bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2020 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2020 filtre kahve makinesi alacağım da filtre kahve makinelerinin tek olayı; suyu ısıtıp, damlayarak kahveyi demleme değil mi?
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2020 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2020 Zamanlı makina alırsan geceden kurup sabaha hazır kahveyle kalkabiliyorsun. Böyle gimmickler de var.
applev0dka Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2020 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2020 electrolux'un makinesi ile vestel'in grinderlı makinesi arasında kaldım. vestelin makinesini deneyen oldu mu
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2020 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2020 4 saat önce, applev0dka dedi ki: vestel
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2020 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2020 (düzenlendi) 21 saat önce, neutrino dedi ki: Ben de alsam mi diye dusundum de, su an 2500 civari sanirim, sen kaca almistin? Bi de bunun sut kopurtmesi normal chibo kapsullu makinenin sut kopurtmesine benziyor sanirim. Iyi kopurtuyor mu? Chibo'nun makinesinden cok memnun degiliz kopurtme olarak. İndirimli 1800 küsüre almıştım ben. Köpürtme konusunda açıkçası toplasan 5 kere kullanmışımdır. Ama capuccino seven biri olarak memnun kaldım diyebilirim. Mayıs 14, 2020 Aket-Atum tarafından düzenlendi
Deathblade Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2020 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2020 (düzenlendi) On 02.04.2020 at 16:43, Trias dedi ki: 6-7 ay oldu, çok memnunuz https://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/ilham-alin/yenilikler/urun-yenilikleri/eq6-plus EQ6-Plus'ı iş yerinde kullanıyoruz. Bayağı kaçmaması gereken bölgelere nemli/ıslanmış kahve kaçırıyor. Eğer bu kahveler temizlenmezse de küf yapıyor. Edit: Ben evde moka pot + french press + hand grinder üçlüsünü kullanıyorum ama makine almak isteseydim de daha az mekanik parça içeren düz basic bir espresso makinesini ya da düz basic bir filtre kahve makinesini tercih ederdim diye düşünüyorum. Mayıs 14, 2020 Deathblade tarafından düzenlendi
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2020 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2020 eq3'te sadece bir kere telvelerin biriktiği yerde küfe rastladım. Normalde her gün temizlense o da olmaz. Bazen günlerce unuttuğum oluyor ama küf olmuyor. O an nasıl oldu da oldu bilmiyorum.
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 20, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2024 nespresso kullanan var mı? Zaten kahveci değilim, ofiste tüketiyorum. Granül olsa bile içerim Evde bazen erken kalkıyorum, hafta sonları vs filtre kahve ile de uğraşmak istemiyorum. Çekirdek öğütücülü makine vardı memnun değilim. Nespresso vertuo serisi çıkmış makinesi ucuz geldi bana ancak kapsüller pahalı. Original olan da makine+100 kapsül 7500 civarına geliyor vertuo kullanan var mı? Akıllı barkod sistemi vs hoşuma gitti de haraca bağlamasın bizi
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2024 (düzenlendi) filtre kahveye hiç girmeyin nescafeden farksız tadı vs içimi. direk buna girin 2k almıştım önceki sene, espresso başka bi dünya. espresso tadını aldınmı tamamdır geri dönüş yok artık https://www.hepsiburada.com/grundig-ksm-4330-delisia-coffee-yari-otomatik-sut-kopurtuculu-espresso-makinesi-pm-HBC0000561W5Q Aralık 20, 2024 GreenPeace77 tarafından düzenlendi
Luriel Mesaj tarihi: Aralık 20, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2024 Bende philips lattego var bayadır. Çok memnunum, bozulsa birdaha alırım.
Marl0_on Mesaj tarihi: Aralık 20, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2024 bende de lattego var ama maintenance masrafı çok. sürekli filtre, kireç çözücü, yağ çözücü filan almak gerekiyor.
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2024 işte o yüzden yarı otomatik espresso. temizlemesi en kolayı. birde nespresso kapsülleri çok pahalıya geliyor uzun vadede. 10 lu paket 400 tl filan
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 20, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2024 yok ya kız arkadaşımda delonghi var ara sıra arızalanıyor ve çok kahve seçiyor tchiboda öğüttüğümüzü beğenmiyor, kaliteli kahve aldık onu da beğenmedi ama kuru kahveci mehmet efendi market kahvesine bayılıyor hiç sorun çıkarmıyor benim için en kolayı kapsül olur zaten 100lük kapsülü ben 4-5 ayda bitiremem
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 20, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2024 2.el gaggia magenta aldim ben. fena degil acikcasi. bakimi cok zor degil. kahve elbette makinenin boyutuna, kalitesine gore degerlendirirsek cok cok iyi. sadece filtre, genel temizleme ve kirec giderme ile ugrasiyorsunuz. is yerine de sanirim bosch tassimo alacagim bugun.
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Aralık 20, 2024 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 20, 2024 Ben de Saeco kullanıyorum yaklaşık 1 sene oldu. Philips zamanında Saeco'yu aldığı için LatteGo'nun temeli buradan geliyor diye hatırlıyorum. Fazla kahve tüketen biri olarak oldukça memnunum. Temizlemesi çok zor değil ama ihmal etmeden düzenli yapmak gerekiyor. Cihaz bakımları konusunda zaten çok kolay bir şekilde yönlendiriyor. Filtre ve yağ çözücü tablet için piyasadaki cihazlarla uyumlu bir sürü alternatif var. Nespresso'ya otellerde çok denk geliyorum daha 1-2 ay önce kullanmıştım. Süt bazlı olarak denemedim ama direkt kapsülden kahve yapımı konusunda kullanımı ve bakımı cidden çok gelmişti. Kapsüllerde çeşitlilik fazla olduğu için farklı çekirdekler kolayca denenebiliyor. Paket kahve alınca diğer makinelerde onu ayarlamak biraz daha uğraştırıcı. Yalnız kapsüller maliyet olarak sık tüketilince pek avantajlı değildi hatta Donanımhaber'de birileri hesap yapmış. Yine de tam otomatikteki seçenekler işte taze öğütüp yapması falan bana daha güzel geliyor ya
Luriel Mesaj tarihi: Aralık 20, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2024 Marl0_on, 20.12.2024 13:51 tarihinde dedi ki: bende de lattego var ama maintenance masrafı çok. sürekli filtre, kireç çözücü, yağ çözücü filan almak gerekiyor. Ben arıtmadan su koyduğum için filtre ve kireç çözücü kullanmıyorum. Yağ çözücü kullanıyorum birde içini açıp yıkıyorum. Bana bir masrafı olmadı.
Narstil Mesaj tarihi: Ocak 13, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2025 Bende Delongi Dedica ec685 manuel espresso makinesi var. Kahveyi de Nuri Toplar Kuru Kahveciden 250 gram paketlerde çekirdek olarak alıyorum. Evde başka bir makinada çekip tüketiyorum. Latin america arabica - normal kavrulmuş alıyorum. Koyu kahvrulmuş acı geliyor Aynı şekilde afrika menşei li çekirdekler acı Asya kahveleride aramo olarak eksik gibi geliyor. Makina olarak sorunsuz çıktı valla , yıllardır kullanıyorum , her kullanım sonrası temizlerim
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ocak 13, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2025 yurtdışından vertuo next aldım 3 bin liraya buradaki fiyatı ise 15bin ... iyi ki bu parayı vermemişim tr'de güzel alet, çok hızlı yapıyor. vertuo olayı farklı boyut olmuş ama benim henüz denediklerim çok köpüklü oluyor maalesef istediğim tatlara hala ulaşamadım.
Bone Mesaj tarihi: Ocak 13, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2025 Narstil, 13.01.2025 08:37 tarihinde dedi ki: Bende Delongi Dedica ec685 manuel espresso makinesi var. bende de bundan var da iyi espresso mu yapıyorum emin olamıyorum bir türlü. sanırım portafiltre değiştirmek lazımmış, alternatifler satılıyormuş Amazon'da da, bir türlü para ayırıp bir tane sipariş veremedim. şimdi gümrük kuralları değiştikten sonra sipariş vermek imkansız zaten.
Narstil Mesaj tarihi: Ocak 20, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 20, 2025 Ben makinayı aldığımda 1 adet portafiltre - ve 3 adet filtre aparatı var çıktı içinde 1 fincan için - 2 fincan için - birde poşet filtre için. Bu makina için yeterli. çok ince ekilmiş kahveyi sert presleyince bazen akmada sorun olabiliyor. Tıkanmalarda aparatı bazen sirkeli suda beklettiğim oldu. Genelde 2 fincan için olanı kullanıyorum. En üste koymak içinde ek olarak metal filtre aldım taktığım yerde tıkanıklık olmaması için Arada da kahveden önce bir boş çalıştırıyorum. Hem makina dan boş su geçirmiş oluyorum hem ısınmış oluyor ekstradan. İçme suyu koyduğum için hiç kireç temizlemesini kullanmadım , aslında bir kullanmak lazım
Bone Mesaj tarihi: Ocak 20, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 20, 2025 Narstil, 20.01.2025 10:26 tarihinde dedi ki: Ben makinayı aldığımda 1 adet portafiltre - ve 3 adet filtre aparatı var çıktı içinde 1 fincan için - 2 fincan için - birde poşet filtre için. Bu makina için yeterli. DeLonghi'den çıkan portafiltre pressurized portrafiltreymiş. bununla "iyi" denebilecek espresso yapılamıyormuş. avantajı kahveyi yanlış oranda yanlış şekilde koysan bile ortalama kalitede bir espresso çıkarabilmesiymiş. ama doğru oranda veya doğru şekilde koysan bile onun etkisi olmayacağı için gerçekten iyi espresso yapmanı ve ustalaşmanı engelliiyormuş. bu yüzden non-pressurized portafiltre öneriliyormuş. şöyle bir şey var mesela ama istesek de alamayız artık gümrük limiti yüzünden: https://www.amazon.com.tr/NEOUZA-Espresso-Portafilter-DeLonghi-Paslanmaz/dp/B087WM4T7J/?th=1 bu da farklı portrafiltreleri kıyaslamış.
MrLevie Mesaj tarihi: Ocak 21, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 21, 2025 (düzenlendi) Bu yukarıda Bone’un link verdigi portafilteri ben önermiyorum. eğer kahveyi koyarken en ufak bir topak kaldıysa bile, kahvenin her yere sıçramasına sebep oluyor, ne kadar dikkatli olursaniz olun. Fittingi iyi değil. Orjinaline dondum. Ocak 21, 2025 MrLevie tarafından düzenlendi
Divin Mesaj tarihi: Ocak 22, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2025 (düzenlendi) Portafiltrelerde pressurized veya non-pressurized olayı yok. Bahsettiğiniz konu basketlarda var. Taze çekilmiş kahve için single-wall (non-pressurized) veya çekilmiş (veya bayat) kahve için double-wall (pressurized) basket kullanmak gerekiyor. Bahsedilen portafiltrelere naked deniyor ve extraction takibi için kullanılıyor. Kahve akışının, kremanın nasıl olduğunu takip etmek için altsız (naked) olarak direk basket gözüküyor. Kahve fazla kalın çekilmiş, az kavrulmuş, bayat veya basınç yüksekse sıçratma ondan olabilir. Bunu görebilmek için naked portafiltre kullanılıyor genelde. Bir de espresso için kahveyi kendinizin çekmesi özellikle de taze çekirdek (kavrulduktan <30gün) kullanmak en iyi sonucu veriyor. Edit: Bir de topaklanma için WDT denen iğneli aletler var, tamplemeden önce portafiltrede kahveyi bunlar ile karıştırırsanız topaklanmayı da önlersiniz. Ocak 22, 2025 Divin tarafından düzenlendi Typo ve ilave 1
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2025 Biraz fikir verir eksikliğe rağmen..
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 22, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2025 biraz izledim pek anladığını düşünmüyorum bu genconun, daha kaliteli insanlar vardır illaki bence koca youtube dünyası sdfsd
Öne çıkan mesajlar