Ancak dedigim gibi bu dunyada kendi kendisini justify eden hersey - dogru bile olsalar- mantik acisindan hatalidir, dile getirilen buydu su ana kadar. Dinde kitabin kendisini kanit olarak sunman zaten bastan circular logic dedigimiz mantik hatasini ortaya koyuyor. Bunun tartisilacak bir yani yok yani.
Kendisini kanıt olarak sunmuyor aslında işaret olarak sunuyor. Yani orada kelimeye yüklenen anlamla ilgili kaynaklanıyor sanırm yanlış anlaşılma. Böyle düşününce mantıksız değil. Zaten kanıt olsaydı inanmaya gerek kalmazdı, o zaman bilirdik. Bu iş bi sınavsa senin bilmemen lazım, inanman lazım.
Yine demek istedigim sey belki ben anlatamadim. Isaret olarak gosterdigi seyler de kitabin kendisi zaten - herhangi bir ucuncu kaynaktan alinan bir bilgi degil.
Yani buldugumuz bulgular bolgede buyuk deprem olacagina isaret ediyor dersen bana, burada sonuc ile bulgular birbirinden bagimsizdir. Bulgular independent variable, deprem dependent variable.
Ama cennetin olduguna isaret vardir cunku Kuran'da yazilidir ve Kuran'i Allah gondermistir ve kitabin Allah tarafindan gonderildigini kitap soylemistir dersen ise bahsettigim donguden cikamiyorsun.
Öne çıkan mesajlar