Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

somali korsanları vs özel güvenlik

sostizm

Öne çıkan mesajlar

benim arkadaş 2. kaptan. epey tecrübesi var bu adamlarla. çok acayip hikayeleri vardı.

birebir anlatımı için captain philips mi neydi tom hanksin oynadığı. orada da aynı hikaye anlatılıyor ve birebir gerçekmiş o saldırı anı. iki taraflı gelip kanca atıyorlar halat sayesinde gemiye tutunup üstüne çıkıyorlar.

gemide silah bulundurmak yasak o yüzden kendilerini koruma şansları yok. biz duymuyoruz tabi de zamanında taş ve sopalarla bu adamlara karşı koymaya çalışanların execute edilip suya atılmışlığı var. o yüzden mecburen fidye parası ödeniyor. özel güvenlik daha ucuza geldiği için acenteler mecburen anlaşma yapıyorlar. çok tehlikeli bir olaymış cidden.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

sostizm said:

Personeli ve gemiyi rehin alıp ransom istiyorlar. Bir yere helikopterle para atılıyor korsanlar gemiyi serbest bırakıyorlar.

abi öyle bi anlatıyorsun ki sınır ticareti denen bişey var kıvamında adeta sdfgasd

Ben de saldırıya uğradım. Demirde beklerken. Telsizden çağrılarımıza kimse cevap vermemişti. Gerçi bizimkiler Kolombiya korsanıydı ve deklere edilmiş kuralları var, saldırmazsan sadece kolay nakte çevrilebilir şeylerini alıp iniyorlar gemiden. Ateşli silah da göstermiyorlar. Sadece SAWBACK MACHETE dedikleri bir tür pala ile çıkıyorlar gemiye.

Çok moral bozucu. Evine hırsız girmesi gibi. Somali daha enteresan bir bölge. Çok tehlikeli. Aylarca evini görememe riskin var.

Biz Kolombiyada bizim gemiden çalınanlara çok benzer malzemeyi ikinci el gayet ucuza satın alıp devam ettik sefere mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...