GreenPeace77 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2025 makinanın performansına basıncına göre kahve çekim oranı sonuca etki ediyor biraz eksik anlatılmış olsada fikir verir. haklısın. (çok fazla makina inceleme yapan kanal var çoğunda reklam sezinledim hep aynı 1-2 model öneriliyor.)
NeroWarden Mesaj tarihi: Ocak 22, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2025 Filtre kahve için bir kaç sayfa önceki yorumlara bakarak Russell Hobbs Elegance aldım. Basic bir kullanıcı olarak oldukça memnunum. İlk kullanımdan itibaren plastik kokusu vs oluşmadı. Tavsiye ederim.
Bone Mesaj tarihi: Ocak 22, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2025 MrLevie, 21.01.2025 16:57 tarihinde dedi ki: Bu yukarıda Bone’un link verdigi portafilteri ben önermiyorum. eğer kahveyi koyarken en ufak bir topak kaldıysa bile, kahvenin her yere sıçramasına sebep oluyor, ne kadar dikkatli olursaniz olun. Fittingi iyi değil. Orjinaline dondum. NEOUZA'yı mı, non-pressurized portafiltre mi, bottomless portrafiltre mi?
Bone Mesaj tarihi: Ocak 23, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 23, 2025 Divin, 22.01.2025 12:57 tarihinde dedi ki: Portafiltrelerde pressurized veya non-pressurized olayı yok. Bahsettiğiniz konu basketlarda var. doğru, o detayı atlamışım. yazmam gereken basketler pressurized ve non-pressurized diye ayrılıyor, portrafiltre'nin kendisi bottomless ve spouted diye ayrılıyor olması gerekirdi. makinenin içinden çıkan basket+portrafilter pressurized+spouted olduğu için, bunun yerine non-pressurized+bottomless bir basket+portrafiltre alınması öneriliyor demem gerekirdi.
bLackcha0s Mesaj tarihi: Kasım 12, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2025 selamlar sadece espresso için Gaggia Classic Pro mu yoksa sage bambino mu önerirsiniz? bunları kullanan var mı
Divin Mesaj tarihi: Kasım 12, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2025 İkisi de güzel cihazlar. Breville uzun yıllar kullandım. - Gaggia 58mm portafiltre ile geliyor. Sage/Breville ise 54mm. 58mm profesyonel endüstri standardı. - Gaggia iki delikli buhar çubuğu ile geliyor, Sage/Breville ise 4 delikli. Sütlü kahve seviyorsan bu avantaj olabilir. Fiyat oılarak baktığında ise Sage fiyatı yüksek kalıyor o fiyat mertebesine yakın Lelit Mara X var ki bütçen uygunsa daha iyi bir tercih olur. Ben olsam herhalde GCP tercih ederdim.
bLackcha0s Mesaj tarihi: Kasım 12, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2025 (düzenlendi) sage'yi tip olarak daha çok beğendim ama pahalı avrupa'da bi yere gidersem getirebilir miyim acaba orada 17k civarında burada- 40-50k gaggia yorumları daha iyi tabi bir de customize ediliyormuş güzel hobi Lelit Mara ise uçuyor Kasım 12, 2025 bLackcha0s tarafından düzenlendi
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 12, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2025 (düzenlendi) Sage guzel, biz 7 8 aydir falan kullaniyoruz sanirim. Sadece fazla pahali. Yurtdisindan getirebiliyorsaniz tavsiye ederim. (bizdeki bambino degil ama her seyi yapan sekil sukul ekranli model) Kasım 12, 2025 deadwoll tarafından düzenlendi
Narstil Mesaj tarihi: Kasım 19, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2025 Shark Ninjanın otomatik kahve makinası da modele göre uygun fiyatlı gözüküyor. İhtiyacı olan bakabilir
pulkas Mesaj tarihi: Aralık 15, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2025 Sage The Barista Pro SES878 kullanıyorum 1.5 senedir. ben alırken indirimle 30 bin tlye almıştım. indirimsiz fiyato 40 bin tlydi... şimdi 70-80 bin arası olmuş. 20 binlerdeyken çok pahalı alınır mı bu dediğim için 30 binde kampyan görünce kaçırmadan alayım artık dedim. avantajı suyu çok hızlı ısıtıp kahveyi jet hızında hazırlaması. diğer pek çok profesyonel makinada suyun büyük bir hazneden( duruma göre 1, 1.5, 2lt ...) sürekli aynı sıcaklık tutulması gibi bir olay var. sen 1 bardak sıcak su alacaksın amerikano için ama bunun 10 katını sürekli sıcak tutuyorsun. hatta sırf o su ısınsın diye 15-20 dakika makinanın suyu ısıtmasını bekliyorsun. sagelerde bu yok. bazı profesyonel kahve makinaları da bu tip hızlıca suyu buharlaştırma mekanizmalarıyla çalışıyor.sanırım onlardan türkiye de satılmıyor.(belki vardır ama derinlemesine araştırmadım. kahve makinası satan çok fazla yer var. detaylı araştırmak lazım) bu arada kahveyi demlemek için de o haznedeki suyun ısınması gerekiyor. sagede bu yok. günün sonunda sageyi tavsiye ediyorum. almadığınız her gün fiyatı artıyor. alınca pişman etmeyen bir makina. dip not: tek sıkıntısı eğer bu tip profesyonel makinalara aşina değilseniz bir kaç hafta düzgün kahve hazırlayamadığınız için hay ben bu aletin yapacağı kahveye diye söveceksiniz. hatta belki iade etmek isteyeceksiniz. analog makinayla fotoğraf çekmek gibi doğru ayarları bulup bunlara aşina olmak biraz zaman alıyor. yılmayıp kullanmaya devam ederseniz sonuç çok başarılı. bir noktadan sonra gözünüz kapalı kahveyi demler hale geliyorsunuz. sadece sabretmek ve tutarlı bir şekilde denemeler yapmak lazım. kahvenin gramı değişecek, tample yaptığınız baskı değişecek falan ... bir yerde en uygun ayarı tutturacaksınız. o ayarı tutturuncada bu sürekli ve tutarlı hale gelecek yaptıkça. dip dip not: benim makinamın kahve öğütücüsü bozuk çıktı. ben bunu farkettiğimde 1.5 ay geçmişti. kahveyi en ince ayarında çekerken yarım saatte anca çekebiliyorum. ingilterede bir arkadaşım aynı makinayı aldı. o en ince ayarda 30-40 saniyede çekirdeği çekebiliyor. garantiydi tamirdi bakımdı uzun sürecek kahve keyfinden uzak kalacağım diye bir türlü makinayı servise veremedim. iri kıyım kahve içiyorum. ona bayaa alıştım. ileride eğer öğütücü komple bozulursa harici bir öğütücü almayı planlıyorum. profesyonel kahve işine girince ekipman olayı ile çok pis kazıklanıyor insan. ben bu konuda kendimi tuttum. open screen puck, kahve dağıtıcı, basınç ayarlı kahve tamp, hassas kantar ama bilmem ne özellikli falan derken saçma sapan bir girdaba giriyor insan. ben kendimi tuttum o konuda en ucuz hassas teraziyi aldım. onun dışında bir harcama yapmadım. kendinizi tutabiliyorsanız makinanın defaultu herşey için yeterli ekipmanlarıyla falan. kahveyi bilmemne yapınca köpüğü bilmem ne oluyormuş gibi detaylarla kaybolmanın anlamı yok. taze çekirdekten kahve içmeye başladığınız için zaten herşey çok çok daha iyi bir noktaya taşınmış oluyor. geriye kalan detaylar gereksiz harcamalar çok anlamsız. o hypea girmeyin. yada giriyorsanız bilin o işin sonu yok.
Shadow Mesaj tarihi: Aralık 15, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2025 abi 80 bin nedir ya öküz alınır o paraya öküzzz asdsafsaa
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 15, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2025 bLackcha0s, 12.11.2025 07:29 tarihinde dedi ki: selamlar sadece espresso için Gaggia Classic Pro mu yoksa sage bambino mu önerirsiniz? bunları kullanan var mı gaggia classic pro guzel. bean to cup icin ninja'nin makinesi guzel aslinda cok epik bir sey beklemezseniz. eu'da kampanyalari var. param olsa rancilio silvia alirdim ama... aslinda kenarda bir la marco 95 var, 3 group. evim, adresim belli olmadigi icin bir acip-bakma imkani olmadi. ama bazen hayal etmiyor degilim
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 16, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2025 gaggia tr'de çok pahalı ya bambino 30k civarında yurtdışında 16-17 bandında dedeağaç'ta falan bulabilir miyim acaba yoksa taksitli bambino alayım
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 16, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2025 abi ikinci elini bulursan ikisinin de ikinci eli alinir bu arada. gaggia TANK gibi bence. servisini kendin bile yapabilirsin. eger ebay'dan yurtdisi bir yere siparis gecebilirsen ve (birisi ya da kendin) gidip alabilirsen bence degerlendir
zaidral Mesaj tarihi: Aralık 16, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2025 Evliyken filtre kahve icin smeg almistim ama herhangi duz bir kahve makinesinden tek artisi yumusak icim de yapabilmesi. Simdi french press kullaniyorum, gayet yeterli. Bir de nespresso makinem var ama nespresso tabletleri cok pahaliya geliyor, oyle atil durumda.
reyou Mesaj tarihi: Aralık 16, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2025 50 milyar kahve makinesi degistirdim, 4.5 ton kahve harcadim. eger derdiniz espresso degil ise, en iyisi ama en iyisi.
sanssizsansli Mesaj tarihi: Aralık 16, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2025 french pressin üstüne tanımam
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 17, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2025 (düzenlendi) Bambino plus aldim gecenlerde bi de eureka mignon cekici, ama eger hobi olarak ilgilenirim demiyorsaniz her cekirdek degistirince yok cekici ayarini degistir yok dozunu tuttur derken cok ugras olabilir. Ha zevk alan icin zevkli, ama anladigim kadariyla herkes bi cekirdek/doz/coarseness ayari tutturup pek degistirmiyor. Super otomatik makine alayim o ayarlasin dersen de nespressodan cok farkli olmuyor. Onun disinda pour over kalite olarak iyi ve yeterince basit espresso tercihi yoksa. Aeropress/french press etc de tercih meselesi ama normal pour over iyi bi single dose grinderda taze cekilmis kahvede baya iyi. Ben espresso tarzi kahve, latte falan sevdigim icin yatirim yaptim ama cogu kisi pour overla tatmin olur gibi. demeye getirdigim seyler yukarda bahsedilmis zaten, tavsiyem iyi bi grinder alin makine falan almadan once, built-in grinder falan kullandiysaniz da fark yaratir her turlu. Aralık 17, 2025 DoruK tarafından düzenlendi
reyou Mesaj tarihi: Aralık 17, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2025 ben kuf olayindan cok igrendim. illa ki kahve makinesinin icine bir yerlere kaciyor ve kahve max 3 gunde kuf uretmeye basliyor. zaten cogu kahve makinesini en fazla descale fln edebiliyorsun da, icini acip iyice parcalarini temizleyemedikten sonra ona guvenmiyorum ben. kuf sporlari oyle descale ile olecek, temizlenecek seyler degil. 1
Masticore Mesaj tarihi: Aralık 17, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2025 Benim için küf olayından iğrenmekten ziyade tadı o ilk aldığın gibi olmayaya başlıyor bence Bu da içeride bir şeyler oldugunu gösteriyor. Her ne kadar temizlik , tablet fln. yapsan da o ilk aldıgın zamanki tat gelmiyor. Kahve çekirdeğini değiştiriyorum sıksık ama yok. Bu yüzden full otomatik makinalardan soğumaya başladım.
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 17, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2025 ilginc... mesela gaggia gibi makinelerde su tankinda biofilm falan olabilir ama bunlar icin cleaning ekipmanlari var. diger kisimlari (borular dahil) eger sikinti olursa degistirilebilir. pompa icinde bir sey cikarsa ne olur bilmiyorum ama temizlik cozeltileri hidrojen peroksit de iceriyor galiba eser miktarda. biz surekli temizliyoruz, memnunum acikcasi.
Masticore Mesaj tarihi: Aralık 17, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2025 Grind kismi hic acilmiyor benim makinanin mesela oradan supheleniyorum. Kahve de yapisi itibari ile yagli bir urun. Alet bu: https://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/tr/product/kahve-makineleri/tam-otomatik-kahve-makineleri/eq3-tam-otomatik-kahve-makineleri/TF301E19
Öne çıkan mesajlar