştığım yer iyi para veriyor, boş otursam aylarca kimse niye boş oturuyorsun demez, ancak yurtdışına istediğim alanda(keyword: machine learning researcher) gidebilmeme engel. Sonuçta kendimi geliştirmek için pet projeler yapsam da profesyonel olarak bu alanda/title'da çalışmadığım için sıkıntı. Ayrıca geçmiş yazılarımdan falan şu anki şirketin yapısını anlamak zor değil (mayıştan kesinti yapılması vs. keyword olmasın diye niye kesinti yapıldığını geçmiş mesajlarımdan arayabilirsiniz). - Normal şartlarda Türkiye'de çok iş başvurusu yapmıyordum ama yaklaşık 1 ay önce machine learning engineer pozisyonuna başvurdum bir şirkete. Şirket paradan para kazanma üzerine butik bir şirket. Gene keyword vermek istemediğim için, başvurduğum şirketin yaptığı işi yapan en tanındık yabancı şirketin linki: http://www.wiki-zero.net/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvUmVuYWlzc2FuY2VfVGVjaG5vbG9naWVz - Geçen hafta itibariyle görüşmelerimiz çift taraflı olumluydu. Mayış bazında bir düşüş yaşamayacağım gibi ekstra bonusu da uzun minimum 4-5 sene kalırsam hayat kurtarır cinsten. Bu noktada sıkıntı mayışın normalden düşük gösterilmesine razı gelmem gerekiyordu (ki bonuslar göz önüne alındığında aslında kabul edilebilir duruyor). Durumu olabildiğince uzatmadan özetledim. Bugün itibariyle nihai kararımı dönmem gerekiyordu; ancak önce sözleşmeyi görmek istedim. Geri dönüş olarak da öyle bir sözleşmenin olmadığı cevabını aldım. Böyle bir durumda nasıl bir yol izlemem lazım işin aslı biraz kafam karıştı. İşin ucu böbrek.avi'nden çiftlik bank mağdurluğuna kadar gidebilir; ama işte aynı zamanda var olan işimi değiştirip geleceğin zenginlerinden olmak da var. Ha ek bilgi olarak da "git dene, en kötü bırakırsın" fantezisini yapamayacak kadar ev kredim var (oturmalık ev, kiralık değil =)). Şu an karı-koca zorlanmadan ödüyoruz. Keza mayış aynı kaldığı müddetçe de zorlanmam. Ancak işi bıraksam/çıkarılsam/atılsam aynı mayışı Türkiye sınırlarında verecek şirket yok gibi bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 karşı tarafa sözleşmesiz olmaz desene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 ee? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 bunun nesini soruyosunki işte kredisi olan adam böyle saçma sapan bi risk almaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 sozlesmesiz is mi olur abi, kralini bulursun bosver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 KillJoy said: karşı tarafa sözleşmesiz olmaz desene Fin said: bunun nesini soruyosunki işte kredisi olan adam böyle saçma sapan bi risk almaz. Gidişatım o yönde ama bir yandan da hem iş değiştirme isteğim hem de gelecekte potansiyel getirisi yüzünden ikilemde kaldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 max 4 kişilik firmada çalışmışlığım var, şu an 2 kişiyiz. hiçbir işimde sözleşme yapmadım assdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 Risk bodun diyip girebilirsin ya, kurumsal olmayıp da sözleşme yapan bi tane bile iş yeri görmedim. Butik mutik diyorsun bide, patronun kendisinin uğraşması gerekir ki mimkin değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 Avukata danışsan daha iyi gibi bu konuyu da sözleşmesiz değiştirme. TR'de kendini çakal sanıp milletin sırtında para kazanmaya çalışan çok insan var. Maaşı düşük gösterme baya standart sigorta primini az ödemek için. Firma ufaksa sözleşme olmaması baya normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 Sözleşme yapmayan bir yer sana nasıl bir katkıda bulunabilir ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 saçmalamayın abi klasik belirsiz süreli iş sözleşmesi yapıyor binlerce yer sıkıntı yok ama işsiz kalma durumun olabileceğin için risk.kredin falan da varmış mecbur köleliğe devam garanti yerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 ne idealler yitip gitti bu ev kredileri yüzünden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 Bu sene haşır huşur emikleyen ev kredisi 2 3 seneye kalmaz aidat seviyesine iner, kredi biterken bozuk paralarla ödenecek hale gelir onu da düşünmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nyks Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 İlla her işe özel iş sözleşmesi olmak zorunda değil. Hakların iş kanununca korunuyor. Standart belirsiz süreli iş sözleşmesi imzalatırlar en kötü. Ama maaşının az gösterilmesi sıkıntı. Hala bundan kar elde etmeye çalışan patrondan her türlü çakallığı beklemek lazım. Ayrıca yarın tazminatından, emeklilik primine kdr sıkıntı yaşarsın. Ayrıca ben en vasıfsız mavi yakalıma bile maaşını sigortasını tam göstermezsem başıma bir ton iş açar ki zaten hayatta kabul etmezler. Eğitimli yüksek profilli işlerde nasıl ikna olabiliyorsunuz aklım almıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 axedice said: Bu sene haşır huşur emikleyen ev kredisi 2 3 seneye kalmaz aidat seviyesine iner, kredi biterken bozuk paralarla ödenecek hale gelir onu da düşünmek lazım. Ödediğin kredi taksitleri gerçekten değerini yitirirse banka faizi artırabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2018 sozlesmesiz tuvalete gidilmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 arttıramaz. (sabit faizli kredi) eldar said: axedice said: Bu sene haşır huşur emikleyen ev kredisi 2 3 seneye kalmaz aidat seviyesine iner, kredi biterken bozuk paralarla ödenecek hale gelir onu da düşünmek lazım. Ödediğin kredi taksitleri gerçekten değerini yitirirse banka faizi artırabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Sözleşme olmamasının bir zararı yok, hatta çoğu zaman işçi için daha iyidir. Sözleşmelerde işveren lehine hükümler olur, yoksa sadece İş Kanunu’na dayanır ilişki ki işçinin lehinedir tamamen. Ama maaşın az gösterilmesi kabul edilmemesi gereken bir şey. Emekliliğine kadar etkiler yani. Sözleşme olmaması tamam. Maaşın az gösterilmesi, hayır. Gerçi maaşı bankadan alıyorsan her zaman mahkemede maaşının az gösterildiğini kanıtlayabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 TR de maasi az gosterelim denilen yerden uzak durucan. Birde bonusun neye bagli oldugu yazili olarak belli mi? Bir sene sonra bu sene tanimlanan bonusun %50 sini vermeye karar verdik diyebilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Başlığın özeti: Keyword. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Sözleşmesiz işe giriyorsan Türk İş Kanunlarına tabisindir. Bi zararı olmaz. Maaşı SGK'da az gösterilim diyen şirket ama yarın maaşını zamanında ödemez az yatırır bilmemne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 işten çıkınca az yatırmışlar sigortamı diye 20-30k cukkalarsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Okuyordum da saçma salak haberler, olaylar geliştiği için cevap yazamadım bir türlü. Öncelikle bugün bir görüşme yaptık. Teklifi kesin bir şekilde reddetmedim; ama 1-2 ay içinde onlar pozisyonu doldurmazsa ve ben de bir risk almaya karar verirsem konuşuruz şeklinde bir konuşma oldu. Gallant said: TR de maasi az gosterelim denilen yerden uzak durucan. Birde bonusun neye bagli oldugu yazili olarak belli mi? Bir sene sonra bu sene tanimlanan bonusun %50 sini vermeye karar verdik diyebilirler. Bonus konusunda çok net bir şekilde "subjektif olarak ben belirliyorum" diyor. Beklentisinin %x para kazandırmak mı olup olmadığını sordum; ama net cevap alamadım. Performansım beğenilmezse de para yok + kovuluyorum =) Maaşın düşük yatırılması zaten en büyük soru işaretiydi. İş teklifi aldım dediğimde yakın çevremde işi bilenler tebrik etti; ama maaş olayını söylediğim gibi burdaki yorumların benzerlerini aldım. Hani karşı tarafın "maaşın zaten 4-5 sene sonra bonusların yanında cüzzi kalacak" laflarına güvenmeyi çok istedim yalanım yok. Ama çiftlik bank mağduru olamayacak kadar borçluyum şu sıralar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Bana en başta mantıksız geldi durum. Çünkü zaten işim var, kariyerime katkı olsun diye iş değiştirmeyi düşünüyorum diyor. Sözleşme yapmayacağım, maaşını eksik göstereceğim diyen bir işverenin kimsenin kariyerine katkı yapabileceğini sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 maaşını az gösterme , uzun vadede senin cebinden alınan para elbet birgün emekli olacaksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar