Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sözleşmesiz Başka İşe Geçmek


Phoenixlin

Öne çıkan mesajlar

Minimum keyword vererek problemi anlatmaya çalışacağım.

- Şu an çalıştığım yer iyi para veriyor, boş otursam aylarca kimse niye boş oturuyorsun demez, ancak yurtdışına istediğim alanda(keyword: machine learning researcher) gidebilmeme engel. Sonuçta kendimi geliştirmek için pet projeler yapsam da profesyonel olarak bu alanda/title'da çalışmadığım için sıkıntı. Ayrıca geçmiş yazılarımdan falan şu anki şirketin yapısını anlamak zor değil (mayıştan kesinti yapılması vs. keyword olmasın diye niye kesinti yapıldığını geçmiş mesajlarımdan arayabilirsiniz).

- Normal şartlarda Türkiye'de çok iş başvurusu yapmıyordum ama yaklaşık 1 ay önce machine learning engineer pozisyonuna başvurdum bir şirkete. Şirket paradan para kazanma üzerine butik bir şirket. Gene keyword vermek istemediğim için, başvurduğum şirketin yaptığı işi yapan en tanındık yabancı şirketin linki: http://www.wiki-zero.net/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvUmVuYWlzc2FuY2VfVGVjaG5vbG9naWVz

- Geçen hafta itibariyle görüşmelerimiz çift taraflı olumluydu. Mayış bazında bir düşüş yaşamayacağım gibi ekstra bonusu da uzun minimum 4-5 sene kalırsam hayat kurtarır cinsten. Bu noktada sıkıntı mayışın normalden düşük gösterilmesine razı gelmem gerekiyordu (ki bonuslar göz önüne alındığında aslında kabul edilebilir duruyor).

Durumu olabildiğince uzatmadan özetledim. Bugün itibariyle nihai kararımı dönmem gerekiyordu; ancak önce sözleşmeyi görmek istedim. Geri dönüş olarak da öyle bir sözleşmenin olmadığı cevabını aldım. Böyle bir durumda nasıl bir yol izlemem lazım işin aslı biraz kafam karıştı. İşin ucu böbrek.avi'nden çiftlik bank mağdurluğuna kadar gidebilir; ama işte aynı zamanda var olan işimi değiştirip geleceğin zenginlerinden olmak da var.

Ha ek bilgi olarak da "git dene, en kötü bırakırsın" fantezisini yapamayacak kadar ev kredim var (oturmalık ev, kiralık değil =)). Şu an karı-koca zorlanmadan ödüyoruz. Keza mayış aynı kaldığı müddetçe de zorlanmam. Ancak işi bıraksam/çıkarılsam/atılsam aynı mayışı Türkiye sınırlarında verecek şirket yok gibi bir şey.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlla her işe özel iş sözleşmesi olmak zorunda değil. Hakların iş kanununca korunuyor. Standart belirsiz süreli iş sözleşmesi imzalatırlar en kötü. Ama maaşının az gösterilmesi sıkıntı. Hala bundan kar elde etmeye çalışan patrondan her türlü çakallığı beklemek lazım. Ayrıca yarın tazminatından, emeklilik primine kdr sıkıntı yaşarsın. Ayrıca ben en vasıfsız mavi yakalıma bile maaşını sigortasını tam göstermezsem başıma bir ton iş açar ki zaten hayatta kabul etmezler. Eğitimli yüksek profilli işlerde nasıl ikna olabiliyorsunuz aklım almıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Sözleşme olmamasının bir zararı yok, hatta çoğu zaman işçi için daha iyidir. Sözleşmelerde işveren lehine hükümler olur, yoksa sadece İş Kanunu’na dayanır ilişki ki işçinin lehinedir tamamen. Ama maaşın az gösterilmesi kabul edilmemesi gereken bir şey. Emekliliğine kadar etkiler yani.

Sözleşme olmaması tamam.
Maaşın az gösterilmesi, hayır. Gerçi maaşı bankadan alıyorsan her zaman mahkemede maaşının az gösterildiğini kanıtlayabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Okuyordum da saçma salak haberler, olaylar geliştiği için cevap yazamadım bir türlü. Öncelikle bugün bir görüşme yaptık. Teklifi kesin bir şekilde reddetmedim; ama 1-2 ay içinde onlar pozisyonu doldurmazsa ve ben de bir risk almaya karar verirsem konuşuruz şeklinde bir konuşma oldu.

Gallant said:

TR de maasi az gosterelim denilen yerden uzak durucan. Birde bonusun neye bagli oldugu yazili olarak belli mi? Bir sene sonra bu sene tanimlanan bonusun %50 sini vermeye karar verdik diyebilirler.


Bonus konusunda çok net bir şekilde "subjektif olarak ben belirliyorum" diyor. Beklentisinin %x para kazandırmak mı olup olmadığını sordum; ama net cevap alamadım. Performansım beğenilmezse de para yok + kovuluyorum =)

Maaşın düşük yatırılması zaten en büyük soru işaretiydi. İş teklifi aldım dediğimde yakın çevremde işi bilenler tebrik etti; ama maaş olayını söylediğim gibi burdaki yorumların benzerlerini aldım. Hani karşı tarafın "maaşın zaten 4-5 sene sonra bonusların yanında cüzzi kalacak" laflarına güvenmeyi çok istedim yalanım yok. Ama çiftlik bank mağduru olamayacak kadar borçluyum şu sıralar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...