Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sevdiği işi yapanlar


fresia

Öne çıkan mesajlar

nasıl bir duygu
iş bitince evde hobi olarak mı devam ediyor
bir konuda uzmanlaşmak şart mı
hayatın diğer alanlarında kendini yetersiz hissetme?
sürekli gelişim sağlamak mümkün mü bir yerden sonra sıkılıyor mu insan

"sevmediği" işi yapan biri olarak işimde kendimi zorunlu olmadıkça geliştirmek istemiyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

-süper bi duygu.
-hayır.
-sevdiğin için otomatikman ilgi duyuyorsun, zamanla oluyor.
-bende çalışma saatleri ve off günleri random olduğu için hiçbir arkadaşımı göremez oldum. gördüklerim de sgicem uçağnı diyor 5 saat anlatınca sdf
-daha sıkılmadım, çünkü skill ceiling çok yüksek. ama 5 sene sonra nolur bilemem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

%100 sevdiğin iş olacağını sanmıyorum. Tabi mavi ve beyaz yakalar için bahsediyorum. Maaş bankaya yatacak derseler tutupta pazartesi yatağından kalkıpta o trafikte işe gidecek kaç kişi vardır! İstediğin saat gel derseler belki olabilir ! Tam bende bilemiyorum. Sevdiği işi yapan hangi meslekler olur ki genelde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1- Berbat birşey. Türkiye şartlarında 4S kuralı ile şevkle çalışanı zevkle silerler kuralının kombo yapması demek.
2- Evet
3- Evet
4- Haliyle. Asıl sıkıntı işinin diğer alanlarında eksik kalmak.
5- Bazen durulup sıkılıyosun ama illa bi gaz geliyo sonradan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yaptığım işi seviyorum ama çalışan hayatı, beyaz yakalılık, rat race gibi konseptleri sevmiyorum. Kendimi kimseye ispat etmek zorunda olmadığım bi çalışma hayatı daha iyi olacaktır " onlar kim ki ? hepsi standart maaşlı köleler, niye ben kendimi ispat edeyim" kafasındayım, müdür yalamaktan hoşlanmam, terfi almak için, prim almak için heycanlanan veya uğraşan birisi değilim. Hoşlanmadığım şeylere sie çekmeyi ve basıp gitmeyi seviyorum. Bu nedenle beyaz yakalıyken mortgageye girmeyi düşünmüyorum mesela.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de sevdigim isi yapiyorum.

Evde mecburiyetten devam ettigim oluyor ama mumkun mertebe calisacaksam ofisimde calismak istiyorum. Zaten tek basimayim ofiste ve evimin calisma odasi gibi dosedim. Isi ve evi ayirmak gerektigine inaniyorum.

Zaten akademisyen oldugumdan isimi yapabilmek icin kendimi surekli gelistirmek zorundayim. Su an dusununce surekli ayni seyi yapmakla gorevli oldugum bir isi yapamazdim herhalde, bilmiyorum.

Hayatin diger alanlarinda kendimi yetersiz hissetmiyorum ama isim konusunda kendimi ne kadar gelistirirsem o kadar az sey bildigimi farkedip kendimi aciz hissediyorum.

Isimden sikilmiyorum ama arada calismaktan sikildigim oluyor. Kafami yapmam gerekenlere veremiyorum. Bu genelde cok yogun donemlerden sonra oldugu icin yoruldum herhalde diyerek izin aliyorum ya da bir iki hafta hafif tempoyla calisarak dinleniyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlk işim sevdiğim işti (şu anki işim için nötrüm). Duygusu tamamen ortamına göre değişiyor. Birlikte çalışırken zevk aldığın ve sürekli başkalarından yeni bilgiler öğrendiğin ortamda mutlu oluyorsun. Ama tabii ki sadece çalıştığın kişiler değil, şirket patronu ve para devreye girip; herkesin huzuru bozulunca yaptığın işi sevmek, o işe devam edebilmek için yeterli motivasyonu vermiyor (en azından bana vermedi).

Master sonrası araştırma mühendisi olarak işe başladığım için eve geldiğimde alanımla alakalı yeni paper var mı ne tartışmalar dönüyor diye reddit'e bakmak dışında bir şey yapmadım şahsen. Hala da reddit ve arxiv.org üzerinden literatürü takip ediyorum. Ama bugüne kadar işte yapmam gereken hiç bir işi evde yapmaya uğraşmadım (benden de böyle bir şey beklenmedi).

Lisanstan mezun olduktan sonra ne yapacağımı cidden bilmiyordum. Hem master'a hem işlere başvuru yaptım. Şansıma istediğim bir yerde ve çalışmak istediğim kişiyle master'a başladım. İyi ki de başlamışım. Master yerine, işi seçseydim (bana göre) boş beleş front-end back-end işleriyle uğraşıcaktım.

Hiç yetersiz hissetmedim; ama Türkiye'de ilgilendiğim alanda ya karın tokluğuna çalışıyorsun ya da çalışamıyorsun bile. Sadece bu bok çukuru ülkede doğduğum için bir yetersizlik hissi var. Sağolsun rte'nin avrupa'ya atarlarından sonra üst üste 3 tane iş görüşmem (2 almanya+1 hollanda) ret cevabıyla sonuçlandı.

Machine learning/AI alanında her gün yeni paperlar vs. çıkıyor. Haliyle geri kalmamak için sürekli takipte olmam, en azından ana fikirleri öğrenmem gerekiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

Law said:

İşimden keyif alacağım ve üzerine para alacağım, düşününce hangi iş olabilir ki ?

Gerçekten bulamadım :(.




Öyle göründüğü gibi değil sektörde işler. Grannysi var dedeleri var, gayi, bdsm si ayrı. Grup esnasında kaza kurşununa denk gelme başka bir dert. Hijyen olayına hiç girmeyelim, iş esnasında üzerine...

Ücretler anca akbil masrafına yetiyor, yeme işi de sette ne yediysen o.

İçi seni dışı beni yakar kısaca.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iş bitince evde hobi olarak mı devam ediyor
hayır
bir konuda uzmanlaşmak şart mı
evet
hayatın diğer alanlarında kendini yetersiz hissetme?i
bazen
sürekli gelişim sağlamak mümkün mü bir yerden sonra sıkılıyor mu insan
değil,sıkılıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi güzel bir his, çünkü ne yaptıgını bildigin ve herkesin yapamayacagı birşeyi yapıyor olmak kendini iyi hissettiren birşey.

ama bir craft'ın varsa onu commercial harici birşeye de kullanmazsan kendin için çok ciddi burnout ve gerileme geçirebiliyorsun.

Ben iyi bir reklam ajansındayım mesela, sadece storyboard/ilüstrasyon çizersem 1 hafta anında elim kötüye gidiyor. O yüzden yan projelere abanıyorum yapmak istedigim boş her vaktimde, hem craftın ilerliyor hem gerçek tatmini oradan alıyorsun.

Yoksa kira/fatura ödemek için çalısınca ciddi psikolojik sorunlar oluyor. Ha evet yoruluyorsun ama kafan yastıga daha huzurlu vuruyor.

http://i.imgur.com/VjmDpzz.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...